operatoren (Scarlet) filteren 0800-nrs

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1362
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

operatoren (Scarlet) filteren 0800-nrs

Berichtdoor MarkDM » 30 Jun 2017, 15:08

Ik heb Scarlet Red en wou een inlichting vragen aan de helpdesk van Lycamobile: 0800 49 811.
- > geen verbinding mogelijk. Met de vaste telefoon via Voiptiger gaat het wel.
Mijn zoon met Mobile Vikings kan ook niet bellen naar de Lycamobile klantendienst.
Andere 0800 nrs (Proximus klantendienst 0800 22 800 bv) : geen probleem.

Bang dat we overstappen ?
Beiden zijn toch wel heel selectief in het filteren en aanbieden van diensten.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2179
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 126 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 563 keer

Re: operatoren (Scarlet) filteren 0800-nrs

Berichtdoor johcla » 30 Jun 2017, 15:15

Net eens getest met Orange: daar wordt het ook geblokkeerd.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: operatoren (Scarlet) filteren 0800-nrs

Berichtdoor philippe_d » 30 Jun 2017, 15:28

Volgens mij niet meer dan een routing probleem...
Er is toch geen reden voor een provider om een 0800 nummer te blokkeren?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1807
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: operatoren (Scarlet) filteren 0800-nrs

Berichtdoor Tomsworld » 30 Jun 2017, 19:36

Eigenaars van 0800 nummers kunnen er voor kiezen om geen gsm oproepen toe te staan. De prijs die een 0800 eigenaar betaald voor een gsm oproep is hoger dan een vaste lijn. Misschien is het zo'n belachelijke reden.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13171
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2069 keer
Recent bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 580 keer
Contact:

Re: operatoren (Scarlet) filteren 0800-nrs

Berichtdoor philippe_d » 30 Jun 2017, 21:08

Ja, maar dat is dan een blokkering op vraag van het 0800 nummer zelf, en geldt voor alle (mobile) providers.
Hier blijkt één bepaald 0800 nummer niet bereikbaar afhankelijk van de provider van de beller?

Of hebben we hier inderdaad over een 0800 nummer, dat niet bereikbaar is vanuit andere mobiele netwerken?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1362
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: operatoren (Scarlet) filteren 0800-nrs

Berichtdoor MarkDM » 30 Jun 2017, 21:13

Dat kan toch kloppen. Het nummer is mobiel alleen bereikbaar vanaf Lycamobile zelf. Niet van Base (MV), Px-mobile(Scarlet) en Orange.
Wel vanaf vast. Ik kan me voorstellen dat Lyca en Ortel kosten sparen. Hun België-bundels zijn zeer goedkoop om te bellen.
Spijtig dat je die bundel elke maand opnieuw moet activeren. En auto reload met een creditcard doen ze ook niet.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli


Terug naar “Kleine / Virtuele operatoren / MVNO”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast