Artefacts : help ajb!

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Artefacts : help ajb!

Berichtdoor Goztow » 27 Mei 2017, 09:24

Ik heb dit momenteel bij Software gepost, hoewel het ook een hardwareprobleem zou kunnen zijn... Maar ik ga eerder voor drivers.

Ik heb de laatste tijd last van artefacts. Ik kan er zelfs screenshots van nemen:
Screenshot_2.png
Screenshot_2.png (44.57 KiB) 1231 keer bekeken


Ik zie ze tegenwoordig heel vaak, enkel op mijn eerste monitor (niet op de tweede). Ze verdwijnen als ik eens mijn resolutie verzet en terugzet, maar komen later vaak weer terug. Ze staan ook dikwijls op dezelfde plaats (twee vierkantjes bovenaan links en bovenaanrechts maar niet in de uithoeken)

Het was me het eerst beginnen opvallen telkens ik netflix gebruikte, maar nu ook zonder netflix te gebruiken. Er is geen verschil of ik het nu onder "stress" gebruik of niet.

Videokaart: AMD Radeon HD 7900 series
Laatste nieuwe aanbevolen drivers geïnstalleerd, geen verschil

GPU-Z info:
Afbeelding
Afbeelding

Vroeger wist ik beter was allemaal te proberen in dergelijke gevallen, tegenwoordig ben ik hier minder in "mee". Ik heb het al gegoogled maar dat is onbegonnen werk, vrees ik :(. Wie kan meh elpen met troubleshooten? Heeft iemand een idee hoe ik drivers van AMD best downgrade, om te checken of dat een probleem kan zijn?

Bedankt bij voorbaat!
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 686
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: Artefacts : help ajb!

Berichtdoor johan.devos » 27 Mei 2017, 10:51

Wat gebeurt er als je de 2de monitor primair maakt?
Kun de monitors ook nog op een andere manier aansluiten (vb DVI ipv HDMI of VGA).
Heb je een dual boot met een ander OS of boot eens met Ubuntu?

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Artefacts : help ajb!

Berichtdoor Goztow » 27 Mei 2017, 10:52

Als monitor 2 primair wordt, blijven de artefacten op de originele monitor. Ik zal eens de kabels verwisselen en zien wat dat geeft.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2058
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 134 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 393 keer

Re: Artefacts : help ajb!

Berichtdoor cptKangaroo » 27 Mei 2017, 16:40

Bij de "fixed issues" sectie van de release notes van de drivers staat dit:
Some displays may experience corruption when using HDMI® scaling.

Misschien is dat nog niet helemaal gefixt -- het is zoals over/underscan, dus probeer eens de suggestie in deze video:

AMD Graphics driver control panel(Catalyst)>My digital flat panels displays>Scaling options>zet under/overscan op 0

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 11864
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 611 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1090 keer
Contact:

Re: Artefacts : help ajb!

Berichtdoor Goztow » 27 Mei 2017, 16:43

Schalen met GPU stond uit uit, ik neem aan dat het dat is.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2058
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 134 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 393 keer

Re: Artefacts : help ajb!

Berichtdoor cptKangaroo » 27 Mei 2017, 17:14

In de Radeon settings heb je enkel GPU scaling, in de Catalyst settings heb je nog enkele bijkomende opties (onderaan deze pagina):
http://support.amd.com/en-us/kb-article ... aling.aspx

Heb je de drivers al eens geherinstalleerd ? In principe gewoon uninstall doen via ControlPanel>Programs and Features> en dan AMD-graphics-gerelateerde drivers uninstallen en computer heropstarten voor je de drivers herinstalleert.

(btw, als er iets misgaat, kan je via F8 menu van Windows altijd opstarten in VGA mode -- op F8 key tikken net voor Windows opstart)


Terug naar “Windows”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast