Van scarlet + voip naar telenet + voip

Gebruikersavatar
robtje
Starter
Starter
Berichten: 24
Lid geworden op: 12 Sep 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Van scarlet + voip naar telenet + voip

Berichtdoor robtje » 12 Sep 2012, 12:01

Hallo,

Ik heb even een vraagje. Ik heb momenteel een Scarlet ONE abonnement voor internet (VDSL) + telefonie. Via dat forum heb ik de franse VOIP-provider OVH leren kennen en daar een lijn aangevraagd en de VOIP-settings van OVH geconfigureerd in mijn Scarlet-modem (Sagem F@st3464). Deze opstelling werkt heel goed en ik heb dus mijn telefonie-abonnement bij Scarlet niet meer nodig.

Nu heb ik wat opzoeking gedaan wat voor ons het meest voordelige internet-only abonnement zou zijn en daar blijkt voor onze noden de basic-internet formule van telenet als beste uit te komen.

Kan ik indien ik de overstap maak naar telenet (en dus scarlet volledig opzeg) toch mijn Sagem F@st3464 blijven gebruiken om deze tussen mijn telenet-modem en mijn analoge telefoon te plaatsen zodat ik de voip-interface van die modem kan blijven gebruiken en geen andere hardware moet aanschaffen... of is dit technisch gezien onmogelijk?

Indien dit niet mogelijk is, welke (betaalbaar) alternatieve hardware-box kunnen jullie dan aanraden om toch onze analoge telefoon te kunnen blijven gebruiken?

Bedankt alvast voor jullie antwoord.

Mvg,
Rob

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13924
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2286 keer
Recent bedankt: 46 keer
Uitgedeelde bedankjes: 627 keer
Contact:

Re: Van scarlet + voip naar telenet + voip

Berichtdoor philippe_d » 12 Sep 2012, 14:11

- Met de huidige Firmware van de Sagem is het niet mogelijk om de Sagem tussen de Telenet modem/router en een analoge telefoon te plaatsen.
- Technisch zou het perfect mogelijk zijn, als je zo'n Firmware (die de modem bypast) op de kop kunt tikken?
- of als je specialist bent, kan je misschien de configuratie zo instellen (via telnet) dat het VOIP gedeelte op de LAN interface komt?

Het goedkoopste alternatief is dus een eenvoudige "ATA" (analoge telefoon adapter) zoals een Linksys PAP2T.
Verder zijn er de VoIP routers (zoals de FritzBox, Siemens Gigaset IP serie, e.a.) en VoIP telefoons (zoals de Grandstream).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
robtje
Starter
Starter
Berichten: 24
Lid geworden op: 12 Sep 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Van scarlet + voip naar telenet + voip

Berichtdoor robtje » 12 Sep 2012, 15:58

Daar vreesde ik al voor. Dan zal ik inderdaad moeten kijken voor een andere hardware-oplossing ofwel naar een andere internet-provider.

Ik zie dat ik voor de prijs van een basic internet bij Telenet ook een Belgacom start abonnement kan nemen. Deze heeft als nadeel dat deze een lagere upload heeft (1,5 Mbps ipv 2,5 Mbps). Is die 1,5 Mbps upload voldoende om voice-over-ip over te sturen?

Ik vermoed dat ik wel mijn sagem modem kan blijven gebruiken als ik naar Belgacom overstap?

Nog een bijkomende vraag: bij scarlet moet ik € 5 per maand extra betalen voor het gebruik van een raw copper lijn als ik ADSL bij hen neem. Moet ik bij Belgacom ook rekening houden met een extra € 5 per maand bovenop de kostprijs van € 25 voor hun start-abonnement?

Mvg,
Rob

ubremoved_15739
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2831
Lid geworden op: 13 Jul 2010
Bedankt: 546 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer

Re: Van scarlet + voip naar telenet + voip

Berichtdoor ubremoved_15739 » 12 Sep 2012, 16:14

1,5 Mbps upload is meer dan ruim voldoende voor één VoIP gesprek.
Bij Belgacom krijg je een gratis modem (bruikleen).
In de 25€/maand zit alles in bij Belgacom.

Ter info: bij OVH kan je ook een toestel kiezen mits betalen van een waarborg.
Deze waarborg krijg je terug na het beëindigen van je OVH contract én terugsturen van het toestel binnen de 14 dagen na beëindiging.
Het toestel wordt volledig geconfigureerd naar jou opgestuurd. "Plug and Phone" dus...

Gebruikersavatar
robtje
Starter
Starter
Berichten: 24
Lid geworden op: 12 Sep 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Van scarlet + voip naar telenet + voip

Berichtdoor robtje » 12 Sep 2012, 16:49

eternum schreef:Bij Belgacom krijg je een gratis modem (bruikleen).


Kan je op deze modem ook de SIP-configuratie van OVH invoeren, of dienen we toch onze huidige Sagem-modem te blijven gebruiken?

eternum schreef:Ter info: bij OVH kan je ook een toestel kiezen mits betalen van een waarborg.
Deze waarborg krijg je terug na het beëindigen van je OVH contract én terugsturen van het toestel binnen de 14 dagen na beëindiging.
Het toestel wordt volledig geconfigureerd naar jou opgestuurd. "Plug and Phone" dus...


Bedankt voor deze info. Ik had dit reeds gezien op hun site, maar vond het risico te groot vanwege dit geen Belgisch bedrijf is en de communicatie ermee niet zo evident is (taalbarrière).

Ik heb zojuist in elk geval een Belgacom start abonnement besteld!

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13924
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2286 keer
Recent bedankt: 46 keer
Uitgedeelde bedankjes: 627 keer
Contact:

Re: Van scarlet + voip naar telenet + voip

Berichtdoor philippe_d » 12 Sep 2012, 19:54

Als je overstapt van Scarlet ONE naar Belgacom Start "zonder vaste lijn" is de kans groot dat je je huidig telefoonnummer verliest. Tenzij je het nummer eerst porteert naar OVH!
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
robtje
Starter
Starter
Berichten: 24
Lid geworden op: 12 Sep 2012
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Van scarlet + voip naar telenet + voip

Berichtdoor robtje » 12 Sep 2012, 20:36

Ja, dat is inderdaad zo. Het nummer dat we van OVH gekregen hebben is echter veel makkelijker te onthouden dan ons huidig telefoonnummer (dat we ook nog niet zo heel lang hadden), dus dat maakt ons niet zo veel uit :-)


Terug naar “Overstappen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast