Modem bijhouden?

Gebruikersavatar
schokkya
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 17 Sep 2016
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Modem bijhouden?

Berichtdoor schokkya » 05 Dec 2017, 23:02

Ik ben misschien van plan om over te stappen van Dommel naar EDPnet, omdat Dommel precies niet zo graag snelheden aanbied waarvoor je betaald/wat mogelijk is in vergelijking met EDPnet. Als mijn lijn een hogere snelheid aankan dan 60/20 en ik voor 100/20 betaal, waarom doen ze dan zo moeilijk om met een of ander excuus af te komen? Bon, hier gaat de topic niet om maar wou het toch even kwijt.
Nu mijn vraag is of de modem nu effectief van mij is om bij te houden omdat mijn 24-maanden contract al bijna om is?
Het zou wel handig zijn moest ik deze nog blijven kunnen gebruiken voor bij EDPnet.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13230
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2078 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 584 keer
Contact:

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor philippe_d » 05 Dec 2017, 23:21

schokkya schreef:u mijn vraag is of de modem nu effectief van mij is om bij te houden omdat mijn 24-maanden contract al bijna om is?
Het zou wel handig zijn moest ik deze nog blijven kunnen gebruiken voor bij EDPnet.
Als je de modem "gekregen" hebt in ruil voor een 24-m contract, dan is hij heel waarschijnlijk jouw eigendom na verloop van 24 maanden.
Je kan dez emodem inderdaad ook gebruiken voor EDPnet

schokkya schreef:Ik ben misschien van plan om over te stappen van Dommel naar EDPnet, omdat Dommel precies niet zo graag snelheden aanbied waarvoor je betaald/wat mogelijk is in vergelijking met EDPnet. Als mijn lijn een hogere snelheid aankan dan 60/20 en ik voor 100/20 betaal, waarom doen ze dan zo moeilijk om met een of ander excuus af te komen?

Besef wel dat Dommel géén invloed heeft op de snelheid waarmee jouw FritzBox synct ("current troughput").
Dat wordt door Proximus bepaald, en dat zal bij EDPnet identiek hetzelfde zijn.

Het enige verschil tussen Dommel en EDPnet is een eventuele cap op jouw upload.

Post eens jouw lijnwaarden, en een speedtest? Dan weten we meer :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
schokkya
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 17 Sep 2016
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor schokkya » 05 Dec 2017, 23:41

Snelheid dat ik momenteel heb is wel oke, maar nu dat we steeds verder gaan in de tijd zie je dat overal toch wel sneller internet verkrijgbaar is(als je bv. naar Telenet kijkt op dit moment).
Afbeelding

Afbeelding

qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1472
Lid geworden op: 13 Dec 2002
Locatie: Lokeren
Bedankt: 110 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Contact:

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor qless » 06 Dec 2017, 09:00

Aan jouw lijnwaarden te zien ga je dus niet sneller kunnen voorlopig dan 60/20. Mischien dat ooit nog een 70/25 erin zit.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13230
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2078 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 584 keer
Contact:

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor philippe_d » 06 Dec 2017, 10:10

Ik zou eerder gokken op 70/30 :wink: .
Maar om de hogere upload te zien, zal de TS eerst een TBF moeten lanceren.

De speedtest bewijst nog eens dat Dommel de upload capt (tot 15 mbps)
Als de TS naar EDPnet verhuist, zal hij dezelfde modemsnelheden zien, maar zonder upload cap.
Hij zal dus de upload van 30 mbps ten volle kunnen benutten, in plaats van de 15 mbps cap.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
schokkya
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 17 Sep 2016
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor schokkya » 06 Dec 2017, 14:47

philippe_d schreef:Ik zou eerder gokken op 70/30 :wink: .
Maar om de hogere upload te zien, zal de TS eerst een TBF moeten lanceren.

De speedtest bewijst nog eens dat Dommel de upload capt (tot 15 mbps)
Als de TS naar EDPnet verhuist, zal hij dezelfde modemsnelheden zien, maar zonder upload cap.
Hij zal dus de upload van 30 mbps ten volle kunnen benutten, in plaats van de 15 mbps cap.


Das dus jammer dat Dommel dit doet, heb een paar minuten geleden nog alles eens gecontroleerd. Kabels die binnenkomen in de kelder en verdeeld wordt in het appartement voor meerdere klanten eens de trek ontlasting wat losser gemaakt, omdat ik zelf vond dat die te hard klemde op de kabels.
Waarschijnlijk zal er niets veranderen, maar wat ik wel raar vind is dat er recht over mijn appartement een cabine staat waarvan ik veronderstel dat het iets te maken heeft met het verdelen van het internet in de buurt, en toch niet de volle snelheid haal zoals Dommel dit adverteert.
En dan bedoel ik zo'n cabine: Afbeelding

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1947
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 103 keer
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor lacer » 06 Dec 2017, 15:01

Dat er een cabine (KVD) rechtover je deur staat is geen garantie dat je appartement daarop aangesloten is.
Een andere mogelijkheid is dat de kabel eerst een lus doet in de straat om dan bij jou te komen.
Meestal staan er 2 kastjes een KVD en een ROP.
https://www.google.be/search?q=kvd+en+r ... 2&dpr=1.09
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
schokkya
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 17 Sep 2016
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor schokkya » 06 Dec 2017, 20:15

lacer schreef:Dat er een cabine (KVD) rechtover je deur staat is geen garantie dat je appartement daarop aangesloten is.
Een andere mogelijkheid is dat de kabel eerst een lus doet in de straat om dan bij jou te komen.
Meestal staan er 2 kastjes een KVD en een ROP.
https://www.google.be/search?q=kvd+en+r ... 2&dpr=1.09

Dat kan ja, ik heb vandaag nog getelefoneerd met EDPnet en had aan mij verteld dat ik de volle 100mbit kon halen wat ik toch straf vond, hij zei ook dat ze een iets verschillend technologie gebruiken waarbij dit wel mogelijk maakt. Nou ja dan gewoon maar wachten tot de 24 maanden op zijn van mijn contract met Dommel en weg ermee :-D

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17278
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 815 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1655 keer
Contact:

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor krisken » 06 Dec 2017, 20:24

Doe even een test op www.lijntest.be?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
schokkya
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 17 Sep 2016
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor schokkya » 06 Dec 2017, 20:49

krisken schreef:Doe even een test op http://www.lijntest.be?

Ja deze geeft toch wel aan de ik tegen de 100mbit kan hebben
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13230
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2078 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 584 keer
Contact:

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor philippe_d » 06 Dec 2017, 22:12

schokkya schreef:Dat kan ja, ik heb vandaag nog getelefoneerd met EDPnet en had aan mij verteld dat ik de volle 100mbit kon halen wat ik toch straf vond, hij zei ook dat ze een iets verschillend technologie gebruiken waarbij dit wel mogelijk maakt.

Wat de lijntest ook zegt, of wat EDPNet ook zegt, de snelheid van jouw modem wordt bepaald door Proximus, en door de fysische eigenschappen van jouw lijn (lengte, verzwakking, overspraak ...). Jouw modem zal dus bij EDPNet niet vlugger syncen dan bij Dommel (en van die verschillende technologie is een fabeltje) ...

Ofwel krijg je de foute informatie, ofwel is er iets mis met je lijn!

schokkya schreef:Nou ja dan gewoon maar wachten tot de 24 maanden op zijn van mijn contract met Dommel en weg ermee :-D

Dommel kan je niet verplichten om 24 maand te blijven, maximaal 6 maand (telecom wet).
Het enige wat ze kunnen vragen bij vroegtijdige stopzetting is de restwaarde van de FritzBox (naar rato van de tijd die je nog moest afschrijven).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 358
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 18 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Contact:

Re: Modem bijhouden?

Berichtdoor GuntherDW » 07 Dec 2017, 19:12

philippe_d schreef:De speedtest bewijst nog eens dat Dommel de upload capt (tot 15 mbps)


Tgoh, zou ik toch niet zo zeker van zijn... :P. (ik ga mijn uitleg niet blijven herhalen)


Terug naar “Dommel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast