Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

TommekeDG
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 Aug 2017

Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor TommekeDG » 03 Aug 2017, 14:48

Hallo,
Sorry dat ik bij mijn eerste post al zo dadelijk met de deur in huis kom vallen. Als ik een TV-abonnement bij een van onze nationale providers wil afsluiten, bij wie heb ik dan de grootste mogelijkheid om opnames te maken van de programma's die ik wil bekijken op een DVD-recorder? Ik lees nl. allemaal griezelverhalen over hun eigen bakjes, als die kapot gaan, dan ben je ook alle opnames kwijt. Ook wil ik waarschijnlijk veel meer opnames bewaren voor het nageslacht dan zo'n bakje mij toestaat.
Bij een speurtocht op het web stoot ik echter op allerhande tegenstrijdige informatie. Wat is er bij de diverse providers (Proximus,Telenet,Orange,TV Vlaanderen,Scarlet, etc.) feitelijk mogelijk om je eigen opnames ZELF (dus niet op hún bakjes) te bewaren? Uiteraard interesseren alleen legale oplossingen mij.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor Jack Daniels » 03 Aug 2017, 14:58

Volgens mij is dat enkel en alleen mogelijk met satelliet ontvangst. Dat zijn .ts bestanden die je kan bewerken met VLC. Daar kan je naar hartenlust opnames bewaren, bewerken, exporteren, op DVD branden in tegenstelling tot Proximus, Telenet. Het enige wat je daar kan is kijken naar de opnames en verder niks.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 282
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor broke23 » 03 Aug 2017, 15:26

Je kan ook via telenet-proximus gaan, maar dan moet je zorgen dat je toestel aanstaat en je dvd recorder manueel instellen om op te nemen

en terwijl je dus opneemt kan je niets anders bekijken ...

dus je bent erg gebonden op die manier

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3691
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1288 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 224 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor raf1 » 03 Aug 2017, 15:57

TommekeDG schreef:Wat is er bij de diverse providers (Proximus,Telenet,Orange,TV Vlaanderen,Scarlet, etc.) feitelijk mogelijk om je eigen opnames ZELF (dus niet op hún bakjes) te bewaren?


- Telenet, Orange: analoge kanalen + onversleutelde digitale kanalen kan je onbeperkt zelf bewaren: Eén HD, Canvas HD, Ketnet HD, ActuaTV, France 3 HD, ARTE Belgique HD, TV5 Monde HD, TVE Internacional, CNN HD, CNBC Europe, BBC World News

- Proximus, Scarlet: niets zelf te bewaren, alles zit op hun bakjes of in in hun datacenter.

- TV Vlaanderen: de meeste kanalen kan je onbeperkt zelf bewaren indien je een oude Seca3 TV Vlaanderen smartcard registreert en deze in een Linux-ontvanger met een softcam steekt.

liber!
Premium Member
Premium Member
Berichten: 573
Lid geworden op: 09 Apr 2006
Twitter: nathan_gs
Bedankt: 43 keer
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor liber! » 03 Aug 2017, 15:59

TommekeDG schreef:dan ben je ook alle opnames kwijt


Dit is niet het geval bij Proximus/Scarlet als je via nPVR (network PVR) opneemt, dan worden de afleveringen voor 60d (verlengbaar tot 3j) in de Proximus Cloud opgenomen. Verder is en blijft er wel de lockin van een 'bakje".

broke23 schreef:Je kan ook via telenet-proximus gaan, maar dan moet je zorgen dat je toestel aanstaat en je dvd recorder manueel instellen om op te nemen


Kan natuurlijk enkel in dvd kwaliteit, niet in HD. Het HDMI signaal is encrypted.

fendtje
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 04 Jan 2007
Bedankt: 50 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor fendtje » 03 Aug 2017, 16:22

raf1 schreef:
TommekeDG schreef:Wat is er bij de diverse providers (Proximus,Telenet,Orange,TV Vlaanderen,Scarlet, etc.) feitelijk mogelijk om je eigen opnames ZELF (dus niet op hún bakjes) te bewaren?


- Telenet, Orange: analoge kanalen + onversleutelde digitale kanalen kan je onbeperkt zelf bewaren: Eén HD, Canvas HD, Ketnet HD, ActuaTV, France 3 HD, ARTE Belgique HD, TV5 Monde HD, TVE Internacional, CNN HD, CNBC Europe, BBC World News

- Proximus, Scarlet: niets zelf te bewaren, alles zit op hun bakjes of in in hun datacenter.

- TV Vlaanderen: de meeste kanalen kan je onbeperkt zelf bewaren indien je een oude Seca3 TV Vlaanderen smartcard registreert en deze in een Linux-ontvanger met een softcam steekt.


Met elke niet goedgekeurde reciever is het mogelijk , dus niet enkel met een linux.

KRL100
Premium Member
Premium Member
Berichten: 501
Lid geworden op: 22 Sep 2008
Locatie: Diksmuide
Bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor KRL100 » 03 Aug 2017, 16:38

TV Vlaanderen satelliet met een Linux ontvanger (bvb een VU+duo of Duo2, maar de duurdere Dreambox doet hetzelfdee): je kan al je opnames gewoon omzetten naar welk formaat je wil (dvd, MPEG, AVI, ... met een convertor, maar vooral ook alles bewerken alsof je gewoon de raw data op je schijf had! Super!!
DJ KaReL de Groot --- www.kareldegroot.be

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor Jack Daniels » 03 Aug 2017, 17:03

liber! Lees toch eens wat er staat. TS wil opnames bewaren voor het nageslacht. En jij komt aandraven met 60 dagen, verlengbaar tot 3 jaar. Los daarvan: aan alle Proximus en Telenet aanbidders: je kan opnames NOOIT (in HD) branden op DVD. Bij Telenet kan het uitsluitend via de SCART aansluiting, dus analoog. Tot spijt van wie het benijdt, je hebt een totale vrijheid wat je opnames betreft enkel en alleen via satelliet. En al de rest is praat voor de vaak.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

adrion
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 50
Lid geworden op: 25 Jul 2017
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor adrion » 03 Aug 2017, 17:46

Jack Daniels schreef:liber! aan alle Proximus en Telenet aanbidders: je kan opnames NOOIT (in HD) branden op DVD.

En jij gelooft dat.Ik kan wel degelijk analoge opnames branden op DVD
Fibernet200/20 zwarte HGW docsis3.0 Oude digibox200 in prma conditie 4,5jaar oud
http://speedof.me/show.php?img=170804181949-7374.png

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor Jack Daniels » 03 Aug 2017, 17:50

Pfffff... dat is nu eens écht niet lezen wat er staat. Ik schreef HD en jij hebt het over analoog. Bij Telenet gaat het via scart, analoog en bijgevolg serieus inboeten aan kwaliteit. Opnemen en op DVD branden in originele resolutie is enkel en alleen mogelijk via satelliet en niet bij PX of TN (voor zover je bij die laatste twee al de mogelijkheid hebt tot het wegschrijven op DVD of geheugenkaart).
Laatst gewijzigd door Jack Daniels op 03 Aug 2017, 17:53, 1 keer totaal gewijzigd.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

adrion
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 50
Lid geworden op: 25 Jul 2017
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor adrion » 03 Aug 2017, 17:53

Jack Daniels schreef:Pfffff... dat is nu eens écht niet lezen wat er staat. Ik schreef HD en jij hebt het over analoog.

Waarom zet je dan HD tussen haakjes,trouwens dat vraagt de TS niet eens,en ja ik zet analoge opnames over op DVD, en zo zuiver als 'n zon.
Hier is iedereen er dik tevreden over.
Laatst gewijzigd door adrion op 03 Aug 2017, 17:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Fibernet200/20 zwarte HGW docsis3.0 Oude digibox200 in prma conditie 4,5jaar oud
http://speedof.me/show.php?img=170804181949-7374.png

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor Jack Daniels » 03 Aug 2017, 17:55

HD staat tussen haakjes omdat
a) je geen HD kan wegschrijven bij Telenet
b) je bij Proximus al helemaal niets kan wegschrijven op DVD of geheugenkaart.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor nickz » 03 Aug 2017, 18:03

Het CI+ systeem is niet waterdicht. Er zijn mogelijkheden genoeg om opnames te maken zonder encryptie, exact zoals het wordt uitgezonden (SD/HD) zonder enig kwaliteitsverlies. Dit gaat dus wel bij Telenet.

Als je HD opnames op DVD wilt branden dan moeten ze natuurlijk wel worden omgezet naar SD. Als je ze op Blu-ray brandt dan kan de videodata (H.264/MPEG-4 AVC) ongewijzigd blijven, enkel de audiodata (MP2/AAC) moet dan worden gedecodeerd (LPCM) of getranscodeerd (Dolby/DTS).

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor Jack Daniels » 03 Aug 2017, 18:05

Dan ben ik benieuwd hoe jij HD uitzendingen van Telenet in originele resolutie op blu-ray zet.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor nickz » 03 Aug 2017, 18:14

Simpel, de niet-geëncrypteerde opnames die ik via de CI+ module maak zijn TS-bestanden die je met Blu-ray authoring software (bv. Nero) kan branden. Enkel de audiodata moet dan worden omgezet. De videodata blijft volledig behouden zoals deze op de kabel via DVB-C werd doorgestuurd aangezien de gebruikte videocompressie compatibel is met de Blu-ray standaard.

adrion
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 50
Lid geworden op: 25 Jul 2017
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor adrion » 03 Aug 2017, 18:15

Telenet

Je hebt een film of een serie die op je schijf van je (HD) Digicorder staat. Maar deze opname wil je overzetten op een videotape of een dvd disk. Dat is mogelijk. :roll:

Hoe je dit doet, lees je op onze online support:

Online Support kan je 24 op 7 bezoeken, hier vind je alle handige tips en de werking van je Digibox/Digicorder
Fibernet200/20 zwarte HGW docsis3.0 Oude digibox200 in prma conditie 4,5jaar oud
http://speedof.me/show.php?img=170804181949-7374.png

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor nickz » 03 Aug 2017, 18:22

Er bestaan ook Blu-ray recorders van Panasonic waar de CI+ module van Telenet in werkt. Alleen weet ik niet 100% zeker of het nog steeds mogelijk is om de opnames van geëncrypteerde zenders naar Blu-ray te schrijven. Eén van mijn vrienden heeft zo'n toestel staan, ik zal het binnenkort eens vragen. Op DVD branden is in ieder geval nooit mogelijk geweest met die toestellen omdat dit niet aan de beveiligingseisen van CI+ voldoet (uitgezonderd DVD-RAM met CPRM-beveiliging, wat bijna niet te vinden is).

Die uitleg van Telenet zelf is om opnames van je Digicorder volledig te laten afspelen en ze ondertussen op te nemen met een DVD-recorder (of videorecorder) via de analoge SCART-uitgang, met flut kwaliteit tot gevolg. Het is wel de enige mogelijkheid als je een opname van je Digicorder per se wilt bijhouden.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor Jack Daniels » 03 Aug 2017, 18:23

nickz schreef:Simpel, de niet-geëncrypteerde opnames die ik via de CI+ module maak...

En welke kanalen zenden uit zonder encryptie?
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor nickz » 03 Aug 2017, 18:27

Ik heb het over niet-geëncrypteerde opnames die via de CI+ module gemaakt zijn, m.a.w. van geëncrypteerde zenders. Als ik zenders zonder encryptie (zoals de VRT) wil opnemen, dan heb ik die CI+ module toch helemaal niet nodig!

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor Jack Daniels » 03 Aug 2017, 18:32

Dan is het poepsimpel. Gewoon blu-ray recorder aanschaffen en je bent vertrokken. Dat gaat TS graag lezen.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor nickz » 03 Aug 2017, 18:34

Inderdaad, maar die Blu-ray recorders van Panasonic houden zich wel aan de beperkingen die door CI+ (kunnen) worden opgelegd, dus ik kan niet met zekerheid zeggen of de opnames van geëncrypteerde zenders nog steeds naar Blu-ray kunnen worden weggeschreven. Ik zal dit binnenkort eens navragen.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4265
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 216 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor Jack Daniels » 03 Aug 2017, 18:39

En ik die dacht dat het simpel was via satelliet. Gelukkig moet ik geen rekening houden met CI+ beperkingen, encryptie, Panasonic, blu-ray, audio conversie, CPRM-beveiliging...
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

adrion
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 50
Lid geworden op: 25 Jul 2017
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor adrion » 03 Aug 2017, 18:47

Met dit toestel kan je zowel op Blu Ray schijven als de Harde Schijf (500GB) opnemen. Achteraan kan bv van Telenet een CI+ module insteken zodat je digitaal je programma's kan opnemen en toch geen digicorder moet huren.

https://www.tvspecialisten.be/panasonic ... G4QAvD_BwE
Fibernet200/20 zwarte HGW docsis3.0 Oude digibox200 in prma conditie 4,5jaar oud
http://speedof.me/show.php?img=170804181949-7374.png

9livesuni
Plus Member
Plus Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 25 Jun 2012
Bedankt: 42 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor 9livesuni » 03 Aug 2017, 23:58

Geen idee of het werkt maar ik zou denken,

HDMI, Stripper , HDMIrecorder Die Zido`s zien er wel leuk uit. https://www.zidoo.tv/ heb je al voor 100€ een`stripper` koop je voor 20€.

yezzer
Member
Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 28 Jan 2016
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor yezzer » 04 Aug 2017, 08:54

9livesuni schreef:Geen idee of het werkt maar ik zou denken,

HDMI, Stripper , HDMIrecorder Die Zido`s zien er wel leuk uit. https://www.zidoo.tv/ heb je al voor 100€ een`stripper` koop je voor 20€.

nickz schreef:Het CI+ systeem is niet waterdicht. Er zijn mogelijkheden genoeg om opnames te maken zonder encryptie, exact zoals het wordt uitgezonden (SD/HD) zonder enig kwaliteitsverlies. Dit gaat dus wel bij Telenet.


Ik heb via de scart uitgang van mijn telenet hd digicorder mijn oude hdd recorder eraan gehangen. Dat maakt het mogelijk om opnames te maken (weliswaar niet in de allerbeste kwaliteit). Maar als ik naar play more overschakel, en ik wil dan opnemen, dan krijg ik de boodschap dat er opname blokkerende signalen ontdekt zijn, en lukt dat dus niet. Destijds lukte dat wel nog met mijn oude SD digicorder, die nu al enkele jaren niet meer ondersteund wordt. Kan die blokkering op de een of andere manier omzeild worden?
Ik heb hier ook nog een Xoro 8750 CI+ liggen, die kan dus ook opnemen. Mijn play more zit wel op mijn digitale tv en telenet digicorder sub abonnement, en niet op mijn apart gekoppelde CI+ module. Heeft er iemand positieve ervaring met de Xoro als je op uw CI+ module de play more hebt, of je dan ook tegen die beperking/blokkering aanloopt om op te nemen van de play more? THX

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27246
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor r2504 » 04 Aug 2017, 14:46

adrion schreef:Met dit toestel kan je zowel op Blu Ray schijven als de Harde Schijf (500GB) opnemen. Achteraan kan bv van Telenet een CI+ module insteken zodat je digitaal je programma's kan opnemen en toch geen digicorder moet huren.

https://www.tvspecialisten.be/panasonic ... G4QAvD_BwE


In theorie kan zo'n toestel enkel opnames maken... ze wegschrijven naar DVD (zonder encryptie) is niet toegelaten als het toestel wil voldoen aan CI+ (en indien het vandaag toch zou werken heb je geen enkele garantie dat het dat morgen nog steeds doet).

Het enige wat werkt is een HDMI stripper... maar veel succes dan om een raw HD stream terug realtime te encoderen naar H.264/265.

9livesuni
Plus Member
Plus Member
Berichten: 193
Lid geworden op: 25 Jun 2012
Bedankt: 42 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor 9livesuni » 05 Aug 2017, 02:41

r2504 schreef:
Het enige wat werkt is een HDMI stripper... maar veel succes dan om een raw HD stream terug realtime te encoderen naar H.264/265.


Geen idee wat je daarmee bedoelt, ik ben een beetje verstoken van al die nieuwe technologie, maar youtube heeft een ton filmpjes waaruit ik concludeer dat er heel wat volk die weg bewandelt. Of dit werkt voor onze providers, ik vermoed van wel.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27246
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor r2504 » 05 Aug 2017, 10:22

Tot in je decoder is het TV signaal gecomprimeerd (vergelijk het met Zippen), echter vanaf je decoder is dit signaal niet langer gecomprimeerd unzipped dus). Over de HDMI kabel gaat dus een enorme hoeveel data in vergelijking met over de coax of koperdraad... wil je dit signaal dus opslaan moet je dat ofwel in raw doen, ofwel terug real-time comprimeren (zippen).

Om je een idee te geven...

10-bit, 1920×1080 @ 60i = 237 MB/s, or 834 GB/h
8-bit, 3840x2160 @ 30 fps = 475 MB/s, or 1.67 TB/h

Niet dat het onmogelijk is maar zonder speciale en dure apparatuur of een serieuze PC kom je er dus niet.

Ideaal moet je dus de encryptie verwijderen op het gecomprimeerde signaal (al is dat met de huidige decoders zo goed als onmogelijk).

TommekeDG
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 03 Aug 2017

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor TommekeDG » 08 Aug 2017, 15:19

Bedankt voor alle antwoorden tot dusver.
Ik zie het al, het is blijkbaar niet zo simpel als het lijkt :( Eigenlijk is dat wel spijtig, vroeger toen alles over de (analoge) kabel ging, kon je zomaar alles op je dvd-recorder zetten, maar onder het motto 'we zullen het eens allemaal voor u beter maken' kan je dus blijkbaar minder dan vroeger...

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27246
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor r2504 » 08 Aug 2017, 15:25

Je kan veel meer dan vroeger... toen moest ik tevreden zijn met één VHS tape met droevige kwaliteit als ik even niet thuis was.

Misschien dat de nood er is om dingen te bewaren al vraag ik me wel af wat... je kijkt iets en weg ermee, of wat wil je dan zoal bewaren ?

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 299
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 30 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor Kenniey » 08 Aug 2017, 15:35

Met een HDMI splitter die toevallig ook HDCP eraf haalt, kan je bv de encrypte kanalen streamen naar een Slingbox.
De Slingbox kan je dan ook makkelijk vervangen door een HDMI capture card...

yezzer
Member
Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 28 Jan 2016
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor yezzer » 08 Aug 2017, 16:07

Kenniey schreef:Met een HDMI splitter die toevallig ook HDCP eraf haalt, kan je bv de encrypte kanalen streamen naar een Slingbox.
De Slingbox kan je dan ook makkelijk vervangen door een HDMI capture card...


concreet: spreken we dan misschien over zoiets?
https://www.aliexpress.com/item/HDCP-HD ... 0.0.VCXyZg
en zou dat dan geschikt/capabel zijn om die "toevallig" 'blokkerende signalen' weg te filteren die je voorgeschoteld krijgt als je wil opnemen met een gewone hdd recorder zoals ik het een paar dagen geleden beschreven heb?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27246
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor r2504 » 08 Aug 2017, 16:13

Nee, dat is een toestelletje dat een HDMI signaal gewoon splitst zodat je twee schermen kan aansluiten.

Het laat de encryptie (HDCP) dus actief.

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1400
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 126 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 231 keer
Contact:

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor fredo66 » 08 Aug 2017, 16:28

Moet dat persé op dvd? Want als het je enkel stoort dat de film niet bij jou staat (of op de decoder van de provider) kan je met een smart tv, een gewone zelf te kopen harde schijf en een telenet kaart abonnement uiteraard ook opnemen in full HD formaat overigens. Zolang je harde schijf niet stuk gaat kan je dan blijven kijken naar de films.
VDSL2 Proximus 'Internet Start (z.v.l.)' - Fritzbox 7360v1 - Voip Weepee in en Megavoip uit - DVB-T tv-radio - Emtec Movie Cube S800h - Lenovo Yoga 300 - Motorola Moto E - Roku 3

yezzer
Member
Member
Berichten: 69
Lid geworden op: 28 Jan 2016
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor yezzer » 08 Aug 2017, 16:36

r2504 schreef:Nee, dat is een toestelletje dat een HDMI signaal gewoon splitst zodat je twee schermen kan aansluiten.

Het laat de encryptie (HDCP) dus actief.


Maar, als ik dan dit artikel lees (https://www.tweaking4all.nl/thuis-biosc ... pparatuur/) en je scrolt een beetje verder tot aan 'HDMI Splitsers die gerapporteerd zijn als HDCP Strippers' (met de 4 regels rode tekst eronder), kijk dan eens bij het 2de bolletje: daar staat een aliexpress link naar een identiek (ogend) apparaatje (weliswaar niet echt meer actief, april 2016) waarbij zogezegd 2 gebruikers 'dit zogezegd bevestigen of rapporteren' dat het hdcp strippers zijn.
hier (https://www.youtube.com/watch?v=z-bt_7sFOI0) wordt ook een gelijkaardig apparaatje besproken, dus zou het dan misschien toch kunnen r2504??
en zo niet: in mijn geval, heb ik opties als ik het toch nog via scart wil doen? vroeger had ik eens gelezen dat er "bewerkte" scart kabels bestonden...

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27246
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor r2504 » 08 Aug 2017, 17:29

yezzer schreef:dus zou het dan misschien toch kunnen r2504??


Het kan zeker... HDCP strippers bestaan... maar op zich ben je dan illegaal bezig (wat niet de taak van dit forum is).

Tevens moet je dan nog beschikken over een HDMI capture kaart en dan mag je ook al snel 3 a 400 euro rekenen voor iets deftigs.

yezzer schreef:en zo niet: in mijn geval, heb ik opties als ik het toch nog via scart wil doen? vroeger had ik eens gelezen dat er "bewerkte" scart kabels bestonden...


SCART is een optie al is de kwaliteit ervan veel lager en mogelijk loop je dan tegen Macrovision aan.

Blijft de vraag wat je wil bewaren... als je de kost en de moeite bekijkt kan je het beter gewoon kopen denk ik dan.

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1494
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor nickz » 08 Aug 2017, 17:37

yezzer schreef:Ik heb via de scart uitgang van mijn telenet hd digicorder mijn oude hdd recorder eraan gehangen. Dat maakt het mogelijk om opnames te maken (weliswaar niet in de allerbeste kwaliteit). Maar als ik naar play more overschakel, en ik wil dan opnemen, dan krijg ik de boodschap dat er opname blokkerende signalen ontdekt zijn, en lukt dat dus niet. Destijds lukte dat wel nog met mijn oude SD digicorder, die nu al enkele jaren niet meer ondersteund wordt. Kan die blokkering op de een of andere manier omzeild worden?
Ik heb hier ook nog een Xoro 8750 CI+ liggen, die kan dus ook opnemen. Mijn play more zit wel op mijn digitale tv en telenet digicorder sub abonnement, en niet op mijn apart gekoppelde CI+ module. Heeft er iemand positieve ervaring met de Xoro als je op uw CI+ module de play more hebt, of je dan ook tegen die beperking/blokkering aanloopt om op te nemen van de play more? THX

Dat is het teken dat de analoge Macrovision kopieerbescherming wordt geactiveerd bij de Play More kanalen. Deze beveiliging geeft pieken in het videosignaal die het opnamecircuit van analoge opname-apparaten (videorecorders) verstoort zodat de opname mislukt. De meeste digitale opname-apparaten (zoals DVD-recorders) herkennen deze beveiliging en weigeren gewoon om op te nemen. De enige oplossing is een Macrovision Removal doosje, als je dat nog ergens kan vinden. Voorbeeld:

41XKcmoyqfL.jpg


Die Xoro neemt echter alles onbeveiligd op, exact zoals het is uitgezonden zonder enig kwaliteitsverlies, ook van gecodeerde zenders via CI+, zelfs voor Play More kanalen zou dat moeten werken. Nadeel van Play More op een CI+ module te nemen is natuurlijk dat je dan geen gebruik kan maken van het on-demand aanbod en van 'Terugkijk TV'.

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 554
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor blaatpraat » 08 Aug 2017, 18:49

r2504 schreef:
yezzer schreef:dus zou het dan misschien toch kunnen r2504??


Het kan zeker... HDCP strippers bestaan... maar op zich ben je dan illegaal bezig (wat niet de taak van dit forum is).

Dan zijn wij op ons werk al jaren illegaal bezig...
Dit is allesbehalve illegaal, er zijn legio redenen waarom HDCP een onhandig iets is op een HDMI stream.

h0us3cat
Member
Member
Berichten: 73
Lid geworden op: 14 Apr 2011
Bedankt: 4 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor h0us3cat » 08 Aug 2017, 19:01

r2504 schreef:Nee, dat is een toestelletje dat een HDMI signaal gewoon splitst zodat je twee schermen kan aansluiten.

Het laat de encryptie (HDCP) dus actief.

Bepaalde hdmi splitters halen die beveiliging wel degelijk weg een hdmi capture kaart zijn al vlot verkrijgbaar voor 100-150 €. En ja dit is illegaal.

blaatpraat
Premium Member
Premium Member
Berichten: 554
Lid geworden op: 10 Jan 2014
Bedankt: 45 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer

Re: Welke TV biedt de grootste opnamemogelijkheden

Berichtdoor blaatpraat » 08 Aug 2017, 19:02

h0us3cat schreef: En ja dit is illegaal.

Dan had ik graag het artikel in de wetgeving gezien hieromtrent.
Ben nog altijd redelijk zeker dat een HDCP killer op zich niet illegaal is.


Terug naar “Andere: DVB-T, TV over Internet (Bhaalu, Stievie, Yelo, ...), TV algemeen, ...”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten