netwerkje thuis

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1372
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

netwerkje thuis

Berichtdoor bartman » 27 Sep 2017, 15:15

zou het volgende werken?
de switch in het rood zou ik nog willen kopen
bedoeling is van wat orde in de bedrading te scheppen door naar zo kort mogelijke netwerkkabels te gaan tussen de bronnen (tv, digicorder, mediastreamer, audiostreamer) enerzijds en de switch, en vanaf de switch een langere utp kabel naar de wifi/router (router functionaliteit is uitgeschakeld omdat ik een telenetmodel/router bezit. Het wifiapparaat wil ik verderaf zetten van de bronnen want nu is de ontvangst soms minder. Vanaf het wifiapparaat terug en utp kabel naar de telenet homeplug.
Moet de switch van een bepaald techniciteit voorzien te zijn?

dus zoals het er momenteel uitziet zijn de bronnen elk met een utp verbonden met de wifirouter, nu zou ik ze willen verbinden met een switch die dan vlak in de buurt komt en dan een utp naar de wifi die ik dan op een verdere locatie zou plaatsen
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27246
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: netwerkje thuis

Berichtdoor r2504 » 27 Sep 2017, 16:08

Waarom zit die homeplug op de WAN kant van een router (die de routerfunctionaliteit disabled heeft) ?

Het lijkt me logischer de homeplug gewoon op je rode switch aan te sluiten... je "router" is hier niet meer dan een AP.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5962
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 449 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 82 keer

Re: netwerkje thuis

Berichtdoor ITnetadmin » 27 Sep 2017, 17:03

Ten eerste: al ns gedacht aan jpg?

Ten tweede: je tekening is hopeloos onduidelijk.
Waar komt het internet binnen?
Welke IP adressen of ranges bevindt elke interface zich in?
...

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1372
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: RE: Re: netwerkje thuis

Berichtdoor bartman » 27 Sep 2017, 18:30

ITnetadmin schreef:Ten eerste: al ns gedacht aan jpg?

Ten tweede: je tekening is hopeloos onduidelijk.
Waar komt het internet binnen?
Welke IP adressen of ranges bevindt elke interface zich in?
...
in de garage hangt het witte telenetbakje vandaaruit een utp naar een homeplug vlakbij. Boven achter het tv meubel zit de 2de homeplug vandaar loopt een utp naar mijn Wifirouter en daarop zitten 4 bronnen aangesloten

Verstuurd vanaf mijn Nexus 6P met Tapatalk

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1372
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: RE: Re: netwerkje thuis

Berichtdoor bartman » 27 Sep 2017, 18:34

r2504 schreef:Waarom zit die homeplug op de WAN kant van een router (die de routerfunctionaliteit disabled heeft) ?

Het lijkt me logischer de homeplug gewoon op je rode switch aan te sluiten... je "router" is hier niet meer dan een AP.
als ik goed ben heb ik de wan via een instelling verandert in een extra lan

Verstuurd vanaf mijn Nexus 6P met Tapatalk

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 27246
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1813 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 315 keer

Re: RE: Re: netwerkje thuis

Berichtdoor r2504 » 27 Sep 2017, 18:38

bartman schreef:in de garage hangt het witte telenetbakje vandaaruit een utp naar een homeplug vlakbij. Boven achter het tv meubel zit de 2de homeplug vandaar loopt een utp naar mijn Wifirouter en daarop zitten 4 bronnen aangesloten


Niet echt ideaal dan... je powerline is de bottleneck van gans je installatie (nu ja, als je echt niet anders kan).

bartman schreef:als ik goed ben heb ik de wan via een instelling verandert in een extra lan


Dat zou best kunnen... maar als je een nieuwe switch gaat plaatsen zou ik het zeker niet meer zo doen. Maak de nieuwe switch je "centrale"... connecteer daar dus je powerline op, alsook je AP ("router").

bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1372
Lid geworden op: 08 Nov 2004
Locatie: Nossegem
Bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: RE: Re: RE: Re: netwerkje thuis

Berichtdoor bartman » 27 Sep 2017, 20:49

r2504 schreef:
bartman schreef:in de garage hangt het witte telenetbakje vandaaruit een utp naar een homeplug vlakbij. Boven achter het tv meubel zit de 2de homeplug vandaar loopt een utp naar mijn Wifirouter en daarop zitten 4 bronnen aangesloten


Niet echt ideaal dan... je powerline is de bottleneck van gans je installatie (nu ja, als je echt niet anders kan).

bartman schreef:als ik goed ben heb ik de wan via een instelling verandert in een extra lan


Dat zou best kunnen... maar als je een nieuwe switch gaat plaatsen zou ik het zeker niet meer zo doen. Maak de nieuwe switch je "centrale"... connecteer daar dus je powerline op, alsook je AP ("router").
met dat idee speelde ik ook. Kan ook hetvolgende: In de living plaats ik een extra homeplug waarop enkel de Wifi verbonden is en anderzijds op de andere homeplug de switch.

Verstuurd vanaf mijn Nexus 6P met Tapatalk


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast