2 netwerken

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5315
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 259 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

2 netwerken

Berichtdoor proximusboyke » 27 Jun 2017, 14:08

Ik heb iets heel bizars voor alhoewel ik actief ben in de telcomsector heb ik geen flauw benul hoe het kan.

situatie :

5 nrs bij telenet wigo
1 bij orange en 2 data simkaarten.

Heb nu alles overgezet naar de wigo daar ik 10 kaarten kan op aansluiten, maar nu komt het
1 orangenr verliest zijn netwerk met orange niet ook niet door af en aan te zetten. en nog raarder het nr is actief bij telenet .
Het orange nr kan ik mee smsen en internetten bellen niet omdat het datakaart is voor in de wagen.
Dus maw ik kan smsen met de 2 netwerken en bij de mensen waar het toekomt is het 2x hetzelfde nr.
iphone 7 plus wigo 50
iphone 6s wigo 50
orange hotspot + GIGA
AirCard 810S + cic mobile
nokia 930 + cic mobile
imac telenet wigo 50
ipad pro 12,9 - 256gb wifi wigo 50
telenet digitale tv + playmore + playsports

Bababa
Plus Member
Plus Member
Berichten: 221
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: 2 netwerken

Berichtdoor Bababa » 27 Jun 2017, 15:02

Je zou toch eens moeten testen wat er gebeurt als je naar het nummer belt.
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5315
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 259 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: 2 netwerken

Berichtdoor proximusboyke » 27 Jun 2017, 15:07

enkel telenet ook logisch want is data hé, hebt nog nooit naar dat nr kunnen bellen.
ook smsen terug sturen enkel telenet die toekomt
maar smsen en op internet gaan zonder wifi kan ik met beide toestellen dus beide netwerken. Dit heb ik nog nooit gezien.
Volgens telenet kan het niet, dus ben ik maar naar een telenetwinkel geweest om het hen te tonen zodat zei mijn verhaal konden bevestigen tov telenet.
iphone 7 plus wigo 50
iphone 6s wigo 50
orange hotspot + GIGA
AirCard 810S + cic mobile
nokia 930 + cic mobile
imac telenet wigo 50
ipad pro 12,9 - 256gb wifi wigo 50
telenet digitale tv + playmore + playsports

macamba
Plus Member
Plus Member
Berichten: 126
Lid geworden op: 26 Jul 2008
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: 2 netwerken

Berichtdoor macamba » 27 Jun 2017, 22:42

Wellicht is er iets misgegaan bij de nummeroverdracht.
Via CRDC.be of 1207.be kun je je nummer checken.

Bij de backoffice van de operatoren hebben ze die tool ook.
Routeringen kunnen handmatig worden aangepast (hiervoor worden aanvragen naar alle operatoren verstuurd om dit intern recht te zetten).

Zorg dat men dit escaleert naar een backoffice, die weten er wel raad mee.
Wat jij zegt komt helaas wel eens voor en de procedures zijn gekend.

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5315
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 259 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: 2 netwerken

Berichtdoor proximusboyke » 28 Jun 2017, 00:22

dus dat je op 2 verschillende gsms verschillende netwerken hebt met hetzelfde nr.
nooit gehoord
iphone 7 plus wigo 50
iphone 6s wigo 50
orange hotspot + GIGA
AirCard 810S + cic mobile
nokia 930 + cic mobile
imac telenet wigo 50
ipad pro 12,9 - 256gb wifi wigo 50
telenet digitale tv + playmore + playsports

Quid pro quo
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 48
Lid geworden op: 22 Feb 2011
Bedankt: 48 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: 2 netwerken

Berichtdoor Quid pro quo » 28 Jun 2017, 15:06

proximusboyke schreef:dus dat je op 2 verschillende gsms verschillende netwerken hebt met hetzelfde nr.
nooit gehoord


Kan perfect

Nieuwe operator activeert nummer op hun netwerk maar verwittigt de oude operator niet
Resultaat dat je kan bellen met zelfde nummer op 2 verschillende simkaarten

Indien de verandering niet is doorgegeven aan het CRDC gebeurt er geen broadcast naar andere netwerken om hun routering aan te passen
Alle operatoren routeren hun calls dan nog naar de oude provider
Je nieuwe provider routeert oproepen intern al wel naar hun eigen netwerk

Uw nummer zal nog wel Orange zijn op het CRDC waarschijnlijk dan

tommydnp
Member
Member
Berichten: 54
Lid geworden op: 14 Jun 2010
Bedankt: 2 keer

Re: 2 netwerken

Berichtdoor tommydnp » 05 Jul 2017, 21:17

Heb ik ook meegemaakt met Vectone Mobile. Ik ging er na ongeveer 1 maand miserie weg en die bleef maar actief. Mijn andere provider zei dat hun sim actief zou zijn, dus heb ik gewoon gewisseld terwijl mijn vorige nog actief was.
Het zegt ook genoeg over Vectone Mobile waar alles in de soep loopt.


Terug naar “Orange (Mobistar)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast