zal managed switch dit oplossen?

flupke19
Pro Member
Pro Member
Berichten: 383
Lid geworden op: 23 Mei 2013
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: zal managed switch dit oplossen?

Berichtdoor flupke19 » 29 Aug 2016, 12:43

en dan heb je natuurlijk nog Netflix, die van de internet VLAN (10) ook nog op je STB moet geraken :-D

leeman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: zal managed switch dit oplossen?

Berichtdoor leeman » 29 Aug 2016, 13:24

flupke19 schreef:en dan heb je natuurlijk nog Netflix, die van de internet VLAN (10) ook nog op je STB moet geraken :-D

zal normaal geen probleem zijn omdat:
- als de blokkage (iemand die dit kan bevestigen dmv ip adres?) mogelijk is, zal deze enkel het tv-verkeer doorsturen naar de poort van de decoder, ander verkeer zal niet gefilterd worden?
- En netflix loopt toch via de chromecast....

kan de blokkage gedaan worden zoals beschreven in: http://www.tp-link.us/faq-1125.html ?

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 873
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 76 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: zal managed switch dit oplossen?

Berichtdoor tb0ne » 29 Aug 2016, 13:51

Inderdaad, zoals door anderen aangehaald hoef je enkel je switch te vervangen door eentje dat IGMP snooping ondersteunt.
Een goedkoop model dat dit heeft is de https://tweakers.net/pricewatch/411190/ ... ificaties/, kleiner model dan hetgeen je al aanhaalde.
http://www.tp-link.com/nl-be/faq-1125.html
https://tibius.be/2015/02/21/igmp-snoop ... roximus-tv
Laatst gewijzigd door tb0ne op 29 Aug 2016, 15:12, 1 keer totaal gewijzigd.

leeman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: zal managed switch dit oplossen?

Berichtdoor leeman » 29 Aug 2016, 14:42

tb0ne schreef:Inderdaad, zoals door anderen aangehaald hoef je enkel je switch te vervangen door eentje dat IGMP snooping ondersteund.
Een goedkoop model dat dit heeft is de https://tweakers.net/pricewatch/411190/ ... ificaties/, kleiner model dan hetgeen je al aanhaalde.
http://www.tp-link.com/nl-be/faq-1125.html
https://tibius.be/2015/02/21/igmp-snoop ... roximus-tv

op die manier heb ik dan maar één managed switch in de woonkamer nodig, toch?

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 873
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 76 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: zal managed switch dit oplossen?

Berichtdoor tb0ne » 29 Aug 2016, 14:46

Correct

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 197
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 148 keer

Re: zal managed switch dit oplossen?

Berichtdoor dior dna » 29 Aug 2016, 14:48

IGMP snooping is inderdaad de enige manier om niet naar alle L2 poorten te L3 multicasten.
Ik heb geen proximus TV en weet niet of die via IP multicast werkt en/of men, bijvoorbeeld, naar ook naar proximus TV kan kijken op een tablet via dezelfde multicast addressen als waar die TV joined. Ooit had ik zelf een VLC server die VRT DVB-T ontving en all kanalen via multicast (on demand) op de LAN zette. Welnu, de bottlenecks waren toch steeds de WiFi 'poorten'. Als er veel TV bekenen werd op wired devices dan raakte men nog amper op de wireless access points. Die moeten dus ook IGMP snoopen of ze gaan de bekeken kanalen ook op WiFi uitzenden. Ik weet niet of er betaalbare oplossingen zijn die ook op de de WiFi 'poorten' IGMP snoopen (en/of MLD als je over v6 multicast). Uiteindelijk ben ik voor DVB-T TV/Radio re-distributie op de LAN dan maar terug geschakeld naar unicast (tvheadend en mythtv, of http: met VLC). De vele WiFi access points konden de multicast niet aan (nogmaals, het waren geen IGMP snooping WiFi access points).

leeman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: zal managed switch dit oplossen?

Berichtdoor leeman » 29 Aug 2016, 15:05

als er een switch tussen het access-point en de decoder staat, welke ervoor zorgt dat het unicast verkeer niet tot bij het access-point komt, is dit toch opgelost? En de switch lijkt dit te kunnen dmv IGMP snooping.

dior dna
Plus Member
Plus Member
Berichten: 197
Lid geworden op: 17 Sep 2014
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 148 keer

Re: zal managed switch dit oplossen?

Berichtdoor dior dna » 29 Aug 2016, 15:10

leeman schreef:als er een switch tussen het access-point en de decoder staat, welke ervoor zorgt dat het unicast verkeer niet tot bij het access-point komt, is dit toch opgelost? En de switch lijkt dit te kunnen dmv IGMP snooping.

Klopt, maar mijn access points hadden (toen) ook ethernet poorten en die trokken de multicast aan via IGMP/MLD joins.
Het is dus maar een kwestie van de juiste aparaten in de juiste topologie te zetten. Ik heb nu een stervormige topologie.
Vandaag heb ik WiFi only access points en een centrale switch met IGMP snooping. Ik zou kunnen proberen om de (vele) kleine desktop switches in verschilende ruimtes te vervangen door modellen die IGMP snoopen en vervolgens de WiFi access points erachter te zetten. Dan zou multicast inderdaad niet ongevraagd op de WiFi moeten geraken.

tb0ne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 873
Lid geworden op: 24 Aug 2012
Bedankt: 76 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer

Re: zal managed switch dit oplossen?

Berichtdoor tb0ne » 29 Aug 2016, 15:24

Welk AP heb je trouwens?

leeman
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 01 Feb 2003
Bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: zal managed switch dit oplossen?

Berichtdoor leeman » 29 Aug 2016, 15:27

deze: https://tweakers.net/pricewatch/297653/ ... re-v2.html
voor de rest heel content van.


Terug naar “Netwerken en Security”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast