Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 699
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor testertje » 20 Feb 2017, 19:30

We hebben dit toestel sinds verleden week bij ons thuis staan wegens slecht bereik en zijn er tevreden over, o.a. de batterij van mijn gsm gaat veel langer mee.
Eén ding wat we raar vinden is dat onze gsm's (Android OS) soms overschakelen naar de slechte antenne, alhoewel deze op dezelfde plaats blijven liggen (bijna naast de MCE).
De MCE heeft als naam PROXIMUS. en de snelste manier om naar deze carrier over te schakelen is om eventjes een nummer te kiezen op de gsm. Probleem is natuurlijk dat ik niet weet wanneer het toestel de oude carrier heeft gekozen.

Iemand een idee waarom de gsm's overschakelen naar een slechter signaal en of het mogelijk is om de verbinding met de MCE te forceren? NFC en Tasker?
Victory Not Vengeance

Benbits
Pro Member
Pro Member
Berichten: 250
Lid geworden op: 05 Feb 2009
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor Benbits » 20 Feb 2017, 20:05

ge schrijft het antwoord zelf
mce : proximus.
gewoon : proximus

het puntje maakt het verschil

b.
Afbeelding Afbeelding

VOiD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2285
Lid geworden op: 10 Jan 2006
Locatie: Herent
Bedankt: 206 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor VOiD » 20 Feb 2017, 23:09

Die coverage extenders doen geen 4G, enkel 3G. Je moet dus 4G op je toestel uitschakelen. Van zodra er iet of wat 4G signaal is gaat je GSM dat zwakke 4G signaal verkiezen ipv. het sterke 3G signaal.
Internet & TV: Belgacom Comfort Pack - Netflix
Telefonie: Weepee - OVH - Rebvoice
GSM: Proximus

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 699
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor testertje » 21 Feb 2017, 06:17

1) de vraag is waarom de gsm's van 5 signaalblokjes (PROXIMUS.) naar 1 signaalblokje (proximus) gaan (blijkbaar was mijn vraag niet duidelijk genoeg)
2) had ik ook inderdaad duidelijker moeten omschrijven: belsignaal, niet mobiele data. Mobiele data is uitgeschakeld.
Victory Not Vengeance

ygeffens
Premium Member
Premium Member
Berichten: 496
Lid geworden op: 08 Sep 2011
Locatie: Arendonk
Bedankt: 30 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor ygeffens » 21 Feb 2017, 07:15

Ik kan me vergissen, maar het is toch niet om dat data is uitgeschakeld, dat je bijgevolg ook geen 4G meer gebruikt?
Ik denk dat, zoals VOID schrijft, je effectief 4G in het toestel moet uitschakelen.

Jonasolof
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 Mar 2017

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor Jonasolof » 31 Mar 2017, 08:26

Sorrry, I read Nederlands but don't write it well enough (uit Zweden).

The MCE is a 3G Femtocell. I found that setting my Samsung Galaxy S4 on 3G only with no 2G (GSM) extended the coverage even more, although it is already very good. I also use an Alcatel One touch mini dual sim with one Proximus and one Swedish card. The Swedish card has a good signal in my house from Base so the only problem was with Proximus in parts of the house.

The best way to see which cell the phone is connected to is with the Netmonitor app (by parizene). The femto cell is identified with a PCS number which for me varies between 506 and 511.

Alcatel phones with Mediatek chips also show neighbouring cells so when getting further away from the MCE yoy can see when the handover is about to happen to a GSM or exterior 3G cell.

It is easier to understand the way the MCE is shown with the app Cell Mapper but the Netmonitor will make a graph of the signal strength from the attached cell. However, Netmonitor will show the PCS number in a small box beneath the graph.

I have very good coverage with in my house with these two android phones. The S4 keeps the MCE until the signal goes down to -103 dBm and then makes a handover to an exterior 3G cell which is also below -100 dBm. When I try with both 3G and GSM, handover also only occurs from the MCE when the signal is weaker than -100 dBm but then to a GSM cell with a -85 dBm signal. Always go close to the MCE first so that the phone attaches to it, for example when you come home. You see that it is attached already from getting full signal bars.

I am really impressed with how well this femtocell works. Btw, is is connected to a Bbox 3 over two Devolo 500 CPL units. For internet I have an AVM7490 making separate PPPoE through the Bbox3 getting 45/9. The MCE worked well with a Bbox2 also on repair speed 8/0,5. Always check that you also get incoming calls.

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1606
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor seagull » 31 Mar 2017, 08:42

Bij mij werkt de Mobile Coverage Extender perfect met de Netwerkmodus op "4G/3G/2G (automatisch verbinden)".
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 699
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor testertje » 31 Mar 2017, 15:08

Bij ons nu ook. Heeft een paar dagen geduurd en nu maakt de gsm onmiddellijk verbinding met PROXIMUS. wanneer ik binnen kom.
Victory Not Vengeance

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1805
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor Tomsworld » 31 Mar 2017, 15:21

Als ik het zie is er geen contractduur en setup.

Zou ik die gewoon kunnen bestellen, testen, en als het niet bevalt gewoon terugdragen naar een teleboetiek ?
Provider: Belgacom comfort VDSL2 100/20 Vectoring & DLM enabled ( Abbo 100/6 ) + Telenet Bussiness 240 ( Test )
Netwerk: BBox3 (Sagem), Unifi Edgerouter Lite, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + switches Voip: Voip Ovh + 3*net
Tv: BGC TV met decoder v4 + v5

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 699
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor testertje » 31 Mar 2017, 16:49

Voorwaarden op de site:

*Geen vast contract, facturatie wordt stopgezet wanneer de service wordt opgezegd en het toestel wordt teruggestuurd*
Victory Not Vengeance

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor LPS » 19 Mei 2017, 18:13

Nu is het bij mij steeds BEL PROXIMUS of ik nu verbonden ben of niet... Ik kan geen onderscheid meer zien... Jullie wel?

Gisteren was het nog
Proximus
Of
Proximus.
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus

butskristof
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1093
Lid geworden op: 19 Dec 2011
Locatie: Heist-op-den-Berg
Bedankt: 61 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 467 keer
Contact:

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor butskristof » 20 Mei 2017, 17:59

Hier nog gewoon Proximus, maar wel geen MCE staan. Ook geen update van carrier bundle of zo gezien.
 MacBook Pro 15" (2017)  MacBook Air 13" (Mid 2014)  iPhone 7 Plus  iPad Air 2  Watch Series 3

Gebruikersavatar
testertje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 699
Lid geworden op: 17 Jan 2008
Locatie: Hier
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor testertje » 20 Mei 2017, 18:38

LPS schreef:Nu is het bij mij steeds BEL PROXIMUS of ik nu verbonden ben of niet... Ik kan geen onderscheid meer zien... Jullie wel?

Gisteren was het nog
Proximus
Of
Proximus.

PROXIMUS. verschijnt nog steeds.

Ben je zeker dat je verbonden met je MCE? Wanneer je belt zie je het lichtje knipperen?
Victory Not Vengeance

Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 Jun 2008
Bedankt: 38 keer
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer

Re: Proximus Mobile Coverage Extender & signaal

Berichtdoor LPS » 20 Mei 2017, 19:41

Jep, ben er mee verbonden. Ik zie in Cell Widget ook de dBm fel stijgen als ik dichter bij de MCE kom.
Via die app heb ik nu een cellname ingesteld zodat ik hem/haar duidelijk kan herkennen (obv Lac en Cid (geen idee wat het is, maar ik denk dat het een uniek nummer is van de MCE)).
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus


Terug naar “Proximus (Belgacom)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast