Proximus slecht internet--> SFR (ex numericable) ?

JayJay009
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 Nov 2016

Proximus slecht internet--> SFR (ex numericable) ?

Berichtdoor JayJay009 » 21 Nov 2016, 10:04

Beste,

Sinds kort woon ik met een collega dichtbij ons werk in Brussel Centrum.
Omdat we fervente gamers zijn heb ik bij Proximus voor het beste internet gekozen.
Het is nu reeds sinds donderdag geïnstalleerd en we hebben maar alleen problemen gehad.

Onze ping schommelt tussen de 70-80 met onverklaarbare pieken.
Als ik een download wil starten die o zo snel zou moeten gaan, komt deze niet boven de 600kb/s..
Ik heb een wifikaart in mijn computer, ok dat is minder goed als draad maar ik gebruik dit altijd al en heb er nooit problemen mee gehad.
Bij men ouders in de walen hadden we VOO, en daar haalde ik downloadsnelheden van 3-7 mb en had ik nooit een hoge ping +- 20-40.

Er werd mij onlangs vermeld dat Numericable hun internet op een andere manier bezorgen en dit ons zou kunnen helpen.(fiber)
Wij gebruiken internet hoofdzakelijk voor games en zijn dus niets met wat Proximus ons nu geeft voor 60 de maand.
Is een overstap naar numericable aangeraden ?

Wij beschikken in ons gebouw ook niet over VDSL2 zei de technieker mij en enkel over ADSL..

Wij mochten het internet van de buren gebruiken toen we wachten op de onze.
Deze gaat aanzienlijk sneller dan die van ons wat het downloaden betreft 2mb/s, ping is ongeveer hetzelfde maar dat komt hoofdzakelijk omdat er veel mensen op zitten denk ik.
Geen idee wat hij heeft als provider ,maar dat zal ik binnenkort eens vragen!

Alvast bedankt voor de hulp!

Greetz

Jérôme
Laatst gewijzigd door philippe_d op 21 Nov 2016, 22:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: topic titel aangepast

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 481
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Proximus slecht internet--> numericable ?

Berichtdoor serialchiller » 21 Nov 2016, 10:10

Op http://www.lijntest.be kan je op basius van je adres achterhalen welke maximale snelheid je kan halen over de telefoondraad (xDSL) volgens de database van Proximus.

Numéricable (intussen SFR) levert internet via de TV-kabel(coax) maar noemde hun producten in het verleden iets met fiber.
Hier kan je achterhalen of je bij SFR aansluitbaar bent.
Laatst gewijzigd door serialchiller op 21 Nov 2016, 11:16, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5731
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 421 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 306 keer

Re: Proximus slecht internet--> numericable ?

Berichtdoor heist_175 » 21 Nov 2016, 10:40

Het zou ons al een eind op weg helpen als je:
- correcte eenheden gebruikt (kb = kilobit? kilobyte? -- mb = megabit? megabyte?)
- de setup waarmee je uw test doet kan toelichten -> bedraad of draadloos (welke kaart) -- welke test site gebruik je

Overigens:
- Proximus snelheid kan je op voorhand weten via de website hierboven gegeven
- welke modem heb je? Bbox 3? Indien een Sagem -> gebruik de VDSL tool eens om uw sync te posten

De hoge ping is wel gek.
Ik heb bij Belgacom/Proximus nooit een ping gehad die hoger was dan 15ms

Amazor
Pro Member
Pro Member
Berichten: 261
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Proximus slecht internet--> numericable ?

Berichtdoor Amazor » 21 Nov 2016, 10:57

heist_175 schreef:De hoge ping is wel gek.
Ik heb bij Belgacom/Proximus nooit een ping gehad die hoger was dan 15ms


TS geeft zelf al aan dat er geen VDSL2 beschikbaar is op deze locatie, wat meteen al een (iets) hogere ping kan verklaren.
Misschien is de kwaliteit van het ADSL(2+?)-signaal ook niet al te best of zorgt het profiel (FastPath of interleaving) voor een hogere ping.
Ik had met ADSL in ideale omstandigheiden een ping van 40 ms, ik had ook eventjes op een interleaving-profiel gezeten en dat zorgde soms voor een ping van 200 tot 300 ms.

Hoe dan ook, als er geen VDSL2 beschikbaar is zou je beter voor kabel kiezen, zeker als je gamer bent. Het heeft geen enkele zin om bij Proximus het duurste internet af te nemen, omdat het geen betere surfervaring zal geven dan het Start-abonnement. Enkel de datalimiet is ruimer...
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Lite (Nexus 5X) /// BASE 0

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2423
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 52 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Proximus slecht internet--> numericable ?

Berichtdoor fluppie » 21 Nov 2016, 11:11

Is La Numericable niet veranderd van naam?? ik dacht dat het nu SFR was??

Amazor
Pro Member
Pro Member
Berichten: 261
Lid geworden op: 01 Jan 2008
Bedankt: 32 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Proximus slecht internet--> numericable ?

Berichtdoor Amazor » 21 Nov 2016, 11:21

Klopt. SFR is zo te zien ook geen koploper qua snelheid.
100 Mbps down / 5 Mbps up kost 40 euro voor 200GB/maand, onbeperkt kost €14 extra.
Maar het blijft nog altijd een enorm verschil, waarschijnlijk heeft de TS nu 6 Mbps down.
Internet: Telenet Internet Fiber 200
TV: Telenet (DC-AD2200 + CI+) /// TV Vlaanderen Basic+
Fixed: Telenet FreePhone Europe /// WeePee Telecom (Gigaset C530 IP)
Mobile: Proximus Smart Enterprise Lite (Nexus 5X) /// BASE 0

fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2423
Lid geworden op: 18 Feb 2008
Bedankt: 52 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Proximus slecht internet--> numericable ?

Berichtdoor fluppie » 21 Nov 2016, 19:35

Ik heb reklame gekregen,van SFR,ik vind ook dat er voor de Vlamingen (bij het triple play basic pack veel te veel tv zenders in het Frans zijn.

Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 Okt 2008
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Proximus slecht internet--> numericable ?

Berichtdoor James. » 24 Nov 2016, 08:52

Amazor schreef:
heist_175 schreef:De hoge ping is wel gek.
Ik had met ADSL in ideale omstandigheiden een ping van 40 ms, ik had ook eventjes op een interleaving-profiel gezeten en dat zorgde soms voor een ping van 200 tot 300 ms.

Effe terzijde, maar ik had met ADSL(2) (met sync van ongeveer 20/1 als ik mij goed herinner) bij EDPnet een lagere ping dan nu met VDSL bij Scarlet (zone 1).


Terug naar “Overstappen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast