Macro -> gebruik juiste resolutie

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Macro -> gebruik juiste resolutie

Berichtdoor cadsite » 03 Jan 2018, 16:05

Onze PC (Win10 home) vertoont net hetzelfde probleem als onze vorige (Win 7 ultimate) met hetzelfde scherm.

Ik heb een eizo 2243 aangesloten met een DP, op zich ben ik hier heel tevreden van, alleen keert de PC terug naar de resolutie van 800 x 600 in plaats van 1920 x 1200 als deze wakker wordt na een lange slaapstand.
Als de PC maar even in slaapstand geweest is heb ik dit probleem niet.
Voor mezelf is dat niet echt een groot probleem ik zet dat gewoon terug op 5 seconden, maar de kinderen en mijn vrouw kunnen dit niet en ergeren zich eraan. Iemand een idee hoe dit op te lossen of een workaround met een macro?

Gebruikersavatar
Mortov Molotov
Plus Member
Plus Member
Berichten: 156
Lid geworden op: 07 Jan 2012
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Contact:

Re: Macro -> gebruik juiste resolutie

Berichtdoor Mortov Molotov » 10 Jan 2018, 09:00

1. download Nirsoft's NirCmd.exe (link]

2. Opties:
A. Maak een .cmd scriptje met de volgende code, waarop men kan dubbelklikken na opstarten vd pc

Code: Selecteer alles

@Echo Off
Nircmd.exe setdisplay 1920 1200 32

B. Elegantere optie: zorg ervoor dat dit script geladen wordt tijdens opstarten van het gebruikersprofiel, cfr de "opstarten" of "startup" map
C. Maak een taak aan via Task Scheduler met volgende command line, waarbij je instelt dat de taak telkens moet geladen worden tijdens opstarten vd pc.

Code: Selecteer alles

Nircmd.exe setdisplay 1920 1200 32



3. Opmerkingen
- laat eens nakijken hoe het komt dat de resolutie telkens gereset wordt; is er een probleem met je drivers? Eens opnieuw installeren (clean install) van die drivers? Klopt de gewenste resolutie wel; ik zou nl 1920x1080 verwachten, niet 1920x1200
- ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meteen weet hoe je dit script kan laden na slaapstand
Sterk aanbevolen voor Windows gebruikers: Tweakguides & Tweaking companion
Van vele Nederlandstalige forumgangers wort de spellingchecker niet vaak bijgewerkd, waardoor de correctie van DT-fouten niet langer word ondersteunt ;)

charlez
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 13 Apr 2017
Bedankt: 4 keer

Re: Macro -> gebruik juiste resolutie

Berichtdoor charlez » 10 Jan 2018, 09:35

Resolutie lijkt te kloppen.
laatste drivers van scherm al eens geïnstalleerd?

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Re: Macro -> gebruik juiste resolutie

Berichtdoor cadsite » 10 Jan 2018, 10:01

De resolutie klopt zeker. Het is een 16-10 scherm.
Het eigenaardigste is vind ik, dat er exact hetzelfde gedrag was met dit scherm op mijn oude PC. Dus andere drivers, grafische kaart, OS,...
Het enige wat nog hetzelfde is, is de kabel en het scherm.

charlez
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 13 Apr 2017
Bedankt: 4 keer

Re: Macro -> gebruik juiste resolutie

Berichtdoor charlez » 10 Jan 2018, 10:12

Kan zijn dat er ergens iets misloopt bij detecteren welke resoluties het scherm allemaal ondersteunt.

Gebruikersavatar
JoskeVermeulen
Premium Member
Premium Member
Berichten: 508
Lid geworden op: 22 Aug 2012
Locatie: Liedekerke
Bedankt: 63 keer
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer

Re: Macro -> gebruik juiste resolutie

Berichtdoor JoskeVermeulen » 10 Jan 2018, 13:00

Welke GPU? Ik had dit probleem ook met een AMD R9 280 (2560x1080) waarbij het probleem aan de software AMD Radeon Settings lag. Eenmaal software verwijderd en enkel drivers behouden heb ik dit niet meer voorgehad.
:troosten:
TV: Afbeelding
ISP: Afbeelding
Tel.: Afbeelding + Afbeelding + Afbeelding

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Re: Macro -> gebruik juiste resolutie

Berichtdoor cadsite » 10 Jan 2018, 13:26

JoskeVermeulen schreef:Welke GPU? Ik had dit probleem ook met een AMD R9 280 (2560x1080) waarbij het probleem aan de software AMD Radeon Settings lag. Eenmaal software verwijderd en enkel drivers behouden heb ik dit niet meer voorgehad.

Op de oude PC was dat een quadro 600 en nu een quadro 420.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4144
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1378 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: Macro -> gebruik juiste resolutie

Berichtdoor raf1 » 10 Jan 2018, 13:57

Dit probleem staat in de FAQ van Eizo: http://www.eizoglobal.com/support/db/faq/38

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2215
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 163 keer
Uitgedeelde bedankjes: 59 keer
Contact:

Re: Macro -> gebruik juiste resolutie

Berichtdoor cadsite » 10 Jan 2018, 14:18

Ik heb hier dus al contact over gehad met eizo support é. :roll:
Die wisten van niets

Bedankt Raf!


Terug naar “Windows”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast