Van Proximus naar ... ?

Baggioo
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 13 Apr 2012
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor Baggioo » 12 Jul 2019, 15:52

Hallo

Nu onze kids veel minder tv kijken (maar dus meer op hun smartphone kijken) vroeg ik me af of we niet kunnen besparen door een overstap van Proximus naar bv EDPNET. We laten dan ons tv-abo vallen (maar streamen eventueel de tv-programma’s naar de tv).

Onze huidige situatie:
Proximus Internet Comfort
Fritz!Box 7360 v2
Afbeelding
+ Fritz!Fon: VOIP via OVH en betamax
Mobile: Jim Mobile

Bedankt voor jullie input… :-D

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1293
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 63 keer
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor Abusimbal » 12 Jul 2019, 16:18

Wat is je specifieke vraag, je lijn zit al op 100Mbit dus geen probleem.

Omdat ik via chromecast TV kijk ben ik ook overgestap, in mijn geval van Teleniet Whoppa naar enkel internet via EDPnet.
Ondanks de halvering in snelheid geen enkele spijt, is voor mij 47€ per maand gespaard.
Telenet All-Internet (300)
Samsung Galaxy S10+
Ubiquiti UDM
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)

Baggioo
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 13 Apr 2012
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor Baggioo » 12 Jul 2019, 19:31

Ik wou mezelf gewoon wat moed laten inpraten dat het een goed idee is (m.a.w. een besparing).
:banana:
Want enerzijds... if it ain’t broken, don’t fix it... maar anderzijds wil ik graag optimaliseren hè :bang:

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14858
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2555 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 706 keer
Contact:

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor philippe_d » 12 Jul 2019, 23:24

Baggioo schreef:Nu onze kids veel minder tv kijken vroeg ik me af of we niet kunnen besparen door een overstap van Proximus naar bv EDPNET

Alleen jij kan weten hoeveel je kan besparen :wink:
Ik neem aan dat je nu betaalt voor "Internet + TV", m.a.w 55€ per maand.
Bij EDPNet betaal je 35€ per maand voor VDSL XL (100/40) of 25€ per maand voor VDSL XS (20/2).

Je huidige modem (Fritz!Box 7360 v2) kan je gewoon behouden.
Gezien onbeperkt, kan je probleemloos streamen (zelfs met het goedkoopste EDPNet abbo).
En met VDSL XL krijg je nog een hogere (upload) snelheid dan met je huidig Internet Comfort.

Je set-up kost (50€) heb je al in 2 maand terugverdiend, hoeveel moed moet je je nog laten inpraten ? :-D
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Baggioo
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 13 Apr 2012
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor Baggioo » 13 Jul 2019, 14:55

Bedankt voor de aanmoediging!
Ik heb hier op userbase al véél geleerd :-D

Nog een vraagje (misschien voor philippe_d Fritz-specialist!)

Is het de moeite om bij EDPNET de promo 'een FRITZ!Box 7530 voor €50' te nemen?
En m'n oude FRITZ!Box 7360 op pensioen te zetten (bv om ons WIFI-bereik te vergroten)?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14858
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2555 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 706 keer
Contact:

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor philippe_d » 18 Jul 2019, 23:16

Ik denk dat de actie "een FRITZ!Box 7530 voor €50" de moeite is.
Jouw 7360v2 ontvangt geen updates meer, de 7530 is een zeer recent toestel met betere prestaties.

En de oude FRITZ!Box 7360 moet niet op pensioen, maar kan inderdaad als AP gebruikt, om je WIFI-bereik te vergroten ...
En als back-up modem, voor het geval er toch iets gebeurt met de 7530?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Baggioo
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 13 Apr 2012
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor Baggioo » 20 Jul 2019, 15:59

Bedankt!

Is het mogelijk om de instellingen van de oude Fritz!box 7360 in de nieuwe 7530 te 'stoppen'?
(ik denk aan de gegevens van de voip accounts)

Nog een fijn weekend!

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1568
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 186 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 142 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor MaT » 20 Jul 2019, 20:28

Baggioo schreef:Ik wou mezelf gewoon wat moed laten inpraten dat het een goed idee is (m.a.w. een besparing).

Als je TV kan vervangen door streaming en daarmee 36% of meer kan besparen elke maand.. waar wacht je op? :)
EDPNet heeft een goede reputatie, je lijnwaarden zijn dik ok en blijven hetzelfde bij EDPNet, je krijgt echt onbeperkt volume en mss nog een vaste lijn erbovenop.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14858
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2555 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 706 keer
Contact:

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor philippe_d » 20 Jul 2019, 21:50

Baggioo schreef:Is het mogelijk om de instellingen van de oude Fritz!box 7360 in de nieuwe 7530 te 'stoppen'?
(ik denk aan de gegevens van de voip accounts)

Ja, dat is perfect mogelijk
  • In de oude Fritz!Box 7360 jouw configuratie opslaan (System > Backup > Save).
    Let wel: je bent hier verplicht om een paswoord in te geven, anders kan je dit bestand niet gebruiken in een andere FritzBox.
  • In de nieuwe Fritz!Box 7530 dit bestand inlezen (System > Backup > Herstellen). Bladeren naar het configuratiebestand van de 7360, paswoord ingeven en op "Herstellen" drukken.
  • Je krijgt nu een keuzemenu waar je de zaken kan selecteren die je wil overnemen. Selecteer hier alles.
De Fritz!Box 7530 zal nu terug opstarten, en alle oude gegevens heb je terug (inclusief PPPoE, VoIP, telefoonboek, netwerk settings, WLAN, enz). Misschien moet je wel opnieuw de taal selecteren (gezien de oude op "Engels" stond, en je waarschijnlijk de nieuwe in het Nederlands wilt).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.12, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Baggioo
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 13 Apr 2012
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor Baggioo » 21 Jul 2019, 10:16

Heel leuk om te lezen!

Ik zie de overstap wel zitten, maar nu dat concreet wordt... twijfelt m'n familie over het verdwijnen van tv! :roll:

Ik dacht aan daarom aan een Raspberry Pi met kodi, bedienbaar met afstandbediening zodat vlot vrt.nu en vtm bekeken kan worden.

Programma's opnemen zal niet lukken zeker?

Maar je kan wel gemiste programma via de app bekijken?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4278
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 219 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor wied » 21 Jul 2019, 11:10

Vergeet kodi, en zoek een andere familie :-D
Proximus Start, OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, HotBird+Astra1&2

wouter5
Member
Member
Berichten: 90
Lid geworden op: 27 Nov 2011
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor wouter5 » 21 Jul 2019, 11:25

Ik ben nochtans tevreden van Kodi icm. VRTnu.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4278
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 219 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor wied » 21 Jul 2019, 11:45

En icm VTMGO?
Proximus Start, OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, HotBird+Astra1&2

Baggioo
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 13 Apr 2012
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor Baggioo » 21 Jul 2019, 12:11

wied schreef:Vergeet kodi, en zoek een andere familie :-D


Die optie is té kostelijk :twisted:


Maar 'k geef toe; zij kijken tv terwijl dat voor mij niet belangrijk is :oops:

En de uitdaging van raspberry pi trekt me wel aan...

Nog een vraagje: werkt dat ook voor vier en vijf (zender de vijver)?

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4278
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 219 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor wied » 21 Jul 2019, 12:48

Er zijn twee soorten mensen: streamers en non-streamers. Geef non-streamers een gewone TV afstandsbediening en zij zullen zonder probleem gebruik maken van embedded app`s zoals Netflix en Youtube. VTMgo is andere koek echter en werkt, via chromecast, soms voor geen meter. VTM, Stievie, VTMgo worden hier al meer dan 3 jaar met wisselend succes gebruikt. VRTNU werkt doorgaans wel stabiel tegenwoordig, ook zonder Kodi omweg. Vier kun je enkel streamen via chrome-browser op PC of laptop...

viewtopic.php?f=56&t=54337
Proximus Start, OVH+Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix, HotBird+Astra1&2

Gebruikersavatar
xplorr
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 29 Jul 2013
Bedankt: 61 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: Van Proximus naar ... ?

Berichtdoor xplorr » 3 weken 5 dagen 11 uur geleden (26 Okt 2019, 12:59)

Vier en Vijf en NPO zijn ook te ChromeCasten via ingebouwde cast knop in Chrome browser. Als je niet full-screen cast wordt enkel de browsertab gemirrored, als je de video fullscreen speelt en dan cast via Chrome, verandert de mirroring naar echte casting. Werkt prima.
Dit werkt echter niet voor VTMGO vanuit Chrome, helaas.:-(

Ook een leuke toevoeging in de Chromecast firmware is support voor HDMI-CEC protocol (werkt op 80% van de TV's).
Dit laat toe om videos via je TV Remote te pauzeren, stoppen, starten...:-)


Terug naar “Overstappen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast