Suggestie wireless oplossing thuis

helmuteke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 418
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Suggestie wireless oplossing thuis

Berichtdoor helmuteke » 30 Sep 2017, 17:59

Het wireless is de laatste tijd bij mij een ramp.

Heb de standaard BBOX , daarachter nog een TP-link router in andere ruimte dat ook uitzend alsook boven nog een wifi repeater.
ik heb zo het gevoel dat die apparaten elkaar tegen aan het werken zijn .

Dus wil ik één compleet en beheerbaarsysteem ( heb overal wel wat UTP liggen)

Wat zijn jullie suggesties ??

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5782
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 429 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 306 keer

Re: Suggestie wireless oplossing thuis

Berichtdoor heist_175 » 30 Sep 2017, 18:47

> "de laatste tijd" >> wat is er recent veranderd? De kabouters die ik al ben tegengekomen kennen niet veel van IT, dus die zullen de settings niet aangepast hebben?
> de wifi-repeater >> hoe is die aangesloten, als AP op een UTP, of als repeater op het wifi signaal?
> als je zegt "is een ramp" >> met welk toestel (tablet, smartphone, pc, ...) aangesloten op welk toestel (bbox3, TPLink, Wifirepeater) krijg je welk soort probleem (lage snelheid, hoge ping, verbindingsproblemen, bereik, ...)?

Voor je een oplossing zoekt van een probleem, is het vaak een goede zaak om het probleem goed in kaart te brengen.
Mijn advies zou zijn om uw huidige setup te analyseren en te verfijnen; als het probleem zou blijven, kan je nog altijd andere hardware aanschaffen.

helmuteke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 418
Lid geworden op: 08 Feb 2010
Bedankt: 24 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Suggestie wireless oplossing thuis

Berichtdoor helmuteke » 30 Sep 2017, 19:09

Vroeger had ik een linksys E2000 router ipv de TPlink

vanaf die TPlink kom ik rare dingen tegen0

Soms lukt surfen niet , krijg je een error code in de browser.
Bereik is een algemene ramp , waar je soms bereik heb kan dit 5 minuten later niet zijn.
De AP is verbonden met de TPlink via ethernet

De BBox zend een SSID uit
De TP-link en de AP zend een andere uit

Er loopt nog een ethernetkabel naar de tuin (chalet 1 ) van waar er een een powerline vertrekt naar Chalet 2
De tp-link router heeft ook powerline en ondervind soms dat deze in het rond praten en niet naar de BBOX geraken

Speedtest :

Via kabel op BBOX : 60Mbps
Via SSID BBOX : 57Mbps
Via TPLInk kabel :60Mbps
Via TPlink SSID : 16 Mbps als de repeater is uitgetrokken op deze SSID 34Mbps

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 4840
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 495 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 70 keer

Re: Suggestie wireless oplossing thuis

Berichtdoor selder » 02 Okt 2017, 12:48

Ik ben van een duplex appartement verhuisd naar een 3 verdiep huis, waarbij de kinderkamer(s) op de hoogste verdieping is.

In het appartement hadden alle devices zo goed als "line of sight" met de Apple Airport Extreme 802.11ac - behalve de slaapkamers boven, maar een flinterdunne plafond/vloer.

Ik had ook "schrik" om met diezelfde 802.11ac Airport nu 3 verdiepen te voorzien van WIFI, en dan zeker de iPads van de dochter op de hoogste verdieping. Telenet komt binnen in de kelder, maar heb bij de installatie gevraagd om de NIU in de living achter het TV meubel te installeren. Daar een modem-only en daar dan m'n Airport 802.11ac op aangesloten, en ...

... dat gaat dus allemaal probleemloos... Probleemloos op de hoogste verdieping met 3 iPads tegelijk youtube/netflix/Yelo-brol van Telenet. Allemaal in de hoogst mogelijke kwaliteit op die oude iPad Airs...

Zelfs in de bureau, die is wel vlak boven de Airport, waar m'n DAN A4-SFX Game PC staat, verbind ik nu draadloos via het 5GHz netwerk en dat gaat probleemloos - ik kan er zonder moeite Quake Champions (multiplayer over het internet hé) op spelen, en ik merk geen verschil met de kabel...
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28453
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1866 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 360 keer

Re: Suggestie wireless oplossing thuis

Berichtdoor r2504 » 02 Okt 2017, 13:48

helmuteke schreef:Wat zijn jullie suggesties ??


Gooi alles buiten en plaats één of meerdere (afhankelijk van de oppervlakte) Unifi AC AP's.

dejean
Pro Member
Pro Member
Berichten: 348
Lid geworden op: 25 Jan 2006
Locatie: wolvertem
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Suggestie wireless oplossing thuis

Berichtdoor dejean » 02 Okt 2017, 14:26

+1 plaats één AP zo centraal mogelijk en al die problemen zijn opgelost.
Ik heb wel een LR gekozen, vermogen kan je aanpassen indien nodig

https://www.routercenter.be/product/708 ... ifications
Proximus internet start 60/4
Afbeelding

ditCh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3867
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Locatie: Leuven
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer

Re: Suggestie wireless oplossing thuis

Berichtdoor ditCh » 02 Okt 2017, 15:45

Ik heb op elke verdieping tijdens de bouw netwerk voorzien op plafond hoogte. Daar hangen nu op gelijkvloers en op het eerste Mikrotiks Wap AC's. Heel content van. Buiten heb ik aan mijn gevel ook nog een kabel voorzien, daar komt mogelijks nog zo een Wap AC (maar voorlopig is het bereik buiten wel dik ok). Misschien dat ik er iets hang in functie van wireless belgië.
Instant human. Just add coffee.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28453
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1866 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 360 keer

Re: Suggestie wireless oplossing thuis

Berichtdoor r2504 » 02 Okt 2017, 15:49

Of iemand één of meerdere AP's nodig heeft kan je nooit op voorhand weten... maar het leuke is dat je er gewoon één extra kan inpluggen (zeker als je overal UTP kabel hebt liggen) en meteen alles werkt zonder nog manueel iets te moeten configureren.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast