Telenet -> Scarlet

eendje75
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 Dec 2016

Telenet -> Scarlet

Berichtdoor eendje75 » 16 Dec 2016, 20:16

Ik overweeg om over te stappen van telenet naar scarlet vnl. vanwege de prijs. Ik had nog een paar vragen:
1. Vroeger had ik adsl en had ik een splitter nodig. Heb ik dat nu nog nodig?
2. Mijn buurvrouw haalt een downloadsnelheid van 42 mbps. Zij heeft echter een laptop van 7 jaar oud. Haal ik dezelfde snelheid met een nieuwe pc of zal het sneller zijn?
3. Bij Scarlet Trio zou de decoder inbegrepen zijn. Kan je hier ook mee opnemen of moet je dan bijbetalen?
4. Hoe zit het met de kwaliteit van de telefoon; Hoor je een echo als je naar iemand belt?

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6736
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 503 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 327 keer

Re: Telenet -> Scarlet

Berichtdoor heist_175 » 16 Dec 2016, 20:21

eendje75 schreef:1. Vroeger had ik adsl en had ik een splitter nodig. Heb ik dat nu nog nodig?
2. Mijn buurvrouw haalt een downloadsnelheid van 42 mbps. Zij heeft echter een laptop van 7 jaar oud. Haal ik dezelfde snelheid met een nieuwe pc of zal het sneller zijn?
3. Bij Scarlet Trio zou de decoder inbegrepen zijn. Kan je hier ook mee opnemen of moet je dan bijbetalen?
4. Hoe zit het met de kwaliteit van de telefoon; Hoor je een echo als je naar iemand belt?

1. Je hebt geen splitter nodig, maar een NTP2007. Op die NTP2007 sluit je de modem aan, telefonie (waar je de splitter voor nodig had) loopt ook over internet en dus over uw modem.

2. Snelheid kan je zelf testen:
https://www.scarlet.be/nl/trio-internet-tv-telefonie/
http://www.edpnet.be/nl/thuis/internet.html
https://www.proximus.be/nl/id_cr_intspe ... ectie.html
Afbeelding

3. Afbeelding

4. Geen echo, gewoon (een eigen implementatie van) VOIP

eendje75
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 Dec 2016

Re: Telenet -> Scarlet

Berichtdoor eendje75 » 16 Dec 2016, 21:37

1.Die NTP2007 heb ik niet. Moet ik dat zelf plaatsen? Dit is de aansluiting die ik heb.

IMG_2747.JPG


2. Ik krijg volgend resultaat maar dat zijn theoretische snelheden, toch?

Piekuren tussen 19 u en 23 u :

Max.: 93,1 Mbps download - 7,51 Mbps upload

Min.: 63,3 Mbps download - 5,8 Mbps upload
Buiten piekuren tussen 23 u en 19 u :

Max.: 93,1 Mbps download - 7,51 Mbps upload

Min.: 63,3 Mbps download - 5,8 Mbps upload

Flup
Pro Member
Pro Member
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 Mar 2004
Bedankt: 52 keer
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer

Re: Telenet -> Scarlet

Berichtdoor Flup » 16 Dec 2016, 21:42

installatie is altijd door technieker (van janssens field) , zij plaatsen de NTP


2. Mijn buurvrouw haalt een downloadsnelheid van 42 mbps. Zij heeft echter een laptop van 7 jaar oud. Haal ik dezelfde snelheid met een nieuwe pc of zal het sneller zijn?

De cap van het scarlet trio abo ligt op 50/4. Doe de test in de links hierboven en indien deze hoger is dan 50/4 dan zal je 50/4 halen.
Indien hoger dan 50/4 zal het TV signaal geen effect hebben op de internetsnelheid.
Vergeet niet dat snelheid vaak overschat wordt.. er zijn geen toepassingen die met 50/4 niet werken.
3. Bij Scarlet Trio zou de decoder inbegrepen zijn. Kan je hier ook mee opnemen of moet je dan bijbetalen?

V4 decoder inbegrepen, bijbetalen voor opnemen dat zijn praktijken (uit het verleden) van de andere providers;)
De info over uw buurvrouw is nogal onvolledig , heeft ze hetzelfde abo, is deze snelheid gemeten via wifi? enz

Code: Selecteer alles

4. Geen echo, gewoon (een eigen implementatie van) VOIP

via aparte vlan met hogere qos. Ikzelf geen klagen van , maar gebruik het eigenlijk niet (primaire lijn is OVH). Schoonouders klagen niet en gebruiken het wel
VoIP: OVH , Scarlet(amper gebruikt), betamaxklonen
Provider: Scarlet trio (50/4 mbps down/up ,cap). Synch 100/10
Modem/Router: Fritz!Box 7360 int, (full vectoring support)
TV:Living HTPC (xbmc,bhaalu) en decoder V3b, Slaapkamer decoder V4 + Pi2
Mobiel: MV

klmklmklmklm
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 Mar 2019

Re: Telenet -> Scarlet

Berichtdoor klmklmklmklm » 1 week 5 dagen 1 uur geleden (06 Mar 2019, 21:41)

ik wil ook overstappen van telenet tv naar scarlet tv is dit goed of niet.ik betaal nu 17 telenet en 35 scarlet internet
als ik nu trio neem is dat 39€.
De v5 digicorder geeft scarlet niet,alleen de v4 en daar kun je dan ook mee opnemen?

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 334
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 34 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: Telenet -> Scarlet

Berichtdoor TanknaT » 1 week 4 dagen 14 uur geleden (07 Mar 2019, 09:10)

klmklmklmklm schreef:alleen de v4 en daar kun je dan ook mee opnemen?


Ja, je kan daar ook mee opnemen. Maar, kun je die vragen niet beter stellen aan de klantendienst van Scarlet?
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2291
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 153 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 421 keer

Re: Telenet -> Scarlet

Berichtdoor cptKangaroo » 1 week 4 dagen 14 uur geleden (07 Mar 2019, 09:21)

Ja, de V4 heeft een harddisk dus je kan zowel lokale opnames als netwerkopnames doen. Via netwerkopnames zijn gelijktijdige opnames geen enkel probleem, al durft de software soms wel eens een geprogrammeerde opname te vergeten (althans, dat is mijn indruk -- 't is moeilijk om dit bij te houden en je denkt al vlug dat je het misschien niet had geprogrammeerd).

klmklmklmklm
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 Mar 2019

Re: Telenet -> Scarlet

Berichtdoor klmklmklmklm » 1 week 3 dagen 7 uur geleden (08 Mar 2019, 15:35)

ok overstap is een feit bay bey telenet ik betaal tv en kan het veld rijden niet zien.

petervm
Member
Member
Berichten: 79
Lid geworden op: 09 Dec 2010
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Telenet -> Scarlet

Berichtdoor petervm » 1 week 3 dagen 7 uur geleden (08 Mar 2019, 15:55)

Scarlet voorziet zeker V5 decoders. Ik heb er al meer dan een jaar een. https://www.scarlet.be/help/faq/663/59/Welke-decoders-worden-ondersteund-door-Scarlet
Scarlet Trio - Mobile Vikings - Lycachat - Weepee - Netflix - Amazon Prime Video

klmklmklmklm
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 Mar 2019

Re: Telenet -> Scarlet

Berichtdoor klmklmklmklm » 4 dagen 3 uur 14 minuten geleden (14 Mar 2019, 20:10)

Ik zie dat de v6 ook al gebruikt wordt bij proximus .Zal scarlet dit nu ook doen?


Terug naar “Overstappen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast