Ubiquiti vraag

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 599
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Contact:

Ubiquiti vraag

Berichtdoor Doktor Avalanche » 10 Okt 2017, 09:06

Beste,

Ik heb thuis in de woonkamer een Ubiquiti UAP-AC-LR geplaatst, en op het eerste verdiep een UAP-AC.
Als ik dicht bij UAP-AC-LR of UAP-AC sta werkt alles perfect, maar als ik in een zone sta waar beide toestellen dekking hebben, is het niets meer.
Als ik op mijn smartphone kijk, heb ik zeer goed bereik van beide UAP-AC-LR en UAP-AC, maar qua internet komt er niets door.
Iemand een idee wat dit kan zijn en hoe op te lossen?

Beide toestellen hebben de laatste firmware gekregen.


Wim
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27430
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1818 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 321 keer

Re: Ubiquiti vraag

Berichtdoor r2504 » 10 Okt 2017, 09:52

Waar heb je het probleem... op 2.4 of 5 GHz ?

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 599
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Contact:

Re: Ubiquiti vraag

Berichtdoor Doktor Avalanche » 10 Okt 2017, 09:56

2.4

Het is ook niet alleen mijn smartphone, ook die van mijn vrouw heeft dit.
Er zitten ook niet veel andere WIFI's in de buurt, er zijn er wel.
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3176
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 406 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 406 keer

Re: Ubiquiti vraag

Berichtdoor Joe de Mannen » 10 Okt 2017, 10:00

Was het niet zo dat die zero handoff nipt steekt met zendvermogen en zo ? ik kan me vergissen
J.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27430
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1818 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 321 keer

Re: Ubiquiti vraag

Berichtdoor r2504 » 10 Okt 2017, 10:07

Zero handoff wordt al lang niet meer gebruikt.

Hoe werken de AP's afzonderlijk... dus als je om beurt één uitzet ?

Zitten ze beide op een afzonderlijk kanaal (auto instelling) ?

My_download
Member
Member
Berichten: 83
Lid geworden op: 09 Apr 2004
Locatie: Heusden-Zolder
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Ubiquiti vraag

Berichtdoor My_download » 10 Okt 2017, 10:15

Heb je in de Advanced settings "Airtime Fairness" aan staan?
Eventueel ook Band Steering zodat elk device naar 5G gestuurd wordt daar waar het kan?

Airtime Fairness zorgt er voor (zou er voor moeten zorgen?) dat een device met een slechte (2.4Ghz) verbinding niet alle beschikbare bandbreedte gaat opsouperen zodat ook toestellen met een veel betere verbinding geen internet throughput meer overhouden.

Wordt redelijk goed uitgelegd in één van die Ubiquiti youtube video's, deze denk ik... https://youtu.be/UZTYb07GZUY
Zelf heb ik twee AC-Lite AP's met Airtime Fairness op ON en heb ik de problemen die jij vermeld niet.

Doktor Avalanche
Premium Member
Premium Member
Berichten: 599
Lid geworden op: 21 Dec 2010
Locatie: Oostmalle
Bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Contact:

Re: Ubiquiti vraag

Berichtdoor Doktor Avalanche » 10 Okt 2017, 18:43

:oops:
Ik heb deze twee AP apart geconfigureerd (uit de doos gehaald en een SSID gegeven, allebei hetzelfde)
En dus niet via Settings ==> wireless netwerk
Ik vermoed dat dat het probleem is geweest, nu even zo testen. Maar het werkt precies toch wel nu!!
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27430
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1818 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 321 keer

Re: Ubiquiti vraag

Berichtdoor r2504 » 10 Okt 2017, 19:39

Doktor Avalanche schreef:Ik heb deze twee AP apart geconfigureerd (uit de doos gehaald en een SSID gegeven, allebei hetzelfde)


Je moet die toch adopten in je controller... hoe geef jij die zomaar een SSID ?

Doktor Avalanche schreef:En dus niet via Settings ==> wireless netwerk


Daar moet je ook maar één keer zijn... initieel voor je SSID en encryptie te definiëren... nadien krijgen alle AP's die je aansluit dezelfde settings bij het adopten in de controller.

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 928
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 89 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: Ubiquiti vraag

Berichtdoor petzl » 10 Okt 2017, 20:45

20 of 40 mhz kanalen op 2.4?
Afbeelding


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten