UPnP uitschakelen Win10

pwr
Plus Member
Plus Member
Berichten: 214
Lid geworden op: 14 Aug 2004
Locatie: Mechelen
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

UPnP uitschakelen Win10

Berichtdoor pwr » 11 Nov 2017, 08:34

hoe kan UPnP uitgeschakeld worden op een desktop met Win10 ??

in de logs van mijn Fritzbox verschijnen voor één bepaalde pc in mijn netwerk meldingen aangaande poorten die worden open gezet.
een poort in de range 50000 - 60000 wordt geopend via UPnP en een minuut later opnieuw gesloten
om dan opnieuw een andere poort in die range te openen en een minuut later ook terug te sluiten
en zo dus elke minuut zo lang die pc op staat
met netstat zie ik ip-adressen van Microsoft blijkbaar ??
ik kan UPnP uitschakelen in de Fritzbox maar zou dat liever niet doen (poorten voor camera's , Slingbox enz. moet ik dan manueel gaan ingeven)
vandaar mijn vraag hoe ik UPnP kan uitschakelen onder Win10 ???
netwerkdetectie is al uitgeschakeld


netstat.JPG

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28250
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1860 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 346 keer

Re: UPnP uitschakelen Win10

Berichtdoor r2504 » 11 Nov 2017, 15:28

Er bestaan diverse tooltjes om je "privacy" te verbeteren onder Windows... eenvoudig te vinden met Google.

Maar lees ook alvast dit eens... https://www.howtogeek.com/273513/why-yo ... indows-10/

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2152
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 403 keer

Re: UPnP uitschakelen Win10

Berichtdoor cptKangaroo » 11 Nov 2017, 15:44

Heb je al geprobeerd van de 'UPNP Device Host' en de 'SSDP Discovery' services uit te zetten?

pwr
Plus Member
Plus Member
Berichten: 214
Lid geworden op: 14 Aug 2004
Locatie: Mechelen
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: UPnP uitschakelen Win10

Berichtdoor pwr » 11 Nov 2017, 18:48

cptKangaroo schreef:Heb je al geprobeerd van de 'UPNP Device Host' en de 'SSDP Discovery' services uit te zetten?


beide services heb ik uitgeschakeld en de pc opnieuw opgestart maar de boodschappen blijven komen in de event log van de router

ben aan't denken van een nieuwe maar niet geschikte firmware voor België , op mijn Fritzbox te zetten
met die nieuwe firmware kan je blijkbaar per device UPnP in- of uitschakelen
hoop dan dat het trucje met de oude dsl-driver te gebruiken werkt om niet op repair-profiel te vallen..

PeterP
Plus Member
Plus Member
Berichten: 166
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Locatie: West-Vlaanderen
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: UPnP uitschakelen Win10

Berichtdoor PeterP » 11 Nov 2017, 19:14

Zou je met Wireshark op die pc niet kunnen achterhalen welk programma of service die poorten gebruikt ? Je zou die programma’s of services dan misschien kunnen afzetten.
Voip : Weepee, Stuntcalls, Megavoip, Voiptiger Gsm : Dommel
Loc 1 : PX start 60/4+BBOX3 + C530IP + RL500 + C530H + E630H + C610H
Loc 2 : TN basic 50/5+HGW + C610IP + RL500 + 2xE630H + 3xC620H
Loc 3 : PX start 60/4+BBOX3 + CRS125-24G-1S-RM + UCM6102 + RL500 + GXP2160 + N510IP + 4xR650H + 2N Helios IP Vario
Out of service : FB 7270V2, Raspbx

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2152
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 142 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 403 keer

Re: UPnP uitschakelen Win10

Berichtdoor cptKangaroo » 11 Nov 2017, 19:14

Bij Windows 10 kan Windows Update ook als P2P ingesteld worden ('Delivery Optimization' service) -- misschien eens kijken of het bij die PC aanstaat?

https://redmondmag.com/articles/2016/08 ... trols.aspx
https://www.pcworld.com/article/2955491 ... stems.html


Terug naar “Windows”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast