Fritzbox 3490 als AP

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 391
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Fritzbox 3490 als AP

Berichtdoor broke23 » 18 Jan 2017, 10:14

Is er interesse in een Fritzbox 3490 van Begin vorig jaar (13/02/2016 via bol.com)?

Mogelijk doe ik deze van de hand voor een 7490 (DECT en telefooncentrale) en pols hier even mochten er gegadigden zijn.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13768
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2218 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: [Prijspeiling] Fritzbox 3490

Berichtdoor philippe_d » 18 Jan 2017, 13:51

Als je er geen (aanvaardbare) prijs voor krijgt, kan je die Fritz 3490 misschien beter houden als reserve acces point.

Als je deze 3490 instelt als "IP Client" achter de nieuwe 7490:
    - krijg je in je netwerk een extra WiFi AC access point bij.
    - werkt goed samen met de main FritzBox (bijvoorbeeld mogelijkheid tot overname van het "Guest Network" van de eerste FritzBox).
    - krijg je een (4-poort) gigabit switch, met IGMP odersteuning: werkt dus perfect achter de dynamic bridge van de FritzBox 7490 om TV + internet door te geven aan decoder(s) / PC over één UTP kabel.
PS. Officiëel ondersteunt de 3490 geen Telefonie, gezien er geen Telefonie hardware aanwezig is (geen telefoon ingang, geen PST uitgang, geen ISDN So bus).
Maar de telefonie software is wel volledig aanwezig in de Firmware. Je kan dus:
    - SIP accounts aanmaken (max 20).
    - Telefoonboek, dialing rules, call forwarding, voice mail: alles is aanwezig.
    - Als "telephony device" kan je alleen IP telefoons gebruiken, ATA's en softphones (zoals de Fritz!Fon App).
Het (verborgen) Telephony menu komt tevoorschijn als je de "Support for Fritz!Fon" optie aanvinkt :-) .
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 391
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: [Prijspeiling] Fritzbox 3490

Berichtdoor broke23 » 18 Jan 2017, 14:31

Dat is ook een mogelijkheid, al heb ik wel al een AP (netgear 3700v4)

alvast bedankt voor je bevindingen :-)

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 391
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: [Prijspeiling] Fritzbox 3490

Berichtdoor broke23 » 19 Jan 2017, 13:49

Bon. AP it is dan maar.

Kan een mod dit topic moven op de gepaste plaats? (netwerk?)

II vraag me namelijk af of het zin heeft om dezelfde WiFi te gebuiken ? Ik heb de settings van de 3490 overgezet naar de 7490.

Dus zelfde ssid en paswoorden.

Goeie zet of juist niet?

[Mod] verplaatst naar Ntewerken

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13768
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2218 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 617 keer
Contact:

Re: [Prijspeiling] Fritzbox 3490

Berichtdoor philippe_d » 19 Jan 2017, 15:25

broke23 schreef:Dus zelfde ssid en paswoorden.
Goeie zet of juist niet?

Hierover doen verschillende theorieën de ronde ...

  1. zelfde SSSID en paswoord (en belangrijk: zelfde encryptie)...
    - hiermee zou je theoretisch seemless roamen tussen de AP's
    - maar soms is het niet zo dat jouw device automatisch naar het sterkste AP gaat, maar bij het eerste AP blijft tot hij (bijna) geen signaal meer ontvangt. Daar kan je normaal niets aan doen, want dat is het apparaat die dit bepaalt.
  2. verschillende namen...
    - sommigen beslissen liever zelf op welk AP je wilt verbinden (zelfs andere namen voor 2.4 en 5 GHz > in jouw geval dus 4 namen)
    - je moet dus met jouw apparaten éénmalig op ieder van de 4 AP's verbinden, zodat deze de paswoorden onthouden.
    - daarna zal je apparaat zelf één van de 4 kiezen, maar je kan dit overrulen, door manueel een ander (beter) AP signaal te kiezen

broke23 schreef:Ik heb de settings van de 3490 overgezet naar de 7490.

- 3490 ingesteld als "IP Client" (niet al router) ?
- manueel IP gegeven (binnen de range van de main FritzBox, vb: 192.168.178.2) ?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28837
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1891 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 391 keer

Re: [Prijspeiling] Fritzbox 3490

Berichtdoor r2504 » 19 Jan 2017, 18:41

philippe_d schreef:- maar soms is het niet zo dat jouw device automatisch naar het sterkste AP gaat, maar bij het eerste AP blijft tot hij (bijna) geen signaal meer ontvangt. Daar kan je normaal niets aan doen, want dat is het apparaat die dit bepaalt.


Sommige AP's (zoals Unifi) pushen je client als het signaal onder een bepaalde drempel komt... zo heb je steeds een efficiënte roaming.

philippe_d schreef:daarna zal je apparaat zelf één van de 4 kiezen, maar je kan dit overrulen, door manueel een ander (beter) AP signaal te kiezen


Tot je client beslist om toch maar weer een ander AP te nemen.

Gebruikersavatar
broke23
Pro Member
Pro Member
Berichten: 391
Lid geworden op: 01 Aug 2014
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 49 keer

Re: Fritzbox 3490 als AP

Berichtdoor broke23 » 19 Jan 2017, 20:51

Okay thanks voor de uitleg.

De 3490 stond idd als client met een ip binnen de range idd :wink:


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast