Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1540
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Vaganzza » 31 Mei 2017, 09:17

Ik kreeg net deze mail binnen:

Beste klant,

Via deze weg willen we je inlichten over ons mobiele netwerk. Vandaag geniet je al van het strafste netwerk voor internet, vaste telefonie en digitale tv. Wel, binnenkort bel en surf je ook mobiel via ons eigen Telenet-netwerk.

Ons eigen mobiele netwerk

Hoezo, vraag je je af, bovenaan mijn scherm zie ik toch al Telenet staan?
Oké, even uitleggen. Telenet heeft onlangs geïnvesteerd in een eigen mobiel netwerk. Dat betekent dat we nu zelf volop werken aan verbeteringen en vernieuwingen, zoals we dat ook voortdurend doen bij ons vaste kabelnetwerk.

Zo garanderen we dat je ook in de toekomst optimaal gebruik kan blijven maken van al je mobiele toepassingen.

Onlangs mochten we de eerste klanten op ons eigen netwerk verwelkomen. We kijken ernaar uit om ook jou de kwaliteit ervan te laten ervaren.

Alles verloopt automatisch!

Je hoeft zelf niets te doen. Alles gebeurt automatisch in de loop van de komende maanden.

Zo ben je helemaal klaar om te bellen en blijven bellen, te surfen en blijven surfen,...

Nog veel bel- en surfplezier!

Jeroen Bronselaer
Marketingdirecteur

PS: Nog vragen? Lees dan snel meer.
Telefonie, Internet & TV: Telenet WIGO
GSM: WIGO 3GB
Mifi: Tempo Giga
Orange Easy Internet@home + Double Boost-optie
 iPhone SE 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

Bababa
Plus Member
Plus Member
Berichten: 207
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 13 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Bababa » 31 Mei 2017, 13:13

Vind het stom om deze e-mail te sturen en zo nodeloos paniek of vragen te creëren. 95% van de klanten denkt er niet bij na, die zien Telenet staan op hun GSM dus gaan ze er ook vanuit dat Telenet het netwerk en alles beheert. De rest van de klanten die het weten, zullen het wel via andere kanalen volgen.
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen

road rebel
Premium Member
Premium Member
Berichten: 469
Lid geworden op: 24 Jun 2015
Bedankt: 37 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 83 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor road rebel » 31 Mei 2017, 15:01

Zouden ze dat naar alle klanten sturen?
Tijd om van provider te veranderen dus, of zijn er streken waar Telenet het Orange netwerk heeft bijgebeend?

Stiaan
Member
Member
Berichten: 84
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Stiaan » 31 Mei 2017, 16:46

Recent ben ik van Telenet (Orange netwerk) naar Mobile Vikings gegaan en ik moet zeggen dat het verschil nog duidelijk voelbaar is.

Het Base netwerk is gewoon slechter, op veel plaatsen en zeker binnen. Als ze gaan beginnen met iedereen van Orange naar Base te verhuizen dan zullen veel klanten plots een slechter bereik hebben vrees ik.. tenzij er een mirakel gebeurt de komende maanden (wat niet het geval zal zijn)

Gebruikersavatar
iktjilp
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 23 Jun 2013
Twitter: IkTjilp
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor iktjilp » 31 Mei 2017, 16:53

Ik schreef hier gisteren toevallig nog een blog over omdat ik ook problemen heb met het Base netwerk en ik me zorgen maakte als de overschakeling ging beginnen. En daarnet al kleine update gedaan.

Dat is ook 1 van de redenen dat ik momenteel niet naar Telenet omschakel want dan zit ik nog op het slechte netwerk. Al weet je niet voor hoe lang. We zullen zien hoe snel er klachten voor slecht bereik komen.

PHENOM
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 18 Sep 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor PHENOM » 31 Mei 2017, 17:24

Stiaan schreef:Recent ben ik van Telenet (Orange netwerk) naar Mobile Vikings gegaan en ik moet zeggen dat het verschil nog duidelijk voelbaar is.

Het Base netwerk is gewoon slechter, op veel plaatsen en zeker binnen. Als ze gaan beginnen met iedereen van Orange naar Base te verhuizen dan zullen veel klanten plots een slechter bereik hebben vrees ik.. tenzij er een mirakel gebeurt de komende maanden (wat niet het geval zal zijn)


Ze zullen ook waarschijnlijk eerst de klanten overzetten die op locaties wonen waarvan ze weten dat het bereik even goed of beter is. Daarnaast zijn ze bij Telenet ook bezig met alle masten te vervangen/bij te plaatsen. (las een tijd geleden dat het een investering van ongeveer 200miljoen euro was)

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1540
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Vaganzza » 31 Mei 2017, 18:37

Hoe ver staan ze eigenlijk met die investeringen?
Telefonie, Internet & TV: Telenet WIGO
GSM: WIGO 3GB
Mifi: Tempo Giga
Orange Easy Internet@home + Double Boost-optie
 iPhone SE 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

Muziekbos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1247
Lid geworden op: 08 Dec 2008
Bedankt: 286 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Muziekbos » 31 Mei 2017, 20:14

het is afwachten hoe de overschakelingen zullen gebeuren van Orange-Telenet naar Base-Telenet. Hopelijk is Telenet slim genoeg om eerste de klanten over te zetten waar ze zeker zijn dat het Base netwerk sterk genoeg is op alle vlakken. Op die manier hebben ze nog wat tijd om heel snel te gaan investeren in gebieden waar het Base netwerk ondermaats is.

Hopelijk kan het Base netwerk plots die + 1 miljoen klanten die van het Orange-Telenet komen aan. Dat zou wel eens het tweede struikelblok kunnen worden.

Hopelijk zijn de pipo's van Proximus en Orange nu reeds klaar met een campagne die per direct in gang kan geschoten worden op het moment dat de Base-Telenet klanten beginnen te morren over de mindere of geen ontvangst (ja hoor zo zijn er nog gebieden in Vlaanderen).
Orange zou hierbij op rozen moeten zitten, want het gaat in de eerste plaats om het terugwinnen van hun eigen klanten die op hun netwerk zaten onder de noemer Telenet.

We gaan boeiende maanden tegemoet. :beerchug:

Tanguy
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 31 Mei 2017

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Tanguy » 31 Mei 2017, 20:20

Zou Telenet echt zo dom zijn om dit op een onbezonnen manier uit te rollen?

Met al die politiekers in hun adviesraden kan zoiets toch niet gebeuren :bang:

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2161
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 125 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 559 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor johcla » 31 Mei 2017, 22:10

Sinds enkele weken heeft mijn vrouw serieuze problemen op het Base-netwerk (provider: MV).
Als ze wil uitbellen, wordt 7 op de 10 keer de oproep meteen beëindigd. Na een paar keer proberen lukt het wel.
Ik heb hierover MV gecontacteerd en ze vroegen me op enkele tijdstippen enz door te geven, waarmee ze dan een case hebben aangemaakt bij de netwerk-beheerder.
Maar als ik op de FB-pagina van MV kijk, hebben heel wat mensen hier last van. Er wordt steeds gevraagd om de gegevens, maar gezien het aantal meldingen, lijkt me precies eerder iets structureels te zijn ipv enkele afzonderlijke gevallen.

Ik ben sterk aan het overwegen om haar belkrediet op te laten doen, en dan mijn Px-abonnement van vast internet te upgraden naar een Tuttimus. Free Facebook data voor mijn vrouw :-D

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1051
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 58 keer
Uitgedeelde bedankjes: 464 keer
Contact:

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor butskristof » 31 Mei 2017, 22:55

Nog een mooie: tegenwoordig heel veel klanten over de vloer waarbij oproepen systematisch slecht zijn. Robotachtige stemmen, call drops, mof geluid, ... Praktisch enkel bij MV en Telenet, nog geen cases bij Proximus tegengekomen.
Eerst dachten we dat het enkel iPhone 7 was, maar zelfde problemen ook in andere iPhones. Geen idee of dit ook zo frequent bij Android voorkomt.

Eerst dachten we dat het aan de toestellen zelf lag en werden deze omgeruild, maar het begint echt structureel voor te komen bij verschillende toestellen.
 MacBook Pro 15" (2017) - 2,8 GHz quad core i7 - 16 GB RAM - macOS High Sierra (Server)
 MacBook Air 13" (Mid 2014) - 1,4 GHz Dual Core i5 - 4 GB RAM - macOS High Sierra
 iPhone 7 Plus 32 GB Black - iOS 11
 iPad Air 2 Wi-Fi 64 GB Gold - iOS 11
 Watch Series 3 42mm Space Gray

q-tec
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2080
Lid geworden op: 23 Dec 2007
Locatie: nevele
Bedankt: 92 keer
Uitgedeelde bedankjes: 70 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor q-tec » 31 Mei 2017, 23:02

Aiaiai het netwerk is nu al niet denderend.
In nevele zullen ze rap weglopen enkel 2G binnenhuis en 25% van de gemeente buiten ook enkel 2G. :angel:
Edpnet High upload 16/10 + edpnet voip + weepee voip
Belgacom Vdsl 16.5/2
Galys2 + Mobile vikings
Afbeelding

Afbeelding

Steven7
Pro Member
Pro Member
Berichten: 408
Lid geworden op: 07 Aug 2004
Locatie: Veerle
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Steven7 » 01 Jun 2017, 07:32

Hoe kan een klant eigenlijk weten of hij bij Telenet via Orange of Base surft?

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3745
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 234 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor jackho » 01 Jun 2017, 08:27

Als je een Orange abo hebt en geen klant bent bij TN dan verandert er niks veronderstel ik toch, of zie ik het verkeerd?
ISP + TV Pro⌘imus 100/20 Mbps

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1540
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Vaganzza » 01 Jun 2017, 08:33

ja, uiteraard blijven Orange klanten zelf gewoon op Orange netwerk :)
Telefonie, Internet & TV: Telenet WIGO
GSM: WIGO 3GB
Mifi: Tempo Giga
Orange Easy Internet@home + Double Boost-optie
 iPhone SE 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

Gebruikersavatar
diepvries
Plus Member
Plus Member
Berichten: 127
Lid geworden op: 03 Jan 2017
Locatie: W-VL
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor diepvries » 01 Jun 2017, 08:39

Via deze website kan je alvast de zendmasten terugvinden in uw buurt, super handig. http://www.sites.bipt.be/
Als ik straks op Telenet zit zou ik alvast een stuk betere ontvangt moeten hebben... :banana:
Afbeelding

sdb
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 14 Mar 2013

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor sdb » 01 Jun 2017, 08:50

Mijn ervaring is juist omgekeerd, vroeger zat ik bij MV en had ik binnen overal ontvangst, sinds januari bij telenet op het orange netwerk en in de helft van de woning geen of moeizaam ontvangst.
Ik had gisteren ook deze mail ontvangen en heb contact opgenomen om de overschakeling naar het base netwerk direct te forceren, dit hebben ze ook gedaan en sinds gisteren middag terug overal ontvangst binnen :-)

Pico
Plus Member
Plus Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 02 Mar 2007
Locatie: Belgium
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Pico » 01 Jun 2017, 10:29

diepvries schreef:Via deze website kan je alvast de zendmasten terugvinden in uw buurt, super handig. http://www.sites.bipt.be/
Als ik straks op Telenet zit zou ik alvast een stuk betere ontvangt moeten hebben... :banana:



Via deze site kan je ook de zendmasten opzoeken, en kan je ook het dossier met het type zendmast
en de straalrichting bekijken:
https://www.lne.be/kaart-zendantennes

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3405
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 212 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 207 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor satsurfer » 02 Jun 2017, 12:59


lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1705
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor lithion » 02 Jun 2017, 13:55

Vaganzza schreef:Hoe ver staan ze eigenlijk met die investeringen?

Voor deze maand alleen al heeft Telenet een 300 tal wijzigingen aangevraagd voor de masten op een totaal van 4OO voor alle providers samen. Telenet is zeker bezig alle masten aan het bijstellen om de capacteit te verhogen.
q-tec schreef:In nevele zullen ze rap weglopen enkel 2G binnenhuis en 25% van de gemeente buiten ook enkel 2G. :angel:

Als je kijkt naar de technische fiches van de zendmasten in het centrum van Nevele, dan is het enkel Telenet die daar een goedgekeurde aanvraag heeft voor 4G (op 800MHz). De andere enkel voor 3G op 900Mhz (geen 4G, ook niet op 1800Mhz). En op de mast die Proximus en Telenet delen, dan heeft die van Telenet zelfs nog een hoger vermogen.

Stiaan
Member
Member
Berichten: 84
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Stiaan » 03 Jun 2017, 00:33

Zoveel jaren achterstand kan niet opgelost worden in enkele maanden vrees ik ..
Buitenshuis misschien wel, maar de zogenaamde "deep indoor coverage" daar laten ze nog heel wat steken vallen.

Muziekbos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1247
Lid geworden op: 08 Dec 2008
Bedankt: 286 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Muziekbos » 03 Jun 2017, 03:40

Stiaan schreef:Zoveel jaren achterstand kan niet opgelost worden in enkele maanden vrees ik ..
Buitenshuis misschien wel, maar de zogenaamde "deep indoor coverage" daar laten ze nog heel wat steken vallen.


Hier maximum 3G buiten en vanaf het moment je ergens binnen gaat komt "geen service" op het scherm. Enkel buiten bereik en binnen niets. Telenet/Base zullen dag en nacht mogen werken om toch nog iets uit de brand te kunnen slepen.

Gebruikersavatar
tommekentom
Premium Member
Premium Member
Berichten: 518
Lid geworden op: 31 Mar 2012
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer
Contact:

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor tommekentom » 03 Jun 2017, 22:18

Steven7 schreef:Hoe kan een klant eigenlijk weten of hij bij Telenet via Orange of Base surft?

Dat had ik ook graag geweten
Afbeelding [MOB] Orange Shape Traveller / [Int+TV] Orange Internet + TV Boost

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Stiaan
Member
Member
Berichten: 84
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Stiaan » 04 Jun 2017, 00:31

Bij iPhone kan je dit zien via instellingen --> algemeen --> info --> aanbieder

Of zoek handmatig naar netwerken. Zie je Base staan in de lijst dan ga je via Orange. Zie je Orange staan dan zit je al op het Base/Telenet netwerk.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5881
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 442 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor ITnetadmin » 04 Jun 2017, 02:34

sdb schreef:Mijn ervaring is juist omgekeerd, vroeger zat ik bij MV en had ik binnen overal ontvangst, sinds januari bij telenet op het orange netwerk en in de helft van de woning geen of moeizaam ontvangst.

Uiteraard zijn alle ervaringen anecdotisch, want alles hangt af van je locatie, mast, huis, ...

Ik heb mobistar (enfin, orange) en binnen ontvangst is een ramp in deze buurt; terwijl collega's op 3G of 4G zitten val ik terug op Edge, en dat heen- en weer- gepingpong van edge naar 3g en terug is dodelijk voor de batterijduur (disclaimer: ik zet geen 4G aan, want die vreet ook batterijen en die dekking is vaak nog dunner, dus nog meer gepingpong).

Rond het station van Leuven was het trouwens jaren (geen idee of het nog zo is) zo erg dat je zelfs op de bus of gewoon te voet niks geen ontvangst had, zelfs geen edge.

Vaganzza
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1540
Lid geworden op: 04 Jan 2013
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Vaganzza » 04 Jun 2017, 14:46

Stiaan schreef:Bij iPhone kan je dit zien via instellingen --> algemeen --> info --> aanbieder


Bij mij staat daar Telenet, dus daar zal je het niet kunnen zien. Tenzij ze Base naam al veranderd hebben in Telenet?
Telefonie, Internet & TV: Telenet WIGO
GSM: WIGO 3GB
Mifi: Tempo Giga
Orange Easy Internet@home + Double Boost-optie
 iPhone SE 64GB SG |  Mac Mini (late 2014) |  Retina MacBook Pro 13" (2017) |  Apple TV 4 |  Airport Time Capsule 3TB

Stiaan
Member
Member
Berichten: 84
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Stiaan » 05 Jun 2017, 00:19

Vaganzza schreef:
Stiaan schreef:Bij iPhone kan je dit zien via instellingen --> algemeen --> info --> aanbieder


Bij mij staat daar Telenet, dus daar zal je het niet kunnen zien. Tenzij ze Base naam al veranderd hebben in Telenet?


Werkt het "trucje" om manueel netwerken op te zoeken ?

Rke
Plus Member
Plus Member
Berichten: 204
Lid geworden op: 27 Nov 2006
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Rke » 05 Jun 2017, 07:17

Stiaan schreef:
Vaganzza schreef:
Stiaan schreef:Bij iPhone kan je dit zien via instellingen --> algemeen --> info --> aanbieder


Bij mij staat daar Telenet, dus daar zal je het niet kunnen zien. Tenzij ze Base naam al veranderd hebben in Telenet?


Werkt het "trucje" om manueel netwerken op te zoeken ?


In principe staat bij aanbieder altijd Telenet. Je kan het alleen maar te weten komen door manueel naar de netwerken te laten zoeken. Staat Orange daar tussen, dan zit je op het BASE netwerk. Staat BASE ertussen, dan zit je met je Telenet kaart op het Orange netwerk zoals hierboven al correct werd gezegd.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Tinolicus
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2010
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Tinolicus » 02 Aug 2017, 14:29

Ik denk dat ik sinds kort ook op base zit ipv orange bij Telenet... Edge in een stadscentrum, het is niet voor mogelijk te houden. Hopelijk kan telenet snel de dekking verbeteren.

Als ik via mobiele netwerken zoek, dan staat base echter in de lijst en orange niet. Ik weet niet of dat trukje ook geldig is voor een htc one m9.

In elk geval hoop ik dat het enkel beter wordt.

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1705
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor lithion » 02 Aug 2017, 14:58

Zal toch de kracht van het orange netwerk zijn...

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3583
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1279 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor raf1 » 02 Aug 2017, 15:01

Niets houd je tegen om terug naar het Orange-netwerk of Proximus-netwerk over te schakelen.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3405
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 212 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 207 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor satsurfer » 02 Aug 2017, 15:05

ja, dan verliezen ze hun Wiggo bundel korting, daarom zo voordelig.

Tinolicus
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2010
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Tinolicus » 03 Aug 2017, 15:01

raf1 schreef:Niets houd je tegen om terug naar het Orange-netwerk of Proximus-netwerk over te schakelen.


Dat ga ik voorlopig niet doen, heb nu 10 gig mobiele data. Denk niet dat ik dat elders klaar ga krijgen.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3583
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1279 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor raf1 » 03 Aug 2017, 15:30

Tinolicus schreef:Denk niet dat ik dat elders klaar ga krijgen.

Orange Arend biedt 10 GB voor 39 euro/maand https://www.orange.be/nl/producten-en-diensten/abonnementen/arend
Scarlet Mobile HiFive bied 5 GB standaard voor 15 euro/maand, maar je kan extra gigabytes toevoegen tot maximum 8 GB voor 30 euro/maand https://www.scarlet.be/nl/postpaid/hi-five/

Orange Arend + Telenet Whoppa = 39 euro/maand + 79,48 euro/maand = 118,48 euro/maand ==> goedkoper dan Wigo en beter Orange-netwerk
Scarlet Mobile HiFive 8 GB + Telenet Whoppa = 30 euro/maand + 79,48 euro/maand = 109,48 euro/maand ==> goedkoper dan Wigo en beter Proximus-netwerk

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1705
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor lithion » 03 Aug 2017, 17:44

Als hij manueel netwerk zoekt staat Orange er niet bij, maar BASE wel, dus hij zit nog op het Orange netwerk. Overschakelen heeft dan geen nut.

xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 534
Lid geworden op: 21 Dec 2009
Bedankt: 58 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor xayana » 03 Aug 2017, 18:11

raf1 schreef:Orange Arend + Telenet Whoppa = 39 euro/maand + 79,48 euro/maand = 118,48 euro/maand ==> goedkoper dan Wigo en beter Orange-netwerk

Dit klopt enkel in de veronderstelling dat Tinolicus slechts 1 simkaart in gebruik heeft.
Stel dat een ander gezinslid ook een simkaart heeft, maar die eigenlijk zo goed als enkel gebruikt om te bellen dan ga je met die combinatie Orange & Telenet niet goedkoper af zijn.

tommydnp
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 14 Jun 2010
Bedankt: 2 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor tommydnp » 07 Aug 2017, 11:55

lithion schreef:Als hij manueel netwerk zoekt staat Orange er niet bij, maar BASE wel, dus hij zit nog op het Orange netwerk. Overschakelen heeft dan geen nut.

Ik zou dit ook denken, maar mijn vrouw heeft Lycamobile dat oorspronkelijk op Orange zat. Daarna is dit gemigreerd en geeft de gsm "BASE | Lycamobile" weer en toch staat er bij manueel zoeken op netwerken geen Orange/Mobistar in de lijst.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 16972
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 784 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1636 keer
Contact:

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor krisken » 07 Aug 2017, 12:50

tommydnp schreef:
lithion schreef:Als hij manueel netwerk zoekt staat Orange er niet bij, maar BASE wel, dus hij zit nog op het Orange netwerk. Overschakelen heeft dan geen nut.

Ik zou dit ook denken, maar mijn vrouw heeft Lycamobile dat oorspronkelijk op Orange zat. Daarna is dit gemigreerd en geeft de gsm "BASE | Lycamobile" weer en toch staat er bij manueel zoeken op netwerken geen Orange/Mobistar in de lijst.

Klopt, LycaMobile zit sinds kort op Base. Toen ik vertrok op verlof stond er nog mooi Lycamobile op mn gsm. Nu plots BASE | Lycamobile :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi
GSM = Orange Panter Limited Edition + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Tinolicus
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 08 Jan 2010
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor Tinolicus » 08 Aug 2017, 13:54

xayana schreef:
raf1 schreef:Orange Arend + Telenet Whoppa = 39 euro/maand + 79,48 euro/maand = 118,48 euro/maand ==> goedkoper dan Wigo en beter Orange-netwerk

Dit klopt enkel in de veronderstelling dat Tinolicus slechts 1 simkaart in gebruik heeft.
Stel dat een ander gezinslid ook een simkaart heeft, maar die eigenlijk zo goed als enkel gebruikt om te bellen dan ga je met die combinatie Orange & Telenet niet goedkoper af zijn.


Inderdaad, mijn vrouw haar simkaart zit in de wigo en binnenkort komt er nog een derde simkaart op voor mijn werk.

kristofmertens
Pro Member
Pro Member
Berichten: 249
Lid geworden op: 07 Aug 2013
Locatie: Aarschot
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Telenet begint met overzetten van Orange naar eigen netwerk

Berichtdoor kristofmertens » 1 week 4 dagen 47 minuten geleden (08 Okt 2017, 18:18)

Onlangs de vraag eens gesteld aan de helpdesk van Telenet.
Nieuwe klanten van Telenet zijn vanaf nu meteen verbonden via het BASE netwerk.

Nu is het wel nog even afwachten mocht ik de stap zetten aangezien het 4G bereik hier (Aarschot stad) heel miniem is.


"Indien je zou overschakelen naar Telenet wordt je meteen op het Base netwerk geplaatst, Kristof. Weet wel dat we het netwerk aan het optimaliseren zijn, moest je toch de overstap overwegen."
TV: Telenet digitale TV - CI+ & Play
Internet: Telenet Whop 100/10
Telefoon: Telenet FreePhone Europe
iPhone 6s: Orange Koala
iPhone 5s: Orange Kolibri


Terug naar “BASE”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast