[Gezocht] Desktop 386 of 486

DaNat
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Desktop 386 of 486

Berichtdoor DaNat » 22 Feb 2017, 16:31

Ik ben opzoek naar een oude werkende desktop computer 386 of 486 met minimum 3 ISA sloten
regio Kortrijk
prijs overeen te komen.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27077
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor r2504 » 22 Feb 2017, 16:52

En Pentiums ? Nu ja, woon wel niet in de regio van Kortrijk.

DaNat
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor DaNat » 22 Feb 2017, 17:26

r2504 schreef:En Pentiums ? Nu ja, woon wel niet in de regio van Kortrijk.

Al geprobeerd met een Pentium 166mmx maar het programma kan deze niet aan (programma wordt uitgevoerd met het commando run386.exe)

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1136
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor Sinna » 22 Feb 2017, 17:34

Is een kringwinkel of ecoshop geen optie? Toegegeven: een 386/486 of recenter maar met ISA-sloten is inderdaad heel oud spul...
Computer(k)nul

DaNat
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor DaNat » 22 Feb 2017, 17:56

Sinna schreef:Is een kringwinkel of ecoshop geen optie? Toegegeven: een 386/486 of recenter maar met ISA-sloten is inderdaad heel oud spul...

idd ben opzoek naar héél oud spul, en in een virtuele omgeving kan het programma werken maar kan dan niet met de ISA-kaarten communiceren :-(

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor ITnetadmin » 22 Feb 2017, 18:32

Mogen we weten waar het exact voor moet dienen? Dan kunnen we wat meedenken naar oplossingen.

Ik denk dat we de piste naar virtualisatie zeker ns moeten bekijken.

FlashBlue
Moderator
Moderator
Berichten: 1785
Lid geworden op: 20 Jan 2006
Locatie: Gent
Bedankt: 265 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1000 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor FlashBlue » 22 Feb 2017, 18:38

Afhankelijk van wat die isa kaarten precies horen te doen, kan je virtusalisatie pad ook volledig doodlopen.

Enerzijds ga je een hypervisor moeten zoeken die passthrough van hardware kan doen, en die dat supported is op legacy cpu's.
Anderzijds, en hier kan het schoentje vrij hard knellen zijn oude isa kaarten, zeker als het om interfaces met externe apparatuur en specifieke software gaat, soms enorm gevoelig aan timings, en kan een hypervisor de boel serieus in de war sturen.

So, just a word of caution, dont get your hopes up over het virtualiseren van het spul.

En dan kom ik bij dè hamvraag terecht, waarom is er geen sparehardware voorzien in de tijd dat het uitsterven van de 386 en 486 generaties vrij duidelijk was? Ze smeten je er toen mee dood, nu zijn ze een pak harder te vinden. Wat is het defect precies, gezien de leeftijd van de hardware kan het zijn dat je gewoon te maken hebt met basic component failure en dat het vrij easy te fixen valt.

Zoals ITnetadmin al aanhaalde, hoe meer info we hebben, hoe makkelijker om je deftig advies te geven ;-)

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor ITnetadmin » 22 Feb 2017, 19:03

Ik vind trouwens ook isa-to-usb converters bij een snelle google search. Misschien zit daar een oplossing (hoewel conversion nooit perfect is).

De realiteit is dat oude hardware ondersteunen een lastige en vaak ook kostelijke grap is (en niet alleen kostelijk in de zin van "duur"); vraag dat maar aan de US military, die hebben daar genoeg ervaring mee.

Afhankelijk van de omstandigheid, zal er toch ns moeten geupgrade worden naar een technologie die zich in deze eeuw bevindt.

Kiwivogel
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 08 Nov 2015
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor Kiwivogel » 22 Feb 2017, 19:40

Ebay staat er vol van...

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 557
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor SpecialK » 22 Feb 2017, 19:58

Ik heb er nog wel één staan op zolder. Af te halen in Westmalle.

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 557
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor SpecialK » 22 Feb 2017, 19:59

Of Diegem.

DaNat
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor DaNat » 22 Feb 2017, 20:57

ITnetadmin schreef:Mogen we weten waar het exact voor moet dienen? Dan kunnen we wat meedenken naar oplossingen.

Ik denk dat we de piste naar virtualisatie zeker ns moeten bekijken.


Systeem dient als sturing van een oud automatisch magazijn (fabrikant inmiddels failliet)
Systeem bestaande uit:
ADDI-Data PA731 ISA kaart http://www.egmont.com.pl/addi-data/katalog/pa730_pa731_DS.pdf
IBS-PC CB/I-T ISA kaart https://www.phoenixcontact.com/online/portal/nl?uri=pxc-oc-itemdetail:pid=2780849

de adressering en drivers van de ISA kaarten is rechtstreeks mee gecompileerd met het programma :-( deze kunnen dus niet afzonderlijk gestuurd worden waardoor deze bijna niet werkende te krijgen zijn in een virtuele omgeving.

DaNat
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor DaNat » 22 Feb 2017, 20:59

Kiwivogel schreef:Ebay staat er vol van...

Link :???: toch niet in belgie

Kiwivogel
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 08 Nov 2015
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor Kiwivogel » 22 Feb 2017, 21:02

Maakt toch niet uit vanwaar het komt? Zolang je het materiaal aankrijgtben geholpen bent is het toch Ok?

liber!
Premium Member
Premium Member
Berichten: 569
Lid geworden op: 09 Apr 2006
Twitter: nathan_gs
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor liber! » 22 Feb 2017, 21:03

DaNat schreef:
de adressering en drivers van de ISA kaarten is rechtstreeks mee gecompileerd met het programma :-( deze kunnen dus niet afzonderlijk gestuurd worden waardoor deze bijna niet werkende te krijgen zijn in een virtuele omgeving.


Dat kan je misschien nog wel oplossen met een hex editor.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor ITnetadmin » 22 Feb 2017, 21:21

Tja, dat wordt upgraden zou ik zeggen.
Je kan daar niet bij blijven, dat materiaal moet al lang afgeschreven zijn en (ja ik weet hoe dat in de praktijk gaat) de onderhoudsbudgetten moesten allang voorzien in vervanging.

Intussen kan je dat idd proberen te reverse engineeren, maar of het sop de kolen waard is soms...

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2046
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 133 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 389 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor cptKangaroo » 22 Feb 2017, 22:26

Ik heb er nog eentje in perfecte staat (mogelijk nooit gebruikt -- kwam van familie) maar geen idee welke kaarten erin zitten en of ie nog werkt.

Cyrix CX486 DX40 Socket 3
Foxconn moederbord UMC UM8498F

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3506
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor AnD » 23 Feb 2017, 07:54

Mag normaal niet, maar je kan ook eens op je lokaal containerpark gaan kijken.

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor tb0ne » 23 Feb 2017, 09:51

Je kan misschien alvast een extra reserve machine zoeken en ondertussen naar alternatieven uitkijken?
Off topic:
http://sploid.gizmodo.com/this-old-ass- ... 1787196319

DaNat
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor DaNat » 23 Feb 2017, 11:34

Beste Forumleden,

Dankzij cptKangaroo en SpecialK heb ik gevonden wat ik zocht, enkel beiden nog afhandelen en dan kunnen we terug met een gerust hart slapen.
PM verstuurd naar cptKangaroo en SpecialK

Allen bedankt voor jullie inbreng :-D

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 772
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 53 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor tb0ne » 23 Feb 2017, 12:09

Heb je reserve aangelegd voor de isa kaarten? :wink:

DaNat
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor DaNat » 23 Feb 2017, 12:20

tb0ne schreef:Heb je reserve aangelegd voor de isa kaarten? :wink:


Van deze heb ik elk één in reserve :-)
met de ISA kaarten tot op heden nog geen probleem gehad, enkel telkens met de HD's en de moederborden zelf.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor ITnetadmin » 23 Feb 2017, 15:44

Ik blijf ten stelligste aanraden om alternatieven beginnen te zoeken.

John.B
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 19 Feb 2017

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor John.B » 23 Feb 2017, 23:50

Wij hebben tegenwoordig vooral problemen met de oude hd's
Er liggen er nog wel op stock, maar het einde komt toch in zicht.

Elk systeem is al jaren vervangen door modernere, maar zolang de oude blijven draaien maken we er mooie extra winsten mee.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27077
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 309 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor r2504 » 24 Feb 2017, 09:17

John.B schreef:Elk systeem is al jaren vervangen door modernere, maar zolang de oude blijven draaien maken we er mooie extra winsten mee.


Dit lijkt me een bizar statement... je hebt dus een nieuw systeem dat staat te niksen... want je oude draaien nog (plus dat je er tijd en geld insteekt om het draaiende te houden) :???:

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5940
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor ITnetadmin » 24 Feb 2017, 17:45

Nee, hij zegt dat ze de dingen pas vervangen als ze kapot zijn; dus gebruiken tot het einde ipv preventief upgrades uit te voeren.

joriz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 21 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor joriz » 24 Feb 2017, 18:02

Vervangen door wat dan? Best dat hij nu begint te zoeken naar een modern alternatief en niet wacht tot het nog eens stuk gaat.
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/30Mbit / Fritzbox 7490

crazydavid
Plus Member
Plus Member
Berichten: 214
Lid geworden op: 12 Mar 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor crazydavid » 24 Feb 2017, 18:25

Vind het wel iets hebben om het draaiende te houden. Als het voldoet aan de noden. Je hebt geen overkill nodig aan resource als het op een oud systeem perfect draaid. Over die oude hd. Kan je deze niet op een compact flash kaart laten draaien via een ide tot compact flash. Heb hier hier draaid op een pentium 120Mhz en werkt super.

Verstuurd vanaf mijn JY-S3 met Tapatalk

liber!
Premium Member
Premium Member
Berichten: 569
Lid geworden op: 09 Apr 2006
Twitter: nathan_gs
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor liber! » 24 Feb 2017, 20:42

Je kan flash/ssd kaarten gebruiken met een IDE interface.
Ik gebruik er zo eentje in mijn nas.

Beste plaats is http://aliexpress.com/ om deze te vinden.

DaNat
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor DaNat » 24 Feb 2017, 21:50

Iets meer info:
Het systeem is gebaseerd op VRTX-os https://en.wikipedia.org/wiki/Versatile_Real-Time_Executive
De compiler is MetaWare High C Compiler 1.73 embedded 386/486 Copyright (C) 1983-91
Het programma kan niet overweg met partities groter dan 240 MB

Denk dat er niet direct een modernere versie van het programma zal zijn

crazydavid
Plus Member
Plus Member
Berichten: 214
Lid geworden op: 12 Mar 2008
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor crazydavid » 25 Feb 2017, 12:43

Ik heb een compact flash van 128mb draaien dus zou voor u moeten werken.

Verstuurd vanaf mijn JY-S3 met Tapatalk

John.B
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 19 Feb 2017

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor John.B » 01 Mar 2017, 22:13

r2504 schreef:
John.B schreef:Elk systeem is al jaren vervangen door modernere, maar zolang de oude blijven draaien maken we er mooie extra winsten mee.


Dit lijkt me een bizar statement... je hebt dus een nieuw systeem dat staat te niksen... want je oude draaien nog (plus dat je er tijd en geld insteekt om het draaiende te houden) :???:


De nieuwe moderne systemen draaien voor klanten die veel geld willen besteden aan snelle service met sla's.

De oude systemen blijven in gebruik voor klanten die dezelfde kwaliteit willen, maar waar snelheid en garantie niet nodig is.
Uiteraard tegen een lagere prijs
Dus in plaats van het weg te gooien brengt het nog geld op.

Naar beheer toe maakt dit weinig verschil, want degene die het draaiende moet houden is het meest van de tijd toch aan het rusten.

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2046
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 133 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 389 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor cptKangaroo » 08 Mar 2017, 23:06

De persoon die me ging contacteren om de computer op te halen, heeft dat nog altijd niet gedaan. Ik dacht eerst dat het aan de krokusvakantie lag, maar misschien is er iets foutgelopen met de PM/communicatie?

DaNat
Member
Member
Berichten: 61
Lid geworden op: 15 Dec 2007
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor DaNat » 09 Mar 2017, 05:56

cptKangaroo schreef:De persoon die me ging contacteren om de computer op te halen, heeft dat nog altijd niet gedaan. Ik dacht eerst dat het aan de krokusvakantie lag, maar misschien is er iets foutgelopen met de PM/communicatie?


Zal informeren :oops:

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2046
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 133 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 389 keer

Re: Desktop 386 of 486

Berichtdoor cptKangaroo » 09 Mar 2017, 20:17

De computer is zonet opgehaald -- Bedankt voor de snelle opvolging, DaNat :beerchug:


Terug naar “Te koop / Gezocht”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast