MXQ Pro (Android TV Box)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27105
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor r2504 » 12 Jun 2016, 12:32

Afbeelding

Zoals enkele op het forum hier recent aangekocht... tips en ideetjes steeds welkom.

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor dior dna » 12 Jun 2016, 12:56

r2504 schreef:Zoals enkele op het forum hier recent aangekocht... tips en ideetjes steeds welkom.

Kan je volgende lijnen uit /system/build.prop eens tonen:

Code: Selecteer alles

ro.build.fingerprint
ro.product.model
ro.board.platform

Ook: is bluetooth ondersteund?
Dank.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1919
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor lacer » 12 Jun 2016, 13:03

Ok, daar gaan we:
    - Ik vond dit een aantrekkelijk geprijsd product en na wat aarzelen toch gekocht (na wat korting 24,15€ voor de 1ste, 25,63€ voor de 2de.
    - Versassend snel toegekomen +/- 10 dagen.
    - Zonder problemen laten werken, maar bij Kodi te veel overbodige addons, dus heb ik alle gegevens verwijderd en opnieuw ingesteld
    - Merkte wel dat de onderkant wel goed warm werd, de bovenkant bleef koel.
    - Af en toe haperingen in de audio-video output via HDMI, scherm wordt zwart, vooral na veel gezap en geklik met de AB.
    - De Wifi is enkel 2,4 Ghz en niet 2,4 en 5 Ghz zoals in de beschrijving.
    - Geen Bluetooth ...voor die lage prijs :wink:
    - De AB zelf is wat aan de kleine kant en merkte soms dat een dubbele klik gaf op L - R - B - O en ok toets, maar dat hangt ook af hoe je erop drukt.
    - De AAA batterijtjes moet je zelf voorzien, maar dat is normaal denk ik met producten van China.
    - Apps van de play store installeren zonder probleem maar moet wel compatibel zijn met je Android 5.1 versie.
    - De app AIDA64 gaf mij eindelijk de indicatie van de cpu temperatuur weer (idle 35° en na het bekijken van video > 50°)
    - Besloten om eens een kijkje te nemen in de binnenkant en dan merkte ik een dikke stalen plaat dat aan de bovenkant gemonteerd werd om de warmte straling van de cpu (eigenlijk een SOC) naar boven toe tegen te gaan, vandaar de koele bovenkant en warmtestraling naar onder.
Op de SOC zit een kleine koel-element, veel te klein volgens mij.
Nu ben ik bezig met een projectje om er een ventilator in te plaatsen met variabel toerental.
Hieronder 2 foto's van het moederbord, je kan duidelijk de metalen plaat zien ...
onder PCB.JPG

boven PCB.JPG
Laatst gewijzigd door lacer op 12 Jun 2016, 13:21, 2 keer totaal gewijzigd.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

zorka
Member
Member
Berichten: 75
Lid geworden op: 28 Dec 2011
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Ik heb nieuw speelgoed!

Berichtdoor zorka » 12 Jun 2016, 13:06

lacer schreef:AIDA64 installeren via Google Play store, daar kom je al veel te weten over je systeem.
Hiermee heb ik o.a. de temperatuur van m'n cpu kunnen checken.
Ook veel ander info over het systeem kom je te weten.


Info van de Remix mini in bijlage

Screenshot_2016-06-12-14-03-33.png

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1919
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor lacer » 12 Jun 2016, 13:14

Gebruikte chipsets (belangrijkste opschrift genoteerd)
LAN: H1102NL - 1610
RAM: SKhynix HSTQ4G63 AFA RDC 516A
AV/SPDIF: MXT8234 158
FLASH: San Disk x428107001 sdinrgama -008G WB20160220 Taiwan
WIFI: 8189ETV (RTL Realtek) G2033G2 GG07
SD: GL850G (Genesys USB controller)
Er is nog een Lan chipje, naast de H1102NL, maar dat is wat te klein om te lezen met mijn vergrootglas.

    - Resetknopje zit binnenin de 3,5mm audio uitgang, maar volgens een fora wordt deze niet gebruikt, of niet doorverbonden ...
    - De audio laat ik via de 3,5mm uitgang naar m'n versterker lopen en dat werkt goed, ben wel geen audiofiel en kan de kwaliteit niet goed inschatten, maar voor normaal gebruik, mp3 tjes en video geen probleem.
    - Om media van het thuisnetwerk af te spelen gebruik ik Kodi en niet de bijgeleverde Adroid apps.
    - Wel merkte ik op dat bij de HDMI haperingen de aparte audio output niet onderbreekt, enkel audio en video via HDMI naar de Samsung TV.
    Waarschijnlijk is het wel een HDMI probleem van de MXQ naar de TV die raar doet ? Heb alvast geen haperingen met de Raspberry 2B met Kodi.
    - Met HDMI-CEC kan je met de AB van de TV de MXQ bedienen, wel niet alle HDMI TV ingangen zijn hiervoor geschikt.
    - Wel spijtig dat er niet voldoende media knoppen op de MXQ afstandsbediening zitten zoals STOP en PAUSE, nu moet het via OSD.
    - Met een draadloze muis werkt het heel soepel, maar het heeft uiteraard beperkingen.
    -M'n Logitec K400 draadloos toesenbordje wilde eerst niet werken, maar ik zal dit later nog eens bekijken.
edit: K400 werkt, maar soms bij het naar de Kodi home gaan via escape, is ie wat sloom ...
Laatst gewijzigd door lacer op 12 Jun 2016, 17:50, 2 keer totaal gewijzigd.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor dior dna » 12 Jun 2016, 13:46

lacer schreef:- Besloten om eens een kijkje te nemen in de binnenkant

je kan misschien je bord toevoegen aan http://freaktab.com forum

Code: Selecteer alles

TV Player Support
 AMLogic based TV Players
  S905 ENY / ACEMAX / OTT
   Summary: Different s905 boards

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor dior dna » 12 Jun 2016, 13:54

lacer schreef:Resetknopje zit binnenin de 3,5mm audio uitgang, maar volgens een fora wordt deze niet gebruikt, of niet doorverbonden ...

Reset knop wordt zeker en vast gebruikt en dient o.a. om recovery te booten (bijvoorbeeld voor manuele upgrade/flash). (En bij sommige modellen ook om via USB te flashen). Heb je al geprobeerd?
Ook, moest 1GB RAM soms niet voldoende blijken, dan kan je een (pakweg 2GB) swap partitie op je (hopelijk snelle) sdcard aan maken. Het is altijd beter om even te swappen dan out-of-memory te gaan.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1919
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor lacer » 12 Jun 2016, 14:02

Neen, nog niet moeten Flashen :lol:
Wel goed om weten dat je een SD kaart kunt gebruiken voor de Swap. Heb je daar een handleiding voor gevonden ?

Bij Freaktab werken de links naar de afbeeldingen niet ...
Weet wel niet zeker of ik daar ga posten. Zo'n freak ben ik niet hoor :wink:

Een nl webshop die deze spelers ook verkoopt :
https://www.tvexpert.nl/android-tv-box/ ... -s905.html
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor dior dna » 12 Jun 2016, 14:10

lacer schreef:Wel goed om weten dat je een SD kaart kunt gebruiken voor de Swap. Heb je daar een handleiding voor gevonden ?
[...]
Een nl webshop die deze spelers ook verkoopt :
https://www.tvexpert.nl/android-tv-box/ ... -s905.html

Die is zogenaamd met 4K Ultra HD ondersteuning
(een van de zo vele MXQ Pro modellen, vandaar o.a. dat men ze tracht te catalogeren op freaktab en amlinux fora)
Het swappen is een decennia oud normaal gebruik op UNIX en dus ook op Linux/Android in het bijzonder.
Je moet wel root access hebben. Men kan een script maken dat tijdens het booten de swap activeert.
Het gebruik is (ten onrechte), op Android wat ongebruikelijk (vanwege normaliter geen root access).
PM me indien je meer info nodig hebt.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27105
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor r2504 » 12 Jun 2016, 14:21

dior dna schreef:Kan je volgende lijnen uit /system/build.prop eens tonen:


Het ding zit momenteel in de verpakking maar ik zal het eerstdaags wel eens doen.

HDMI-CEC werkte trouwens prima op een Samsung TV.

Muisbediening (en die is noodzakelijk voor een aantal apps) via de AB werkt wel niet vlot... het switchen tussen muis/niet-muis gaat soms raar.

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1919
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor lacer » 12 Jun 2016, 14:31

Inderdaad, de muis via de AB werkt soms raar, na activeren komt ze midden in 't beeld te staan, maar je ziet ze maar als je ze verplaatst hebt.
Voor Youtube is een aparte muis of toetsenbord inderdaad een must, anders moet je constant switchen tussen muis en scrollen met de up - down toetsen.

Eigenlijk kan je ook niet verwachten dat voor die lage prijs je een volledig op en top werkend product hebt, het blijft een beetje verhelpen hier en daar. Ik denk dat velen het er wel voor over hebben de MXQ een go te geven, diegene met een dikkere portemonnee kunnen beter uitkijken naar iets anders.

dior dna, je hebt een PM
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1919
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor lacer » 12 Jun 2016, 17:07

r2504 schreef:Het ding zit momenteel in de verpakking ...


Heb je er al genoeg van :-)
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1919
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor lacer » 12 Jun 2016, 18:10

dior dna schreef:Kan je volgende lijnen uit /system/build.prop eens tonen:

Code: Selecteer alles

ro.build.fingerprint
ro.product.model
ro.board.platform


ro.build.fingerprint=Android/mxqpro_nexbox/mxqpro_nexbox:5.1.1/MXQ-Pro-NEXBOX/20160309:userdebug/test-keys
ro.product.model=Mxq-Pro-NEXBOX
ro.board.platform=gxbaby

edit: typfoutje
Laatst gewijzigd door lacer op 13 Jun 2016, 11:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor dior dna » 12 Jun 2016, 23:39

lacer schreef:
dior dna schreef:Kan je volgende lijnen uit /system/build.prop eens tonen:

Code: Selecteer alles

ro.build.fingerprint
ro.product.model
ro.board.platform


ro.build.fingerprint=Android/mxqpro_nexbox/mxqpro_nexbox:5.1.1/MXQ-Pro-NEXBOX/20160309:userdebug/test-keys
ro.product.model=Mxq-Pro-NETBOX
ro.board.platform=gxbaby

interessant ...
is er ook ergens p201 in build.prop?
de meeste MXQ Pro blahblah build.prop die ik tot nu toe gezien heb hadden allen

Code: Selecteer alles

ro.board.platform=gxbaby
ro.build.fingerprint=Android/p201/p201:5.1.1/LMY47V/YYYYMMDD:user/test-keys

en de enige verschillen waren

Code: Selecteer alles

ro.product.model=MODEL

waar MODEL steeds een tikkeltje anders bv

Code: Selecteer alles

'MXQPRO' 'MXQ PRO' 'MXQPro'

Maar de ROMs zijn steeds specifiek voor een model motherboard/chipset combinatie
Het is te zeggen, soms zijn ze uitwisselbaar maar dan werkt een of andere functie (bv WiFi) niet,
ofwel boot de box niet (bv als de device tree verschilt).

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Re: Ik heb nieuw speelgoed!

Berichtdoor dior dna » 12 Jun 2016, 23:57

zorka schreef:
lacer schreef:AIDA64 installeren via Google Play store, daar kom je al veel te weten over je systeem.
Hiermee heb ik o.a. de temperatuur van m'n cpu kunnen checken.
Ook veel ander info over het systeem kom je te weten.

Info van de Remix mini in bijlage
Screenshot_2016-06-12-14-03-33.png

De kernel is (zoals op alle s905) 64bit maar is Android ook 64bit?
kijk eens naar de abi in build.prop (dit is op een MXQ Pro 4K die ik ooit had (maar heb weggegeven))

Code: Selecteer alles

$ grep ^ro.product.cpu.abi build.prop
ro.product.cpu.abi=armeabi-v7a
ro.product.cpu.abi2=armeabi
ro.product.cpu.abilist=armeabi-v7a,armeabi
ro.product.cpu.abilist32=armeabi-v7a,armeabi
ro.product.cpu.abilist64=

en kijk eens in /data/dalvik-cache of er zowel een arm als arm64 directory is.
ter vergelijking: hier is hetzelfde voor een 64bit Android Wileyfox Swift phone (van een vriend):

Code: Selecteer alles

# grep ^ro.product.cpu.abi build.prop
ro.product.cpu.abi=arm64-v8a
ro.product.cpu.abilist=arm64-v8a,armeabi-v7a,armeabi
ro.product.cpu.abilist32=armeabi-v7a,armeabi
ro.product.cpu.abilist64=arm64-v8a

Code: Selecteer alles

# ls /data/dalvik-cache/
arm  arm64  profiles

de temperatuur kan normaliter je aflezen met

Code: Selecteer alles

MiniMX-G:~ # cat /sys/devices/virtual/thermal/thermal_zone0/temp
37

(dit is op mijn 2/16 MiniMX-G)

zorka
Member
Member
Berichten: 75
Lid geworden op: 28 Dec 2011
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: Ik heb nieuw speelgoed!

Berichtdoor zorka » 13 Jun 2016, 07:36

Screenshot_2016-06-13-08-35-31.png


de rest bekijk ik straks ff

Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5335
Lid geworden op: 27 Feb 2007
Locatie: Antwerpen 2
Bedankt: 442 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 682 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor TiTanium » 13 Jun 2016, 16:26

Zorka, kan je hier verder gaan aub ;)
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X@4.8Ghz ~ 32GB@3000Mhz Quad ~ GTX1080Ti Strix ~ M.2 Samsung EVO 960 500GB
MONITOR: Samsung S27A950D & S27B750V
TABLET: Samsung TABpro 10.1 4G + 64GB -> IOM
GSM: Samsung Galaxy S7 Edge + 200GB -> Mobilus M
Px: Tuttimus @ 85/20 ~ Px 11 ~ Mini decoder
eXtra: Sony 4K 55" TV ~ Netflix ~ TN CI+

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Re: Ik heb nieuw speelgoed!

Berichtdoor dior dna » 13 Jun 2016, 16:42

zorka schreef:Screenshot_2016-06-13-08-35-31.png
de rest bekijk ik straks ff

Perfect !!! Dit moet een van de eerste s905 64bit Android zijn.

zorka
Member
Member
Berichten: 75
Lid geworden op: 28 Dec 2011
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor zorka » 13 Jun 2016, 22:01

Mijn Remix mini is (nog) niet gerooted en zonder root geraak ik niet aan de "dalvik-cache" directory :-(

Ik heb voorlopig nog geen methode gevonden om het toestel te rooten zonder dit te openen, dus ik vrees dat ik die info (voorlopig) schuldig moet blijven :?

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1919
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor lacer » 13 Jun 2016, 22:22

Blijf aub bij het topic onderwerp MXQ Pro :wink:
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor dior dna » 13 Jun 2016, 23:08

lacer schreef:Blijf aub bij het topic onderwerp MXQ Pro :wink:

mijn excuses, allicht bedoelde de moderator TiTanium hiervoor met 'hier' meerbepaald 'elders' ...
Laatst gewijzigd door dior dna op 25 Jun 2016, 03:30, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4504
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 536 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor iceke » 14 Jun 2016, 09:21

Goh, het zijn prullen & als allesdoener vind ik het zelfs zijn geld niet waard...
1. Kodi is traaaaaaaaaag.
2. Besturing met ab is hopeloos
3. Je hebt een playstore, maar meer dan de helft is niet compatible (weeral prutsen met apk's)
4. Newbie vriendelijk kan je dat ding niet echt noemen

Waar is dat onding dan wel goed voor ? Ik heb er een digitalsignage player op lopen en daar gaat het voorlopig bij blijven denk ik.
Dus ja voor simpele projectjes (ip cam viewer/digital signage player/enz.) Nee voor dagelijks gebruik.

ancos
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 Mei 2015

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor ancos » 14 Jun 2016, 09:51

Ik vind dat mijn MXQ Pro het zonder problemen doet.
De internetverbinding is met netwekkabel, b-box 2 / 56 Mb/sec.
Veel KODI video add-ons heb ik niet geinstalleerd en beperkt zich tot enkele duitstalige TV zenders gezien deze meestal in HD te bekijken zijn.
Hoofdzakelijk doe ik met Mediathekview 11.0 via PC (Linux Mint of Xubuntu) de voor mij interessante video's downloaden op externe HD's aangesloten aan de MXQ Pro. Afspelen doe ik met KODI, geupgraded naar de recentste stabiele versie 16.1 Jarvis.
Natuurlijk is zo een TV Box geen alternatief en hangt af van ieders persoonlijke kijkcultuur.
Een alternatief zou eventueel DVB-T (2) zijn zoals in Duitsland waar men zowel meerdere openbare als private tv zenders via deze weg gratis kan ontvangen.
:-)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27105
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1808 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 313 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor r2504 » 14 Jun 2016, 10:09

ancos schreef:Afspelen doe ik met KODI, geupgraded naar de recentste stabiele versie 16.1 Jarvis.


Lang geleden dat ik Kodi nog gebruikt heb maar hoe upgrade je die ?

Als ik hem start maakt hij melding dat er een nieuwe versie is... maar dan ?

crackjack
Member
Member
Berichten: 68
Lid geworden op: 25 Okt 2015
Bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor crackjack » 14 Jun 2016, 11:00

r2504 schreef:Lang geleden dat ik Kodi nog gebruikt heb maar hoe upgrade je die ?

Als ik hem start maakt hij melding dat er een nieuwe versie is... maar dan ?

Bij de instellingen kan je "manual update" of "check updates" aanduiden
Dan vraagt hij het verder

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1919
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor lacer » 14 Jun 2016, 11:55

Kan je niet gewoon via de play store een nieuwe Kodi erop zetten ? Of is het ook niet compatibel ...
1. Kodi is traaaaaaaaaag.

Wel, na Adroid opgestart is en je klikt op het icoon start hij op in een paar seconden en is bijna 2 x zo snel dan Kodi in mijn Raspberry 2B.
Niet te vergelijken met Kodi op een PC waarschijnlijk ! Het blijft een mediaspeler om aan de tv te hangen en 't is geen volwaardige HTPC :roll:
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1393
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 126 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 229 keer
Contact:

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor fredo66 » 14 Jun 2016, 13:30

Werkt de VTM app daar goed op ? Hoe is de beeld en geluidskwaliteit, is dat 1080i of minder ?
VDSL2 Proximus 'Internet Start (z.v.l.)' - Fritzbox 7360v1 - Voip Weepee in en Megavoip uit - DVB-T tv-radio - Emtec Movie Cube S800h - Lenovo Yoga 300 - Motorola Moto E - Roku 3

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1400
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 132 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor BertG3 » 14 Jun 2016, 14:51

Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Ware een mooie aanvulling voor DVB-T (VRT)

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4504
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 536 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor iceke » 14 Jun 2016, 14:59

lacer schreef:Wel, na Adroid opgestart is en je klikt op het icoon start hij op in een paar seconden en is bijna 2 x zo snel dan Kodi in mijn Raspberry 2B.
Niet te vergelijken met Kodi op een PC waarschijnlijk ! Het blijft een mediaspeler om aan de tv te hangen en 't is geen volwaardige HTPC :roll:


Ik vergelijk met Nvidia tv, oke die is 8 keer duurder, maar die doet dan ineens ook wat hij moet doen ;-)
Soit, ik vind heel dat ding niet echt prettig werken voor een mediaplayer/android box voor onder den tv.

ancos
Starter
Starter
Berichten: 6
Lid geworden op: 23 Mei 2015

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor ancos » 14 Jun 2016, 15:05

Lang geleden dat ik Kodi nog gebruikt heb maar hoe upgrade je die ?

Als ik hem start maakt hij melding dat er een nieuwe versie is... maar dan ?


Kijk hier: https://www.youtube.com/watch?v=_kN6rgk1yhU

Het kan zijn als je Android 5.1 op je box hebt je wel andere beelden krijgt doch de werkwijze blijft dezelfde.
-Eerst de bestaande KODI verwijderen.
-Nieuwe versie downloaden.
-Niet vergeten: via settings > more settings > beveiliging > onbekende bronnen > onbekende apps installeren toestaan inschakelen.
-Gedownloade nieuwe KODI installeren en configureren.

Hier werkt KODI snel en goed.
Het is natuurlijk een programma dat door al zijn mogelijkheden en toepassingen zich zo direct niet als gebruiksvriendelijk presenteert doch eenmaal men ermee vertrouwd is toch meevalt.
Hier wordt mede door de huiselijke situatie praktisch nooit naar VRT, VTM en co gekeken maar uitsluitend naar de duitse TV.
Enkel het VTM of VRT nieuws wordt opgezet.
Vroeger kon ik ook nog cyclocross op de VRT of op Vier kijken doch ik heb geen Telenet Playtime en Playsports.
Dank het duopolie. :-(

succes

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 174
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 137 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor dior dna » 14 Jun 2016, 18:00

iceke schreef:3. Je hebt een playstore, maar meer dan de helft is niet compatible (weeral prutsen met apk's)

Welke Android apps zijn niet compatible?
De volgende media apps werken alvast wel (een persoonlijke keuze weliswaar)
- Stievie
- Netflix
- MUBI
- deRedactie
- Videozone
- Radioplus
- Spotify
- Google Play Music
- Google Play Movies
- Youtube
- Vimeo
(en nog vele andere, natuurlijk)

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1919
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor lacer » 15 Jun 2016, 09:28

Ik blijf nog verder Kodi Isengard gebruiken die standaard meegeleverd was.
Vind nog geen echte reden tot upgrade.
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3071
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 175 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor wied » 15 Jun 2016, 10:11

fredo66 schreef:Werkt de VTM app daar goed op ? Hoe is de beeld en geluidskwaliteit, is dat 1080i of minder ?


VTM app werkt perfect op Minix X7 met android kitkat 4.4.2. Zou dus geen probleem moeten zijn voor deze MXQ Pro...
Proximus Start, OVH, Tempo Easy, Scarlet Red, FTA DVB-T/S2, Netflix

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4275
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 228 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 129 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor honda4life » 19 Jun 2016, 09:49

Een waardige vervanger voor een Raspberry Pi als media player?
Doet ook z'n ding vind ik persoonlijk (of toch voor mijn gebruik).
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1919
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 102 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor lacer » 19 Jun 2016, 11:03

Ja, een vervanger, mits opkuis Android en Kodi apps, al zijn er ook wat voor en nadelen zoals:

Pro:
Goedkoper vooral (3 à 4x)
Compleet geleverd met HDMI kabel, remote, voeding en behuizing.
Sneller

Contra:
Heeft af en toe wat kuren met de HDMI uitgang, kan ook de TV zijn, ook verschillende HDMI ingangen geprobeerd, nog niet getest op een andere TV. .
Afstandsbediening is ook niet top, maar ja een Rpi heeft er al geen...
Wordt onderaan goed warm, pootjes moeten langer zijn (dus apparaat hoger opstellen) zodat er meer lucht kan circuleren
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 2B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 16.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1400
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 132 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor BertG3 » 19 Jun 2016, 12:02

Misschien doe ik ambetant, maar ik zou graag weten of Stievie FREE met bediening via de remote controller goed werkt. Anders is dit voor naast DVB-T een goede aanvulling mits het gemakkelijk te bedienen is.

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3071
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 175 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor wied » 19 Jun 2016, 13:18

@BertG3

met android kitkat 4.4.2 (minix X7) werkt Stievie FREE alleen via ethernet kabel, en dus niet met een draadloos wifi signaal! Vrees dat deze MXQ box niet beter zal doen :-( Ik heb daarom Stievie FREE app vervangen door de nieuwe VTM app, welke ook via wifi TV signaal kan oppikken :-)
Remote bediening via draadloze USB muis (10 m bereik) is heel simpel en vlot, zij het dat de muis inderdaad wel wat gekke kuren vertoont...
Proximus Start, OVH, Tempo Easy, Scarlet Red, FTA DVB-T/S2, Netflix

BertG3
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1400
Lid geworden op: 27 Okt 2014
Bedankt: 132 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 160 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor BertG3 » 19 Jun 2016, 14:11

Aha. Die VTM app is dan wel interessant als aanvulling op dvb-t ! Thanks. Ik neem de MXQ in overweging.

dean3009
Premium Member
Premium Member
Berichten: 735
Lid geworden op: 07 Mei 2007
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor dean3009 » 19 Jun 2016, 17:37

Van welk "merk" is die van jullie? Lijken er precies meerdere die de "MXQ Pro"-benaming gebruiken.
Van mij van Nexbox, en die lijkt toch wat aan de trage kant tegenover m'n Mini M8S (die wel 2GB RAM heeft vs 1GB, maar zelfde SoC).

wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3071
Lid geworden op: 28 Okt 2011
Locatie: 'tstad
Bedankt: 175 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 260 keer

Re: MXQ Pro (Android TV Box)

Berichtdoor wied » 19 Jun 2016, 20:31

ik heb een Minix Neo X7 sinds zomer 2014 (75,00 € bij amazon)...

https://tweakers.net/productreview/8998 ... -16gb.html
Proximus Start, OVH, Tempo Easy, Scarlet Red, FTA DVB-T/S2, Netflix


Terug naar “Andere: DVB-T, TV over Internet (Bhaalu, Stievie, Yelo, ...), TV algemeen, ...”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten