Pagina 1 van 1

DVB-T: kiezen of delen?

Geplaatst: 15 Aug 2017, 21:12
door Mortov Molotov
Dag iedereen,

kort vraagje ivm. DVB-T: heb redelijk recente TV, kan DVB-T ontvangen, en woon in de buurt van Aalst.

--> Kan ik enkel de VRT zenders/radio's ontvangen, zoals op hun website wordt gesuggereerd, of geraak ik op één of andere manier ook aan de zenders van onze Franstalige landgenoten?

Re: DVB-T: kiezen of delen?

Geplaatst: 15 Aug 2017, 22:15
door blaatpraat
In Aalst acht ik de kans groot dat je het signaal vanaf het Rijksadministratief Centrum in Brussel zult kunnen ontvangen.
Kanaal 56 als ik mij niet vergis (VRT zit op 22 in die regio).
Voordeel: beide zijn verticaal gepolariseerd, dus je antenne kan het aan.

Re: DVB-T: kiezen of delen?

Geplaatst: 15 Aug 2017, 23:11
door WalterB1
Ja, het zal van de antenne afhangen. Ideaal is dat een buitenantenne, een hark. Ik zit in Brussel en heb een eenvoudige binnenantenne. Ik heb daar natuurlijk zonder moeite VRT en RTBF. Tele Bruxelles kan ik enkel ontvangen als de signaalversterker aan is.

Aalst is niet zo ver van Brussel. Moet kunnen.

Als het lukt ... La Trois heeft bij films vaak naast het Franstalige audiospoor ook de originele versie beschikbaar. Zover ik weet kan dat enkel via DVB-T.

Re: DVB-T: kiezen of delen?

Geplaatst: 16 Aug 2017, 11:24
door nickz
WalterB1 schreef:La Trois heeft bij films vaak naast het Franstalige audiospoor ook de originele versie beschikbaar. Zover ik weet kan dat enkel via DVB-T.

Via DVB-C en DVB-S2 gaat dat ook en via Proximus TV volgens mij ook.

Re: DVB-T: kiezen of delen?

Geplaatst: 16 Aug 2017, 11:39
door BertG3
Ik woon op de grens België-Frankrijk en ik kan naast de VRT-zenders een paar Franse ontvangen met verticale positie. Positioneer ik mijn DVB-T antenne horizontaal dan ontvang ik een pak meer Franse zenders zelfs in 1080p.

Re: DVB-T: kiezen of delen?

Geplaatst: 16 Aug 2017, 12:54
door laroyj
klopt, zelfs in Tielt West Vlaanderen, ontvang ik zo met een simpele actieve camping antenne van 20 euro tientallen Franse zenders, soms zelfs Canal+ en idd ook in HD, en je kan de taal bij films idd op het originele engelse audio-spoor zetten..
Ik ontvang de Vlaamse, Waalse en Franse zenders zo