Pagina 1 van 1

Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 13 Feb 2018, 07:54
door Vaganzza
Het is in andere topics al een aantal keer gevraagd zonder antwoord, vandaar dat ik het eens probeer in een apart topic :wink: Weet iemand of je een Surf Extra Card in een Flybox kunt steken?

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 13 Feb 2018, 08:06
door laroyj
normaal zou de flybox met alle datakaarten moeten werken, er zit enkel een beperking op de simkaart van orange zo je enkel op 4G kan surfen...

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 13 Feb 2018, 08:17
door Vaganzza
Je bedoelt met die beperking in combinatie met een Easy Internet@Home abo?

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 13 Feb 2018, 08:32
door laroyj
idd, de flybox heb je normaal ook maar in combinatie met dat abonnement, weet niet of je hem zo maar los kan kopen, ik heb er ondertussen al 2, zeg elk jaar mn abonnement op, en neem een nieuw en betaal dan telkens 25 euro voor de nieuwe flybox...

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 13 Feb 2018, 08:41
door Vaganzza
Ja, je kan die ook los kopen voor 129€. Heb de Flybox ook bij een Easy Internet@home genomen voor 29€ anderhalf jaar geleden.

https://eshop.orange.be/nl/toestellen/modems/flybox

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 13 Feb 2018, 08:43
door ddd
Moet het die box zijn? Want er is keuze genoeg..
https://www.routercenter.be/category/24 ... uters.html?

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 13 Feb 2018, 08:49
door Vaganzza
Ik heb die Flybox al door mijn Easy Internet@home abonnement (dat werkt enkel met die box). Het zou dus wat zot zijn om een nieuwe te kopen als ik alles naar Orange overzet met Love + Arend + Surf extra card. Dan kan ik die Easy Internet@home stopzetten.

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 13 Feb 2018, 08:59
door laroyj
met easy internet@home heb je natuurlijk wel meer internet, zeker met de boost functie, en ook daat is reeds van in het begin ook het internet onbeperkt, nadat je databundel is opgebruikt kan je ook onbeperkt aan lage snelheid blijven verder surfen(256kbps)..., dus voor 20 euro heb je 30 Gb+ 100Gb 'snachts
https://www.orange.be/nl/producten-en-d ... ernet-home

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 13 Feb 2018, 09:03
door Vaganzza
Klopt, maar ik heb momenteel meer dan genoeg aan 20GB snelle data per maand. Ik heb die combo genomen zodat ik een lagere (vernieuwde) WIGO kon nemen. Had ervoor een zwaardere WIGO omdat er vast internet toen nog 200GB harde limiet had. Maar met de vernieuwingen nu bij Orange, moet ik alle opties bekijken en kan ik op die manier ook nog 20€/maand besparen tov huidige combo.

Ik ga wel nog ff wachten om te zien welke veranderingen er nog komen bij Orange (ivm abo van de vrouw). Wie weet verandert Telenet ook nog zaken :lol:

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 13 Feb 2018, 13:58
door WalterB1
laroyj schreef:ik heb er ondertussen al 2, zeg elk jaar mn abonnement op, en neem een nieuw en betaal dan telkens 25 euro voor de nieuwe flybox...


Als mede Easy Internet@home gebruiker vraag ik mij af waarom je dat zou doen, als je dan toch niet die oude Flybox verkoopt, wat je blijkbaar niet doet?

En wat zeggen ze bij Orange daarvan? Je stapt een shop binnen om uw abonnement op te zeggen en direct daarna een nieuw af te sluiten, geen problemen daar?

Is op zich wel een idee. Als je er meer dan dan 29 euro voor krijgt voor de oude Flybox. Al is die dan met zijn Orange firmware waarschijnlijk niet zo interessant om te kopen. Misschien dat je de firmware kan wijzigen naar de TP-Link default van de Archer.

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 16 Feb 2018, 13:52
door laroyj
De idee was dat ik van Orange een commerciele geste verwacht wanneer ik langer dan 1 jaar klant blijf... als nieuwe klant betaal je immers maar 29 euro voor een flybox in combinatie met een jaarabonnement internet@home, dus investeerd Orange 100 euro in de klant...waarbij je als klant 12x15=180 euro betaald, dus na aftrek van je voordeel amper 80 euro --> kost je dus maar 7 euro per maand...
Wanneer ik gewoon verder klant blijf is dat zo, en krijg ik niks in return, wannneer ik opzeg, een nieuw kaartje vraag, kost het hun geld en tijd om de nieuwe kaart te activeren en krijg ik er terug een flybox bij waarbij ze me terug voor 100 euro sponsoren...
ik had dan liever een korting van 8 euro/pm op mn abonnement gekregen...

Daarnaast beweerde men dat de nieuwe zwarte TPlink flybox, beter zou zijn dan de oude witte Huwae, in de praktijk ervaar ik echter geen verschil tussen de 2, enig voordeel bij de nieuwe is dat er meerdere lan-poorten zijn nu, je hebt dus meestel geen aparte switch meer nodig...

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 16 Feb 2018, 14:02
door wied
Laroyj, krijgen we ooit iets in return van PX, of van TN? Bovendien heeft Orange enkel hun ''mobile'' aanbod als enige echte poot om op te staan. Laten we hun een beetje winst gunnen dan 8)

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 25 Mei 2018, 09:10
door Vaganzza
Gisteren Surf Extra Card in huis gehaald. Vandaag steek ik die in de Flybox, maar dat doet toch niet al te veel... Ben wel tot scherm gekomen om pin code in te geven, maar de instellingen van die sim kaart zie ik niet. Ook wordt alle websites omgeleid naar de instellingen pagina van de Flybox...

Iemand een idee wat ik fout doe? Of iemand die het wel werkend gekregen heeft en mij tips kan geven?

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 25 Mei 2018, 10:10
door Kenniey
Bij mij was het inloggen op de Flybox, dan de APN instellingen aanpassen en herstarten.

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 25 Mei 2018, 10:36
door laroyj
normaal is het idd zo, en anders de klantendienst bellen, zou ik zowiezo in 1ste instantie doen, pas wanneer ik er daar niet uitkom, hier de hulptroepen optrommelen :)

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 25 Mei 2018, 10:41
door Vaganzza
Ik kreeg geen APN instellingen te zien. Zal straks nog eens proberen.

EDIT: nu krijg ik wel hele instelmenu te zien. Ik heb ondertussen een nieuw profiel aangemaakt en APN op iew.be gezet. Aan het herstarten en fingers crossed :)

EDIT 2: hij zegt nu wel "verbonden" in het menu "verbinding", maar surfen zelf lukt totaal niet... De vorige keer stond er "niet verbonden" dus op zich is dat wel al veranderd, maar daar blijft het dan ook bij..

EDIT 3: met de APN mworld.be werkt het wel :banana: :banana:

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 16 Jun 2018, 01:11
door demenne
Ik gebruik hier ook de Huawei Flybox met een surf extra card en mworld.be als APN.
De status is “connected” en ik kan pakketten verzenden, maar ontvang niets.
Iemand een idee hoe dit komt?

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 16 Jun 2018, 11:43
door Vaganzza
Heb je al eens herstart?

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 16 Jun 2018, 21:33
door demenne
Vaganzza schreef:Heb je al eens herstart?


Ja, spijtig genoeg zonder resultaat.
Zou het kunnen dat de Orange firmware de Easy internet @home kaarten herkent?

Ik heb gezien dat de firmware geflasht kan worden, maar dan moet er ook weer gesoldeerd worden. Ik verkies toch om eerst een software matige oplossing te vinden.

PS Het betreft hier de Huawei B310s modem

Re: Surf Extra Card in Flybox?

Geplaatst: 23 Okt 2018, 22:47
door demenne
Hallo,

ondertussen is het toch gelukt om de surf extra card in de modem te steken en zo op 4G te surfen.
Aangezien ik hier met een Koala abonnement werk, wil ik eigenlijk niet dat er meer dan 2GB over de extra surf card gaat.

Daarvoor heb ik dan speciaal een router gekocht waarop ik de Gargoyle firmware op heb geïnstalleerd:
Afbeelding

Nu blijkt dat die bandwidth quota enkel over de WAN poort geld en niet voor de LAN poorten.

Is er iemand die weet hoe ik dit alsnog kan instellen voor de LAN poorten?
Ik dacht eerst om een PPPoE sessie te starten van de Gargoyle modem, maar ik zie met welke gegevens ik dit zou kunnen doen. Enig idee waar ik aan de PPPoE login gegevens kan komen voor een Orange extra surf card?

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.