Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3478
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 222 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor satsurfer » 05 Aug 2016, 16:22

IYZY schreef:
satsurfer schreef:Ik dacht dat dit Base netwerk was!


Ik begrijp heel goed dat je dat dacht, en je bent vast niet de enige. ;)


krisken schreef:
satsurfer schreef:Vorig jaar nog naar gekeken, maar ergens gelezen dat er altijd een resterend saldo moest opstaan van 20 € of zo. Weet niet meer juist....

Hoezo?

Had verward met Vectone Mobile nl. :-D (da's base en had daar vorig jaar nog naar gemaild)
http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=81&t=45949

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor IYZY » 05 Aug 2016, 16:27

satsurfer schreef:Had verward met Vectone Mobile nl. :-D (da's base en had daar vorig jaar nog naar gemaild)
http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=81&t=45949


Het lijkt voor mij zeer sterk dat Vectone Mobile en Lycamobile van dezelfde eigenaar zijn... :p
Blond doesn't mean stupid :roll:

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 07 Aug 2016, 12:14

Voor de grap eens een Lycamobile kaartje uit Nederland laten overkomen naar hier. Ik heb deze SIM kaart geactiveerd in België, en er kwam meteen op dat ik aan het roamen was via het Proximus netwerk. Een uurtje later kreeg ik een SMS van Lycamobile : "je NET ALS THUIS service is nu actief. Je kunt nu bellen en gebeld worden alsof je in Nederland bent.". 1 minuutje later kreeg ik op het scherm van de gsm (een Samsung telefoon, geen smartphone ding) de melding "herconfigureren GSM". En nu ... roam ik via het Mobistar netwerk. Bijzonder grappig dus (en ja, er staat nog steeds Mobistar, niet Orange). Als ik handmatig de roaming provider selecteer kan ik alleen maar het Mobistar netwerk gebruiken. Niet het netwerk van Proximus of Base.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor IYZY » 07 Aug 2016, 12:20

Lol :p echt heel vreemd allemaal.
Je zou zeggen dat ze dan het roaming-akkoord van KPN gebruiken, maar ze zijn een Full MVNO, en KPN zal wel BASE prefereren…

Heel gek, en als Lycamobile Proximus betaalt voor roaming, dan is het toch te gek voor woorden dat je Proximus niet kan gebruiken waar Orange geen bereik heeft?

Met een Belgische simkaart ben je (in de buurlanden, in ieder geval) gewoon met het netwerk 'Lycamobile' verbonden (alsof je niet roamt)… :p
Blond doesn't mean stupid :roll:

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 07 Aug 2016, 12:27

Klopt volledig, daarom dat ik die oude Samsung GSM eens heb gebruikt (Samsung GT-E1050), deze geeft namelijk altijd de naam van de roaming partij ook weer.

Op zich vind ik het inderdaad vreemd, maar vind het wel goed dat die dienst standaard geactiveerd word. Zou toch fantastisch zijn mochten we gratis kunnen roamen tussen alle netwerken van bijvoorbeeld Orange (Dus bellen/sms/data aan dezelfde tarieven als je bundel in België in de andere Orange landen (Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, UK, Polen, ...)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3478
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 222 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor satsurfer » 09 Aug 2016, 20:45

kan je met lycamobile ook daags voor vervaldag herladen en data cumuleren zoals Orange IOM?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 10 Aug 2016, 12:09

Satsurfer : leg ns uit? Je bedoeld dat je met IOM de laatste dag van je maand herlaad en als je dan nog 1GB over hebt dan heb je plots 1GB + 4GB van de nieuwe herlading of zo?

Denk niet dat dit het geval is bij Lycam, zou ik moeten testen.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor IYZY » 10 Aug 2016, 12:26

krisken schreef:Zou toch fantastisch zijn mochten we gratis kunnen roamen tussen alle netwerken van bijvoorbeeld Orange ...


Ik vind het zeker héél slim! En ook als ze de techniek toepassen dat Orange toepast als je van België naar Luxemburg rijdt (meteen overschakelen op Luxemburgs netwerk).
Bij Lycamobile wordt hun netwerk als 1 groot netwerk aanzien (wat even goed is), maar als data dan toch als roaming wordt gefactureerd (aan prijzen die tegen de wetgeving van de EU zijn), en je dus eigenlijk aan grensgebieden en in het buitenland kan roamen zonder dat je het doorhebt (aangezien het 1 groot netwerk is, maakt het, net zoals in België, niets uit of je dataroaming aan of uit zet), is het wat minder prettig... Tja... :(

satsurfer schreef:kan je met lycamobile ook daags voor vervaldag herladen en data cumuleren zoals Orange IOM?


Nee. Je bundel is 30 dagen geledig en je kan geen bundel activeren van dezelfde soort als er nog één actief is (géén 2 AIO-bundels, bijvoorbeeld), en het is ook niet cumuleerbaar. De bundel is een ding op zich. ;)
Blond doesn't mean stupid :roll:

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3478
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 222 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor satsurfer » 10 Aug 2016, 12:32

krisken schreef:Satsurfer : leg ns uit? Je bedoeld dat je met IOM de laatste dag van je maand herlaad en als je dan nog 1GB over hebt dan heb je plots 1GB + 4GB van de nieuwe herlading of zo?

Denk niet dat dit het geval is bij Lycam, zou ik moeten testen.

yep. Als je nog 3000 sms hebt en 2 GB en je doet herlading van 15 € net voor vervaldag, dan heb je 7000 SMS en 6 GB. :-D

Dus niet lees ik in jouw 2de bericht?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 10 Aug 2016, 12:33

Kan ik helaas niet op antwoorden, zelf nog nooit getest. Maar volgens IZZY niet :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor IYZY » 06 Sep 2016, 16:42

Krisken, weet je toevallig ook wanneer ze tethering gaan toelaten?
Dit is toch iets waar ik nog in geïnteresseerd ben. :)
Blond doesn't mean stupid :roll:

Forza
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 41
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor Forza » 20 Sep 2016, 09:19

Op de website van Lycamobile staat dat je voor een overstap met nummerbehoud 10 werkdagen mag rekenen...
Je bent toch geen 10 dagen onbereikbaar op je nummer dat je wilt overdragen?
Want er staat: je kan ondertussen met je nieuwe Lycamobile nummer bellen,...

Sinister
Premium Member
Premium Member
Berichten: 584
Lid geworden op: 30 Jun 2015
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor Sinister » 20 Sep 2016, 09:21

Toch wel, en je gaat er niet veel aan kunnen doen.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 20 Sep 2016, 09:36

IYZY schreef:Krisken, weet je toevallig ook wanneer ze tethering gaan toelaten?
Dit is toch iets waar ik nog in geïnteresseerd ben. :)

Tot op heden : geen idee!

Forza schreef:Op de website van Lycamobile staat dat je voor een overstap met nummerbehoud 10 werkdagen mag rekenen...
Je bent toch geen 10 dagen onbereikbaar op je nummer dat je wilt overdragen?
Want er staat: je kan ondertussen met je nieuwe Lycamobile nummer bellen,...

Neen, absoluut niet. Ik heb mijn nummer overgezet van Mobistar naar LycaMobile en was geen moment onbereikbaar. Zolang het nummer niet was overgezet kon ik gewoon mijn abonnement bij Mobistar gebruiken. Als je plots ziet dat je netwerk is weggevallen, steek je er je LycaMobile SIM kaart in en klaar!

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Forza
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 41
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor Forza » 20 Sep 2016, 09:49

Ik heb interesse in een All in one bundel van 10 of 15€. Hoe gaat dit dan te werk?
Moet je eerst op uw sim kaart belwaarde zetten en dan sms 2001 naar 3535?
Of kan je dit automatisch iedere maand laten uitvoeren? (eventueel vanaf wanneer je belwaarde onder een bepaald niveau komt?)

Ik twijfel enorm: mobile viking blijven, orange tempo, lycamobile of telenet wigo. :lol:

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 20 Sep 2016, 09:52

De eerste keer zet je gewoon belwaarde op je kaart en kan je inderdaad die SMS sturen of gewoon dat regelen via de My LycaMobile. Van zodra je dat hebt gedaan kan je de optie aanzetten die elke maand x euro van je bankrekening haalt (in mijn geval 20 euro voor mij, 15 euro voor mijn vriendin) en 2 dagen later gaat hij daarvan 15 euro (vriendin : 10 euro) gebruiken als topup.

Werkt dus beetje als een abonnement. De 5 euro/maand die we extra hebben gebruiken we voor bvb in het buitenland etc.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1474
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor devilkin » 20 Sep 2016, 09:53

IYZY schreef:Krisken, weet je toevallig ook wanneer ze tethering gaan toelaten?
Dit is toch iets waar ik nog in geïnteresseerd ben. :)


Tethering toelaten? Gewoon mobile hotspot opzetten, done?
Telenet Whoppa -- using TP-Link Archer C5 & DIR-825 with OpenWRT
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 3 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 20 Sep 2016, 09:54

Neen, LycaMobile laat dit niet toe. Is eigenlijk het enige dat ik jammer vind

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Forza
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 41
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor Forza » 20 Sep 2016, 09:55

krisken schreef:De eerste keer zet je gewoon belwaarde op je kaart en kan je inderdaad die SMS sturen of gewoon dat regelen via de My LycaMobile. Van zodra je dat hebt gedaan kan je de optie aanzetten die elke maand x euro van je bankrekening haalt (in mijn geval 20 euro voor mij, 15 euro voor mijn vriendin) en 2 dagen later gaat hij daarvan 15 euro (vriendin : 10 euro) gebruiken als topup.

Werkt dus beetje als een abonnement. De 5 euro/maand die we extra hebben gebruiken we voor bvb in het buitenland etc.


Ok bedankt. Ik durf het wel eens proberen.
Qua aanbod is Lycamobile onklopbaar. 8)

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 20 Sep 2016, 09:57

Enige nadeel, zoals ik reeds beschreef, is het omzetten van je nummer. Je hebt echt facebook en twitter nodig hiervoor, want op hun 0800 nummer zijn ze volledig onbereikbaar...

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1474
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor devilkin » 20 Sep 2016, 10:00

krisken schreef:Neen, LycaMobile laat dit niet toe. Is eigenlijk het enige dat ik jammer vind


Data is data? Allez, ik zie niet goed in hoe mijn provider het mij zou gaan verbieden om te gaan tetheren ;) (tenzij dit een iOS limitatie is)
Telenet Whoppa -- using TP-Link Archer C5 & DIR-825 with OpenWRT
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 3 (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 20 Sep 2016, 10:01

Hoe ze het doen is mij ook een raadsel, maar ze geven gewoon toe hoor dat ze het blokkeren (en is eveneens zo op Android).

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Forza
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 41
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor Forza » 20 Sep 2016, 10:03

krisken schreef:Enige nadeel, zoals ik reeds beschreef, is het omzetten van je nummer. Je hebt echt facebook en twitter nodig hiervoor, want op hun 0800 nummer zijn ze volledig onbereikbaar...


Oei geen fb hier...lukt het niet zonder? (is dit voor de instellingen van uw gsm?)
Ook heb ik nog een oude Samsung S3.
Begin volgend jaar plan ik een nieuwe aankoop.
Dus mogelijk met een ander type simkaart. (nano ipv micro)
Dan terug een hoop miserie voor het verkrijgen van een nieuw type simkaart?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 20 Sep 2016, 10:11

Neen, de simkaart krijg je in de 3 formaten, dus dat is geen ramp.
Het is voornamelijk de nummeroverdracht die een ramp is en waarvoor je wel eens een hulplijn kan gebruiken. Eventueel fix ik het wel even voor jou :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3203
Lid geworden op: 29 Okt 2007
Twitter: cloink
Bedankt: 108 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor cloink » 20 Sep 2016, 10:17

krisken schreef:Hoe ze het doen is mij ook een raadsel, maar ze geven gewoon toe hoor dat ze het blokkeren (en is eveneens zo op Android).

Los je dat niet op via een VPN ofzo? Alles versleutelen, zodat ze aan bv. client headers of deep packet inspection niets meer hebben?

EDIT: ah, even eigen vraag beantwoorden: is blijkbaar niet zo eenvoudig en erg afhankelijk van OS/toestel. :( http://android.stackexchange.com/a/48408
ooh. shiny.

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1002
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 60 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor decat » 20 Sep 2016, 10:20

Ik heb het vroeger via PDAnet+ kunnen omzeilen. http://pdanet.co/

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1474
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor devilkin » 20 Sep 2016, 11:31

krisken schreef:Hoe ze het doen is mij ook een raadsel, maar ze geven gewoon toe hoor dat ze het blokkeren (en is eveneens zo op Android).


I'm curious. Nu wil ik wel eens zo een kaartje om dat te gaan bekijken ;p
Telenet Whoppa -- using TP-Link Archer C5 & DIR-825 with OpenWRT
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 3 (ROM: Stock)

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor Ratface » 28 Sep 2016, 11:58

Zonet mijn lycamobile SIM in de bus gevonden. Ik snap het nummeroverdracht formulier niet zo goed? Ze vragen op een bepaald moment het GSM nummer, is dit dan mijn huidige nummer of het nummer van de nieuwe lyca sim? Dezelfde vraag voor het simkaartnummer?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 28 Sep 2016, 12:01

Weet het niet meer uit het hoofd. Scan het document anders nog eens in, en zet het hier eens?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor Ratface » 28 Sep 2016, 17:42


Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 29 Sep 2016, 10:21

Links vul je de gegevens in van je oud nummer, rechts de gegevens van je nieuw nummer

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Ratface
Member
Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 09 Jan 2012
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor Ratface » 29 Sep 2016, 10:30

Zo is dat inderdaad logisch :-)

Bedankt Krisken !

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 432
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 41 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor xming » 29 Sep 2016, 13:40

devilkin schreef:
krisken schreef:Hoe ze het doen is mij ook een raadsel, maar ze geven gewoon toe hoor dat ze het blokkeren (en is eveneens zo op Android).


I'm curious. Nu wil ik wel eens zo een kaartje om dat te gaan bekijken ;p


wss door NAT dectection, heel simpel door TTL te inspecteren of door OS fingerprinting. Om TTL detectie te omzeilen, kan men proberen om alle toestellen achter NAT (tethering) een TTL te geven die gelijk is aan de TTL van je smarphone + 1 of TTL te herschrijven op hje smartphone met iptables (als je Android hebt) maar dit breekt alles achter de NAT waarvan TTL wordt gebruikt (traceroute, mtr, tracepath, ...).

Linux
/sbin/sysctl -w net.ipv4.ip_default_ttl=${smartphone_ttl + 1}

Windows
regedit https://technet.microsoft.com/en-us/lib ... 57530.aspx

OSX
sysctl -w net.inet.ip.ttl=${smartphone_ttl + 1}

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1805
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor Tomsworld » 29 Sep 2016, 22:58

Ik vraag me nog altijd af wanneer Lycamobile hier voor op het matje geroepen gaat worden ivm Net Neutrality maar ttl is de eenvoudigste manier om het te detecteren. Maar ik geloof dat ze veel andere dingen ook doen zoals bv het type apparaat controleren ooit geprobeerd met 4G routers etc werkt absoluut niet.
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 432
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 41 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor xming » 30 Sep 2016, 07:30

Tomsworld schreef:Maar ik geloof dat ze veel andere dingen ook doen zoals bv het type apparaat controleren ooit geprobeerd met 4G routers etc werkt absoluut niet.


Dat werkt alleen met plain text verkeer (op te lossen door proxies die rewrites kunnen), tenzij dat ze OS finger printing toepassing op TCP/IP headers, dit kan verholpen worden door alle TCP/IP velden gelijk te maken.

fendtje
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 04 Jan 2007
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor fendtje » 30 Sep 2016, 08:06

Tomsworld schreef:Ik vraag me nog altijd af wanneer Lycamobile hier voor op het matje geroepen gaat worden ivm Net Neutrality maar ttl is de eenvoudigste manier om het te detecteren. Maar ik geloof dat ze veel andere dingen ook doen zoals bv het type apparaat controleren ooit geprobeerd met 4G routers etc werkt absoluut niet.


Dit jaar in Spanje lycamobile spaans kaartje.
En inderdaad activering lukte niet.
Na telefoontje en beantwoorden voor welk toestel , lukte het plots wel.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17177
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 807 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1648 keer
Contact:

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor krisken » 30 Sep 2016, 17:20

Heb jij dat echt moeten aangeven welk toestel? Ik heb diverse lycamobilekaartjes (UK, NL, DE, BE) en dat nooit moeten doen?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

ozfunghi
Plus Member
Plus Member
Berichten: 186
Lid geworden op: 07 Dec 2010
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor ozfunghi » 30 Sep 2016, 19:44

Ik heb enkele maanden geleden ook een simkaartje laten komen. Mijn GSM (Xiaomi Redmi note2) ondersteunt twee sim kaarten.

Ik heb (op andere fora) veel horror verhalen gelezen van nummer overzetten naar, maar vooral VAN Lyca, dat daar op een of andere manier van alles fout loopt, als ik me niet vergis. Ik ga mijn nummer dus niet overzetten (mijn nummer is een nummer dat je echt niet kwijt wil), maar wil Lyca eventueel wel als tweede simkaart houden.

Mijn grootste bekommernis, is van ethische aard. Het bedrijf zou politieke partijen sponsoren waar ik niet bepaald achter sta, en verder ook niet zuiver op de graad zijn en hun service als GSM provider vooral als "front/dekmantel" gebruiken voor louche praktijken. In hoeverre het allemaal klopt weet ik niet, maar ik meen wel gelezen te hebben dat er meerdere onderzoeken worden gevoerd naar het bedrijf.

Ik weet het dus nog zo niet helemaal. Ik heb één maal voor 10 euro betaald voor een maand, vooral voor internet, en heb geen problemen gemerkt.

Stel dat ik mijn "eigen" nummer wil behouden (staat nu bij Base/Telenet), zonder over te stappen, maar ook zonder abonnement (bvb overstappen naar prepaid)... blijft dit actief indien ik hier geen geld op zet? Of wordt mijn nummer na x-aantal maanden gedeactiveerd indien ik dat niet oplaad? Of blijft dit actief zolang dat in mijn gsm blijft zitten in het eerste simslot?
Afbeelding

Forza
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 41
Lid geworden op: 27 Jun 2013
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor Forza » 01 Okt 2016, 07:56

Ook 2 lycamobile simkaarten ontvangen maar ik ga er niet op ingaan.
Geen zin om mijn nummers te verliezen, onbereikbaar te zijn,...
Klantenservice telt ook voor mij en daarom betaal ik liever iets meer.

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Mijn ervaringen met Lycamobile tot hiertoe

Berichtdoor IYZY » 02 Okt 2016, 14:19

krisken schreef:Neen, LycaMobile laat dit niet toe. Is eigenlijk het enige dat ik jammer vind


Ah jammer... Wou gewoon effe een update-tje omdat je aangaf dat hier begin september verandering in kon komen...
Helaas...
Blond doesn't mean stupid :roll:


Terug naar “Kleine / Virtuele operatoren / MVNO”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast