W10 / Synology NAS probleem dat ik maar niet opgelost krijg

Gebruikersavatar
malinwa001
Pro Member
Pro Member
Berichten: 385
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Twitter: malinawa001
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

W10 / Synology NAS probleem dat ik maar niet opgelost krijg

Berichtdoor malinwa001 » 29 Mar 2018, 18:45

Alvast bedankt om even een kijkje te nemen.

Probleemstelling : Muziekbestanden kunnen niet worden afgespeeld binnen het netwerk (sommige programma's)

Feiten : - Muziek staat op een NAS
- Z: drive is gekoppeld aan een bepaalde map (Muziek)
- Map kan in Verkenner zonder problemen worden geopend
- Musicbee (muziekspeler) kan het bestand niet afspelen
- Foobar kan het bestand zonder problemen afspelen
- Download is gebeurd via torrent (programma opgestart op pc, niet via de NAS)

Foto's : Afbeelding Path

Afbeelding Bij het openen

Afbeelding Afspelen via Foobar

Iemand die hier raad mee weet?
Op de NAS zijn de mappen en bestanden door elke gebruiker toegankelijk,leesbaar en schrijfbaar.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2551
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 181 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 151 keer

Re: W10 / Synology NAS probleem dat ik maar niet opgelost krijg

Berichtdoor mailracer » 29 Mar 2018, 19:50

Musicbee (muziekspeler) kan het bestand niet afspelen

volgens mij heb je geen verwijzing naar je Z-drive, maar naar een netwerkkoppeling waardoor je die fout krijgt. musicbee begrijpt volgens mij die netwerkstructuur niet en zegt daarom dat het onleesbaar is.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5679
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 415 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: W10 / Synology NAS probleem dat ik maar niet opgelost krijg

Berichtdoor heist_175 » 29 Mar 2018, 19:52

Gokje.

Musicbee werkt met het volledige pad, zonder specigieke login die je opgegeven hebt bij de mapping naar de Z: drive.
De andere app gebruikt wel de Z:-drive mapping.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 4772
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 464 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: W10 / Synology NAS probleem dat ik maar niet opgelost krijg

Berichtdoor selder » 29 Mar 2018, 20:06

Opent je Windows Explorer (1ste screenshot) niet de muziekmap van je Synology via DNLA (wat overigens te vermijden is, dat systeem/protocol is zo uitgehold dat het bijna niet te gebruiken is)
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch

Gebruikersavatar
malinwa001
Pro Member
Pro Member
Berichten: 385
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Twitter: malinawa001
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: W10 / Synology NAS probleem dat ik maar niet opgelost krijg

Berichtdoor malinwa001 » 29 Mar 2018, 20:30

Afbeelding

Path van Musicbee is net hetzelfde als in de verkenner.
Wat ik bedoel met speelt niet af in musicbee is dat deze willekeurig skipt naar een volgende track.
Wanneer ik deze dan terug opzet net voor het punt van de skip dan gaat hij wel weer gewoon verder en skipt hij weer op een ander moment.

Het is allemaal zo random dat ik er totaal geen oorzaak in zie.

Probleem zit volgens mij bij Windows. De DSAudio app van Synolgy op de GSM heeft bvb geen problemen bij het afspelen.
Maw de server is perfect te benaderen.

Iemand die me op weg kan zetten?

De Z: drive is aangemaakt door de synology assist app voor windows.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 4772
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 464 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: W10 / Synology NAS probleem dat ik maar niet opgelost krijg

Berichtdoor selder » 30 Mar 2018, 07:02

Ook in je laatste screenshot gebruik je niet de Z-drive maar het UNC SMB path (\\server\share) path.

Wat is het resultaat van een "net use" in een CMD prompt op je Windows?
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch

Gebruikersavatar
malinwa001
Pro Member
Pro Member
Berichten: 385
Lid geworden op: 03 Feb 2007
Twitter: malinawa001
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: W10 / Synology NAS probleem dat ik maar niet opgelost krijg

Berichtdoor malinwa001 » 30 Mar 2018, 09:12

Afbeelding

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 4772
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 464 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer

Re: W10 / Synology NAS probleem dat ik maar niet opgelost krijg

Berichtdoor selder » 30 Mar 2018, 09:18

Je hebt dus helemaal geen Z-schijf.
Een logische verklaring is - zoals al gezegd - dat MusicBee SMB UNC paths niet helemaal ondersteunt.

Maak eens een Z-schijf aan via het volgende commando, en open dan je muziek eens via deze Z-schijf in MusicBee.

Net use z: "\\DiskStation713\Muziek" /p:y
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch


Terug naar “Windows”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: philippe_d en 3 gasten