Clean install WIN10

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6327
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 472 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Re: Windows 10 media creation tool

Berichtdoor ITnetadmin » 29 Jul 2015, 14:34

dannyict schreef:Live and kicking
maakt windows 10 iso's
https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10

[Mod Edit] verplaatst naar bestaande Win 10 topic


Oh. My. God.
Knijp me want ik denk da'k droom.
Zijn dat direct downloadable W10 isos?

Maar waarom de language keuze en de waarschuwing dat "je tijdens installatie dezelfde taal *moet* kiezen" ?
Is W10 nu nog altijd niet volledig taal onafhankelijk?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1065
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 62 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor decat » 29 Jul 2015, 14:46

De ISO staat door die tool op mijn HD. :)
Je kan kiezen om direct te installeren ofwel op dvd/USB te zetten.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13569
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2174 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor philippe_d » 29 Jul 2015, 15:11

Ik heb nu een 64-bit versie van Windows 7, maar heb er al spijt van dat ik geen 32-bit versie heb genomen (ik denk dat mijn systeem borderline is voor 64 bit)
Zou ik een 32-bit versie van Windows 10 kunnen installeren, met de key van de 64-bit Windows 7?
    - Windows 7 Professional, SP1
    - Intel Pentium D CPU 3.00 GHz
    - RAM: 3GB
    - 120 GB SSD (Samsung 840 EVO)

Edit
Antwoord al gevonden:
MediaCreationTool.exe draait niet onder 64-bit (foutmelding)

Windows 10 setup.PNG
Windows 10 setup.PNG (8.14 KiB) 1451 keer bekeken
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 4812
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 487 keer
Recent bedankt: 26 keer
Uitgedeelde bedankjes: 70 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor selder » 29 Jul 2015, 15:15

Da's een fabeltje dat een 32bit systeem lichter voor je systeem is dan een 64bit OS. Linux is al duizend jaar 64bit, OS X ook al honderd jaar. De tijd dat er nog problemen waren met betrekking tot drivers ligt al heel ver achter ons. En moest je toch nog een apparaat hebben waarvoor geen 64bit drivers zijn, dan is het tijd voor iets nieuws - zo zit onze maatschappij in elkaar :)
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch

Sinister
Premium Member
Premium Member
Berichten: 584
Lid geworden op: 30 Jun 2015
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor Sinister » 29 Jul 2015, 15:15

64 bit is niet zwaarder dan 32 bit, dat heeft er niets mee te maken.
Dat bepaalt gewoon hoeveel geheugen je kan aanspreken en hoe efficiënt het met geheugen overweg kan:
https://www.microsoft.com/nl-be/windows ... ns#sysreqs

guntherstassen
Plus Member
Plus Member
Berichten: 208
Lid geworden op: 09 Feb 2011
Locatie: Sint-Truiden
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor guntherstassen » 29 Jul 2015, 15:17

Test gedaan en OK! :

Clean WIndows 8.1 -> Eerst alle shitupdates...
Update via ISO (in Windows) uitgevoerd. (Iso die ik al op voorhand had gedownload).
Windows 10 staat er netjes op maar we willen natuurlijk GEEN upgrade! (liever clean install!)
Code uitgelezen

Reinstall windows 10 vanaf USB-stick
Windows was automatisch geactiveerd.. (De code die ik had uitgelezen na de upgrade kon ik NIET tijdens de installatie invullen, niet geldig, daarna wel een test gedaan en code werd aanvaard. (maar was natuurlijk al geactiveerd))

LET OP: test gedaan met een VLK Windows 8.1 Pro key!

Gebruikersavatar
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2286
Lid geworden op: 04 Sep 2004
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Bedankt: 205 keer
Uitgedeelde bedankjes: 505 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor bambipower » 29 Jul 2015, 15:52

http://www.techworm.net/2015/07/here-is ... ws-10.html

voor die dat niet windows 10 willen via update
de koe zegt boe

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3416
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 330 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor Tomby » 29 Jul 2015, 16:40

philippe_d schreef:Antwoord al gevonden:
MediaCreationTool.exe draait niet onder 64-bit (foutmelding)

Windows 10 setup.PNG


Er zijn 2 versies van die tool, 32b en 64b. En de versie die je gebruikt heeft ook niets te maken met de uiteindelijke Windows 10 versie die je wil. Je kan dus perfect met de 64b versie een ISO laten maken voor een 32b Win10 versie, en ik vermoed ook gewoon het omgekeerde.
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13569
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2174 keer
Recent bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 605 keer
Contact:

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor philippe_d » 29 Jul 2015, 17:08

Sinister schreef:64 bit is niet zwaarder dan 32 bit, dat heeft er niets mee te maken.
Dat bepaalt gewoon hoeveel geheugen je kan aanspreken en hoe efficiënt het met geheugen overweg kan

OK, bedankt voor de opheldering.
En zou Windows 10 Home dan "lichter" zijn dan Windows 10 Pro?
Of zou je alleen Windows 10 Pro kunnen installeren (huidig OS Windows 7 Professional)?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Sinister
Premium Member
Premium Member
Berichten: 584
Lid geworden op: 30 Jun 2015
Bedankt: 39 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor Sinister » 29 Jul 2015, 17:12

Again maakt geen verschil qua system specs.
Het verschil zit hem in de functionaliteiten inbegrepen.
Maar het is logisch dat als je een pro aan een domein controller hangt, dat die inderdaad trager opstart dan een home.
Of als je hyper-v installeert op de pro dan gaat het systeem ook wel zwaarder belast zijn dan een home.

lion51
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 Nov 2009
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor lion51 » 29 Jul 2015, 19:33

Soms wel wa moeite om te activeren. Lukt nie steeds direkt

leohein
Plus Member
Plus Member
Berichten: 140
Lid geworden op: 13 Mei 2013
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor leohein » 29 Jul 2015, 19:41

Vele (bron tweakers forum) hebben last met activatie, de servers zullen wat overbelast zijn.

[edit: 20 keer op de activate knop drukken en het is plotseling gelukt]

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28254
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1860 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 346 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor r2504 » 29 Jul 2015, 20:27

Hier ook problemen met de activatie... :eek: :eek: :eek:

Error code: 0xC004F034
The Software Licensing Service reported that the license could not be found or was invalid.


Weet je nog welke foutmelding jij kreeg ?

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6327
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 472 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Re: Windows 10 media creation tool

Berichtdoor ITnetadmin » 29 Jul 2015, 20:46

ITnetadmin schreef:
dannyict schreef:Live and kicking
maakt windows 10 iso's
https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /windows10

[Mod Edit] verplaatst naar bestaande Win 10 topic


Oh. My. God.
Knijp me want ik denk da'k droom.
Zijn dat direct downloadable W10 isos?

Maar waarom de language keuze en de waarschuwing dat "je tijdens installatie dezelfde taal *moet* kiezen" ?
Is W10 nu nog altijd niet volledig taal onafhankelijk?

[Afbeelding Post made via mobile device ]



Raar; open ik dat op mijn tablet, dan word ik geredirect naar https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... ndows10ISO , waar je rechtstreeks een ISO kan downloaden; op PC echter nada.
Gretver MS, nen ISO online zetten, is da nu ZO moeilijk???


EDIT: het werkt; met ne user agent switcher doen alsof ge linux of mac zijt, en ge krijgt nen ISO link om te downloaden ipv tooltjes.
Laatst gewijzigd door ITnetadmin op 29 Jul 2015, 21:05, 1 keer totaal gewijzigd.

leohein
Plus Member
Plus Member
Berichten: 140
Lid geworden op: 13 Mei 2013
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor leohein » 29 Jul 2015, 20:56

r2504 schreef:Weet je nog welke foutmelding jij kreeg ?


Gewoon een algemene dat activeren niet mogelijk was (detail weet ik niet meer). Dus niet jouw melding.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28254
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1860 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 346 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor r2504 » 29 Jul 2015, 20:57

Mmm... geen audio meer :(

Ik zie in de playback control van m'n Creative SB X-Fi het volume balkje netjes bewegen... maar ik hoor niets.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28254
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1860 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 346 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor r2504 » 29 Jul 2015, 21:02

leohein schreef:
r2504 schreef:Weet je nog welke foutmelding jij kreeg ?


Gewoon een algemene dat activeren niet mogelijk was (detail weet ik niet meer). Dus niet jouw melding.


Plots is hij geactiveerd :banana: Nu nog het sound issue...

browndwarfus
Plus Member
Plus Member
Berichten: 170
Lid geworden op: 27 Jun 2011
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor browndwarfus » 29 Jul 2015, 21:17

hier ook nog geen activatie mogelijk.
Win 10 snort zonder probleem , hoor wel af en toe geluiden in de achtergrond zonder melding erbij.
ik begrijp dus dat je éérst moet activeren eer je een usb drive met volledige versie kunt maken? of is die activatie niet nodig? grtz;
b.

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1773
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 248 keer
Uitgedeelde bedankjes: 344 keer

Re: Windows 10 media creation tool

Berichtdoor Kenw00t » 29 Jul 2015, 21:20

ITnetadmin schreef:Gretver MS, nen ISO online zetten, is da nu ZO moeilijk???

Welke bestandsnaam heeft die ISO die je via die weg krijgt? Ik ben nu en_windows_10_multiple_editions_x64_dvd_6846432.iso aan het downloaden om te zien wat het in een VM geeft.

De dag komt dat ze het licht zien en dit via torrents gaan verspreiden. Geen gezever meer met bandbreedte inkopen en overbelaste servers. Lijkt me de volgende logische stap gezien hun hippe houding daar bij MS tegenwoordig.
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

cyberbozzo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 27 Sep 2007
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor cyberbozzo » 29 Jul 2015, 21:22

Iemand reeds gevonden of het mogelijk is om een VPN te starten vanuit het quick network menu dat tevoorschijn komt uit de system tray?
Als je daar nu een VPN aanklikt, moet je via PC settings die VPN starten, vanuit 8.1 ging dit onmiddellijk vanuit het quick menu dat uit de system tray kwam...
Nu zijn het 4 muisklikken meer... :-( Als je dat 100 keer per dag gebruikt, valt dat tegen :-(

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6327
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 472 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Re: Windows 10 media creation tool

Berichtdoor ITnetadmin » 29 Jul 2015, 21:28

Kenw00t schreef:
ITnetadmin schreef:Gretver MS, nen ISO online zetten, is da nu ZO moeilijk???

Welke bestandsnaam heeft die ISO die je via die weg krijgt? Ik ben nu en_windows_10_multiple_editions_x64_dvd_6846432.iso aan het downloaden om te zien wat het in een VM geeft.

De dag komt dat ze het licht zien en dit via torrents gaan verspreiden. Geen gezever meer met bandbreedte inkopen en overbelaste servers. Lijkt me de volgende logische stap gezien hun hippe houding daar bij MS tegenwoordig.


Win10_English_x64.iso

Juist. Een torrent (of toch een aantal mirrors),en een gepubliceerde hash op hun homepage.
We kunnen maar dromen.
Vroeger bestond dat al half, want digitalrivers links waren een publiek geheim.

Je krijgt wel een keuzemenu tussen W10, W10N, W10KN; dan moet je nog de taal kiezen en krijg je 2 links, een 32 en een 64 bit.

Waar haal je de jouwe?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1773
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 248 keer
Uitgedeelde bedankjes: 344 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor Kenw00t » 29 Jul 2015, 22:02

Van op MSDN haal ik het (4de van onderaan): https://msdn.microsoft.com/subscription ... 0&FileId=0

En ja, je kan die pagina zien zonder een abonnement. Dus daar heb je wat je wil: hashes en vrij unieke bestandsnamen (Google ze eens).
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6327
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 472 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor ITnetadmin » 29 Jul 2015, 22:09

Ni te zien zonder login.

Zal 't nen andere keer moeten checken, want kheb geen idee of ik uberhaupt ne MS account heb en welke da is, of da'k eentje moet aanmaken.

Kunde ze zien zonder abbo, of dl'en zonder abbo?

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1773
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 248 keer
Uitgedeelde bedankjes: 344 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor Kenw00t » 29 Jul 2015, 22:17

Alleen zien zonder abo, maar uiteraard wel abo nodig om te downloaden. Inloggen moet sinds een tijdje helaas ook indien je gewoon wil rondkijken. Dit kan met eender welke Microsoft account (dus ook jouw oude Hotmail account waarmee je MSN nog gebruikte :-) ).
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28254
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1860 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 346 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor r2504 » 29 Jul 2015, 22:23

r2504 schreef:Nu nog het sound issue...


Bij deze ook opgelost... alle Creative software en drivers gedelete... daarna Scan for hardware changes.

Staat nu geen Creative SB X-Fi maar een "High Definition Audio Device" in m'n device manager.

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5454
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 455 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 688 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor TiTanium » 29 Jul 2015, 22:38

Pff hij pakt mijn productcode niet aan, begint al goed :(
EDIT: ik moet misschien dan ook W10 pro nemen zoals de 8.1 pro?
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3416
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 330 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor Tomby » 29 Jul 2015, 23:28

jackho schreef:Dat genereert wellicht een nieuwe W10 product key waarna je dan wel probleemloos een install vanaf scratch zou kunnen doen
kan je die terugvinden ergens of moet je die niet invoeren als je daarna een clean install doet?


Blijkbaar is de W10 product key na een upgrade bij iedereen dezelfde, eindigend op 3V66T. Lijkt er dus op dat het echt wel puur op hardware id's is dat je geauthorizeerd wordt voor je Windows 10 licensie. Vraag me dan wel af wat je moet doen als je je hardware wijzigt en dan een re-install wil doen... Voorlopig nog niet aan de orde, maar het is dus wel duidelijk dat er helemaal nergens een key moet ingegeven worden, ook niet bij een fresh install.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1773
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Bedankt: 248 keer
Uitgedeelde bedankjes: 344 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor Kenw00t » 29 Jul 2015, 23:32

Tomby schreef:Vraag me dan wel af wat je moet doen als je je hardware wijzigt en dan een re-install wil doen...

Dat heb ik op pagina 2 van dit onderwerp al uitgelegd.
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1065
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 62 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor decat » 29 Jul 2015, 23:34

r2504 schreef:Hier ook problemen met de activatie... :eek: :eek: :eek:

Error code: 0xC004F034
The Software Licensing Service reported that the license could not be found or was invalid.


Weet je nog welke foutmelding jij kreeg ?



Hier ook gehad, na een tweede keer te proberen ging het wel.

lion51
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 Nov 2009
Bedankt: 72 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor lion51 » 30 Jul 2015, 00:04

Is hier ook oké nu.
Blikkbaar zal het een overbelasting van hun servers geweest zijn

jackho
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3901
Lid geworden op: 05 Jun 2011
Bedankt: 249 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 73 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor jackho » 30 Jul 2015, 07:35

Hun (eerste) idee was nochtans goed van het gefaseerd te laten gebeuren, in ieder geval ik wacht nog een tijdje tot de storm voorbij is :wink:

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4579
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 291 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor MClaeys » 30 Jul 2015, 07:42

Klopt, activeren gisteravond ging moeilijk.
Xbox Live: MClaeys

murdock
Member
Member
Berichten: 75
Lid geworden op: 30 Okt 2008
Twitter: murdockdeechte
Locatie: zottegem
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor murdock » 09 Aug 2015, 23:49

ik wil de 10 32 bitt downloaden maar met de cretion tool lukt het niet meer
setup is niet correct gestart. Start de pc opnieuw op en probeer de setup opnieuw uit te voeren.
ik heb dat nu op 3 pc's willen doen en steeds deze melding. wat kan ik doen? ik wil deze downloaden op usb stick

mitchke
Member
Member
Berichten: 98
Lid geworden op: 13 Aug 2007

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor mitchke » 10 Aug 2015, 00:00

Ik heb gewoon geupgrade naar windows 10 via windows update. Ik had namelijk pas een clean widnows 8.1 install gedaan. Nu is mijn vraag ik heb een retail windows 8.1 key en die heb ik geupgrade naar win 10. Als ik via Media tool een iso maak van windows 10 die kan ik namelijk dan toch gebruiken voor een clean install later toch? En deze kan ik ook op een andere mobo gebruiken moest ik een nieuwe pc bouwen sinds ik een retail key had?


Moet wel zeggen dat ik nu dat cmd commandje doe om te kijken welke key ik heb, gebruikt die wel een generic win10 key. Maar dat was geen probleem omdat ik ergens had gelezen dat ze nu met een ander soort systeem werken. Mijn win10 is perfect geactiveerd trouwens.
Laatst gewijzigd door mitchke op 10 Aug 2015, 00:08, 1 keer totaal gewijzigd.

murdock
Member
Member
Berichten: 75
Lid geworden op: 30 Okt 2008
Twitter: murdockdeechte
Locatie: zottegem
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor murdock » 10 Aug 2015, 00:07

ik krijg de reservering niet op mijn tablet waar de 8.1 p draait en daarom ik een usb stick maken wil. de 64 bit lukte prima,maar de 32 bit wil niet lukken.
ik heb hier gelezen op het forum er nog zijn met dit probleem.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2595
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 200 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 151 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor mailracer » 10 Aug 2015, 08:21

Met de 64 bit tool kan je alsnog een 32 bit versie maken voor later gebruik. Hier heb ik er althans een iso gemaakt met beide bit-versies.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

murdock
Member
Member
Berichten: 75
Lid geworden op: 30 Okt 2008
Twitter: murdockdeechte
Locatie: zottegem
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor murdock » 11 Aug 2015, 00:54

ik weet je met de 64 bit tool een 32 bit kan maken. maar ik krijg steeds deze foutmelding die ik eerder beschreven heb.
ik heb nu mijn hp stream 7 naar fabrieksinstelingen gezet,omdat ik foutmelding kreeg na een geforceerde update ik teweinig opslag had voor installatie van de 10.
na mijn herstelling kwam er onmidelijk de update naar de 10 op.
een iso maak,ik niet meer op dvd, ik zet ze onmiddellijk op usb stick veel makelijker en minder kans op fouten. nu maar hopen alles zal werken.

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1065
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 62 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor decat » 11 Aug 2015, 10:13

mailracer schreef:Met de 64 bit tool kan je alsnog een 32 bit versie maken voor later gebruik. Hier heb ik er althans een iso gemaakt met beide bit-versies.

[Afbeelding Post made via mobile device ]



Ik heb ook zo'n DVD gemaakt en bij de installatie had hij een 32bit versie gezet.
Had gelukkig ook een x64 only dvd gemaakt en die dan geinstalleerd.
De 32 bit versie was direct geactiveerd.
De 64 bit versie kreeg ik niet geactiveerd. Beide clean install.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6327
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 472 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor ITnetadmin » 11 Aug 2015, 12:32

Krijg je de 64 mss niet geactiveerd omdat je de 32 al geactiveerd had op je systeem?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1065
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 62 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: Clean install WIN10

Berichtdoor decat » 11 Aug 2015, 13:43

Ik had de 64 bit geactiveerd na de W7 upgrade.
Edit: en de W7 waarop ik de upgrade heb gedaan was x64, dus ik vermoed dat de upgrade dan ook wel 64 zou zijn geweest.


Terug naar “Windows”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten