Sx762 traag na paar uur...

Michael83
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 05 Aug 2009
Locatie: Meise (St-Brixius-Rode)

Sx762 traag na paar uur...

Berichtdoor Michael83 » 12 Aug 2009, 22:20

heb de verbinding van 2 kabels hersteld in kelder (Telenet had deze doorgeknipt) en modem op 1ste verdieping aangesloten:
(lijn komt binnen in kelder, gaat naar gelijkvloers = telefoon, dan een 2de kabel die naar 1ste verdieping gaat, zal zo'n 10, max. 20m zijn)

Internet

Verbindingsstatus: Verbonden (0:00:34:29)
Verbindingsmodus: Altijd aan
Downstream-snelheid: 4128 kbps
Upstream-snelheid: 640 kbps

ADSL-lijn

Status: Kabel aangesloten
Lijnmodus: G.DMT
Maximale lijnsnelheid: 4128 kbps (downstream) / 1020 kbps (upstream)
Ruismarge: 8.7 dB (downstream) / 15 dB (upstream)
Lijndemping: 42.2 dB (downstream) / 23 dB (upstream)
Uitgangsvermogen: 19.9 dBm (downstream) / 11.9 dBm (upstream)

meestal zit hij rond de 4600 en 4800 kbps,
aangesloten rechtstreeks in de kelder kreeg ik iets van een 5200 kbps, mss ook wel omdat verbindingen kabels niet echt professioneel gedaan is :roll: ,
iemand tips om zo goed mogelijk kabels te herverbinden?
(nu met zo'n blokjes gebruikt (lusterkl.), kabels langs weerzijden erin en dan met 2 vijzen vastzetten in doorgang)

heb hem 1ste keer online gekregen door als username "modem" en passwoord "reset" te gebruiken, dus nu online met tijdelijke schedom login?
heb de activatie opnieuw gedaan via homelink software en ook online geraakt nu (nog steeds een dsltempX@schedom login = tijdelijk?)

internet werkt goed (wel slechts tot halve Mb download... zal even wennen zijn na Telenet...),
maar na enkele tijd (paar uur) wordt het heel traag,
als ik hem dan heropstart, gaat internet terug snel...
torrents staat op, denk dat het daardoor komt... (ik denk dat ruismarge ook daalt, ga daarop eens letten, bij laatste trage connectie was deze slechts rond de 3),
gebruikte 1st wireless, nu homeplugs getest, en connectie blijft nog steeds plots heel traag worden...
(UPnP staat aan, Port forwarding voor torrent ook ingesteld)

indien ik Mac address overneem in een modem/router van ander merk,
en handmatig de instellingen ingeef,
dan kan ik met gelijk welke modem/router online (met Dommel natuurlijk) ?

alvast bedankt voor hulp!
Laatst gewijzigd door Michael83 op 15 Aug 2009, 14:36, 4 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
biebel
Plus Member
Plus Member
Berichten: 101
Lid geworden op: 08 Jun 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 4 keer

Re: Sx762 traag na paar uur...+adapter piept!?

Berichtdoor biebel » 12 Aug 2009, 23:17

torrents staat op, denk dat het daardoor komt...

Misschien staat het maximum aantal connecties te hoog ingesteld in je torrent client. Hoe meer hoe beter is zeker niet waar voor deze instelling, veel modems blijven zelfs hangen als dit te hoog staat.
Je hebt btw toegang tot nieuwsgroepen via dommel....

iemand tips om zo goed mogelijk kabels te herverbinden?

Nieuwe kabels trekken is de beste optie. Anders solderen en krimpkousjes aanbrengen.

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2224
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 146 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 412 keer

Re: Sx762 traag na paar uur...+adapter piept!?

Berichtdoor cptKangaroo » 12 Aug 2009, 23:22

Torrents trekken uw upload vol, dus dan is het normaal dat je surfen vertraagt. Zet je torrent uploadsnelheid op 80% van je nieuwe maximum uploadsnelheid.

Michael83
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 05 Aug 2009
Locatie: Meise (St-Brixius-Rode)

Re: Sx762 traag na paar uur...+adapter piept!?

Berichtdoor Michael83 » 13 Aug 2009, 00:03

bedankt voor de respons !

te veel connecties, yup, heb ik ook aan zitten sleutelen,
(heb in het verleden ook al slechte routers gekend, en no offense, maar Siemens maakt veel brol,
gelukkig zijn ze moeten stoppen met GSM's, feww :nono: )

momenteel staat torrents zo ingesteld:
- max. 3 downloads
- Connections global: 150
- Connections per torrent: 50,
- upload beperkt tot 20kbps (of 30 kbps),

wat lager is dan het profiel van 512k... (is ongeveer het profiel voor 300kbps)
zal mss nog is lager gaan,

eerste paar uur is snelheid prima (tot max. globaal 500kbps),
dan plots gaat snelheid naar zo goed als 0 en wordt het zelf haast onmogelijk nog te surfen... (suuuper traag),

ik denk dat die router gewoon slecht is (mss een slecht exemplaar, zeker gezien de adapter al een mankement van bij het 1ste gebruik vertoont...)...

Afbeelding
Afbeelding

lowgr8
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 Aug 2009

Re: Sx762 traag na paar uur...+adapter piept!?

Berichtdoor lowgr8 » 13 Aug 2009, 10:58

Michael83 schreef:nog iets, die stroomadapter van modem piept heel fijn,
extreem irritant om hoofdpijn van te krijgen... (zou mss ook wel prestaties modem/router beïnvloeden?!),
hoe ga ik best terwerk om deze vervangen te krijgen?

alvast bedankt voor hulp!


Die adapter vervangen was het eerste wat ik gedaan heb. Ik werd zot van dat gepiep!
Gewoon naar de lokale electro zaak gaan en om een niet piepend exemplaar vragen. Er wel goed op letten dat de polariteit en output voltage hetzelfde is.

Michael83
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 05 Aug 2009
Locatie: Meise (St-Brixius-Rode)

Re: Sx762 traag na paar uur...+adapter piept!?

Berichtdoor Michael83 » 13 Aug 2009, 12:43

thx voor je reactie!

je hebt die adapter dan uit je eigen zak betaald?! beter via dommel/leverancier regelen at no cost, toch?!

maar zal voor mij al niet meer nodig zijn:
mijn Telefonie VOIP gedeelte werkt nog steeds niet,
en blijkbaar is dommel er toch in geslaagd mijn telefoonlijn van Telenet over te nemen,
nu heb ik een ZWARTE versie van de siemens router...
en bij deze werken de VOIP instellingen niet volgens dommel...
dus moet de leverancier mij van een WITTE voorzien...

damn, nu zit ik zonder telefoon en binnenkort zonder internet...

beste is nog dat ik zeer lang op die modem moest wachten,
leverancier had als laatste reden dat bij levering slechte software zat,
en daarom teruggestuurd moest worden,
blijkbaar juist de mijne niet teruggestuurd of zo!?
pfff... s****...

nog een vraagje ivm ADSL en ADSL2+,
bij automatische lijnmodus krijg ik gewoon ADSL (G.DMT) (en 4Mbit-5Mbit),
volgens dommels aansluitbaarheid weblink info op mijn locatie: ADSL2+ en 6Mbit,
dus eens mijn (juiste) modem correct geconfigureerd zou zijn,
zou automatische lijnmodus ADSL2+ moeten kiezen?

thx!


Terug naar “Dommel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast