monitor als TV gebruiken

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1434
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

monitor als TV gebruiken

Berichtdoor cadsite » 27 Sep 2016, 08:43

Naar aanleiding van:
viewtopic.php?f=53&p=671238&view=unread#unread

Wij kijken dus nog steeds TV op een 17" CRT. Op zich geen probleem, maar op zolder staat er een 19" 16/9 flatscreen zonder speakers. een HP L1908w 19"
Ik heb nog een oud PC speaker setje liggen met 3.5 aansluiting.
Onze digicorder is een DC-AD2100. Aangezien we al vele jaren klant zijn kon ik vroeger al omruilen naar een DC-AD2200 maar dat heb ik toen niet gedaan omdat ik dan onze DVD niet meer kon gebruiken omdat zowel de TV als de DVD met een scart werken.

Iemand een idee of (en hoe) ik TV zou kunnen kijken met klank op de bovengenoemde monitor?

Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3506
Lid geworden op: 18 Okt 2003
Locatie: Hasselt
Bedankt: 64 keer
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor AnD » 27 Sep 2016, 10:25

Je geeft het antwoord toch al zelf, met je speakersetje ?

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1434
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor cadsite » 27 Sep 2016, 10:32

klank EN beeld é. :P

Ik heb het al eens geprobeerd een goed jaar geleden maar had geen tijd op alles goed te bekijken en iets werkte er niet. Voordat ik weer op zolder kruip en begin te prutsen aan de bekabeling wilde ik eerst eens luisteren of iemand al zoiets gedaan heeft en het werkende gekregen heeft.

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 568
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor SpecialK » 27 Sep 2016, 10:59

Dat HP scherm heeft enkel VGA (geen DVI en al zeker niet met HDCP) dus je zal dit moeten kopen:
http://www.kabelstore.be/product/294001 ... erter.html?

Misschien goedkoper om een tweedehands scherm met DVI/HDMI aansluiting te kopen...

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1434
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor cadsite » 27 Sep 2016, 11:01

Mijne frank valt weer, dat was inderdaad het probleem.
Niet dus.

Bedankt!

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3087
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 175 keer
Uitgedeelde bedankjes: 261 keer

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor wied » 27 Sep 2016, 11:02

deze werkt waarschijnlijk voor minder geld...

http://www.allekabels.be/scart-kabel/82 ... 0wod6vwClA

...wanneer uw bron een RGB signaal over scart kan verzenden!
Laatst gewijzigd door wied op 27 Sep 2016, 11:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Proximus Start, OVH, Tempo Easy, Scarlet Red, FTA DVB-T/S2, Netflix

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1434
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor cadsite » 27 Sep 2016, 11:06

De bron is de digicorder. Nu is de tv via die scart aangesloten, dus ik vermoed dat dat zou werken.
€8, er zijn grotere investeringen. :beerchug:

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 568
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor SpecialK » 27 Sep 2016, 11:06

Daar zou ik toch niet te hard op gokken... Dat gaat enkel werken als het scherm ook de PAL frequentie van 15,6 kHz ondersteunt (wat bij mijn weten geen standaard is bij VGA schermen). Je kan het eens proberen, maar ik betwijfel of het gaat werken.

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3158
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 221 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 241 keer

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor Tomby » 27 Sep 2016, 11:53

Of je kan eens bij de Chinezen zien voor een convertor: https://www.alibaba.com/showroom/pal-to ... erter.html . Dan moet je ook nog wel een SCART naar Composite of S-Video kabel hebben om tussen Digibox en Convertor te hangen, maar da's wellicht ook maar een euro of twee bij de Chinezen :).
Afbeelding

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 432
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 41 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor xming » 27 Sep 2016, 12:18

Je hebt idd een convertor nodig, simpel kabeltje is niet genoeg. Een convertor moet deinterlacen en PAL naar VGA omzetten, er zullen zeker kwaliteitsverschillen zijn tussen verschillende boxen (zeker bij deinterlace). Neem een kijkje hier http://www.100fps.com/video_resolution_vs_fluidity.htm

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 686
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor johan.devos » 27 Sep 2016, 13:04

Ik heb hier nog een 26" Loewe Concept L26 LCD TV 16:9 op overschot staan die je voor 50€ de jouwe kan zijn.
Deze heeft alle courante ingangen maar geen CI+ slot en is in perfecte staat.

cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1434
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 103 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Contact:

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor cadsite » 27 Sep 2016, 13:22

Bedankt voor het aanbod, maar het ging me er meer om om oude dingen te hergebruiken.

edit: Mijn madam zit net te klagen dat ze de letterkes niet meer kan lezen...
Waar woon je? :P

johan.devos
Premium Member
Premium Member
Berichten: 686
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: monitor als TV gebruiken

Berichtdoor johan.devos » 19 Dec 2016, 14:07

Hoi

Sorry voor het late antwoord maar ik had dit bericht blijkbaar helemaal over het hoofd gezien.

Ik woon in Marke, maar de TV heeft ondertussen al een 2de huis gevonden en heb ik niet meer.

Vriendelijke groeten

Johan


Terug naar “Andere: DVB-T, TV over Internet (Bhaalu, Stievie, Yelo, ...), TV algemeen, ...”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: stefke en 1 gast