[EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

komaeu
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 Feb 2015

[EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor komaeu » 05 Feb 2015, 11:49

Currently I have telenet and it is not possible to setup NAT2 for PS4. This is caused by poor quality router, even when PS4 is set as DMZ it works in NAT3. Soon I will move and in new flat I can get:

belgacom
Voo

Both offers the same things but I wonder if PS4 NAT2 works fine any of them.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor r2504 » 05 Feb 2015, 12:01

I know several people with a PS4 and Telenet... none of them has issues... so I guess something else is wrong.

The is what I could find BTW...

Yeah, NAT 1 is straight from the modem to the PS3. NAT 2 is CORRECTLY running from a router to the PS3, and NAT 3 in INcorrectly running from a router to the PS3. The main thing that causes NAT 3 is not having the correct ports opened up on the router.

komaeu
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 Feb 2015

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor komaeu » 05 Feb 2015, 12:03

I got bbox 3 router. Even when I set PS4 in DMZ it is still NAT3. You can still play online but then you are not able to host games for other players.

edit: i tried also forward all ports. As far as I know there is well know issue with bbox 3 and PS4 (maybe not affecting PS3).
Laatst gewijzigd door komaeu op 05 Feb 2015, 12:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor r2504 » 05 Feb 2015, 12:04

Even in the DMZ you still need to forward the required ports !

komaeu
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 Feb 2015

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor komaeu » 05 Feb 2015, 12:08

I forwarded them just to check all combinations(with/without DMZ), didn't work.
Anyway I am suprised when you say that DMZ needs port forwarding.

Application TCP Ports UDP Ports
PlayStation 4 80, 443, 1935, 3478-3480 3478-3479

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor r2504 » 05 Feb 2015, 12:11

komaeu schreef:Application TCP Ports UDP Ports
PlayStation 4 80, 443, 1935, 3478-3480 3478-3479


Isn't this game dependant ?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor r2504 » 05 Feb 2015, 12:13

Just check this... http://playstationclan.be/index.php?topic=36.0 (BTW disabling homespot is nonsens).

komaeu
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 Feb 2015

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor komaeu » 05 Feb 2015, 12:14

Ok man. I will try to do some more research today, maybe I will achieve something. Thanks.

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3164
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 221 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 245 keer

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor Tomby » 05 Feb 2015, 12:15

r2504 schreef:Even in the DMZ you still need to forward the required ports !


Care to elaborate ? AFAIK putting a client in the DMZ causes all incoming connections to be sent to that client anyway. If you put a PS4 in the DMZ, there should be no port forwarding rules required.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Kenw00t
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1754
Lid geworden op: 28 Dec 2008
Locatie: Land van Aalst
Bedankt: 245 keer
Uitgedeelde bedankjes: 335 keer

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor Kenw00t » 05 Feb 2015, 12:23

A Telenet user with a Bbox3? Not the usual combination. :-)
Proximus Internet Comfort + TV @ Fritz!Box 7360 v2 6.52 @ 85/15
Orange @ Sony Xperia Z3 Compact

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27248
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor r2504 » 05 Feb 2015, 12:32

Tomby schreef:Care to elaborate ? AFAIK putting a client in the DMZ causes all incoming connections to be sent to that client anyway.


I don't know how TN implemented their DMZ... but I see everyone with for example a second router in the DMZ doing port forwards ?

Haven't tested it myself, so I can't confirm the requirement 100%.

komaeu
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 Feb 2015

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor komaeu » 05 Feb 2015, 12:39

They should just burn those devices ;) BBox3 is worst router I have ever seen.
Even forwarding ports(setup via www) fails and crash from time to time. Whole web interface lags a lot and freezes. Applying setting in 60% fails. This device is nightmare( I had alrady 2 different bbox3).

Gebruikersavatar
sirWard
Erelid
Erelid
Berichten: 922
Lid geworden op: 05 Jan 2009
Twitter: sirWard
Locatie: Sint-Amandsberg - 91OOS0
Bedankt: 87 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor sirWard » 05 Feb 2015, 13:26

Bbox3 and Telenet? The bbox3 is a Proximus (former Belgacom) device...

You should check the manufacturer of the Bbox3 you have. There are 2 suppliers (Sagem and Technicolor), so you should check on the bbox3 who fabricated the modem. If it's a Technicolor, try to catch a Sagem Bbox3 sinds the Technicolor model is known for NAT issues with the PS4.

[EDIT] I understand your post(s) better now. If returning to Proximus or any other xDSL provider for that matter, check the manufacturer like I wrote before. Or better: ask a Sagem device and explain that you do have a PS4.

On the other hand it seems strange that you do experience NAT issues. Never had them on the PS4 when I still was a Telenet customer... All worked out of the box.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13174
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2070 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 582 keer
Contact:

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor philippe_d » 05 Feb 2015, 13:54

komaeu schreef:They should just burn those devices ;) BBox3 is worst router I have ever seen.

If you believe other routers do better, then just use the B-box3 (any brand) or B-box2 as a modem only, and start the PPPoE session on your own router. Then you'll have all the freedom to customise your own settings.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

wouterajoin
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 Sep 2016

Re: [EN] Playstation 4 - avoiding NAT3 in Belgium

Berichtdoor wouterajoin » 16 Sep 2016, 21:13

I'm a ps4 gamer , playing mostly destiny. i got a new router from proximus. B-box3... when i game online i get booted a lot due to poor connection. anybody can help me?


Terug naar “Overstappen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast