VoLTE

tripkip
Plus Member
Plus Member
Berichten: 168
Lid geworden op: 16 Jan 2011
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor tripkip » 24 Mei 2017, 14:42

Ondertussen al enige iPhone gebruikers met VoLTE van Proximus?
Schandalig dat Proximus hier meer dan een jaar geleden in lang en breed mee uitpakt en in realiteit de roll out een grap is.
AfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15550
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 494 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 439 keer
Contact:

Re: VoLTE

Berichtdoor meon » 24 Mei 2017, 14:44

Ik heb letterlijk sinds gisteren VoLTE actief op m'n Samsung Galaxy S7, maar nog niet kunnen testen, want ik vind geen tegen-kandidaat die VoLTE heeft... :roll: .

Gebruikersavatar
Fallschirmjaeger
Pro Member
Pro Member
Berichten: 353
Lid geworden op: 07 Mei 2011
Bedankt: 32 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Fallschirmjaeger » 24 Mei 2017, 16:11

Heb toch al vanaf het begin VoLTE op mijn Samsung Galaxy S6. Kwaliteitsverschil hoor je trouwens enkel wanneer je belt naar een Proximus gsm nummer (die trouwens niet verplicht is om ook VoLTE te hebben). In het begin was het telkens verschieten bij een inkomende oproep (uitgaand zag ik tenminste dat ik over VoLTE aan het bellen was) aangezien het geluid een stuk zuiverder en luider was.

Voornaamste voordeel is dat mijn gsm niet meer moet switchen naar 3G of 2G, waardoor ik minder gemiste oproepen heb en ook al gemerkt heb dat de batterij iets langer meegaat.

Wuter
Member
Member
Berichten: 89
Lid geworden op: 23 Mei 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: RE: Re: RE: Re: VoLTE

Berichtdoor Wuter » 24 Mei 2017, 16:31

jphermans schreef:
jphermans schreef:Kan ik dan alleen csc flashen zonder verlies van data?
Zit nu op echoerom maar zonder root.
Verstuurd vanaf mijn SM-T813 met Tapatalk

Heb dus een correcte csc file geflasht en nu zie ook ook in de settings "VolTE" staan.
Alleen weet ik nu nog niet of het effectief werkt.


Hoe heb je de correcte csc geflasht? Via die csc thread op xda voor de s7? Als je deze flasht wordt je phone dan automatisch gefactory reset? Dan heb je PRO csc geflasht denk ik dan.
GSM: Afbeelding Bizz Smart Team XL20
Provider: Afbeelding Maxi: ↓100Mbps, ↑20Mbps (Vectoring)
Modem/Router: Fritzbox 7360
TV: Afbeelding TV Comfort

Afbeelding

tripkip
Plus Member
Plus Member
Berichten: 168
Lid geworden op: 16 Jan 2011
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor tripkip » 24 Mei 2017, 16:33

Gesprekskwaliteit is een ding, maar ik zou het ook fijn vinden dat ik tijdens het bellen nog kan internetten (denk aan GPS die niet kan herberekenen tijdens gesprek..).
AfbeeldingAfbeelding

Bababa
Plus Member
Plus Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 7 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Bababa » 24 Mei 2017, 18:31

Klopt, ik wil vaak een e-mail opzoeken tijdens een telefoongesprek maar dat werkt nu niet
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen

Gebruikersavatar
alloja
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart
Contact:

Re: VoLTE

Berichtdoor alloja » 06 Jun 2017, 13:22

Sinds vanochtend kunnen iPhone-gebruikers VoLTE gebruiken! Met de "operator update" 28.3. :-o
twitter: @a_libotte
Vu+ Duo² (DVB-C+S2) & Vu+ Ultimo (DVB-T+DVB-C+DVB-S2) • 90cm-gemotoriseerde satellietschotel 42°O<>15°W (winter: 30°W) • Fransat • Bis Panorama 5°W
FRITZ!Box 7490 & 3490 • Tuttimus 100/15 (Mobilus S + M) • http://www.speedtest.net/nl/results.php?sh=b0ada4b7000e6bfe42c2fa59218a0358&ria=0

Gebruikersavatar
alloja
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart
Contact:

Re: VoLTE

Berichtdoor alloja » 07 Jun 2017, 09:54

alloja schreef:Sinds vanochtend kunnen iPhone-gebruikers VoLTE gebruiken! Met de "operator update" 28.3. :-o

Oké zo…

Zelfs als de operator update 28.3 naar iPhone gestuurd werden, zijn de iPhone… nog niet compatibel voor Proximus VoLTE volgens hen. :bang: :evil:
(Antwoord in het Frans)
twitter: @a_libotte
Vu+ Duo² (DVB-C+S2) & Vu+ Ultimo (DVB-T+DVB-C+DVB-S2) • 90cm-gemotoriseerde satellietschotel 42°O<>15°W (winter: 30°W) • Fransat • Bis Panorama 5°W
FRITZ!Box 7490 & 3490 • Tuttimus 100/15 (Mobilus S + M) • http://www.speedtest.net/nl/results.php?sh=b0ada4b7000e6bfe42c2fa59218a0358&ria=0

mikeyd
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 24 Jan 2011
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor mikeyd » 07 Jun 2017, 11:33

redmi note 4 .... ook nog geen VOLTE

ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor ikhlaske » 07 Jun 2017, 11:54

Hier ook update gekregen, vanavond eens testenAfbeelding
Provider: Telenet Business 200/25
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Wifi: Unify AP AC LR
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213+ 2x 2TB + DX213 2x4TB + DS 214 Play 2x 6TB + DS216se 2x 2TB
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram - 512 SSD OCZ Vertex 4 - vSphere ESXi
    Intel NUC - 4GB Ram - Plex Server
    Intel NUC - 4GB Ram - NZB Download Server

Bababa
Plus Member
Plus Member
Berichten: 163
Lid geworden op: 28 Jul 2014
Bedankt: 7 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Bababa » 09 Jun 2017, 09:48

Ik begrijp het VolTE verhaal niet zo goed. Is het enkel in de testfase dat enkel specifieke toestellen worden toegelaten, of zijn hier technische redenen voor? Want zover ik begrijp heeft mijn Oneplus 2 ook VoLTE support.
Telenet Basic Internet + Telenet Digicorder + Telenet CI+-module
Mobile Vikings prepaid sinds 6 jaar
Netflix via Chromecast - Eweka nieuwsgroepen

Gebruikersavatar
alloja
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart
Contact:

Re: VoLTE

Berichtdoor alloja » 11 Jun 2017, 13:50

Na berichten op Twitter en ADSL-BC en een post op BeMobile kan ik bevestigen dat VoLTE wel bij Proximus werkt. Maar als de activatie niet succesvol met de operator update is, moet je naar de naar de support bellen.

Ik probeerde vanmiddag nog VoLTE met mijn iPhone te proeven, maar dat lukt niet. Zoals altijd. :twisted:
twitter: @a_libotte
Vu+ Duo² (DVB-C+S2) & Vu+ Ultimo (DVB-T+DVB-C+DVB-S2) • 90cm-gemotoriseerde satellietschotel 42°O<>15°W (winter: 30°W) • Fransat • Bis Panorama 5°W
FRITZ!Box 7490 & 3490 • Tuttimus 100/15 (Mobilus S + M) • http://www.speedtest.net/nl/results.php?sh=b0ada4b7000e6bfe42c2fa59218a0358&ria=0

ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor ikhlaske » 11 Jun 2017, 22:01

alloja schreef:Na berichten op Twitter en ADSL-BC en een post op BeMobile kan ik bevestigen dat VoLTE wel bij Proximus werkt. Maar als de activatie niet succesvol met de operator update is, moet je naar de naar de support bellen.

Ik probeerde vanmiddag nog VoLTE met mijn iPhone te proeven, maar dat lukt niet. Zoals altijd. :twisted:


Dus als je de nieuwste update en carrier hebt en de ontvanger ook en je belt nog niet over 4G, dan kan de helpdesk je verder helpen? :roll:
Provider: Telenet Business 200/25
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Wifi: Unify AP AC LR
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213+ 2x 2TB + DX213 2x4TB + DS 214 Play 2x 6TB + DS216se 2x 2TB
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram - 512 SSD OCZ Vertex 4 - vSphere ESXi
    Intel NUC - 4GB Ram - Plex Server
    Intel NUC - 4GB Ram - NZB Download Server

Gebruikersavatar
alloja
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart
Contact:

Re: VoLTE

Berichtdoor alloja » 13 Jun 2017, 17:02

ikhlaske schreef:
alloja schreef:Na berichten op Twitter en ADSL-BC en een post op BeMobile kan ik bevestigen dat VoLTE wel bij Proximus werkt. Maar als de activatie niet succesvol met de operator update is, moet je naar de naar de support bellen.

Ik probeerde vanmiddag nog VoLTE met mijn iPhone te proeven, maar dat lukt niet. Zoals altijd. :twisted:


Dus als je de nieuwste update en carrier hebt en de ontvanger ook en je belt nog niet over 4G, dan kan de helpdesk je verder helpen? :roll:

Voilà… Met mijn iPhone 6 Plus kon ik niet in 4G bellen. Dus, bel de helpdesk maar op en als je boft, vinden ze wel iets om je VoLTE aan te schakelen… :bang:
twitter: @a_libotte
Vu+ Duo² (DVB-C+S2) & Vu+ Ultimo (DVB-T+DVB-C+DVB-S2) • 90cm-gemotoriseerde satellietschotel 42°O<>15°W (winter: 30°W) • Fransat • Bis Panorama 5°W
FRITZ!Box 7490 & 3490 • Tuttimus 100/15 (Mobilus S + M) • http://www.speedtest.net/nl/results.php?sh=b0ada4b7000e6bfe42c2fa59218a0358&ria=0

ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor ikhlaske » 21 Jun 2017, 10:53

Ik werd meteen en correct geholpen. 4G bellen werkt :)
Provider: Telenet Business 200/25
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Wifi: Unify AP AC LR
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213+ 2x 2TB + DX213 2x4TB + DS 214 Play 2x 6TB + DS216se 2x 2TB
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram - 512 SSD OCZ Vertex 4 - vSphere ESXi
    Intel NUC - 4GB Ram - Plex Server
    Intel NUC - 4GB Ram - NZB Download Server

phildww
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 05 Aug 2009
Bedankt: 2 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor phildww » 21 Jun 2017, 11:46

alloja schreef:Sinds vanochtend kunnen iPhone-gebruikers VoLTE gebruiken! Met de "operator update" 28.3. :-o

Hoe merk je dat je op VOLTE zit? Kan je dat zien ergens in de iPhone zelf?

ikhlaske
Pro Member
Pro Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 15 Dec 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor ikhlaske » 21 Jun 2017, 11:57

phildww schreef:
alloja schreef:Sinds vanochtend kunnen iPhone-gebruikers VoLTE gebruiken! Met de "operator update" 28.3. :-o

Hoe merk je dat je op VOLTE zit? Kan je dat zien ergens in de iPhone zelf?

Als je aan het bellen bent en je ziet 4G actief blijven? :)
Provider: Telenet Business 200/25
Modem/Router: TN Modem + Unify USG
Wifi: Unify AP AC LR
TV: Telenet TV CI+
GSM: Proximus
Nas: Synology DS 213+ 2x 2TB + DX213 2x4TB + DS 214 Play 2x 6TB + DS216se 2x 2TB
Backbone:
    Intel NUC - 16GB Ram - 512 SSD OCZ Vertex 4 - vSphere ESXi
    Intel NUC - 4GB Ram - Plex Server
    Intel NUC - 4GB Ram - NZB Download Server

Gebruikersavatar
alloja
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart
Contact:

Re: VoLTE

Berichtdoor alloja » 21 Jun 2017, 12:08

ikhlaske schreef:
phildww schreef:
alloja schreef:Sinds vanochtend kunnen iPhone-gebruikers VoLTE gebruiken! Met de "operator update" 28.3. :-o

Hoe merk je dat je op VOLTE zit? Kan je dat zien ergens in de iPhone zelf?

Als je aan het bellen bent en je ziet 4G actief blijven? :-)

Absoluut! En je moet eerst VoLTE activeren: Instellingen → Mobiel netwerk → Opties mobiele data → Schakel LTE in → Gesprekken en data.
:wink:
twitter: @a_libotte
Vu+ Duo² (DVB-C+S2) & Vu+ Ultimo (DVB-T+DVB-C+DVB-S2) • 90cm-gemotoriseerde satellietschotel 42°O<>15°W (winter: 30°W) • Fransat • Bis Panorama 5°W
FRITZ!Box 7490 & 3490 • Tuttimus 100/15 (Mobilus S + M) • http://www.speedtest.net/nl/results.php?sh=b0ada4b7000e6bfe42c2fa59218a0358&ria=0

phildww
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 05 Aug 2009
Bedankt: 2 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor phildww » 21 Jun 2017, 12:46

Txs vr info! Die instelling stond al zo, én de provider-update 28.3 stond er al, zou dus moeten lukken.
Volgende vraag (uit nieuwsgierigheid vooral): als iPhone via Wifi verbonden is, valt 4G weg, toch? Dat icoontje verdwijnt alleszins. Als ik dan bel/gebeld wordt, is dat dan ook VoLTE ? Of gewoon 2G...?

Gebruikersavatar
alloja
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart
Contact:

Re: VoLTE

Berichtdoor alloja » 21 Jun 2017, 12:49

phildww schreef:Txs vr info! Die instelling stond al zo, én de provider-update 28.3 stond er al, zou dus moeten lukken.
Volgende vraag (uit nieuwsgierigheid vooral): als iPhone via Wifi verbonden is, valt 4G weg, toch? Dat icoontje verdwijnt alleszins. Als ik dan bel/gebeld wordt, is dat dan ook VoLTE ? Of gewoon 2G...?

Als je in 4G en Wi-Fi verbonden bent, denk ik dat je in 4G blijft wanneer je want bellen/wordt gebeld. :wink:
twitter: @a_libotte
Vu+ Duo² (DVB-C+S2) & Vu+ Ultimo (DVB-T+DVB-C+DVB-S2) • 90cm-gemotoriseerde satellietschotel 42°O<>15°W (winter: 30°W) • Fransat • Bis Panorama 5°W
FRITZ!Box 7490 & 3490 • Tuttimus 100/15 (Mobilus S + M) • http://www.speedtest.net/nl/results.php?sh=b0ada4b7000e6bfe42c2fa59218a0358&ria=0

FRDDP
Plus Member
Plus Member
Berichten: 131
Lid geworden op: 25 Aug 2015
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor FRDDP » 21 Jun 2017, 14:09

Kortom, Orange zit (ondanks eerdere berichten m.b.t. de gehele Orange Group) hier maar weer eens achter... Stom eigenlijk, gezien hun uitstekend 4G netwerk. Misschien moet ik toch nog maar eens Proximus uitproberen om te zien of ze nu al meer hebben ingehaald.
AfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar
alloja
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 06 Jun 2017
Locatie: Rixensart
Contact:

Re: VoLTE

Berichtdoor alloja » 21 Jun 2017, 14:20

FRDDP schreef:Kortom, Orange zit (ondanks eerdere berichten m.b.t. de gehele Orange Group) hier maar weer eens achter... Stom eigenlijk, gezien hun uitstekend 4G netwerk. Misschien moet ik toch nog maar eens Proximus uitproberen om te zien of ze nu al meer hebben ingehaald.

Op BeMobile heb ik gezien dat Orange binnenkort Voice over Wi-Fi zou moeten inschakelen. Kleine compensatie… :-D
twitter: @a_libotte
Vu+ Duo² (DVB-C+S2) & Vu+ Ultimo (DVB-T+DVB-C+DVB-S2) • 90cm-gemotoriseerde satellietschotel 42°O<>15°W (winter: 30°W) • Fransat • Bis Panorama 5°W
FRITZ!Box 7490 & 3490 • Tuttimus 100/15 (Mobilus S + M) • http://www.speedtest.net/nl/results.php?sh=b0ada4b7000e6bfe42c2fa59218a0358&ria=0

FRDDP
Plus Member
Plus Member
Berichten: 131
Lid geworden op: 25 Aug 2015
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor FRDDP » 21 Jun 2017, 14:24

Maar met de voorwaarde dat je Orange internet hebt natuurlijk, en het marktaandeel daarvan is toch ook wel veel beperkter. We zullen zien!
AfbeeldingAfbeelding

Boxerke
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 Mar 2007
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Boxerke » 18 Jul 2017, 12:11

Intussen is het zo dat VoLTE nu ook echt beschikbaar is voor de iPhone gebruikers. Dat is sinds vorige week bevestigd door Apple en Proximus op hun website's.

https://www.a-n-v.be/138081/proximus-ac ... op-iphone/

deman3417
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 28 Aug 2013
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor deman3417 » 18 Jul 2017, 12:38

Hoe komt het dat dit slechts op een aantal toestellen beschikbaar is?
Er zijn toch meerdere toestellen die VoLTE aankunnen, maar niet op het PX netwerk blijkbaar.

lanadekat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 491
Lid geworden op: 23 Aug 2013
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor lanadekat » 18 Jul 2017, 14:59

deman3417 schreef:Hoe komt het dat dit slechts op een aantal toestellen beschikbaar is?
Er zijn toch meerdere toestellen die VoLTE aankunnen, maar niet op het PX netwerk blijkbaar.

In principe kunnen ze gewoon alle toestellen (die het supporten) VoLTE geven AFAIK, maar ze doen het gewoon niet.

kristofmertens
Pro Member
Pro Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 07 Aug 2013
Locatie: Aarschot
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor kristofmertens » 2 weken 4 dagen 9 uur geleden (01 Aug 2017, 08:22)

Werkt hier prima op mijn iPhone 6s met carrier update 28.5.3
TV: Telenet digitale TV + CI+
Internet: Telenet Whop 100/10
Telefoon: Telenet FreePhone Europe
iPhone 6s: Orange Dolfijn
iPhone 5s: Orange Kolibri

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 312
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Contact:

Re: VoLTE

Berichtdoor GuntherDW » 2 weken 4 dagen 5 uur geleden (01 Aug 2017, 12:05)

lanadekat schreef:
deman3417 schreef:Hoe komt het dat dit slechts op een aantal toestellen beschikbaar is?
Er zijn toch meerdere toestellen die VoLTE aankunnen, maar niet op het PX netwerk blijkbaar.

In principe kunnen ze gewoon alle toestellen (die het supporten) VoLTE geven AFAIK, maar ze doen het gewoon niet.


M'n Samsung Galaxy S6 ondersteunt het inderdaad gewoon prima, maar omdat het over een non simlocked model ging, kreeg die een CSC van luxemburg.
De optie om te bellen over 4G zit standaard in android, maar omdat die geen Belgische firmware/CSC heeft schakelt die terug op 3G bij het bellen.

Op zich ook niet zo'n probleem want ik bel bijna niet en de mensen die ik bel hebben bijna allemaal ook geen supported phone of zitten niet op het proximus netwerk :P .

kristofmertens
Pro Member
Pro Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 07 Aug 2013
Locatie: Aarschot
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor kristofmertens » 2 weken 3 dagen 19 uur geleden (01 Aug 2017, 22:26)

Iemand een idee hoe je trouwens je je iPhone op 2G kan instellen door deze nieuwe optie?
Blijkbaar als je 4G uitschakeld switcht hij over naar 3G.
Voor slecht bereik binnenshuis zou dit niet slecht zijn.
Hij springt enkel automatisch over naar 2G, maar veel te traag.
TV: Telenet digitale TV + CI+
Internet: Telenet Whop 100/10
Telefoon: Telenet FreePhone Europe
iPhone 6s: Orange Dolfijn
iPhone 5s: Orange Kolibri


Terug naar “Proximus (Belgacom)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast