[Gezocht] SCSI uitlezen

eensteven
Plus Member
Plus Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

SCSI uitlezen

Berichtdoor eensteven » 08 Apr 2014, 14:11

Een kennis van mij heeft uit zijn kelder nog een oude PC gehaald met twee SCSI schijven (waarop nog foto's zouden staan) in. De voeding heeft het echter begeven en ik kan de schijven dus niet meer uitlezen via de PC. Ik beschik ook niet over een andere PC met SCSI aansluiting, noch over een SCSI-USB adapter. Daarom dus de vraag of iemand hier zo vriendelijk zou willen zijn om deze twee schijven uit te lezen en de inhoud naar een externe harde schijf over te zetten. Liefst in het Antwerpse, en ik wil uiteraard vergoeden... Alvast bedankt!

liber!
Premium Member
Premium Member
Berichten: 570
Lid geworden op: 09 Apr 2006
Twitter: nathan_gs
Bedankt: 43 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 76 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor liber! » 08 Apr 2014, 15:04

Er zijn nogal wat verschillende SCSI standaarden, misschien ook het type posten, desnoods een foto van de connectors.

ps. Op ebay/2dehands vind je vaak heel goedkoop SCSI pci kaartjes.

Jan007
Pro Member
Pro Member
Berichten: 273
Lid geworden op: 22 Nov 2010
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor Jan007 » 08 Apr 2014, 15:24


Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4275
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor honda4life » 08 Apr 2014, 19:01

Ik heb ook nog wel een PCI kaart liggen, maar inderdaad zo veel verschillende standaarden dat niemand gewoon weet of hij je kan helpen.
Eerst zelf even wat opzoekwerk doen.

Je mag m'n controller gerust gebruiken als het de juiste is.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

eensteven
Plus Member
Plus Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor eensteven » 09 Apr 2014, 14:55

Dit zijn de schijven, iemand ervaring met deze jonges?
Bijlagen
IMG_1382.JPG

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27090
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 312 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor r2504 » 09 Apr 2014, 15:18

Lijkt me een 68 pins te zijn... maar kan je geen typenummer van de disken zien ?

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4275
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor honda4life » 09 Apr 2014, 17:03

Ik heb hier nog een controller liggen:
ULTRA SCSI
Chipset SYMBIOS LOGIC 53C810A (en dan nog een hoop getalletjes)

Weet niet of ik deze verkoop maar kan wel helpen lijkt me dus.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5941
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor ITnetadmin » 09 Apr 2014, 18:11

Bedoel je de stroomvoeding? Is het niet makkelijker die tijdelijk te vervangen?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4275
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor honda4life » 09 Apr 2014, 19:28

Amai nu voel ik me dom dat ik daar zelf niet opgekomen ben :bang:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

eensteven
Plus Member
Plus Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor eensteven » 10 Apr 2014, 14:28

Euh mja, ik beschik enkel nog over laptops en het is nogal een oud geval dus heb niet direct een passende voeding bij de hand (en weet zelfs niet of de PC met niet opgeblazen voeding wel nog degelijk werkte), daarmee dat ik dacht dat dit simpeler is. Het betreft twee IBM Ultrastar schijven. Modellen: IC35L036UWD210-0 en IC35L018UWD210-0, beide met aanduiding 68P ULTRA160 SCSI DRIVE. De PC is ondertussen bij 't groot vuil gedaan. Dus als iemand de schijven zou kunnen uitlezen bij hem thuis, ik kan langs komen of ze op de post doen, het is enkel de eventuele data die ik nog graag zou terug hebben... Alvast bedankt !

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5941
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 447 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor ITnetadmin » 10 Apr 2014, 14:32

Dat zien er gewoon molexen uit, dus elke pc voeding moet in principe voldoen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

eensteven
Plus Member
Plus Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor eensteven » 10 Apr 2014, 14:34

Uiteraard maar ik heb geen PC met SCSI controller buiten die waar de schijven inzaten en daarvan is de voeding stuk...

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2759
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 600 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor eternum » 10 Apr 2014, 14:52

Misschien heeft er iemand voor jou wel een goede (gratis) tweedehandse voeding.
Dan je thuis rustig zelf overplaatsen wat je wil...

Weet je of het een AT of ATX/ATX12V voeding betreft?
Afbeelding

Gebruikersavatar
jaker
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 792
Lid geworden op: 20 Sep 2010
Locatie: Meerhout
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 232 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor jaker » 10 Apr 2014, 14:57

eensteven schreef:De PC is ondertussen bij 't groot vuil gedaan...

In dat geval denk ik dat het niet veel zin heeft om verder te gaan over die defecte voeding. :?
Internet/TV: Telenet Whoppa
VoIP: Fritzbox 7390 met WeePee/Dellmont
Router: Netgear R7000 met TomatoUSB (by Shibby)

Jan007
Pro Member
Pro Member
Berichten: 273
Lid geworden op: 22 Nov 2010
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor Jan007 » 10 Apr 2014, 15:16

Heb ook nog een PCMCIA SCSI adapter liggen, zou kunnen werken indien uw laptop een PCMCIA sleuf heeft en indien er nog drivers zijn.

http://www.amazon.com/Adaptec-Slimscsi- ... B00BKEUKBO
http://download.adaptec.com/pdfs/user_g ... 460_ug.pdf

eensteven
Plus Member
Plus Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor eensteven » 15 Apr 2014, 08:21

Bedankt maar de laptops waar ik over kan beschikken hebben allemaal zo geen sleuf meer. En die adapter heeft 50 ipv 68 pins (nu ja, dat valt met een goedkoop tussenstuk nog wel op te lossen.) Soit...

bobsys1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 363
Lid geworden op: 25 Mei 2010
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor bobsys1 » 26 Jul 2014, 12:33

eensteven schreef: Daarom dus de vraag of iemand hier zo vriendelijk zou willen zijn om deze twee schijven uit te lezen en de inhoud naar een externe harde schijf over te zetten. Liefst in het Antwerpse, en ik wil uiteraard vergoeden... Alvast bedankt!


Steven

Intussen een paar oude rakkers aangesproken en BINGO.
Eentje heeft nog een aantal controllers liggen die we tijdelijk en gratis mogen gebruiken tot die schijven gelezen zijn.
De man woont in Niel en ik zit er niet mee om daar eens naartoe te rijden al ware het maar om een oude vriend nog eens te zien.

Heb je de nodige flat kabels om die drives aan te sluiten ???
Bijlagen
scsi.jpg
Dit heeft hij nog...

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor Petervanakelyen » 26 Jul 2014, 13:51

Ik moet flink zoeken, maar als ik mij niet vergis heb ik hier ook nog ergens een stapeltje SCSI controllers liggen.

bobsys1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 363
Lid geworden op: 25 Mei 2010
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor bobsys1 » 26 Jul 2014, 14:06

Petervanakelyen schreef:Ik moet flink zoeken, maar als ik mij niet vergis heb ik hier ook nog ergens een stapeltje SCSI controllers liggen.


Peter

Zou wel eens handig kunnen zijn want ik las dat zijn disks 68 pins zijn. Als mijn geheugen me niet is de steek laat is dat die kleinere smallere connector en die zie ik niet op de foto die men mij stuurde....
Zie afbeelding. Zijn drives gebruiken waarschijnlijk connector en niet connector 1 ???
Bijlagen
connectors.jpg

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2759
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 600 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor eternum » 26 Jul 2014, 14:21

68 pins SCSI op disken passen normaliter op dit soort kabel (is een LVD kabel):

http://www.c2g.com/uk/static/content/images/resources/connector-guides/450/073_68_pin_scsi_m_top.jpg

Doch dan kan het nog een gaan om Single-Ended (SE), Differential (HVD of high-voltage differential) en LVD (or low-voltage differential).
De grootse kans is dat SE of LVD is.

Eens je fysieke laag in orde is valt het nog af te wachten hoe deze schrijven geformateerd, gepartitioneerd, eventueel encrypted, etc zijn...
Afbeelding

bobsys1
Pro Member
Pro Member
Berichten: 363
Lid geworden op: 25 Mei 2010
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor bobsys1 » 26 Jul 2014, 14:35

eternum schreef:68 pins SCSI op disken passen normaliter op dit soort kabel (is een LVD kabel):



Als je de converter plug hebt en een boel "chance" kan het; er zijn echter een boel vraagtekens.

http://ask.adaptec.com/app/answers/detail/a_id/1969/~/using-ultra2-%2F-ultra160-drives-on-a-narrow-50---pin-scsi-card.-is-it-possible%3F

We zoeken beter verder naar een passende controller.

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2759
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 600 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor eternum » 26 Jul 2014, 14:56

Hmm, kan mijn vorig bericht niet editeren ...

eensteven schreef:Het betreft twee IBM Ultrastar schijven. Modellen: IC35L036UWD210-0 en IC35L018UWD210-0, beide met aanduiding 68P ULTRA160 SCSI DRIVE.

Dus 68 pins ultra160 SCSI LVD drives (36 GB en 18 GB): Hard disk drive specifications Ultrastar 73LZX.
Een 68 pins LVD SCSI controller te voorzien en een 68 pins LVD kabel mét actieve terminator.

Ik heb zelf nog diverse van die controllers en kabels ... en normaliter zelfs nog meer dan één werkende setup.
Een Adaptec AHA-2940U2W moet daar wel ergens tussen zitten.
Maar woon ver uit de buurt van Antwerpen ...

Ook van die convertors (68-50) heb er nog meer dan één liggen, denk ik.
En ja, met een goede actieve convertor heb ik dat meermaals aangesloten op een SE 50pins controller.
Best is echter nog altijd "native"...
Afbeelding

Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1597
Lid geworden op: 30 Dec 2009
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 165 keer
Uitgedeelde bedankjes: 98 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor Petervanakelyen » 26 Jul 2014, 15:06

Ik heb meer SCSI apparatuur liggen dan ik dacht :)
Controller:
Afbeelding

Tape drive...
Afbeelding

...met bijhorende tape:
Afbeelding

Flatcables:
Afbeelding

Ik heb zeker en vast nog een controller liggen met 68-pins aansluiting (connector 3 op de tekening).
Volgens mij heb ik ook nog ergens een Areca, CD-wisselaar en drivebay liggen, maar ik heb geen idee waar.

eternum
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2759
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 537 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 600 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor eternum » 26 Jul 2014, 15:11

Jan007 schreef:Heb nog SCSI kaarten liggen indien dit kan helpen hoor ik het wel.
http://www.adaptec.com/en-us/support/sc ... ha-2940uw/

Ook deze kaart kan gebruikt worden.
Via de jumpers kan je de disken in SE mode zetten.

Jumpers_Ultrastar_73LZX.png
Afbeelding

cyrano
Pro Member
Pro Member
Berichten: 261
Lid geworden op: 20 Dec 2008
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor cyrano » 26 Jul 2014, 22:31

Ik heb een G4 operationeel met een aantal controllers die zowat alles zou moeten lezen. 6 maand geleden nog gebruikt voor data recup. Ik zit op ca. 50 km van Niel.

Een paar jaar geleden nog het artwork van de oude platen van Helmut Lotti mee bovengehaald... :wink:

eensteven
Plus Member
Plus Member
Berichten: 139
Lid geworden op: 21 Jan 2011
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: SCSI uitlezen

Berichtdoor eensteven » 17 Aug 2014, 21:26

Ik probeer eerst met cyrano af te spreken, lukt dat niet dan hoort eternum me wel. Bedankt voor alle aangeboden hulp al alleszins !


Terug naar “Te koop / Gezocht”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten