asus rtac68u instelling

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1489
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

asus rtac68u instelling

Berichtdoor bartman » 30 Dec 2018, 01:33

als je gebruik maakt van de telenetmodem (die met ingebouwde routerfuncionaliteit) en je de routerfunctie op je eigen router af staat, is het dan wenselijk om volgende settings aan of af te laten?

Use internal DNS (staat nu aangevinkt)
Prevent dns rebind atttacks (staat nu aangevinkt)
Announce IPv6 on LAN (SLAAC)

zie afbeelding
Schermafbeelding 2018-12-30 om 01.28.26.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14736
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2534 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 699 keer
Contact:

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor philippe_d » 30 Dec 2018, 09:04

Maakt in principe niets uit, denk ik, gezien je asus niet als router staat ingesteld.
Hoe heb je de routerfunctie van de asus uitgeschakeld?
Kan je de bovenstaande screenshot nog eens opnieuw plaatsen, maar dan met hele scherm (ben bijvoorbeeld benieuwd wat er staat bij "Operation mode" bovenaan ...

[EDIT]
Uit jouw vorige posts lijkt met dat je ergens een probleem hebt op jouw lokaal netwerk.
- jouw post Telenet internet ligt eruit bleek dus geen Telenet, maar een lokaal netwerk probleem te zijn?
- jouw post Kodi 18 bleek dus geen Kodi probleem, maar ook een lokaal netwerk probleem te zijn?

Misschien moet je eens exact jouw netwerk configuratie uitleggen, wellicht kunnen we je dan beter helpen (met alle details: hoe toestellen onderling verbonden zijn, UTP, WLAN, powerlines, interne IP adressen.

PS
Best ook wat selectiever zijn met de keuze van de titel van het topic: als mensen op Google zoeken naar "Telenet ligt eruit" komen ze op jouw post terecht, die helemaal niets met Telenet te maken heeft :wink:
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1489
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor bartman » 30 Dec 2018, 12:16

zal de opstelling/configuratie spoedig plaatsen. Mag dat it deze draad of nieuw onderwerp?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14736
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2534 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 699 keer
Contact:

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor philippe_d » 30 Dec 2018, 12:46

Liefst geen nieuw onderwerp ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3323
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 260 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 200 keer

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor mailracer » 30 Dec 2018, 12:47

je kan dat hier doen, toch omdat het een router probleem betreft.

Wat je best kan doen als je al een telenet router hebt, is om je eigen router als Access-point in te stellen en telenet de verdeling van ip-adressen te laten doen en ook daar de nodige instellingen aan te passen.

Vaak helpt het om terug naar fabrieksinstellingen te gaan en enkele zaken opnieuw op te bouwen.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1489
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor bartman » 30 Dec 2018, 16:51

ntern netwerkopstelling

Garage
Telenet modem/router docsis3.0 ip = 192.168.0.1 prive en openbare wifi uitgeschakeld

Lanpoort —>Telenet powerlineadapter (nr 1) (staat er vlak naast)

Living
Telenet powerlineadapter(nr2) —>asus acrt68u dhcp uitgeschakeld (ip 192.168.0.2)
op deze asus router is niets op de wan poort aangesloten
aangesloten met utp kabels op de 4 lan poorten
1 telenet digicorder
2 smarttv
3 shield nvidia
4 powerlineadaptor (nr 2)

Kamer 1 boven
Telenet powerlineadapter (nr 3) —>Tplink 8 poort switch

aangesloten met utp kabels op de TPlink switch
1 iMac
2 odroid c2
3 blue sound sounder

kamer 2 boven
Telenet powerlineardapter (nr 4)

alle interne apparaten hebben een 192.168.0.xx(x) adres

hieronder enkele screenshots instellingen asus rt68u (max5) rest kan ik niet toevoegen in nieuwe post

als jullie bepaalde instellingen wenst kan ik die wel posten
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3323
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 260 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 200 keer

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor mailracer » 30 Dec 2018, 17:42

Je asus is correct ingesteld als AP. Maar Kan je niet gewoon de optie kiezen in een menu om hem als AP te gebruiken, zonder dat je zelf de DHCP moet uitzetten. Fabrieksinstellingen ook al geprobeerd ?

Als je snelheid tegenvalt op apparaten die niet via de asus geconnecteerd zijn, dan ligt de oorzaak bij de powerlines en/of de router van Telenet.

Snelheidsproblemen op je iMac kunnen dus niet aan de asus liggen

Soms helpt het met de powerlines te resetten zodat ze opnieuw moeten sync-en.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14736
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2534 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 699 keer
Contact:

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor philippe_d » 30 Dec 2018, 23:15

mailracer schreef:Je asus is correct ingesteld als AP. Maar Kan je niet gewoon de optie kiezen in een menu om hem als AP te gebruiken, zonder dat je zelf de DHCP moet uitzetten.

De screenshots hierboven herken ik niet (Tomato), dit is niet de stock Asus Firmware.
Bij de ASUS RT-AC68U kan je normaal kiezen tussen volgende "Operation Modes":
  • Wireless router mode (default).
  • Media Birdge (connecteert met een andere router via WiFi).
  • Access point mode.
Dit vind je onder Advances Settings > Administration > Operating mode

mailracer schreef:Als je snelheid tegenvalt op apparaten die niet via de asus geconnecteerd zijn, dan ligt de oorzaak bij de powerlines en/of de router van Telenet.

Eigenlijk zijn alle apparaten geconnecteerd via de powerline verbinding tussen de Telenet router en de Asus. Ik gok dus ook op de powerlines als oorzaak van het probleem.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1489
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor bartman » 31 Dec 2018, 02:40

Modbreak:
fullqote verwijderd
philippe_d schreef:
mailracer schreef:Je asus is correct ingesteld als AP. Maar Kan je niet gewoon de optie kiezen in een menu om hem als AP te gebruiken, zonder dat je zelf de DHCP moet uitzetten.

De screenshots hierboven herken ik niet (Tomato), dit is niet de stock Asus Firmware.
Bij de ASUS RT-AC68U kan je normaal kiezen tussen volgende "Operation Modes":
  • Wireless router mode (default).
  • Media Birdge (connecteert met een andere router via WiFi).
  • Access point mode.
Dit vind je onder Advances Settings > Administration > Operating mode

mailracer schreef:Als je snelheid tegenvalt op apparaten die niet via de asus geconnecteerd zijn, dan ligt de oorzaak bij de powerlines en/of de router van Telenet.

Eigenlijk zijn alle apparaten geconnecteerd via de powerline verbinding tussen de Telenet router en de Asus. Ik gok dus ook op de powerlines als oorzaak van het probleem.

de build komt hier vandaan https://advancedtomato.com/downloads/router/rt-ac68u

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3323
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 260 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 200 keer

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor mailracer » 31 Dec 2018, 09:22

Op zich maakt het niet uit voor de asus, hij zorgt enkel maar voor WiFi en werkt als switch voor de 4 apparaten die hier aangesloten zijn.

De snelheidsproblemen moet je daar niet gaan zoeken. Geef de asus opnieuw de fabrieksinstellingen en zet je dhcp uit. Geef hem ook niet hetzelfde ip-adres als je Telenet router. Dat geeft nmlk ook conflicten.

Als je dan problemen hebt met je snelheid verbind dan het apparaaat rechtstreeks met de router, desnoods ga je een FTP patch kabel kopen van 30 meter om dan zonder al te veel verhuis te testen. Als er dan zonder reset alles correct werkt, dan is je powerline-opstelling de oorzaak.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14736
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2534 keer
Recent bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 699 keer
Contact:

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor philippe_d » 31 Dec 2018, 10:08

Een opstelling met 4 powerlines in één netwerk, is dat niet vragen om problemen?
Hoe werkt dat eigenlijk?
    * Is het niet zo dat iedere powerline een "verbinidng" maakt met elk van de 3 andere powerlines in het netwerk, en dat dus de bandbreedte per powerline hierdoor drastisch vermindert?
    * en krijg je dan niet een hoop collisions (zoals de vroegere hubs) in je netwerk, vooral als er dan veel verschillende gebruikers aangesloten zijn?
* Zijn alle powerlines van dezelfde soort of merk? Hoewel er wel standaarden zijn (Powerline AV), blijken Powerlines van verschillende merken toch niet altijd zo goed samen te werken.
* Ook als er verschillende soorten door elkaar gebruikt worden (vb AV1200 met AV500) krijgt je hele netwerk waarschijnlijk maar de laagste snelheid?
* Als je AV1200 Powerlines gebruikt, zorg er dan voor dat ze allemaal aangesloten zijn op een stopcontact met aarding (en dat er een goede aarding is doorheen de woning).
* Liefst direct op het stopcontact, en niet via een of ander verlengsnoer.
* Als je stroomnet méérfasig is, dan moeten idealiter alle Powerlines op dezelfde fase zitten. Mogelijke oplossing hiervoor is een 3-fase koppelaar.
* Probeer eens met één van je PLC's uit te zetten (vb PLC 4 in kamer 2), misschien vind je de veroorzaker van het probleem?
* Heb je die 4de PLC in kamer 2 wel nodig? Kan je kamer 2 niet via WiFi van internet voorzien vanuit kamer 1? Of een UTP kabeltje tussen kamer 1 en 2, en aansluiten op de 8-P switch?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.01, profiel 100/30.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7491
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 543 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 338 keer

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor heist_175 » 31 Dec 2018, 10:26

philippe_d schreef:* Ook als er verschillende soorten door elkaar gebruikt worden (vb AV1200 met AV500) krijgt je hele netwerk waarschijnlijk maar de laagste snelheid?

Nee.
Bij mij staat een AV2000 aan de router, een AV2000 aan de pc boven en nog 2 AV600's aan 2 andere pc's.
Tussen de AV2000's krijg ik 450Mbps PLC (+/- 100Mbps netwerksnelheid), tussen de AV600 en de AV2000 krijg ik +/- 180Mbps PLC (+/- 50Mbps netwerksnelheid).
Ik heb wél alles van hetzelfde merk.

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1489
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: asus rtac68u instelling

Berichtdoor bartman » 31 Dec 2018, 10:34

de 4 powerlines zijn deze die in de telenetwinkels verkocht werden of worden type PG 9073

zo ziet het eruit in mijn thuisnetwerk op mijn.telenet

is de powerline die als eerste staat dan de nr 1 die vlak aan de modem hangt?
Schermafbeelding 2018-12-31 om 10.33.24.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: MSN [Bot] en 4 gasten