VoLTE

diederik
Pro Member
Pro Member
Berichten: 435
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

VoLTE

Berichtdoor diederik » 10 Jul 2016, 18:54

zijn er al mensen die gebruik kunnen maken van VoLTE via proximus ?

Ik heb nu een oneplus 3 die VoLTE ondersteunt maar vindt het nog nergens terug. Zal dit automatisch beschikbaar worden onder de mobiele netwerk settings ?

Benbits
Plus Member
Plus Member
Berichten: 224
Lid geworden op: 05 Feb 2009
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Benbits » 10 Jul 2016, 21:28

Voorlopig wij als werknemers zijn aan het testen, enkel met samsung S7/edge en Iphone 6S reeks...
Maar het komt eraan...
explore & cell phone tower engineer @ Proximus
Mikrotik RouterOS User.
Afbeelding Afbeelding

diederik
Pro Member
Pro Member
Berichten: 435
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor diederik » 11 Jul 2016, 12:58

Ok, bedankt !

webside007
Member
Member
Berichten: 59
Lid geworden op: 25 Jan 2011
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor webside007 » 25 Jul 2016, 14:01

Benbits schreef:Voorlopig wij als werknemers zijn aan het testen, enkel met samsung S7/edge en Iphone 6S reeks...
Maar het komt eraan...


Weet je wanneer Wificalling (van Apple) zou geactiveerd worden op PX netwerk? Dat zou een oplossing zijn voor mensen met goed geïsoleerde woningen... .

Benbits
Plus Member
Plus Member
Berichten: 224
Lid geworden op: 05 Feb 2009
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Benbits » 19 Aug 2016, 15:59

VoLTE op Samsung S7 , proximus netwerk

Afbeelding
explore & cell phone tower engineer @ Proximus
Mikrotik RouterOS User.
Afbeelding Afbeelding

diederik
Pro Member
Pro Member
Berichten: 435
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor diederik » 19 Aug 2016, 17:08

[THUMBS UP SIGN]

Gebruikersavatar
JoskeVermeulen
Pro Member
Pro Member
Berichten: 346
Lid geworden op: 22 Aug 2012
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor JoskeVermeulen » 19 Aug 2016, 17:11

Diederik, gebruik jij een app om het forum te bezoeken? Niemand behalve degenen met die app kan die smileys zien. :?
:troosten:
TV: Afbeelding CI+
ISP: Afbeelding Comfort
Tel.: Afbeelding Classic + Afbeelding Tempo Giga + Afbeelding

diederik
Pro Member
Pro Member
Berichten: 435
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor diederik » 19 Aug 2016, 17:12

Tapatalk

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 15433
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 458 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 420 keer
Contact:

Re: VoLTE

Berichtdoor meon » 19 Aug 2016, 22:07

Dan moet je je app eens updaten, want tegenwoordig maakt tapatalk daar prentjes van ipv die tekst-weergave.

Gebruikersavatar
buthead
Pro Member
Pro Member
Berichten: 379
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 17 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor buthead » 20 Aug 2016, 08:46

Die VoLTE, gaat die data eraf van jouw datavolume of zie ik het verkeerd?
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15
TV = Stevie Free + Telenet TV

Benbits
Plus Member
Plus Member
Berichten: 224
Lid geworden op: 05 Feb 2009
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Benbits » 20 Aug 2016, 09:23

Neen, das apart, grote voordeel van deze technologie, telefoon gaat onmiddellijk over na op te bellen drukken, niet meer wachten, en de kwaliteit ( HD voice, was ook op 3g )
explore & cell phone tower engineer @ Proximus
Mikrotik RouterOS User.
Afbeelding Afbeelding

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2899
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Locatie: 234m van de ROP
Bedankt: 252 keer
Uitgedeelde bedankjes: 293 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor AndRo555 » 20 Aug 2016, 10:05

Nee (zou het doel nogal teniet doen want dan gaat iedereen gewoon op 2G/3G bellen).
Afbeelding Afbeelding
_______________^Mobistar LTE^______________

lithion
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1652
Lid geworden op: 21 Aug 2006
Bedankt: 46 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor lithion » 24 Aug 2016, 16:57

webside007 schreef:Weet je wanneer Wificalling (van Apple) zou geactiveerd worden op PX netwerk? Dat zou een oplossing zijn voor mensen met goed geïsoleerde woningen... .

Enkel Orange en BASE gingen met voWifi vanaf maart testen doen. Proximus had daar blijkbaar 'geen interesse in'.

Met voLTE zou zeker, icm de 700Mhz band (ten laatste tegen 2020 in BE, in FR al actief in sommige streken), het bereik in goed geïsoleerde woningen kunnen verbeterd worden.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3108
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 201 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 182 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor satsurfer » 02 Nov 2016, 14:24

Ook in buitenland.
KPN begint met aanbieden bellen via 4g
https://tweakers.net/nieuws/117359/kpn-begint-met-aanbieden-bellen-via-4g.html
Vodafone start pilot met bellen via 4G of WiFi (aug 2016)
https://androidworld.nl/nieuws/vodafone-start-pilot-met-bellen-4g-wifi/
T-Mobile lanceert VoLTE in vierde kwartaal 2016
http://www.bestemobieleproviders.nl/8-beste-mobiele-providers/201-t-mobile-lanceert-volte-in-vierde-kwartaal-2016

Orange België is er blijkbaar nog niet mee bezig?

diederik
Pro Member
Pro Member
Berichten: 435
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor diederik » 03 Nov 2016, 13:42

Al meer nieuws wanneer het hier in voege komt ?

diederik
Pro Member
Pro Member
Berichten: 435
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor diederik » 15 Nov 2016, 08:34

Vanaf volgende week zal die laatste eindelijk in gebruik worden genomen (in eerste instantie voor Samsung S6 en S7-toestellen).

bron: http://www.zdnet.be/nieuws/188033/proxi ... g-netwerk/

Klopt dit, dat het eerst enkel voor de samsung toestellen is (en waarom dan ?)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 24605
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1651 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 238 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor r2504 » 22 Nov 2016, 11:34


Hakki
Member
Member
Berichten: 72
Lid geworden op: 12 Dec 2011
Bedankt: 6 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Hakki » 22 Nov 2016, 15:49

r2504 schreef:Bellen wordt nu nog beter, met 4G
http://www.proximus.be/nl/id_b_cr_volte ... volte.html

meh, enkel abo's :(
Afbeelding

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3108
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 201 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 182 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor satsurfer » 23 Nov 2016, 15:05

https://tweakers.net/nieuws/118127/vodafone-begint-met-overzetten-klanten-naar-bellen-via-4g-en-wifi.html
vriend van mij werkt bij proximus en heeft samsung S5 en belt ook VoLTE. normaal zou dit niet kunnen volgens sommige artikels?

powaq
Pro Member
Pro Member
Berichten: 378
Lid geworden op: 16 Sep 2008
Bedankt: 27 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor powaq » 23 Nov 2016, 15:24

For what it's worth. Ik was vanmorgen een mail aan het lezen met daarin een nummer (geen telefoonnummer, maar de telefoon interpreteerde het als een telefoonnummer zijnde) waar ik perongeluk op klikte. En ik kreeg quasi onmiddellijk een stem de horen dat het geen nummer was, of niet aangesloten of iets dergelijks. Ik zat toen op 4G met iPhone 6. Maar het zou kunnen dat het zo snel ging omdat er niet echt een verbinding naar een ander nummer werd gemaakt en dus niet noodzakelijk door VoLTE?

blaatpraat
Pro Member
Pro Member
Berichten: 340
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 22 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor blaatpraat » 29 Nov 2016, 11:34

Vanaf vandaag in gebruik genomen door het publiek.
Vriend me heeft daarnet een SMS gekregen met de verkondiging, en hijzelf kon het al zien aan het feit dat er "VO" boven "LTE" verschenen is.

FRDDP
Member
Member
Berichten: 97
Lid geworden op: 25 Aug 2015
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor FRDDP » 18 Dec 2016, 11:07

Kan er iemand bevestigen of het al dan niet ook op de iPhone 6S reeks werkt?
AfbeeldingAfbeelding

diederik
Pro Member
Pro Member
Berichten: 435
Lid geworden op: 12 Feb 2009
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor diederik » 18 Dec 2016, 14:01

Op oneplus 3 werkt het nog niet

FRDDP
Member
Member
Berichten: 97
Lid geworden op: 25 Aug 2015
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor FRDDP » 23 Dec 2016, 20:46

Niemand die het al heeft (kunnen testen)?
AfbeeldingAfbeelding

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1080
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 72 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Abusimbal » 23 Dec 2016, 21:28

Ik wacht hier ook op.
Werk in Hasselt, heb er 4G+ maar nog geen VoLTE.

Heb een S7 edge dus zou moeten werken.
Telenet Whoppa
Samsung Galaxy S7 edge zilver
Synology RT1900ac router
Synology DS1812+
Nvidia Shield TV console
Microsoft Surface 3
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)
Medisana BS 430 Connect (smart weegschaal via BT)

Ontheronix
Plus Member
Plus Member
Berichten: 212
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Ontheronix » 1 week 6 dagen 40 minuten geleden (10 Jan 2017, 14:58)

r2504 schreef:Bellen wordt nu nog beter, met 4G
http://www.proximus.be/nl/id_b_cr_volte ... volte.html

Wat betekent dit voor de MVNO's, hebben zij ook automatisch VOLTE? Scarlet bvb?

glenner05
Plus Member
Plus Member
Berichten: 113
Lid geworden op: 17 Mei 2008
Locatie: Schoten
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor glenner05 » 1 week 3 dagen 20 uur geleden (12 Jan 2017, 19:11)

Hallo. Ik heb een s7 edge met de proximus firmware erop en een smart biz intense abbo. Ik zie wel degelijk de bellen via 4g optie in mijn instellingen en ik kan die gewoon aan en uitzetten. Maar bellen via 4g lukt mij niet. Ik zie ook geen icoontje ofzo in mijn statusbalk. Als ik bel valt mijn verbinding gewoon terug op 3g of niets zelfs. Heb al twee keer naar de klantendienst gebeld maar die zeggen dat het gewoon zou moeten werken. Een factory reset heb ik ook al uitgevoerd zonder resultaat. Iemand nog een idee?

Ontheronix
Plus Member
Plus Member
Berichten: 212
Lid geworden op: 15 Sep 2010
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: VoLTE

Berichtdoor Ontheronix » 1 week 3 dagen 4 uur geleden (13 Jan 2017, 10:50)

Is het niet zo dat slechts een handvol toestellen ondersteund worden? Op Tweakers lees ik het volgende:

De situatie met VoLTE is dat elk device een klein configuratie bestandje gepushed moet krijgen van de provider met daarin oa de certificaten voor de (encrypted) voice verbinding. Dat klinkt erg simpel, maar de praktijk is dat de providers dit enkel doen met een beperkt aantal telefoontoestellen die uitvoerig zijn getest (iPhones, Samsung Galaxy's). Sommige providers in het buitenland 'ondersteunen' op die manier zelfs enkel VoLTE op toestellen die bij hen gekocht zijn, waardoor VoLTE een soort van bonusfeature voor provider klanten wordt.

Dat is natuurlijk totaal onwenselijk, maar dat is wel wat er nu gebeurt, dus ik zou als router-gebruiker weinig illusies hebben over hoe snel providers VoLTE op eigen-gekochte routers gaan ondersteunen.


Terug naar “Proximus (Belgacom)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast