[Gezocht] 19" gigabit Switch

Gebruikersavatar
ArcsS
Plus Member
Plus Member
Berichten: 130
Lid geworden op: 25 Dec 2009
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

19" gigabit Switch

Berichtdoor ArcsS » 13 Jan 2017, 09:04

Ik ben op zoek naar een (goedkope) gigabit 19" switch.
Hoeft niet speciaals aan te zijn, is voor mijn thuisnetwerk.
Heeft iemand iets liggen?

Alvast bedankt!

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1362
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 84 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: 19" gigabit Switch

Berichtdoor Sinna » 13 Jan 2017, 09:26

Hoeveel poorten en wat is voor jou goedkoop?
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18167
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: 19" gigabit Switch

Berichtdoor krisken » 13 Jan 2017, 10:10

Wil je die unmanaged? Zoek naar dlink, tplink, ...
Wil je die managed? Zoek naar Cisco, HP, Mikrotik, ...

Zelf een enorme Mikrotik-fan al blijkt dat het instellen hiervan minder voor de hand liggend is. Configuratiemogelijkheden zijn vrij uitgebreid.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29214
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: 19" gigabit Switch

Berichtdoor r2504 » 13 Jan 2017, 10:42

Ik heb thuis TP-Link managed switches en die zijn zeker niet duur en doen prima hun ding.

Voor een Cisco ga je heel wat meer betalen.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18167
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: 19" gigabit Switch

Berichtdoor krisken » 13 Jan 2017, 10:47

Klopt, voor Cisco ga je een pak meer moeten betalen. Het is mij gewoon niet helemaal duidelijk wat TS wenst.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

boran_blok
Premium Member
Premium Member
Berichten: 642
Lid geworden op: 09 Mar 2011
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: 19" gigabit Switch

Berichtdoor boran_blok » 13 Jan 2017, 10:56

Even half het topic kapen, want ik zoek iets gelijkaardigs.

Concreet is voor mij het belangrijkste laag stroom verbruik (wat managed denkik al volledig uitsluit, corrigeer me als ik verkeerd ben) en 24 poorten gigabit.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3514
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 307 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: 19" gigabit Switch

Berichtdoor ub4b » 13 Jan 2017, 11:04

Koop een tp-link easy smart. 5 en 8 ports hebben een goedkope 9V adapter, de 16 ports heeft een ingebouwde voeding.

Stil, en VLAN support.

https://www.amazon.de/TP-Link-TL-SG1016 ... easy+smart

Ik gebruik meerdere van deze easy-smart switches door mekaar met vlan trunking ertussen.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29214
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: 19" gigabit Switch

Berichtdoor r2504 » 13 Jan 2017, 11:25

boran_blok schreef:Concreet is voor mij het belangrijkste laag stroom verbruik (wat managed denkik al volledig uitsluit, corrigeer me als ik verkeerd ben) en 24 poorten gigabit.


TL-SG1024 24-poorts unmanaged: Maximum: 13.1W (220V/50Hz)
T2600G-28TS 24-poorts managed: Maximum: 19.15W (220V/50Hz)

Is inderdaad 50% meer verbruik in dit voorbeeld (geen idee of dat steeds zo is).

Gebruikersavatar
ArcsS
Plus Member
Plus Member
Berichten: 130
Lid geworden op: 25 Dec 2009
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: 19" gigabit Switch

Berichtdoor ArcsS » 13 Jan 2017, 11:28

Eenvoudig en stabiel is het belangrijkste, de rest speelt zo geen rol, hoeft niet managed te zijn.
Komt er gewoon op neer dat ik een netwerkkabel getrokken heb vanaf de modem naar onze aanbouw, daar heb ik een patchpanel geplaatst en wil mijn netwerk vandaar gewoon vertakken. Ik zou minimum 16 poorten nodig hebben.

ub4b
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3514
Lid geworden op: 12 Jan 2006
Bedankt: 307 keer
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer

Re: 19" gigabit Switch

Berichtdoor ub4b » 13 Jan 2017, 11:29

Nog geen 10 Watt verbruik:

http://www.tp-link.com/lk/products/deta ... ifications

Mijn oude dell 2716 was 50 Watt ...... dus tp-link is best ok


Terug naar “Te koop / Gezocht”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast