Instelling TP-Link router

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Instelling TP-Link router

Berichtdoor svermassen » 16 Mar 2018, 20:12

Allen,

iemand enig idee van het volgende.

Ik heb mijn volledig netwerk achter een TP-Link router staan.
Maar natuurlijk zijn mijn digicorders niet meer interactief.

Kan ik in de router de digicorders een IP-adres laten toewijzen van de WAN i.p.v. LAN?
Kan ze natuurlijk ook nog voor de router hangen, maar dat zou ik niet meer willen.

Bedankt !

datakiller
Pro Member
Pro Member
Berichten: 362
Lid geworden op: 01 Jan 2018
Bedankt: 12 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor datakiller » 16 Mar 2018, 20:52

Is dit niet iets met mac passthrough?

(Heb zelf geen TP-link en moet mijn digicorder van TN nog op de switch aansluiten die aan de modem hangt)
Afbeelding Afbeelding

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor svermassen » 16 Mar 2018, 21:57

Neen, dat is niet te vinden.
Raar

Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1291
Lid geworden op: 18 Feb 2014
Locatie: Gent
Bedankt: 137 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 124 keer

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor MaT » 16 Mar 2018, 22:23

1) Welk model?

2) Een bepaalde reden dat je ze niet voor je router wil? Er is maar 1 reden om ze na je router te hebben en dat is onderling opnames delen.
-Met name de kosten in verband met de eindapparatuur (modem, settopbox, ...) zouden beperkt kunnen worden, als die toestellen hergebruikt zouden kunnen worden of vrij gekozen worden door de klant- Bron

Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3986
Lid geworden op: 17 Nov 2009
Bedankt: 1340 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor raf1 » 16 Mar 2018, 22:33

Gewoon de handleiding van de TP-Link eens lezen.
De functie die je zoekt heet "IPTV" en je moet het instellen op "Bridge" en dan de poort waarop je Digicorder is aangesloten selecteren.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13637
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2195 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer
Contact:

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor philippe_d » 16 Mar 2018, 23:35

Voor zover deze instelling en/of de bridge functie bestaat in zijn router, zal deze alleen een oplossing bieden voor de digicoder(s) die op deze poort(en) zijn aangesloten.
Het is ook geen oplossing voor het probleem dat in het ideaal geval de digicorder 2 IP adressen moet krijgen (een WAN IP voor de interactiviteit, en een LAN IP voor de DNLA). Bovengenoemde bridge instelling geeft alleen de interactiviteit, en dat kan je evengoed bereiken met een kleine switch tussen de modem en de eigen router.

Het is ook geen oplossing indien de digicorders niet rechtstreeks aangesloten zijn op de router, maar "ergens" op het netwerk tussen de andere apparaten..

De TS moet ons dus meer info geven hoe zijn netwerk in elkaar zit.

De meest voor de hand liggende oplossing lijkt mij het gebruik van de Telenet HGW, maar wellicht zal de TS een goede reden hebben om voor een eigen router te kiezen (en deze discussie wil ik hier niet aangaan :wink: ).

PS. Deze discussie (en mogelijke oplossingen om een digicorder in je LAN te hangen) is al meermaals aan bod gekomen, onlangs nog:
viewtopic.php?f=50&t=48787 en
viewtopic.php?f=50&t=50855&p=717534#p715113
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor svermassen » 16 Mar 2018, 23:40

Zal eens de handleiding moeten lezen.
IPTV vind ik, maar kan enkel op bridge zetten en geen poort selecteren.

Geen specifieke reden om deze achter de modem te plaatsen.
Ik heb wel een modem only en maar 1 netwerkaansluiting. Dus dan moet ik een kleine switch extra hangen.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13637
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2195 keer
Recent bedankt: 21 keer
Uitgedeelde bedankjes: 608 keer
Contact:

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor philippe_d » 16 Mar 2018, 23:58

MaT schreef:Een bepaalde reden dat je ze niet voor je router wil? Er is maar 1 reden om ze na je router te hebben en dat is onderling opnames delen.

Volgens mij kan je altijd opnames delen tussen 2 interactieve digicorders (zelfs als die voor de router staan), zolang die op dezelfde modem staan (en aangemeld zijn bij Telenet op dezelfde account).

Ik zie maar 2 redenen om ze achter de router hebben:
    - DNLA mogelijkheid (afspelen van media vanaop de PC naar de TV).
    - mogelijkheid om ze op je LAN te zetten zonder extra bekabeling naar de router.
Opnames delen is volgens mij géén reden ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor svermassen » 17 Mar 2018, 10:01

Inderdaad, opnames delen gaat goed.
Enkel wordt dan het MAC-adres weergegeven i.p.v. de benaming.
Maar wat niet gaat is de TV-theek.
En is logisch, nog steeds belachelijk van TN, dat die dan rechtstreeks moet hangen.

Lokale media afspelen op die digicorders doen wij toch niet.
Met onze smart TV ook niet, die ondersteund een deel zaken niet, waardoor dat je soms geen geluid hebt.
Zal dan ook nog eens in het andere toppic kijken, maar vermoed dat ik ze gewoon er terug voor ga hangen.
Snelste oplossing :-D

Gebruikersavatar
buthead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 853
Lid geworden op: 10 Jan 2016
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor buthead » 17 Mar 2018, 19:38

Ik heb hier 2 poorten op IPTV gezet en router aan uit en het werkt perfect
Internet = Whoppa + WirelessBelgië( todo )
Telefonie/GSM = Orange Dolfijn 15 + Chatsim
TV = Stevie Free + Telenet TV + Netflix

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2660
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 210 keer
Recent bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 156 keer

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor mailracer » 17 Mar 2018, 20:38

svermassen schreef:Zal eens de handleiding moeten lezen.
IPTV vind ik, maar kan enkel op bridge zetten en geen poort selecteren.

Geen specifieke reden om deze achter de modem te plaatsen.
Ik heb wel een modem only en maar 1 netwerkaansluiting. Dus dan moet ik een kleine switch extra hangen.


vroeger had ik ook een kleine switch tussen modem en router voor de digicorder, nadien kon ik iptv gebruiken op een synology-router, maar nadien heb ik een grote switch geplaatst waar ik via vlan een scheiding op mijn netwerk heb gemaakt tussen wan en lan.

normaal moet je de iptv functie's kiezen per poort op een router die dit ondersteund. bij tp-link is het wel ingewikkeld voorgesteld
https://www.tp-link.com/nl/faq-445.html

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Contact:

Re: Instelling TP-Link router

Berichtdoor svermassen » 17 Mar 2018, 22:36

Mooi, lekker complex.
Zal het nog wel eens proberen, voorlopig maar gewoon terug voor de router gezet :-D


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast