switchport hardware tool

conehead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 690
Lid geworden op: 26 Mei 2009
Bedankt: 18 keer

switchport hardware tool

Berichtdoor conehead » 12 Jan 2017, 21:53

Hallo,

Ik weet niet goed hoe ik het moet noemen maar ik vroeg me af of volgend bestaat en liefst aan een goede prijs. Heb ergens een locatie waar de netwerkkabels een ramp zijn. Ik weet dat er portmapping tools bestaan en dat het ook te achterhalen is met wireshark.

Ben echter op zoek naar een stukje hardware (soort van lantester) maar die dan ook kan weergeven op welke poort op de switch de huidige kabel is aangesloten.

alvast bedankt

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28815
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1891 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor r2504 » 12 Jan 2017, 23:15

Eén iemand bij je switch, een andere persoon die rondloopt en kabels los trekt... en dan LEDjes in de gaten houden.

Het zal alvast de goedkoopste methode zijn.

petzl
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 931
Lid geworden op: 07 Aug 2010
Locatie: Holsbeek - JO20IV
Bedankt: 90 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Contact:

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor petzl » 12 Jan 2017, 23:30

met een tracer misschien ?

andere oplossingn is een batterij gevoed device (mikrotik bijvoorbeeld want die werken op 12V) en dan gaan kijken welk ledje op switch brand.
eventueel een CRS met veel poorten als switch gebruiken, en daar dan remote op inloggen.

zelf gebruik ik veel teamviewer tussen mijn GSM en Laptop voor het oplossen van technische problemen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 4891
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 500 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor selder » 13 Jan 2017, 07:17

Wij hebben zo'n netwerkkabeltester die aangeeft op welke poort van de switch dat de kabel aangesloten is. Werkt uiteraard alleen maar met managed switchen, unmanaged switchen hebben geen "poortnamen".
DAN A4-SFX v2 • 8700K • Asetek 545LC • Asus ROG STRIX Z370-I Gaming • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus GTX1080Ti Turbo • Samsung 960 Pro • HP Omen X 35 • AudioEngine A2+ • Logitech G Pro keyboard/mouse • Logitech G933 • Oculus Rift + Oculus Touch

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4771
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor MClaeys » 13 Jan 2017, 07:43

Zou ik ook wel handig vinden eigenlijk, nog niet naar uitgekeken. Nu heb ik gewoon een oude mini laptop op t werk aangeslagen hiervoor, daar wireshark en putty op gezet :-) .
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3463
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 422 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 421 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor Joe de Mannen » 13 Jan 2017, 09:23

Wij hadden vroeger op 't werk zo een set met genummerde blokjes die je aan de ene kant van de kabel stak en een groter ding dat je aan de andere kant zette en die gaf dan aan welk nummer er op de andere kant zit.

Maar dan moet je de kabels los doen natuurlijk.

J.

vverbeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 462
Lid geworden op: 19 Mei 2009
Locatie: Z-WVL
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor vverbeke » 13 Jan 2017, 09:33

Ik heb zo enen op het werk. Werkt uiteraard alleen met managed switchen, en dat ding doet ook veel meer dan dat, tot en met zo'n "blieper" die de mannen van Proximus ook gebruiken om kabels te zoeken in een patchpaneel. Is een hele kit met wifi tester en andere dingen, heeft mij al uren en uren werk bespaard met de belabberde documentatie hier. Kost wel > 4000 € voor die hele kit :banana:
@home: VDSL 100/15 • @work: fiber 50/50 + VDSL 70/10 + cable 240/30

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28815
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1891 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor r2504 » 13 Jan 2017, 09:42

MClaeys schreef:Nu heb ik gewoon een oude mini laptop op t werk aangeslagen hiervoor, daar wireshark en putty op gezet :-) .


Daar kan jij toch nooit mee zien welke kabel (device) op welke poort is aangesloten van een switch ?

matthiasdb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 30
Lid geworden op: 18 Aug 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor matthiasdb » 13 Jan 2017, 10:46

Een Fluke Linkrunner AT 2000 kan dit.
Aankoop wel +- 2K. Je kan die toestellen meestal ook wel op huurbasis verkrijgen bij NetConnect of consoorten als je ze maar 1 keer nodig hebt...

Als je switches managed zijn, zegt hij mooi op welke poort de kabel is aangesloten.
Kan ook kabelbreuk detecteren en meld daarbij ook de afstand waarop de breuk zich -ongeveer- bevind.

Er zitten ook 6 WireView CableID's bij, deze kan je bv in je patchpaneel klikken en met de fluke je bureau's etc afgaan, hij geeft dan aan welke wiremap waar zit. (handig als er meerdere patches vanaf bvb een eiland onder de grond vertrekken)
Afbeelding

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4771
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor MClaeys » 13 Jan 2017, 11:06

r2504 schreef:
MClaeys schreef:Nu heb ik gewoon een oude mini laptop op t werk aangeslagen hiervoor, daar wireshark en putty op gezet :-) .


Daar kan jij toch nooit mee zien welke kabel (device) op welke poort is aangesloten van een switch ?

Met wireshark kan je dat wel zien. Kabel inpluggen en je kan zien wat de switchpoort is op de switch (hier Cisco dus filteren op cdp). Het omgekeerde kan trouwens ook, kabel die op de switch zit in laptop pluggen en dan kan je zien welk device aan de andere kant hangt. Daar zie ik minder het nut van in dus nog niet gebruikt.
Xbox Live: MClaeys

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28815
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1891 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor r2504 » 13 Jan 2017, 11:28

Maar dan moet je de kabel ook losmaken (en dan zie ik het ook aan de LED) ?

Bij een werkende aansluiting zie je dit niet of ook ?

matthiasdb
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 30
Lid geworden op: 18 Aug 2016
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor matthiasdb » 13 Jan 2017, 11:37

r2504 schreef:Maar dan moet je de kabel ook losmaken (en dan zie ik het ook aan de LED) ?
Bij een werkende aansluiting zie je dit niet of ook ?


Als jij in een rack met pakweg 4 stuks 48p switchen kan zien op welke poort het lampje uitgaat als er iemand aan de andere kant het kabeltje uittrekt wil ik graag weten welke oogarts dat wonder heeft kunnen verrichten !

Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1642
Lid geworden op: 23 Nov 2006
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Bedankt: 60 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Contact:

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor seagull » 13 Jan 2017, 11:41

Pockethernet cable tester and network analyzer

Network discovery (CDP, LLDP)
View the content of CDP and LLDP messages to identify network ports more easily.
If the switch port supports it, you can instantly view the connected chassis and port ID as well as the native VLAN.

Ik heb er hier eentje liggen. :-D

Afbeelding
Telenet Business Fibernet 240 plus - Proximus Internet Office&Go Maxi fixed IP (failover)
Proximus Bizz Mobile L (smartphone) & Bizz Mobile XL (Mifi router) - 3StarsNet/FreePBX - Proximus TV

Gebruikersavatar
serialchiller
Premium Member
Premium Member
Berichten: 484
Lid geworden op: 03 Feb 2012
Bedankt: 46 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor serialchiller » 13 Jan 2017, 12:07

Awel, zopas met Pockethernet getest op een Cisco SG300-28P en dat marcheert verdraaid goed. Lang leve CDP en lang leve Pockethernet! (moest daar voeger ook retedure Flukes voor uitlenen)

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28815
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1891 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor r2504 » 13 Jan 2017, 13:06

matthiasdb schreef:Als jij in een rack met pakweg 4 stuks 48p switchen kan zien op welke poort het lampje uitgaat als er iemand aan de andere kant het kabeltje uittrekt wil ik graag weten welke oogarts dat wonder heeft kunnen verrichten !


Ik ken de setup van de TS niet... geen idee hoeveel switches/poorten hij heeft. Ik gaf gewoon aan dat het de goedkoopste "works for dummies" oplossing was (en als dat iets eenmaligs is voor een 16 poorts switch is dat een prima oplossing).

Trouwens ik heb daar ook bij grote managed switchen geen tools voor nodig... gewoon in de switch SSH'en en die logged wel welke poorten up/down gaan als ik een kabel insteek of uittrek.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6606
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 492 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor ITnetadmin » 13 Jan 2017, 13:57

serialchiller schreef:Awel, zopas met Pockethernet getest op een Cisco SG300-28P en dat marcheert verdraaid goed. Lang leve CDP en lang leve Pockethernet! (moest daar voeger ook retedure Flukes voor uitlenen)


1) 200€
2) gebruikt nen app, en ik durf ervoor wedden dat ie niet gewoon een webui heeft voor het gemak. Dat wordt dus ooit nimeer geupdate en dan werkt die app ineens nimeer.

Daar ga ik alvast voor passen.

Je hebt idd ook van die kits met genummerde insteekstukjes, die kosten ook een 450 euro vrees ik, maar zoiezo moeten dan ook alle kabels eruit.

Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4771
Lid geworden op: 16 Feb 2011
Bedankt: 269 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor MClaeys » 13 Jan 2017, 14:25

r2504 schreef:
matthiasdb schreef:Als jij in een rack met pakweg 4 stuks 48p switchen kan zien op welke poort het lampje uitgaat als er iemand aan de andere kant het kabeltje uittrekt wil ik graag weten welke oogarts dat wonder heeft kunnen verrichten !


Ik ken de setup van de TS niet... geen idee hoeveel switches/poorten hij heeft. Ik gaf gewoon aan dat het de goedkoopste "works for dummies" oplossing was (en als dat iets eenmaligs is voor een 16 poorts switch is dat een prima oplossing).

Trouwens ik heb daar ook bij grote managed switchen geen tools voor nodig... gewoon in de switch SSH'en en die logged wel welke poorten up/down gaan als ik een kabel insteek of uittrek.

De installatie van de TS weet ik evenmin natuurlijk. Switchen staan vaak niet in dezelfde zaal als waar de andere apparatuur staat, handig om naar t lampje te kijken dan :) . En ja, via ssh kan je het ook zien, vandaar de putty. Wireshark is handig omdat naast elkaar liggende poorten naar verschillende switchen kunnen gaan (scheelt al wat vensters) of voor als ge geen toegang hebt tot ssh (wat al eens kan gebeuren als een ander team die zaken managed) :-) .

Eigenlijk met een RPI met een display moet zo toch zelf iets portable te maken zijn voor iemand die daar wat van kent. Kandidaten? :D
Xbox Live: MClaeys

conehead
Premium Member
Premium Member
Berichten: 690
Lid geworden op: 26 Mei 2009
Bedankt: 18 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor conehead » 13 Jan 2017, 21:51

selder schreef:Wij hebben zo'n netwerkkabeltester die aangeeft op welke poort van de switch dat de kabel aangesloten is. Werkt uiteraard alleen maar met managed switchen, unmanaged switchen hebben geen "poortnamen".


en welk toestel is dit dan, hopelijk geen van €4000 ...

Verder ben ik op de hoogte van cdp/wireshark en dergelijke oplossingen maar ik zoek dus een hardware toestel dat eenvoudig te gebruiken is. Het is eigenlijk voor de mensen van de technische dienst.

Groot netwerk, van niets info, zelfs 2 switchen die ze zelfs niet weten staan, begrijp hoe dat mogelijk is .... Zolang er geen problemen zijn zal dat lukken natuurlijk...

Die pocketethernet ziet er ook niet slecht uit, hebben hier wel meestal een windows phone ....

Blijkbaar kunnen we hier slechts 1x posten

Heb nog iets gevonden

https://www.amazon.com/NETSCOUT-LinkSpr ... B00I7KSTYO

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6606
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 492 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor ITnetadmin » 14 Jan 2017, 01:10

Kijken op welke poorten onbekende switchen staan, dan uittrekken en wachten tot iemand komt klagen; werkt altijd :-)

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3463
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 422 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 421 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor Joe de Mannen » 14 Jan 2017, 09:42

Werkt op veel plaatsen ook om snel de uitgang te vinden...

J.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6606
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 492 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 97 keer

Re: switchport hardware tool

Berichtdoor ITnetadmin » 14 Jan 2017, 14:51

Dat steek je op een "ongelukje" vanwege het totaal gebrek aan documentatie achtergelaten door de voorgangers.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast