Upload onterecht gecapped?

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1049
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor MaT » 14 Aug 2016, 21:39

Dat is inderdaad wel jammer, zeker na de recente prijsverhoging. Upload is mij nu net meer waard dan download die al lang voldoende is.

Nu is 7Mbps toch nog steeds een cap en niet de volle 10Mbps.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1049
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor MaT » 29 Okt 2016, 23:58

De site van dommel is vernieuwd en er staat opnieuw 20Mbps bij upload met speedpack.
Misschien toch nog maar eens vragen hoe dat zit.
dommel.jpg
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

ozfunghi
Plus Member
Plus Member
Berichten: 186
Lid geworden op: 07 Dec 2010
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor ozfunghi » 30 Okt 2016, 04:14

Ik heb deze week mijn Fritzbox toegekregen (uit NL) en ingesteld. Zat voordien nog op 50/10 met een oude Sagem modem zonder vectoring. Binnen het uur nadat de FB aangesloten was werd mijn lijn gesynct op 70/20... en toch blijft mijn upload ook op +/- 7Mbs steken. Download haal ik wel 65Mbs. Scarlet One hier. Had de FB gekocht om over te stappen naar EDPnet.
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13113
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2053 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor philippe_d » 30 Okt 2016, 09:18

ozfunghi schreef: Scarlet One hier.

Beetje off-topic in het Dommel Forum.
Voor zover ik weet heeft Scarlet One een (geadverteerde) snelheid van 70/8
Dus niets verkeerd met jouw Speedtest resultaat!
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jantje81
Premium Member
Premium Member
Berichten: 461
Lid geworden op: 18 Apr 2009
Bedankt: 55 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor jantje81 » 30 Okt 2016, 12:50

Scarlet adverteert zelfs met een upload van 4 Mbps. Maar zoals we hier weten krijg je bij internet-only 8 Mbps.
EDPnet VDSL XL 100/30 (Vectoring zone 2 DLM 100/30)
Canal Digitaal BasisHD + VRT DVB-T (Dreambox 8000 HD) + Stievie Premium
Mobile Vikings prepaid 15 (focus: data)
WeePee VOIP + EDPnet VOIP

ozfunghi
Plus Member
Plus Member
Berichten: 186
Lid geworden op: 07 Dec 2010
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor ozfunghi » 30 Okt 2016, 23:15

philippe_d schreef:
ozfunghi schreef: Scarlet One hier.

Beetje off-topic in het Dommel Forum.
Voor zover ik weet heeft Scarlet One een (geadverteerde) snelheid van 70/8
Dus niets verkeerd met jouw Speedtest resultaat!


Ik ben hier terecht gekomen via de hoofdpagina, en uit het oog verloren dat dit een Dommel topic is :bang:
Excuus.
Afbeelding

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 348
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor GuntherDW » 30 Okt 2016, 23:28

Nog geen vectoring hier dus zit nog altijd op 10Mbit geloof ik (kan niet 100% zeggen door technicolor model, maar buren en rondom heeft gewoon 10Mbit sync), echter blijft de upload nog altijd hangen op 8Mbit max.

Ik zit nu nog altijd op een speedconnect+ abbo voor het fixed IP, maar als ik een speedtest doe zie ik het nog altijd cappen op 7.5 tot 7.7 (en 8Mbit als ik met bwm-ng op m'n OpenBSD VM kijk).
Het is een beetje spijtig dat je niet de volle snelheid krijgt ja. Het is alleen wat raar dat ze niet willen zeggen wie of wat er verantwoordelijk is.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13113
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2053 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor philippe_d » 30 Okt 2016, 23:42

Een beetje spijtig?
gewoon onaanvaardbaar, gezien ze 20 mbit upload promoten op hun website !

Wie er verantwoordelijk is, is Dommel natuurlijk.
Ze krijgen van Proximus het product dat ze bestellen (en betalen?), en dat blijkt dus een 70/8 formule te zijn ...

Als Dommel klant moet je natuurlijk bij Dommel je beklag doen, of bij de Ombudsman als Dommel je geen bevredigend antwoord geeft.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 348
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor GuntherDW » 04 Nov 2016, 09:48

Eens vectoring hier enabled is, en ik weldegelijk op 15 of 20 Mbit upload zou sync'en zou ik het iets erger vinden philippe.
Echter nu ik nog op 10 zit, al dan niet nog altijd spijtig zoals ik zei, is het nog min of meer te accepteren.

We zullen wel zien wat ze doen.
Ik heb m'n speedtest results eens nagekeken en daarop is het te zien dat het rond de jaarwissel begonnen is met 8Mbit.
Specifiek net een paar dagen voor de jaarwissel zelfs.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13113
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2053 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor philippe_d » 04 Nov 2016, 11:37

Ik begrijp dat het voor jou niet zoveel uitmaakt, of je nu 8 mbit upload hebt, of de volle 10 mbit.
Maar het is en blijft een onaanvaardbare cap!

En als je er nu niets voor doet, dan zal dat niet vanzelf veranderen, ook niet als je dan straks met vectoring wel een sync van 15 mbit of 20 mbit hebt ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 348
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor GuntherDW » 04 Nov 2016, 12:48

Ik bedoelde daar eerder mee dat ik niet al te veel zin heb om voor die 2mbit bij dommel te gaan "zeuren", tov als het 12Mbit zou zijn.
Vooral ziende de vorige ervaringen ermee die je hier op dit forum ziet, en mijn eigen ervaringen. Ik heb ze al genoeg lastig gevallen de voorbije jaren :P

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 348
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor GuntherDW » 12 Nov 2016, 04:17

Zozo philippe_d,

Ik zag een VDSL line sync loss, dus dacht dat vectoring enabled zou zijn, maar ik zit nog altijd op 30/10 blijkbaar.
Echter heb ik wel terug effectief 10Mbit upload, dat is wel mooi.

http://www.speedtest.net/result/5791631634.png

ptitgnu
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 15 Okt 2008
Locatie: Eigenbrakel

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor ptitgnu » 23 Nov 2016, 15:46

Na 2 disconnecties gistermiddag, dit is het resultaat van de nieuwe SpeedTest :-D
Afbeelding

:beerchug:

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1049
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 115 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 110 keer

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor MaT » 23 Nov 2016, 16:26

Hier is de upload ook gestegen, doch hij blijft nog hangen op 14Mbps ipv de 20Mbps die ik verwacht.
Dat lijkt op een 85/1 profiel maar de fritz synct toch echt op 85/20.
@ptitgnu: welke sync snelheid heb jij?
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

ptitgnu
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 15 Okt 2008
Locatie: Eigenbrakel

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor ptitgnu » 24 Nov 2016, 02:31

MaT schreef:Hier is de upload ook gestegen, doch hij blijft nog hangen op 14Mbps ipv de 20Mbps die ik verwacht.
Dat lijkt op een 85/1 profiel maar de fritz synct toch echt op 85/20.
@ptitgnu: welke sync snelheid heb jij?

Screenshot_20161124_022538.png

( Fritz!Box 7360v1 )

FullHD
Pro Member
Pro Member
Berichten: 292
Lid geworden op: 27 Mei 2008
Bedankt: 1 keer

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor FullHD » 24 Nov 2016, 14:48

Waarschijnlijk is dit gewoon het gevolg van het feit dat Proximus zijn eigen maximale uploadsnelheid voor de snelste abonnementen heeft opgetrokken van 8Mbps naar 15Mbps. Ik meet met een speedtest sinds kort ook 14Mbps upload.

Nog steeds niet de 20Mbps waarmee Dommel adverteert, met andere woorden er is bij hen nog niks veranderd sinds het begin van het hele debacle...

dweezil
Member
Member
Berichten: 63
Lid geworden op: 02 Mar 2007
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor dweezil » 4 weken 17 uur 12 minuten geleden (26 Okt 2017, 20:49)

Hoe zit het hier mee eigenlijk met de nieuwe vectoring profielen? Ik heb nu een 100/20 sync maar de uploadsnelheid is 14,5 Mbps.
Dit zijn men waardes:
Afbeelding

Als ik bij edpnet dan 30 Mbps upload krijg ipv 14,5 Mbps bij dommel nu dan begint een overstap nog meer aantrekkelijk te klinken.

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 348
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Upload onterecht gecapped?

Berichtdoor GuntherDW » 4 weken 9 uur 11 minuten geleden (27 Okt 2017, 04:50)

Ik heb nog altijd m'n oude Speedconnect+ abbo, maar ik haal nu al sinds ik op 20 sync gewoon 20 mbit upload.
DLM heeft me nog niet hoger gezet (en weet niet of ik nog hoger kan met m'n BBox3-T) dus kan niet met zekerheid zeggen dat >20 mogelijk is maar verwacht eigenlijk gewoon van wel.

EDIT: sinds toen dus : https://userbase.be/forum/viewtopic.php ... 92#p681492

Met deze recentere :
Afbeelding


Terug naar “Dommel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast