CID nummer proximus

Mr Cm
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 Jun 2016

CID nummer proximus

Berichtdoor Mr Cm » 11 Jun 2016, 16:05

Na lang overwegen heb ik beslist om over te stappen op VDSL via Tv Vlaanderen.
Nu is er een probleem met de CID nummer die Tv Vl nodig heeft om vdsl te kunnen activeren.
Na verschillende malen Proximus gecontacteerd te hebben weigeren ze nog steeds deze nummer te geven omdat we volgens hen alleen telefoon diensten afnemen maar geen internet.
Mogen ze dit zomaar weigeren om deze reden en is er een manier om de CID nummer alsnog te verkrijgen?

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1582
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor fryelectro » 11 Jun 2016, 17:11

Beste,

Heb dit jaren geleden ook voorgehad toen ik van Belgacom naar edpnet overschakelde. Uiteindelijk heeft een Belgacom technieker op dit forum mij geholpen omdat het niet lukte via een andere weg.

Hopelijk zijn er vandaag andere manieren om de circuit id te verkrijgen want eigenlijk hoort dit niet.
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1359
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor Sinna » 11 Jun 2016, 18:08

Kan bellen naar 1923 of 1924 niet helpen? Zoek anders even op dit forum naar die twee verkorte nummers.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4095
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1369 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 227 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor raf1 » 11 Jun 2016, 18:49

Als TV Vlaanderen een klant wil, moeten ze zelf maar het CID opdisselen.
Met je naam, adres en toestemming moeten ze zelf in staat zijn om je VDSL-lijn correct te activeren.

Als ze dat niet kunnen, zijn het prutsers en blijf je er beter weg.

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1582
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor fryelectro » 11 Jun 2016, 20:12

Het circuit id is niet het lijnnummer. Althans dat heb ik toen geleerd... 1923 ken ik niet maar 1924 geeft het lijnnr en dat is dus niet wat je isp vraagt.
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4905
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 234 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor Jack Daniels » 12 Jun 2016, 11:10

Hier loopt al een topic over:
https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=37788
En dan voornamelijk dit stukje (met dank aan philippe_d):

Zelfs zonder voice op de lijn, zou 1924 moeten werken:

- sluit een analoog toestel aan, rechtstreeks op je VDSL2 lijn (of via de RJ11 bus op de NTP).
- je hoort nu een soort bezettoon, die na een tijdje (30 sec of zo) overgaat in een soort kiestoon.
- bel nu 1924. Je zal een computerstem horen die jouw lijn nummer uitspreekt.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

nolfie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 283
Lid geworden op: 11 Dec 2009
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor nolfie » 12 Jun 2016, 12:22

het circuit identification number, ofwel CIDnr, is langer dan een klassiek telefoonnr. Het lijkt mij dan ook sterk dat je dit via 1924 zult te weten komen.
In principe ken je dit nummer enkel van zodra het door een BGC-technieker op je TF2007 wordt geplakt.
Afbeelding

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4905
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 234 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor Jack Daniels » 12 Jun 2016, 12:27

nolfie schreef:het circuit identification number, ofwel CIDnr, is langer dan een klassiek telefoonnr. Het lijkt mij dan ook sterk dat je dit via 1924 zult te weten komen.
In principe ken je dit nummer enkel van zodra het door een BGC-technieker op je TF2007 wordt geplakt.

Dit valt bij mij onder de noemer "het betere duimzuigwerk". Ik heb zelf geen vaste lijn meer bij Belgacom/Proximus. Ik heb uitsluitend een internet aansluiting zonder vaste lijn. Als ik mijn factuur krijg, dan staat er bovenaan de factuur mijn ID nummer van mijn lijn. En dat ID nummer bevat exact evenveel cijfers als mijn telefoonnummer. Mijn vast tel. nr. (dat nu naar OVH geporteerd is) is 052 48 XX XX. Het ID nr. van mijn lijn is 052 34 XX XX. Bij mij werd er helemaal niks geplakt op mijn contactdoos. Ik denk aan stuurlui en wal.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

nolfie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 283
Lid geworden op: 11 Dec 2009
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor nolfie » 12 Jun 2016, 12:43

TS heeft telefonie van PXM. Als hij dus 1924 zal bellen zal hij alleen maar zijn eigen nr horen, en daar kan TV Vlaanderen niets mee doen...
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13900
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2253 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 624 keer
Contact:

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor philippe_d » 12 Jun 2016, 18:41

Hiermee bevestigt Nolfie dat er een verschil is tussen het lijnnummer (= fictief telefoonnummer) en het CIDnr.

De vraag is echter: waarom heeft TV Vlaanderen dat nodig, en waarom zou een klant die nummer moeten kennen of geven?
Zoals raf1 al zei in een vorige post: dat ze het zelf uitvissen met Proximus, daar heb je als klant toch niets mee te maken !
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1582
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor fryelectro » 12 Jun 2016, 19:41

Dat is wat ik al een paar posts terug zei:)

Bij mij is het lijnnr 03 457 xx xx maar het CID is 101xxxx0xxx0 -> dus idd wel iets langer...

En je hebt 100% gelijk dat ze de klant niet moeten opzadelen met dit... maar bij edpnet was dit ook standaard praktijk. Doet TV Vlaanderen trouwens geen resell van edpnet ?
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

Roygenz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 800
Lid geworden op: 27 Apr 2006
Locatie: 51RUI0
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
Contact:

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor Roygenz » 12 Jun 2016, 19:51

Tv vlaanderen is reseller van united telecom dacht ik, die op zijn beurt reseller is van edp
- TV: Vu+ Solo2 - TV Vlaanderen + Chromecast & Netflix
- INTERNET: Proximus Internet Maxi 100/30
- ROUTER: Fritz!Box 7490 Int. version
- TEL: WeePee (incoming) - Freevoipdeal (outgoing)
- MOBILE: Proximus Intense 8GB

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1582
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 87 keer
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor fryelectro » 12 Jun 2016, 19:52

Voila, edpnet dus ... dus na al die jaren hebben ze nog altijd de CID nodig :bang:
Proximus Office&Go Maxi - 100/20 profile (70/10 vectoring + DLM) - Fritz!Box 7390 via Fritz!Box 7360v2 (PPPoE bridge)
Proximus SmartXL 10 + SmartXL 20 Team
Hosted Asterisk + FreePBX + weepee trunk + FreeVoipDeal

denkleine
Plus Member
Plus Member
Berichten: 178
Lid geworden op: 26 Feb 2011
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor denkleine » 12 Jun 2016, 20:01

CID wordt enkel en alleen achter gelaten op de NTP wanneer de lijn van een andere operator is dan Proximus.
Als ik me niet vergis, is de CID gewoon een identificatie voor de andere operator, en om deze lijn te kunnen meten etc... maar voor een aanvraag...

nolfie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 283
Lid geworden op: 11 Dec 2009
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: CID nummer proximus

Berichtdoor nolfie » 12 Jun 2016, 20:49

CID dient als identificatienr tussen beide operatoren. PXM kent immers het roepnummer niet van de klant die bij de vreemde operator zit en de vreemde operator kent het fictief roepnummer dat PXM aan de technische situatie toekent ook niet.
Afbeelding


Terug naar “Overstappen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast