Open poorten ?

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 680
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Open poorten ?

Berichtdoor karine » 26 Aug 2018, 23:29

IK deed daarnet via http://www.grc.com een poortscan en zie twee rode vierkantjes en een hele hoop blauwe.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat alles groen wordt ?
Ik gebruik Eset smart security.
https://ibb.co/dzvg3U
https://ibb.co/jaB4OU

yaris
Plus Member
Plus Member
Berichten: 160
Lid geworden op: 14 Mei 2004
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor yaris » 27 Aug 2018, 00:15

Ik zie maar 1 rood vierkantje van 443 ssl.

Uitzetten zal je op je router / modem moeten doen.
Uit je reactie maak ik op dat je die poort niet zelf hebt opengezet dus ik vermoed dat je webinterface voor je router / modem openstaat.
Niet zo goed in deze tijden van hacking :-)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29209
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor r2504 » 27 Aug 2018, 09:01

karine schreef:Ik gebruik Eset smart security.


Je PC heeft en de firewall/anitivirus heeft hier niets mee te maken... het is je router die hiervoor zorgt (en/of je portforwarding gebruikt of specifieke poorten open zet).

GuntherDW
Pro Member
Pro Member
Berichten: 422
Lid geworden op: 11 Mei 2007
Locatie: zwijndrecht
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Contact:

Re: Open poorten ?

Berichtdoor GuntherDW » 27 Aug 2018, 09:21

De uitleg die hij geeft aan waarom poort 443 zou openstaan is nogal... wenkbrouwfronsend...
Zelfs al is die site 20j oud doet het meer aan schrik aanjagen dan echt helpen.

Nuja, zijn we gewend van GRC. Veel blabla maar weinig echte kennis.

Al is het inderdaad wel correct dat tenzij je deliberately een site host poort 443 niet zomaar open zou mogen staan.
Misschien remote management op een router oid open staan?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29209
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor r2504 » 27 Aug 2018, 09:38

Misschien trouwens al eens eerst vertellen bij welke provider je zit en welke modem/router je hebt staan.

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 680
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor karine » 27 Aug 2018, 20:19

Ik zit bij Telenet.
Garage staat de standaard modem.
Woonkamer staat een AP van Telenet van de booster actie.
Boven staat een telenet AP van NETGEAR. (wndr 4300 tn)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29209
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor r2504 » 27 Aug 2018, 22:17

Bij TN staat poort 80 en 443 standaard "open"... maar zolang je die niet forward is er niets aan de hand.

Niets om wakker van te liggen dus... en ook niets waar je iets aan kan doen.

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 680
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor karine » 27 Aug 2018, 22:54

Dus alles is in orde ?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29209
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor r2504 » 28 Aug 2018, 13:07

Als jij geen portforwarding hebt gedefinieerd op je HGW naar een interne PC (met mogelijks slechte beveiliging)... dan is alles in orde.

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 680
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor karine » 30 Aug 2018, 23:29

Enige poorten zijn die voor de nas die op de router open staan.
5005-5006
5000-5001

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1362
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 84 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor Sinna » 31 Aug 2018, 06:57

Zolang het verkeer naar die poorten maar versleuteld is...
5000/tcp is bij Synology niet versleuteld iirc, 5001/tcp wél.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29209
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor r2504 » 31 Aug 2018, 10:20

Poort 5000 zet je inderdaad best dicht... trouwens poort 5001 ook.

Er is geen enkele reden waarom DSM van buitenaf bereikbaar moet zijn (wil je dat toch doe het dan via een VPN).

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 680
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor karine » 01 Sep 2018, 19:55

Heb 5000 en 5001 dichtgezet.

En 5005-5006, is voor WebDAV, CalDAV.
Heb ik dat nodig ?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29209
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor r2504 » 02 Sep 2018, 12:01

karine schreef:En 5005-5006, is voor WebDAV, CalDAV.
Heb ik dat nodig ?


Dat zou jij beter moeten weten dan wij :lol:

Deel jij bestanden of agenda's over internet ?

karine
Premium Member
Premium Member
Berichten: 680
Lid geworden op: 04 Aug 2006
Locatie: Geel (Antwerpen)
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: Open poorten ?

Berichtdoor karine » 02 Sep 2018, 16:43

Deel niets nee.
Dus ook maar dichtgezet.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast