TV-Vlaanderen internet

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2705
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 426 keer

TV-Vlaanderen internet

Berichtdoor Heronic » 06 Jul 2015, 17:51

De helpdesk wist te vertellen dat je verplicht bent hun fritzbox te gebruiken wanneer je AIO neemt bij hun.
Er "zou" een controle op zitten en andere modems (ook mijn 7490) zouden niet werken.
"Ik vertel het liever eerlijk" zei ze.

Kan het me moeilijk voorstellen.
Klopt dit?
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17118
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 803 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1645 keer
Contact:

Re: TV-Vlaanderen internet

Berichtdoor krisken » 06 Jul 2015, 19:23

Is dit via VDSL2? Zo ja : er zijn slechts enkele modems die Belgacom op de whitelist heeft gezet : de gekende bbox2 en de zwarte sagem variant, de twee varianten van BBOX3 en één enkele Fritzbox.

Alleen die modems zijn klaar voor vectoring. Plaats je daar een andere vdsl2 compatibele modem op dan zal deze enkel werken aan repairprofiel (9mbit).

Op EDPnet (welke ook vdsl2 levert) zie ik het volgende:
Je hebt uiteraard ook een modem nodig. Je kan kiezen voor een FRITZ!Box 7360 modem (€99) of een FRITZ!Box 7490 modem (€179).

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2705
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 426 keer

Re: TV-Vlaanderen internet

Berichtdoor Heronic » 06 Jul 2015, 19:30

Ik heb een 7490 maar volgens de helpdesk gaat dat niet gaan en moet die vervangen worden die die van hun.
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17118
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 803 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1645 keer
Contact:

Re: TV-Vlaanderen internet

Berichtdoor krisken » 06 Jul 2015, 19:31

Sounds like bullshit to me in dat geval :-)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13114
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2053 keer
Recent bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 576 keer
Contact:

Re: TV-Vlaanderen internet

Berichtdoor philippe_d » 06 Jul 2015, 19:40

Heronic schreef:Ik heb een 7490 maar volgens de helpdesk gaat dat niet gaan en moet die vervangen worden die die van hun.

Hoewel TV Vlaanderen op dit ogenblik EDPNet gebruikt als provider voor hun Internet, hebben ze een eigen Helpdesk en doen zij zelf de support naar de klanten.
De modem restrictie (alleen 7360) heeft waarschijnlijk te maken met remote management (TR-069) en ZTC.
Het maakt dus niet zoveel uit of dit wel of niet mogelijk is bij EDPNet!

Ze kunnen ook elk moment veranderen van internet leverancier als ze dat willen, ze zijn niet aan EDPNet gebonden, de klant zelf heeft geen link met EDPnet ...
... net zoals ze van VoIP provider kunnen wisselen, als ze van een andere provider betere service of condities krijgen?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7490 int, FW 113.06.80 , VDSL2 Annex A, sync 100/20 (vectoring), native IPv6 (Proximus).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 17118
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 803 keer
Recent bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1645 keer
Contact:

Re: TV-Vlaanderen internet

Berichtdoor krisken » 06 Jul 2015, 19:43

Philippe : jij weet van de toelating van nog een FB op het Belgacom VDSL2 netwerk?
Op EDPnet hun site staat letterlijk : Je kan kiezen voor een FRITZ!Box 7360 modem (€99) of een FRITZ!Box 7490 modem (€179).

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/20Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Panter LE + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2705
Lid geworden op: 20 Okt 2003
Locatie: Bij mijn vrouw
Bedankt: 210 keer
Uitgedeelde bedankjes: 426 keer

Re: TV-Vlaanderen internet

Berichtdoor Heronic » 06 Jul 2015, 19:50

Dacht al dat het weer onzin was, ik krijg wat van die helpdesks tegenwoordig.
En dan nog : "Ik ben daar liever eerlijk in." :puke:
Maar als er dus niet echt "iets" is dan overweeg ik het alsnog.
Lees wel veel slechte comments overal wat tv betreft dan.
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1350
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer

Re: TV-Vlaanderen internet

Berichtdoor MarkDM » 07 Jul 2015, 17:04

philippe_d schreef:Hoewel TV Vlaanderen op dit ogenblik EDPNet gebruikt als provider voor hun Internet, hebben ze een eigen Helpdesk en doen zij zelf de support naar de klanten.

Is dat juist ?
Volgens dit topic is het nu Belgian Telecom:
http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=54&t=41374
Voip: 3StarsNet met Linksys SPA3102
Internet: Belgacom Comfort met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+ en TV-Vlaanderen op Xtrend met Open-Pli

conexio
Plus Member
Plus Member
Berichten: 142
Lid geworden op: 07 Mar 2015
Locatie: Rivierenland
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 56 keer

Re: TV-Vlaanderen internet

Berichtdoor conexio » 07 Jul 2015, 18:35

krisken schreef:Philippe : jij weet van de toelating van nog een FB op het Belgacom VDSL2 netwerk?
Op EDPnet hun site staat letterlijk : Je kan kiezen voor een FRITZ!Box 7360 modem (€99) of een FRITZ!Box 7490 modem (€179).

Er zijn sinds vorig jaar inderdaad twee Fritzboxen toegelaten.
De topics daarover zijn nu samengevoegd tot een Fritzbox topic.


Terug naar “Overige ISP's”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast