Telenet -> Proximus

float
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 Aug 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Telenet -> Proximus

Berichtdoor float » 23 Jul 2016, 16:23

Dag allemaal,

Momenteel heeft de zaak een zakelijk abonnement (fluo home). Via Telenet wordt internet, vaste telefonie en digitale tv afgenomen. Bij Proximus zijn reeds enkele gsm-abonnementen actief. Het bereik bij Telenet op het vlak van gsm was niet goed.

De lijntest van Proximus geeft de volgende gegevens:
Piekuren tussen 19 u en 23 u :
Max.: 96,7 Mbps download - 19,2 Mbps upload
Min.: 47,1 Mbps download - 1,7 Mbps upload.

Buiten piekuren tussen 23 u en 19 u :
Max.: 96,7 Mbps download - 19,2 Mbps upload
Min.: 47,1 Mbps download - 1,7 Mbps upload.

De lijntest van EDPnet geeft de volgende gegevens:
VDSL
51.2 Mbps

Omdat internet toch belangrijk is, heb ik vooraleer verder de vergelijking uit te voeren contact opgenomen met de helpdesk van Proximus over deze gegevens. Volgens de medewerker van Proximus zou de lijn maar rond de 50 Mbps aankunnen. Ik vroeg daaromtrent meer uitleg gelet op de waarden op de Proximus-website, maar ik mocht mij niet blind staren op de Mbps. Ik begrijp dat - er zal geen verschil opgemerkt worden van 200 Mbps naar 100 Mbps -, maar indien blijkt dat ik slechts 50 Mbps kan halen, heeft het uiteraard geen zin om een Office&Go abonnement te nemen en kan de zaak beter een Internet Start abonnement nemen (bij wijze van spreken) of zelfs beter bij Telenet blijven.
Op mijn vraag op welke afstand de lijn zich bevindt kon ook geen antwoord worden gegeven.

Kan iemand hier mij meer duidelijkheid bezorgen?

Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5605
Lid geworden op: 05 Feb 2010
Locatie: kortrijk
Bedankt: 278 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 121 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor proximusboyke » 23 Jul 2016, 17:56

die cijfers kloppen wel wat op proximussite staat.
Maar is wel een indicatie.
Onlangs gemerkt dat ze soms voorruit of achter hinken.
Kennis van mij woont in de stationsstraat in ledegem en gaf aan max 20 maar zijn bbox2 was kapot dus bbox3 gezet en haalde meer of 40.

iemand anders gaf aan 93 en haalde slechts 48, paar weken later hadden ze wel de volle snelheid.

dus de 93 zal voor de zeer nabije toekomst zijn.
Laatst gewijzigd door proximusboyke op 24 Jul 2016, 16:28, 1 keer totaal gewijzigd.
iphone 7 plus orange arend love
iphone x 256gb orange arend love
mercedes e220 IEW orange
AirCard 810S + cic mobile in saint cyprien
nokia 930 + cic mobile
imac orange boost
ipad pro 12,9 - 256gb IEW orange
orange love

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5723
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 419 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 305 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor heist_175 » 24 Jul 2016, 15:37

Neem een Prox abo erbij? Als de snelheid meevalt (50+), kan je alsnog overschakelen.
Als de snelheid tegenvalt, zeg je terug op.
Als je online bestelt als consument, kan je binnen de 14 dagen alles terugsturen
:banana:

float
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 Aug 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor float » 24 Jul 2016, 17:06

Daarvoor moet je bij Proximus geen consument zijn volgens hun document "consumenteninfo" (http://www.proximus.be/dam/cdn/sites/ip ... eninfo.pdf).

Die luidt als volgt:

Code: Selecteer alles

Als u een contract afsluit op afstand of buiten de lokalen van Proximus of deze van haar erkende commerciële agenten en u bent een consument of een professionele klant met maximum 5 nummers/lijnen aanvaardt u de volgende clausules:
-U heeft het recht van het contract af te zien, zonder betaling van een boete en zonder opgave van een motief, binnen 14 kalenderdagen, te rekenen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed (verkoop van goederen) of op het sluiten van het dienstencontract (verkoop van diensten of verkoop van zowel goederen, als diensten), via 0800 22 800 of Proximus.be/opzeggen.


Of dat werkelijk de bedoeling is van Belgacom laat ik buiten beschouwing, als het niet van toepassing is zijn de contracten bij professionele klanten voor een jaar. Opzeggen is dan niet zo eenvoudig want dat kan/zal waarschijnlijk leiden tot het betalen van een schadevergoeding van een volledig jaar dienstverlening.

Ik heb een tweede poging ondernomen met Proximus en nu kon de zeer vriendelijke persoon aan de lijn mij meedelen dat mijn locatie zich ongeveer op 400m van de ROP bevindt (zone 1). Of er vectoring actief is of niet kunnen ze niet zeggen. Ik zou wel minimum 50 Mbps moeten kunnen halen.

Wat betekent dit nu concreet naar toekomst toe? Zal het beperkt blijven tot 50 Mbps?

Indien mijn topic beter past in het "Proximus" gedeelte, zal ik daar mijn vraag opnieuw stellen :-)

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5454
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 455 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 688 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor TiTanium » 24 Jul 2016, 18:41

float schreef:19,2 Mbps upload

Euh, verhoging op komst?
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

float
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 Aug 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor float » 24 Jul 2016, 18:50

Ik heb getest met het abonnement "Office&Go Pro"

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5454
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 455 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 688 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor TiTanium » 24 Jul 2016, 18:54

wishfull thinking dus :p
hier gaf men 93 aan als top speed, maar mijn binnenkabel is niet op en top. Ik blijf hangen op 85/20. Voor die 15 mbps ga ik geen kabel vernieuwen :)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

float
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 Aug 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor float » 24 Jul 2016, 18:57

Hier verloopt alles op het vlak van internet binnenin via COAX.

Ik mag besluiten dat ik mij eigenlijk geen zorgen moet maken bij Proximus over het internet?

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5454
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 455 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 688 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor TiTanium » 24 Jul 2016, 19:09

Je zal een koperpaar nodig hebben om proximus aan te kunnen sluiten. Tenzij bij die pro de regels anders zijn.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

float
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 Aug 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor float » 24 Jul 2016, 19:18

Er is een klassieke telefoonlijn aanwezig. Daar komt de modem van Proximus die ik dan toch verder kan aansluiten op het netwerk via UTP. Correct of vergis ik mij?

Ik bedoelde voor de Coax dat er internet komt uit de wandcontactdozen via Coax met MoCA2.0 Ethernet Over Coax Adapter van Teleste (https://www.teleste.com/broadband-netwo ... oc03-eoc04). Ik ervaar dus geen verlies door te werken via powerlines, etc.

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5454
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 455 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 688 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor TiTanium » 24 Jul 2016, 19:28

Ik woon in een appartement, dus ik heb een extra stuk draad tussen intro en aansluiting beneden, daar zit de storing in. Volgens mij gaat het toch allemaal inderdaad mooi werken bij u.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/35 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28252
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1860 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 346 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor r2504 » 26 Jul 2016, 10:18

float schreef:Omdat internet toch belangrijk is


Ga je dan risico nemen om over te stappen... ik vermoed dat je TN verbinding prima werkt of niet ?

float
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 14 Aug 2011
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Telenet -> Proximus

Berichtdoor float » 26 Jul 2016, 19:59

De internetverbinding van Telenet is inderdaad goed. Het totaalpakket van Proximus sluit evenwel beter aan bij de noden en er is een groot prijsverschil ten opzichte van Telenet. Op basis van de gegevens die ik nu heb, lijkt het niet dat lijken uit de kast zullen vallen. Als dat toch zou zijn, dan kan er nog binnen de 15 dagen gebruik worden gemaakt van de herroeping.


Terug naar “Overstappen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast