Bediening Yelo TV via tv

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor Kenneth » 28 Nov 2016, 16:20

zijn er mensen die ervaring hebben met het bedienen van de Yelo TV app via hun tv? Dus geen mediaspeler of digicorder/box. Maar een tv met als besturingssysteem Android waarop de app geïnstalleerd is.

Het is voor een TV op een slaapkamer (voor iemand anders). Dat zou een Philips worden met Android TV. Eén van de belangrijkste punten is dat het simpel moet zijn. Daarom geen aparte mediaplayer of zo met wel/geen root. Gewoon simpel op de tv en te bedienen via de afstandsbediening van de tv.

Maar ikzelf gebruik nu de Yelo app op een Intel NUC, verbonden met een tv in de keuken. Om beetje het nieuws te kunnen volgen tijdens het eten. Maar die Yelo app is (althans op W10) enkel geschikt voor touch of muis. Ik krijg het echt niet goed met een afstandsbediening.

De vraag is dus of de app zich ander gedraagd als die geïnstalleerd is op Android TV ? Is die vlot te bedienen ?

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 299
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 30 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor Kenniey » 28 Nov 2016, 16:28

Ben je er al in geslaagd om die app er allereerst al op te zetten?
Die gaat volgens mij niet beschikbaar zijn in de appstore op de tv.

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor Kenneth » 29 Nov 2016, 08:53

Moet toegeven dat ik daar zelfs nog niet aan gedacht had. Heb een A95X android box gekocht tijdje geleden om eens mee te spelen. Toen kon ik het wel installeren maar niet uitvoeren door (halve) root op de box.

Ging er eigenlijk van uit dat het ook wel te installeren was op een TV met Android TV :?

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor bruma » 29 Nov 2016, 09:26

Kenneth schreef:Moet toegeven dat ik daar zelfs nog niet aan gedacht had. Heb een A95X android box gekocht tijdje geleden om eens mee te spelen. Toen kon ik het wel installeren maar niet uitvoeren door (halve) root op de box.

Ging er eigenlijk van uit dat het ook wel te installeren was op een TV met Android TV :?


zelf ook een A95X met yelotv app, welk redelijk
echter eenmaal de stream is opgestart dan kan je niet meer aan de bediening van de stream (onderaan), dus een ander tijdstip in de stream (opgenomen op digicorder) kan niet worden ingesteld
Je weet wel de knoppen met -x of +x seconden met bijhorende balk onderaan zijn niet meer te bereiken na 5sec dat de stream gestart is. Toch niet met de IR afstandsbediening bij de A95X

Voor de rest kan je online kijken, en kan je naar de opgenomen progs kijken op eigen netwerk die daar toelating voor geven (niet zoveel)

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor Kenneth » 29 Nov 2016, 10:16

En hoe heb je de app werkend gekregen op de box ? Eén of andere unroot app of alternatieve image?
Heb nu zelf een alternatieve image erop gezet waarmee het zou moeten werken maar moet nog testen eigenlijk

Dus met de knoppen op de afstandsbediening kan je dan ook niet doorspoelen ?

Die beperking van opgenomen programma's bekijken, geldt ook op het thuisnetwerk? Dacht eigenlijk dat je alles kon bekijken als je op hetzelfde netwerk zat als de digicorder. Maar dat je dan bijvoorbeeld extern via wifree niet kon kijken.
Op mijn W10 pc'tje ben ik alleszins nog niets tegen gekomen dat ik niet kon bekijken. Maar kijk daar eigenlijk niet zoveel opnames dus mogelijk toevallig zaken die wel toegestaan zijn

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor cadsite » 29 Nov 2016, 10:23

Kenneth schreef:Die beperking van opgenomen programma's bekijken, geldt ook op het thuisnetwerk?

Yep...
Je kan bijna niets bekijken. Enkel vier, vijf, dicovery (en nog enkele denk waarschijnlijk)
Heel frustrerend vind ik dat.

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor Kenneth » 29 Nov 2016, 12:01

Vreemd, gisteravond tijdens het eten hebben we gekeken naar opname van Thuis. Ook Dagelijkse Kost durft weleens voorbij komen.
Daarmee dat ik dacht dat het op het "thuisnetwerk" wel kon

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1436
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor cadsite » 29 Nov 2016, 12:30

Heb je misschien Play? Dan kan je tot een week terug kijken, maar dat is niet naar je opnames kijken.
Man man man, ik mis bhaalu nog altijd hiervoor...

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor Kenneth » 29 Nov 2016, 13:35

Heb inderdaad Play maar wist niet dat het dit was dat ik bekeek. Alles staat nochtans onder "Mijn Opnames". Als de digicorder in slimme energiestand staat, komt de melding dat mijn opnames niet kunnen worden opgehaald. Als het met "terugkijken" was, zou ik het toch wel moeten kunnen zien ipv geen opgehaalde opnames ?

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 464
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 41 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor serialchiller » 29 Nov 2016, 14:13

Kan "tv met een kaartje" voor deze situatie geen oplossing zijn? Ik begrijp dat Kenneth's vraag over de Yelo app gaat, maar ik mis een beetje wat de vereisten zijn voor de persoon in de slaapkamer om eventueel een deftig antwoord te kunnen geven.

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor Kenneth » 01 Dec 2016, 08:59

De vereisten zijn relatief simpel : tv kijken (telenet), opnames bekijken (telenet), series en films (op externe schijf)

Dus "tv met een kaartje" valt af voor het tweede gedeelte.

Derde deel zou via Kodi gaan, hoewel ik ook nog wel moet zoeken wat de prestaties zijn van Kodi op Android TV (ervan uitgaande dat dit zonder problemen installeert op Android TV).

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1492
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor nickz » 01 Dec 2016, 10:13

De Yelo TV app is niet gemaakt en bedoeld voor gebruik op tv's, aangezien deze data verbruikt en dus extra capaciteit inneemt op de kabel. Je zal deze dus ook niet vinden op Android TV.

Voor een tweede tv gebruik je een CI+ module (€ 69) of een Digibox (€ 99). Indien je Digicorder en Digibox allebei interactief zijn aangesloten, dan kan je op de Digibox ook alle opnames van de Digicorder bekijken en zelfs nieuwe opnames programmeren. Verder kan deze ook dienst doen als DLNA mediaspeler (voor streaming van media op een PC of NAS).

Sluit je liever een externe harde schijf aan, dan doe je dat rechtstreeks op je tv-toestel. Elke moderne tv heeft een USB-aansluiting en ingebouwde mediaspeler; daar hoef je niets voor te installeren.

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 911
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor bruma » 01 Dec 2016, 15:23

Kenneth schreef:1)En hoe heb je de app werkend gekregen op de box ? Eén of andere unroot app of alternatieve image?
Heb nu zelf een alternatieve image erop gezet waarmee het zou moeten werken maar moet nog testen eigenlijk

2) Dus met de knoppen op de afstandsbediening kan je dan ook niet doorspoelen ?

3) Die beperking van opgenomen programma's bekijken, geldt ook op het thuisnetwerk? Dacht eigenlijk dat je alles kon bekijken als je op hetzelfde netwerk zat als de digicorder. Maar dat je dan bijvoorbeeld extern via wifree niet kon kijken.
Op mijn W10 pc'tje ben ik alleszins nog niets tegen gekomen dat ik niet kon bekijken. Maar kijk daar eigenlijk niet zoveel opnames dus mogelijk toevallig zaken die wel toegestaan zijn


1) normale install vanuit de play store, inloggen
2) inderdaad de knoppen werken niet
3) blijkbaar werkte dit vroeger voor alle zenders maar nu enkel nog indien je ook play hebt (voor opgenomen programma's) op telenet huisnetwerk (HGW wifi signaal of netwerkkabel)

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor Kenneth » 02 Dec 2016, 16:19

nickz schreef:De Yelo TV app is niet gemaakt en bedoeld voor gebruik op tv's, aangezien deze data verbruikt en dus extra capaciteit inneemt op de kabel. Je zal deze dus ook niet vinden op Android TV.

En de app op tablet en telefoon verbruikt geen data ? :?

Voor een tweede tv gebruik je een CI+ module (€ 69) of een Digibox (€ 99). Indien je Digicorder en Digibox allebei interactief zijn aangesloten, dan kan je op de Digibox ook alle opnames van de Digicorder bekijken en zelfs nieuwe opnames programmeren.

Kabel ligt er niet dus CI+ module zal niet lukken. Digibox is een optie (als die tenminste werkt met enkel een netwerkaansluiting) maar wou het proberen op te lossen zonder "extra apparaten". Zo simpel mogelijk houden
bruma schreef:
Kenneth schreef:...
1) normale install vanuit de play store, inloggen
)

Raar, bij mij kwam de melding dat de app niet werkt op geroote toestellen met de standaard. Maar moet nog testen met nieuwe image die nu helemaal geroot is (waardoor die dus ook wel ge-unroot kan worden)

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 299
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 30 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor Kenniey » 02 Dec 2016, 16:28

Digibox gaat voor live tv niet werken zonder coaxkabel.
Wat je eventueel kan doen is gedeelde opnames over utpkabel bekijken van je digicorder.
En in het verlengde daarvan kan je het programma dat je live wil kijken via de digibox opnemen op de digicorder en dan op de digibox direct naar de gedeelde opname beginnen kijken.
Nogal een workaround, maar kan mogelijk een optie zijn als je echt geen coax wil trekken.

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1492
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor nickz » 02 Dec 2016, 17:30

Kenneth schreef:En de app op tablet en telefoon verbruikt geen data ? :?

Toch wel, maar die gebruik je over het algemeen niet zo veel als een tv-toestel. Het is niet de bedoeling dat iedereen die app gaat gebruiken op tv's. Telenet Digital TV werkt volgens het broadcast-model. Alle zenders zijn altijd op de kabel aanwezig op verschillende frequenties (ongeacht hoeveel mensen er naar kijken). Bij gebruik van de Yelo-app moeten deze worden gestreamd via internet en nemen deze dus extra capaciteit in op de kabel per klant die tv kijkt via die app (en zoals je wellicht weet wordt die kabel gedeeld met de rest van je buurt), vandaar dat dit verbruik ook wordt meegerekend in je Telemeter.

Kenneth schreef:Kabel ligt er niet dus CI+ module zal niet lukken. Digibox is een optie (als die tenminste werkt met enkel een netwerkaansluiting) maar wou het proberen op te lossen zonder "extra apparaten". Zo simpel mogelijk houden

Dan moet je een kabel (laten) leggen. De Digibox ontvangt ook alles via de coaxkabel. De netwerkaansluiting dient enkel voor de tv-gids van 14 dagen (i.p.v. 2 dagen), rode knop, controle van extra zenderpakketten, bekijken en programmeren van opnames op de Digicorder en voor het aanvragen van programma's/series/films (maar eens deze zijn aangevraagd, worden ze ook doorgestuurd via de coaxkabel).

Het andere alternatief is overschakelen naar Belgacom TV. Dat werkt volledig via streaming, waardoor je internetverbinding dan ook wordt vertraagd door elk programma dat in huis wordt bekeken.

jantje81
Premium Member
Premium Member
Berichten: 461
Lid geworden op: 18 Apr 2009
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor jantje81 » 05 Dec 2016, 03:09

nickz schreef:Het is niet de bedoeling dat iedereen die app gaat gebruiken op tv's. Telenet Digital TV werkt volgens het broadcast-model.

What? Het staat de klant vrij om tv te kijken zoals die dat zelf wil. Het aandeel streaming tv kijken zal ook in de toekomst alleen maar toenemen en via broadcasting zal, ook bij Telenet, nog veel verder afnemen. Dat is ook precies de reden van hun netwerf, verwacht niet dat ze meer zenders zullen gaan broadcasten. Bij Ziggo (https://www.ziggo.nl/klantenservice/horizon/tv-apps/tv-francaise/) maken ze in hun tv-product al gebruik van streaming ten nadele van broadcast, omdat dat nu eenmaal ook een hele hoop voordelen heeft. Reken er maar op dat Telenet dit gewoon zal volgen.

nickz schreef:Het andere alternatief is overschakelen naar Belgacom TV. Dat werkt volledig via streaming, waardoor je internetverbinding dan ook wordt vertraagd door elk programma dat in huis wordt bekeken.

Streaming neemt echt niet zoveel bandbreedte in dat je daar bij Proximus of Telenet noodzakelijk last van hebt. Als op een 100 Mbit-verbinding 3 mensen streaming kijken hou je nog zeker 70-80 Mbit over en daar merk je helemaal niks van, dat zijn de misleidende verkooppraatjes van Telenet.
EDPnet VDSL XL 100/30 (Vectoring zone 2 DLM 100/30)
Canal Digitaal BasisHD + VRT DVB-T (Dreambox 8000 HD) + Stievie Premium
Mobile Vikings prepaid 15 (focus: data)
WeePee VOIP + EDPnet VOIP

Kenneth
Premium Member
Premium Member
Berichten: 511
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: wervik
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor Kenneth » 05 Dec 2016, 09:48

nickz schreef:Toch wel, maar die gebruik je over het algemeen niet zo veel als een tv-toestel. Het is niet de bedoeling dat iedereen die app gaat gebruiken op tv's.

Dus volgens jou gaat een Full HD TV meer data verbruik hebben dan een Full HD tablet/telefoon ?

nickz schreef:Telenet Digital TV werkt volgens het broadcast-model. Alle zenders zijn altijd op de kabel aanwezig op verschillende frequenties (ongeacht hoeveel mensen er naar kijken). Bij gebruik van de Yelo-app moeten deze worden gestreamd via internet en nemen deze dus extra capaciteit in op de kabel per klant die tv kijkt via die app (en zoals je wellicht weet wordt die kabel gedeeld met de rest van je buurt), vandaar dat dit verbruik ook wordt meegerekend in je Telemeter.

Wat doet dit er eigenlijk toe ? Er wordt betaald voor een 200mbps abonnement. Niemand kan klagen als er eens enkele procenten van wordt gebruikt. Daarbij gaat het om opnames die op de eigen digicorder staan waarbij er dus geen enkel reden is dat het netwerk in de buurt belast wordt. Alles gebeurt op het thuisnetwerk. Als er toch een reden is dat het via het publieke netwerk loopt, dan is dan verkeerd van telenet. Er is geen enkele reden dat het bekijken van een opname via het extern netwerk moet lopen

nickz schreef:Dan moet je een kabel (laten) leggen

Jij gaat er dus van uit dat er zomaar overal kabel kan worden gelegd. Er zijn verschillende reden waarom mensen het niet zien zitten om kabel te leggen.

Het andere alternatief is overschakelen naar Belgacom TV. Dat werkt volledig via streaming, waardoor je internetverbinding dan ook wordt vertraagd door elk programma dat in huis wordt bekeken.

Dus jouw advies over hoe iets te bedienen is, is "koop iets anders". Als iemand dus zegt dat hij geen garage heeft en 's morgens problemen heeft met het starten van zijn bmw, is jouw advies "bouw een garage" en "koop een audi"

Het is waarschijnlijk wel allemaal goed bedoeld maar eigenlijk is wat jij zei, volledig naast de kwestie. Ik vroeg hoe de bediening van de app was op een tv/apparaat met Android, met de afstandsbediening.

jantje81 schreef:What? Het staat de klant vrij om tv te kijken zoals die dat zelf wil. Het aandeel streaming tv kijken zal ook in de toekomst alleen maar toenemen en via broadcasting zal, ook bij Telenet, nog veel verder afnemen. Dat is ook precies de reden van hun netwerf, verwacht niet dat ze meer zenders zullen gaan broadcasten.

Inderdaad. Mochten ze willen dat je enkel naar de broadcast kijkt, zouden ze niet zo zwaar inzetten op streaming. Alles gaat meer en meer over op On Demand kijken ipv live kijken

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1492
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 214 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor nickz » 05 Dec 2016, 09:56

jantje81 schreef:What? Het staat de klant vrij om tv te kijken zoals die dat zelf wil.

Neen toch niet, want zoals je zelf ziet wordt de Yelo TV applicatie opzettelijk niet beschikbaar gemaakt voor tv-toestellen, ook niet voor bv. Android TV. Men heeft het zelfs onmogelijk gemaakt om Yelo TV op een iPad via Airplay te streamen naar een tv. Dat is ook maar normaal. Ofwel kies je voor kabeldistributie (Telenet), ofwel IPTV (Proximus). Het zou maar al te zot zijn als iedereen tv zenders die reeds op de kabel aanwezig zijn over internet zou gaan streamen naar zijn (tweede) tv-toestel, enkel omdat hij te lui/gierig is om een tv-kabel naar die tv te leggen. Als je per se een extra tv wil, maar niet bereid bent om een kabel te leggen, dan moet je maar IPTV nemen via een sternetwerk zoals dat van Proximus in plaats van te verwachten dat Telenet hiervoor de gedeelde capaciteit op haar ringnetwerk gaat opofferen. Dit is ook helemaal niet de reden van hun Grote Netwerf-upgrade.

jantje81 schreef:Als op een 100 Mbit-verbinding 3 mensen streaming kijken hou je nog zeker 70-80 Mbit over en daar merk je helemaal niks van, dat zijn de misleidende verkooppraatjes van Telenet.

Alleen kan maar een klein percentage van de Proximus-klanten 100 Mb/s halen op hun lijn...

Kenneth schreef:Dus volgens jou gaat een Full HD TV meer data verbruik hebben dan een Full HD tablet/telefoon ?

Een tablet/telefoon wordt over het algemeen minder gebruikt om tv op te kijken dan een tv, dus ja. Bovendien is de bitrate (en dus ook de beeldkwaliteit) van de Yelo TV app lager dan die van DVB-C, juist om niet te veel internet bandbreedte te verspillen hieraan.

Kenneth schreef:Wat doet dit er eigenlijk toe ? Er wordt betaald voor een 200mbps abonnement. Niemand kan klagen als er eens enkele procenten van wordt gebruikt. Daarbij gaat het om opnames die op de eigen digicorder staan waarbij er dus geen enkel reden is dat het netwerk in de buurt belast wordt. Alles gebeurt op het thuisnetwerk. Als er toch een reden is dat het via het publieke netwerk loopt, dan is dan verkeerd van telenet. Er is geen enkele reden dat het bekijken van een opname via het extern netwerk moet lopen

Denk jij nu echt dat iedereen die op dezelfde node zit allemaal tegelijk 200 Mb/s kan halen? Telenet neemt echter wel maatregelen om ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk zijn maximumsnelheid kan halen, waaronder het niet toelaten van de Yelo TV applicatie op tv-toestellen.

De Digicorder zit op een apart privaat 10.x.x.x subnet. Wanneer je opnames bekijkt via de Yelo TV app, worden deze eerst via dit subnet naar de Yelo-server gestuurd en dan via internet naar jouw apparaat, ongeacht of je Yelo TV gebruikt via je eigen internetverbinding thuis of via een andere Telenet-verbinding. Het is niet mogelijk om deze opnames intern via je LAN naar de Yelo TV app te streamen, dit kan alleen naar andere Digicorders en Digiboxen. Je mag nog blij zijn dat het dataverbruik maar één keer wordt aangerekend omdat het verkeer via het 10.x.x.x subnet van de Digicorder niet wordt meegerekend. Bovendien hebben de meeste zenders toch geen toelating gegeven om hun opnames te streamen via Yelo TV.

Kenneth schreef:Jij gaat er dus van uit dat er zomaar overal kabel kan worden gelegd. Er zijn verschillende reden waarom mensen het niet zien zitten om kabel te leggen.

Ja. Er zijn verschillende manieren om kabel te leggen: door een wachtbuis of samen in een buis met bv. een telefoonkabel (indien diameter buis voldoende groot is), via de kruipruimte, langs buiten of langs binnen (via kabelgootjes en/of achter de plinten). De ene manier is al meer esthetisch dan de andere, maar het is altijd mogelijk.

Kenneth schreef:Dus jouw advies over hoe iets te bedienen is, is "koop iets anders". Als iemand dus zegt dat hij geen garage heeft en 's morgens problemen heeft met het starten van zijn bmw, is jouw advies "bouw een garage" en "koop een audi"

Het is waarschijnlijk wel allemaal goed bedoeld maar eigenlijk is wat jij zei, volledig naast de kwestie. Ik vroeg hoe de bediening van de app was op een tv/apparaat met Android, met de afstandsbediening.

Jouw voorbeeld is volledig naast de kwestie. Telenet Digital TV werkt prima op een tv-toestel zoals het altijd al gewerkt heeft: via een coaxkabel. Hier heeft niemand problemen mee. Als je per se dingen wil doen die niet door Telenet worden ondersteund (en ook nooit ondersteund zijn geweest), dan moet je inderdaad maar bij de concurrentie gaan kijken.

Kenneth schreef:Inderdaad. Mochten ze willen dat je enkel naar de broadcast kijkt, zouden ze niet zo zwaar inzetten op streaming. Alles gaat meer en meer over op On Demand kijken ipv live kijken

On Demand kijken is niet hetzelfde als zenders streamen die reeds op de kabel aanwezig zijn. Op dat tweede wordt helemaal niet ingezet. Bovendien wordt er in Vlaanderen nog grotendeels live naar tv gekeken en naar opnames die zich op de Digicorder bevinden, wat dus helemaal geen internettrafiek genereert.

jantje81
Premium Member
Premium Member
Berichten: 461
Lid geworden op: 18 Apr 2009
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 101 keer

Re: Bediening Yelo TV via tv

Berichtdoor jantje81 » 06 Dec 2016, 03:46

nickz schreef:Als je per se een extra tv wil, maar niet bereid bent om een kabel te leggen, dan moet je maar IPTV nemen via een sternetwerk zoals dat van Proximus in plaats van te verwachten dat Telenet hiervoor de gedeelde capaciteit op haar ringnetwerk gaat opofferen.

Wat je hier dus zegt is dat het 'superieure' 'high speed' Telenet-netwerk geen IPTV aankan en het 'end of life' 'derderangs' Proximusnetwerk wel. Nou nou... Anyway het lineair en uitgesteld IPTV kijken zal wel door andere partijen (de zenders bijvoorbeeld) wel verder worden uitgerold. Stievie is daarvan het begin en daar hebben ze Telenet niet voor nodig. Maar zo ver zullen ze het niet laten komen want de nieuwe Horizon Mediaboxen die Telenet gaat gebruiken ondersteunen ook gewoon opnames in de cloud. Die lokale opnamecapaciteit van de Digicorder zal op termijn kunnen worden geschrapt. Als ze daar niet in meegaan wordt hun hele tv-formule immers overbodig voor een snel groeiend deel van de kijkers.

nickz schreef:Alleen kan maar een klein percentage van de Proximus-klanten 100 Mb/s halen op hun lijn...

De tijd dat het percentage dat de maximumsnelheid op VDSL haalde marginaal was is voorbij. Evenals dat voor een normale consument 50, 70 en 100 Mbps onwerkbaar traag is en dat je enig voordeel hebt voor streaming audio en video bij 200 Mbps. Alleen moet dat bij velen nog doordringen, zeker bij de contactcenters van Telenet.
EDPnet VDSL XL 100/30 (Vectoring zone 2 DLM 100/30)
Canal Digitaal BasisHD + VRT DVB-T (Dreambox 8000 HD) + Stievie Premium
Mobile Vikings prepaid 15 (focus: data)
WeePee VOIP + EDPnet VOIP


Terug naar “Andere: DVB-T, TV over Internet (Bhaalu, Stievie, Yelo, ...), TV algemeen, ...”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast