Tijdelijke internet in België

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13766
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2217 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Tijdelijke internet in België

Berichtdoor philippe_d » 26 Jul 2016, 13:20

Ik zou bij mijn ouders dringend internet nodig hebben, voorzien duur: 3-4 weken

Bestaande infrastructuur
    - Proximus: analoge telefoonlijn
    - Telenet: analoge TV

Proximus
    - eenvoudige installatie (intro in bureel), modem in bruikleen
    - installatiekost: 59€ (Internet Start) - geen annulatiekosten na 3 weken.
Telenet
    - moeilijker installatie: coax komt binnen in living achter TV, NIU nodig, modem in living, ...
    - installatie: 50€ (20€ korting on-line) + 50€ nieuwe digitale dienst?
    - impact: mijn ouders zullen voortaan maandelijks TV betalen ipv jaarlijks.
    - annulatiekosten na 3 weken?
Mobile Vikings
    - lijkt me de beste oplossing (ik kan aan een FritzBox LTE geraken in bruikleen)
    - is de actie "dubbele data" nog geldig?
    - voor 25€ krijg je 6GB (of 12 GB met de actie). indien data ontoereikend kan je 25€ bijladen: je krijgt meer data als je 2*25€ bijlaadt, dan bij de 50€ formule, en een langere tijd (één maand na laatste bijlading)
Orange Easy@Home
    - je krijgt 15GB voor 15€ per maand, nadeel: abonnement
    - werkt alleen met de Flybox (129€ - 100€ korting voor 12-m contract)
Base Internet Anywhere
    - 3GB / 6GB data voor resp. 20€ / 30€ per maand
    - werkt alleen met de MiFi ? (129€ - 100€ korting voor 12-m contract)
Orange Internet on Mobile
    - 4GB / 5GB data voor resp. 15€ / 20€ per maand
    - prepaid, maar duurder
    dan Mobile Vikings

Ik neig dus naar Mobile Vikings ("15€ meer data" formule)
Zie ik andere interessante mogelijkheden over het hoofd?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1426
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor MarkDM » 26 Jul 2016, 13:55

Kan je er geen Homespot van Telenet of Proximus van de buren capteren ?
Als je dan een login hebt zou het niets kosten.
Laatst gewijzigd door MarkDM op 26 Jul 2016, 15:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

PeterP
Plus Member
Plus Member
Berichten: 166
Lid geworden op: 23 Nov 2014
Locatie: West-Vlaanderen
Bedankt: 28 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor PeterP » 26 Jul 2016, 14:57

Wou net hetzelfde antwoorden.
Heb zelf een opstelling staan met een Nanostation M2 en een Routerboard Hap AC. De Nanostation is verbonden met proximusautofoon van de achterburen.
Signaal -68dB, +54Mb connectie. Draait sinds 1 juli 24/24. Download tss 15Mb en 28Mb, afhankelijk van het moment van de dag, upload +3Mb.
Het zou zelfs moeten mogelijk zijn om met de Hap AC alleen te werken. 2,4Ghz voor verbinding met proximusautofoon en 5Ghz voor de verdeling van het signaal in de woning. Het is me echter nog niet gelukt om met de routerboard verbinding te maken met proximusautofoon.
Voip : Weepee, Stuntcalls, Megavoip, Voiptiger Gsm : Dommel
Loc 1 : PX start 60/4+BBOX3 + C530IP + RL500 + C530H + E630H + C610H
Loc 2 : TN basic 50/5+HGW + C610IP + RL500 + 2xE630H + 3xC620H
Loc 3 : PX start 60/4+BBOX3 + CRS125-24G-1S-RM + UCM6102 + RL500 + GXP2160 + N510IP + 4xR650H + 2N Helios IP Vario
Out of service : FB 7270V2, Raspbx

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 36 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor Kenniey » 26 Jul 2016, 15:10

Mobile vikings dubbele data niet meer mogelijk voor nieuwe klanten, enkel die het reeds hebben.
Blijft wel samen met IOM het goedkoopste.
Met betaallijn nog 50% recupereerbaar

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17937
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 857 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1714 keer
Contact:

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor krisken » 26 Jul 2016, 16:00

Probeer LycaMobile : 10 euro voor 3GB.
http://www.lycamobile.be/nl/bundle?id=2

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Flippi
Pro Member
Pro Member
Berichten: 343
Lid geworden op: 26 Jan 2011
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor Flippi » 26 Jul 2016, 16:54

https://joinexperience.com/en-Be/lte

24,95 € voor 20 GB.
Huur Wiizbox: 6,99 €/maand.
Wel 49 € set-up fee voor 6-maanden contract + 29 € indien opgezegd vóór die 6 maanden.

Weet niet als je je eigen FRITZ!Box kunt gebruiken.
Vind niet direct als het ook in Vlaanderen al beschikbaar is want nederlandstalige site is nog in beta.

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor IYZY » 27 Jul 2016, 17:22

Je krijgt nog meer data als je met €15 herlaadt denk ik.
Toch bij Orange, maar ben niet zeker.

Als je goede ontvangst hebt bij MV, en je hebt die optie, dan is het een goede deal.
Indien niet, zou ik Orange nemen.
Prachtig 4G-netwerk en gratis simkaart.

Eventueel in combinatie met een Huawei 4G-router van bol.com? Ik heb hetzelfde model als Orange heeft, maar dan in het wit en met 4 UTP-poorten.
Aangezien het tijdelijk is, kan je hem gewoon na 30 dagen* terugsturen, en heb je hem dus een maand gratis kunnen gebruiken.

*kijk dit wel effe na. Meestal 30 dagen bij bol.com, maar sommige verkopers beperken zich toch tot het wettelijke minimum: 14 dagen.

krisken schreef:Probeer LycaMobile : 10 euro voor 3GB.


Helaas (nog) geen ondersteuning voor tethering of MiFi. :(
Blond doesn't mean stupid :roll:

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 484
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 46 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor serialchiller » 27 Jul 2016, 17:38

Als je via de/een zaak kan bestellen heb je 10GB voor € 28 bij base. Wij zijn kmo/corporate-klant en die sim werkt gewoon in onze Fritz... We kunnen wanneer we willen wisselen van limiet (wel telkens per maand) en opzeggen doen we ook wanneer we willen.
Het is best mogelijk dat bij zelfstandigen je 12 maanden moet nemen, zeker bij promo's.

Kan je bij de buren terecht om tijdelijk af te tappen, evt mits vergoedingske...

Als je voor de nanostation-oplossing gaat icm met "klapkemetdeburen"/homespot/PXfon/..-toestand, die kan ik je wel uitlenen. --> pm me!

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 931
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 90 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor petzl » 27 Jul 2016, 21:54

PeterP schreef:Wou net hetzelfde antwoorden.
Heb zelf een opstelling staan met een Nanostation M2 en een Routerboard Hap AC. De Nanostation is verbonden met proximusautofoon van de achterburen.
Signaal -68dB, +54Mb connectie. Draait sinds 1 juli 24/24. Download tss 15Mb en 28Mb, afhankelijk van het moment van de dag, upload +3Mb.
Het zou zelfs moeten mogelijk zijn om met de Hap AC alleen te werken. 2,4Ghz voor verbinding met proximusautofoon en 5Ghz voor de verdeling van het signaal in de woning. Het is me echter nog niet gelukt om met de routerboard verbinding te maken met proximusautofoon.


Ik heb problemen ondervonden met de HAP AC, heb reeds 3 toestellen gehad welke enkel op kanaal 1 willen werken en met maximaal 20mhz. op 5ghz geen problemen.
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13766
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2217 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor philippe_d » 27 Jul 2016, 22:17

MarkDM schreef:Kan je er geen Homespot van Telenet of Proximus van de buren capteren ?
Als je dan een login hebt zou het niets kosten.

Inderdaad, ik had deze 2 opties ook in het lijstje moeten zetten.
Jammer genoeg is op die plaats noch een TN, noch een FON te bespeuren
Misschien als ik eens op zolder of buiten probeer

serialchiller schreef:Als je voor de nanostation-oplossing gaat icm met "klapkemetdeburen"/homespot/PXfon/..-toestand, die kan ik je wel uitlenen. --> pm me!

Bedankt voor het aanbod en de vele reacties
Ik heb voor Mobile Vikings gekozen, en een FritzBox 6840
Gezien ik zelf Viking ben, en 15 Viking punten (= 15€) krijg voor het aanbrengen van een nieuwe klant, is de eerste maand dus "gratis" :)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1426
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor MarkDM » 27 Jul 2016, 22:31

Dat is één v/d redenen waarom ik mijn Proximus Comfort niet downgrade naar Start zoals bij jou.
Ik heb daar mobiel volume via een stick gratis bij.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Stefan-
Plus Member
Plus Member
Berichten: 107
Lid geworden op: 29 Mar 2004
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor Stefan- » 27 Jul 2016, 23:14

petzl schreef:Ik heb problemen ondervonden met de HAP AC, heb reeds 3 toestellen gehad welke enkel op kanaal 1 willen werken en met maximaal 20mhz. op 5ghz geen problemen.


Ik ben dus niet de enige die ook dat probleem toevallig had met die HAP AC.
Internet = Telenet Business 240
Telefonie = WeePee
TV = Stievie
Mobile = Proximus Generation Connect
Netwerk = MikroTik RB3011UiAS-RM - Mikrotik CSS326-24G-2S+RM - UniFi UAP-AC PRO & LR

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 951
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor liegebeestig » 30 Jul 2016, 20:28

Ik zou voor de Nanostation M2 oplossing willen kiezen, en zo verbinden met de Telenet Wifree van de buren. Ik zou de M2 kiezen en niet de Loco M2 omdat de M2 toch nog wat krachtiger lijkt en ik die goedkoop op de kop kan tikken. Klopt het dat Proximus en Telenet hun hotspots enkel op 2,4 Ghz uitzenden? Daarom M2 en niet M5, hoewel die mijn voorkeur zouden uitdragen (voor latere andere toepassingen).

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor IYZY » 30 Jul 2016, 20:46

MarkDM schreef:Dat is één v/d redenen waarom ik mijn Proximus Comfort niet downgrade naar Start zoals bij jou.
Ik heb daar mobiel volume via een stick gratis bij.


Krijg je niet in beide gevallen mobiele data?
50 MB bij start, 100 MB bij Comfort en 250 MB bij Maxi?

Ik vind alle 3 belachelijk weinig voor deze tijd, en dan al helemaal als je het tijdelijk ter vervanging van een vaste verbinding gaat gebruiken.
Blond doesn't mean stupid :roll:

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1426
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 89 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor MarkDM » 30 Jul 2016, 20:59

Ja, ik zie nu ook dat het momenteel bij alle pakketten er in zit. Ik dacht vroeger bij Start niet.
Voip: Edpnet/Voiptiger/Weepee met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra/Dvb-t op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2099
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor lacer » 30 Jul 2016, 23:07

IYZY schreef: ...
Krijg je niet in beide gevallen mobiele data?
50 MB bij start, 100 MB bij Comfort en 250 MB bij Maxi?

Ik vind alle 3 belachelijk weinig voor deze tijd, en dan al helemaal als je het tijdelijk ter vervanging van een vaste verbinding gaat gebruiken.


In een Pack is dat wat hoger :100 MB bij Start, 500 MB bij comfort en 2 GB bij Maxi.
Belachelijk weinig ? Niet vergeten dat dit gratis is, bij Telenet is dat al een betalende optie.
Maar nog geen optie om dit te gebruiken als "vaste verbinding".
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Nov 2014
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Tijdelijke internet in België

Berichtdoor IYZY » 31 Jul 2016, 00:20

lacer schreef:In een Pack is dat wat hoger :100 MB bij Start, 500 MB bij comfort en 2 GB bij Maxi.


Ah, dat is wel beter.
Nu, zelf 500 MB vliegt er toch makkelijk door…
2 GB is al heel netjes!
Uiteraard leuke geste, en iets waar Telenet nog van kan leren, maar 1, 2 en 4 GB in een Pack zou toch nog leuker zijn :p denk dat ze daar wel goed mee zouden concurreren, en voor hunzelf is dat geen grote moeite.

Maar inderdaad, liever iets dan niets! :)
Blond doesn't mean stupid :roll:


Terug naar “Overstappen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast