Internetprovider kiezen in nieuw huis

de7erv
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 Mei 2012
Bedankt: 1 keer

Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor de7erv » 29 Jun 2016, 10:11

Hallo iedereen,

Ik ben momenteel bezig met het inrichten van mijn eigen huis en zoek nu naar een internet aanbieder.
Downside = Proximus (ADSL) werkt niet goed aan de reacties van mijn buren te horen maar Telenet (kabel) wel.


Hierdoor worden mijn opties zeer gelimiteerd aangezien meeste aanbieders via ADSL werken.

Hebben jullie nog een alternatief op Telenet aangezien ik deze optie te duur vind..

Roygenz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 788
Lid geworden op: 27 Apr 2006
Locatie: 51RUI0
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
Contact:

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor Roygenz » 29 Jun 2016, 10:14

Kan je even een check doen op je adres via http://www.lijntest.be of http://www.proximus.be/internetsnelheid? Aan de hand van die resultaten weet je meteen of VDSL2 een optie is of niet.
- TV: Vu+ Solo2 - TV Vlaanderen + Chromecast & Netflix
- INTERNET: EDPNet Newer & Faster 100/30
- ROUTER: Fritz!Box 7490 Int. version
- TEL: WeePee (incoming) - Freevoipdeal (outgoing)
- MOBILE: Proximus Intense 8GB

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor nickz » 29 Jun 2016, 10:24

Bij Telenet kan je de tv-decoder ook aankopen (€ 249 voor een Digicorder, € 99 voor een Digibox en € 69 voor een CI+ module), dan wordt het abonnement meteen € 8,85 goedkoper (nog € 58,63 voor Whop met 100 Mb/s down, 10 Mb/s up, 200 GB limiet). Heb je geen vaste lijn (en Triiing-app) nodig en ook geen hoge eisen qua internet, dan kan je misschien Basic Internet (30 Mb/s down, 3 Mb/s up, 100 GB limiet) nemen voor € 27,50 en al dan niet een apart tv-abonnement (€ 16,30).

Als je een gsm-abonnement hebt bij Orange (Mobistar) of bereid bent om dat te nemen, dan kan je via hen ook internet en tv via de kabel krijgen (geen vaste lijn). Dit kost € 49 per maand of € 39 met een Panther 45 gsm-abonnement. De huur van één tv-decoder is inbegrepen. Extra decoders kunnen enkel worden gehuurd aan € 9 per maand en er zijn geen CI+ modules. De snelheid van het internet is 100 Mb/s down, 6 Mb/s up en er is geen limiet. Voor € 10 per maand wordt de snelheid verdubbeld.

Verstuurd vanaf mijn Xperia-tablet met Tapatalk

sanderd17
Member
Member
Berichten: 99
Lid geworden op: 28 Nov 2014
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor sanderd17 » 29 Jun 2016, 10:36

nickz schreef:... De snelheid van het internet is 100 Mb/s down, 6 Mb/s up en er is geen limiet ...

Er is wel een FUP van 500GB tijdens de piekuren (12u - 24u IIRC). Indien dit overschreden wordt, dan wordt de snelheid gecapped tijdens de piekuren. Maar dat is nog altijd een stuk beter dan de limieten van telenet.

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1483
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 131 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 248 keer
Contact:

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor fredo66 » 29 Jun 2016, 10:55

TS spreekt enkel over internet ... ? Waarom dan over TV beginnen ?

Indien hij enkel internet nodig heeft is de zaak simpel. Het zal hier altijd minimum 27.5 euro kosten voor een degelijke internetverbinding.
Want dat is (toevallig :-) ) de basisprijs bij zowel Telenet als Proximus.

Indien er een slecht adsl signaal is op het adres kan hij uiteraard beter voor Telenet kiezen.

Alternatieve adsl providers welke onder 27.5 duiken zijn nooit vdsl en dus niet echt meer het overwegen waard als je een degelijke snelle internetverbinding wil.
EDPNET VDSL XS' - Fritzbox 7360v1 - Voip Weepee in en Megavoip uit - DVB-T tv-radio - Emtec Movie Cube S800h - Lenovo Yoga 300 - Motorola Moto E - Roku 3

Roygenz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 788
Lid geworden op: 27 Apr 2006
Locatie: 51RUI0
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
Contact:

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor Roygenz » 29 Jun 2016, 10:57

laat ons eerst even de resultaten afwachten van de vdsl2 lijntest, daarna kunnen we verder adviseren ;)
- TV: Vu+ Solo2 - TV Vlaanderen + Chromecast & Netflix
- INTERNET: EDPNet Newer & Faster 100/30
- ROUTER: Fritz!Box 7490 Int. version
- TEL: WeePee (incoming) - Freevoipdeal (outgoing)
- MOBILE: Proximus Intense 8GB

de7erv
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 Mei 2012
Bedankt: 1 keer

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor de7erv » 29 Jun 2016, 11:45

Meerdere buren hebben geklaagd over de trage snelheden van Proximus.
Bij overstap naar Telenet was dat opgelost volgens hen.


Het kan misschien zijn dat er geen centrale van Proximus staat maar waarom geven de testen dan zulke positieve resultaten..


Beide testen geven een betrouwbaar beeld:

Proximus
------------
Je internetabonnement
Internet Maxi
Piekuren tussen 19 u en 23 u :

Max.: 91,7 Mbps download - 7,5 Mbps upload

Min.: 62,0 Mbps download - 5,7 Mbps upload
Buiten piekuren tussen 23 u en 19 u :

Max.: 91,7 Mbps download - 7,5 Mbps upload

Min.: 62,0 Mbps download - 5,7 Mbps upload

Je downloadvolume is onbeperkt, ook in een Pack.

Lijntest
------------
ADSL
6 Mbps
Max Upload 540 KbpsMax Download 5.32 Mbps
VDSL
100 Mbps
Max Upload 18.7 MbpsMax Download 94.79 Mbps
VDSLHU
16.5 Mbps
Max Upload 8.62 MbpsMax Download 15.02 Mbps

Roygenz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 788
Lid geworden op: 27 Apr 2006
Locatie: 51RUI0
Bedankt: 49 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
Contact:

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor Roygenz » 29 Jun 2016, 12:24

Waarschijnlijk pas recent vdsl2 geactiveerd op de straatkast/ROP? De buren zullen nog op ADSL gezeten hebben. In ieder geval is er maximum 100/20 beschikbaar op je adres. Sowieso heb je nu meer mogelijkheden.

Zelf gebruik ik hier EDPNet (newer & faster), is een goed alternatief voor Telenet, je hebt dan 100Mbps down & 20mbps up aan €45.94/mnd (€35+10 voor telefonie, ook al gebruik je die niet). In mijn ervaring heel stabiel, goeie support, altijd goeie snelheden & geen limiet of FUP.

Je kan ook even kijken bij internetenbellen.be, united telecom, scarlet of proximus. Enige verschil is dat de effectieve snelheid lager zal zijn bij de andere VDSL providers, vooral de upload dan. EDPNet is de enige die de volledige syncsnelheid aanbiedt, in jouw geval dus 100/20. Als snelheid belangrijk is voor jou kan dit dus een belangrijke factor zijn.
- TV: Vu+ Solo2 - TV Vlaanderen + Chromecast & Netflix
- INTERNET: EDPNet Newer & Faster 100/30
- ROUTER: Fritz!Box 7490 Int. version
- TEL: WeePee (incoming) - Freevoipdeal (outgoing)
- MOBILE: Proximus Intense 8GB

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3937
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1332 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor raf1 » 29 Jun 2016, 13:34

de7erv schreef:Meerdere buren hebben geklaagd over de trage snelheden van Proximus.

De relevantie van ervaringen uit het verleden is mijn inziens nihil bij de keuze van een provider anno 2016.
Proximus is continu bezig met de upgrade van het vaste netwerk. Nog elke dag worden er straatkasten geüpgraded met nieuwere snellere VDSL2 Vectoring-technologie.

De enige betrouwbare actuele raadgevers zijn http://www.lijntest.be/ en http://www,proximus.be/internetsnelheid

Wat internet betreft, ben je steeds véél goedkoper af dan bij Telenet via één van de providers op het Proximus VDSL2-netwerk:

United Telecom Surf@Home VDSL voor 33,99 euro/maand
Scarlet Internet VDSL2 voor 35 euro/maand
Dommel Netline + Speedpack VDSL2 voor 44,94 euro/maand
EDPnet Newer&Faster Internet VDSL voor 45,95 euro/maand
Proximus Internet Maxi voor 48,20 euro/maand

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28142
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1852 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 339 keer

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor r2504 » 30 Jun 2016, 11:02

raf1 schreef:Proximus is continu bezig met de upgrade van het vaste netwerk. Nog elke dag worden er straatkasten geüpgraded met nieuwere snellere VDSL2 Vectoring-technologie.


Vrienden zijn pas verhuisd naar een nieuw appartement... en hebben "blokjes" op hun TV bij Proximus.

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3937
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1332 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor raf1 » 30 Jun 2016, 11:17

r2504 schreef:Vrienden zijn pas verhuist naar een nieuw appartement... en hebben "blokjes" op hun TV bij Proximus.

Ja en dan? Die blokjes ontstaan nooit op het Proximus-netwerk. Die blokjes ontstaan in de privé-woning van de klant wanneer de klant geen afgeschermde binnenbekabeling gebruikt. Dat ze eerst maar eens samen met de elektricien nakijken of de binnenbekabeling oké is vooraleer Proximus als zondebok aan te duiden.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6253
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 466 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Jun 2016, 14:14

Ik raad de OP toch aan om beide netwerken aan te sluiten op zijn huis (er wordt over een nieuw huis gesproken dus ik neem aan dat deze vraag ook aansluiting en bekabeling betreft). Dan kan je achteraf nog altijd alle kanten uit.

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3858
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor ditCh » 30 Jun 2016, 18:50

ITnetadmin schreef:Ik raad de OP toch aan om beide netwerken aan te sluiten op zijn huis (er wordt over een nieuw huis gesproken dus ik neem aan dat deze vraag ook aansluiting en bekabeling betreft). Dan kan je achteraf nog altijd alle kanten uit.


Idem. Heb bij mijne nieuwbouw vorig jaar zowel een raw copper laten binnentrekken als een Telenet kabel. Bedoeling was om mijn Dommel te verhuizen maar dat draaide administratief in de soep. Heb dan voor Telenet geopteerd.
Instant human. Just add coffee.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6253
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 466 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 91 keer

Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor ITnetadmin » 30 Jun 2016, 20:06

Tis uiteraard superspijtig dat proximus nog niet op alle projecten fiber aanbiedt, dan had je in een keer dat kunnen laten leggen. Maar ja...
Als je werken bezig bent kan je best alles voorzien, incl interne coax voor tv "moest het nodig zijn"; al ist maar om de verkoopwaarde van de woning een boostje te geven.

El Loco
Starter
Starter
Berichten: 4
Lid geworden op: 30 Apr 2008
Bedankt: 1 keer

Re: RE: Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor El Loco » 30 Jun 2016, 22:06

ditCh schreef:
ITnetadmin schreef:Ik raad de OP toch aan om beide netwerken aan te sluiten op zijn huis (er wordt over een nieuw huis gesproken dus ik neem aan dat deze vraag ook aansluiting en bekabeling betreft). Dan kan je achteraf nog altijd alle kanten uit.


Idem. Heb bij mijne nieuwbouw vorig jaar zowel een raw copper laten binnentrekken als een Telenet kabel. Bedoeling was om mijn Dommel te verhuizen maar dat draaide administratief in de soep. Heb dan voor Telenet geopteerd.

Ik raad aan om een smarttube te laten steken ipv enkel de twisted pair/RAW Copper. Als proximus ooit met glasvezel komt moet je niet meer graven.

Sent from my A0001 using Tapatalk

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3858
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: RE: Re: Internetprovider kiezen in nieuw huis

Berichtdoor ditCh » 01 Jul 2016, 13:58

El Loco schreef:Ik raad aan om een smarttube te laten steken ipv enkel de twisted pair/RAW Copper. Als proximus ooit met glasvezel komt moet je niet meer graven.

Sent from my A0001 using Tapatalk


Ik heb wel degelijk een smarttube gestoken ;-)
Instant human. Just add coffee.


Terug naar “Overstappen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast