Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Fliz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 375
Lid geworden op: 18 Aug 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor Fliz » 11 Apr 2014, 09:11

Is het mogelijk om zonder problemen een router aan te sluiten op de Sagem modem die SNOW gebruikt?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 14006
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2322 keer
Recent bedankt: 69 keer
Uitgedeelde bedankjes: 633 keer
Contact:

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor philippe_d » 11 Apr 2014, 09:41

Wat wil je hiermee bereiken?
Graag meer uitleg, want op zo'n open vraag kunnen we bladzijden vullen met antwoorden, naargelang de situatie
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Fliz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 375
Lid geworden op: 18 Aug 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor Fliz » 11 Apr 2014, 09:49

Snellere wifi. Zit nu op 20mbps in praktijk, en zou graag m'n volle snelheid benutten. Met een bijkomende router moet dit lukken lijkt me?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18198
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 884 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor krisken » 11 Apr 2014, 09:55

Wil je snellere wifi naar internet toe, of tussen je apparaten onderling?
Het laatste is geen probleem en kan je door een router (hoewel, ik zou een extra access point plaatsen) oplossen.
Internetsnelheid zal uiteraard niet sneller zijn.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Fliz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 375
Lid geworden op: 18 Aug 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor Fliz » 11 Apr 2014, 10:17

Naar internet toe eigenlijk. Ik haal 30Mbps (via kabel). Maar die Sagem SNOW modem ondersteunt maar 802.11g in dat is de praktijk blijkbaar gemiddeld amper 20Mbps. Daarom dacht ik om een router tussen te plaatsen die 802.11n ondersteunt (of AC), waardoor ik op 5Ghz volgens mij 30Mbps zal moeten halen op wifi?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18198
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 884 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor krisken » 11 Apr 2014, 10:22

In dat geval kan je inderdaad kijken om iets te plaatsen op 5GHz, maar dan moeten je toestellen ook 5GHz ondersteunen! Of inderdaad de N variant op 2.4GHz. Maar ik zou eerder kijken naar een Access point dan ipv een router.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6734
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 512 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor ITnetadmin » 11 Apr 2014, 10:24

Beter een access point zetten, of als je al zo"n extra router hebt kan je die makkelijk ombouwen tot AP.
Gewoon de router aansluiten op de Lan poort (de WAN poort plak je af zodat je die niet per ongeluk gebruikt), en in de router software de dhcp server afzetten. Ziezo, je hebt een AP.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Fliz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 375
Lid geworden op: 18 Aug 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor Fliz » 11 Apr 2014, 10:34

Ik heb nog geen extra router, dus 'k moet sowieso iets kopen. Maar voor alle zekerheid: een access point of router plaatsen op 802.11n en/of 5Ghz zàl mijn wifi snelheid toch verhogen he?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18198
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 884 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor krisken » 11 Apr 2014, 10:36

Grote kans van wel ja, zeker op 5ghz.
Kijk uit naar UBNT Unifi (http://www.ubnt.com/unifi) : goed, goedkoop en geavanceerde mogelijkheden!

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Fliz
Pro Member
Pro Member
Berichten: 375
Lid geworden op: 18 Aug 2006
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor Fliz » 11 Apr 2014, 10:40

Ik lees het straks eens. Ik had daarnet mijn oog laten vallen op http://www.amazon.co.uk/N750-Router-Mul ... g=rnwap-20.

Heb sowieso geen zin om voor deze luxe veel geld uit te geven..

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18198
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 884 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1741 keer
Contact:

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor krisken » 11 Apr 2014, 10:46

Dualband, wel zo leuk!

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6734
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 512 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor ITnetadmin » 13 Apr 2014, 13:18

Oppassen met 5ghz wel, die hebben slechter bereik dan de oude 2.4ghz. Is een wetmatigheid: hoe hoger de frequentie hoe meer capaciteit maar hoe kleiner de range. Elke muur kan moeilijkheden geven bij een 5ghz.

[Afbeelding Post made via mobile device ]

AndRo555
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3017
Lid geworden op: 04 Aug 2012
Bedankt: 268 keer
Uitgedeelde bedankjes: 301 keer

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor AndRo555 » 13 Apr 2014, 14:52

ITnetadmin schreef:Oppassen met 5ghz wel, die hebben slechter bereik dan de oude 2.4ghz. Is een wetmatigheid: hoe hoger de frequentie hoe meer capaciteit maar hoe kleiner de range. Elke muur kan moeilijkheden geven bij een 5ghz.

[Afbeelding Post made via mobile device ]


Is zeer afhankelijk door welk materiaal je signaal gaat, maar over het algemeen zal 5GHz n quasi even goed dekken al de standaard bbox/sagem 2.4Ghz g. Om nog maar te zwijgen van de hogere snelheid bij dezelfde signaal sterkte.
Alleen 5GHz draaien is nooit echt aan te raden, maar het er als extra bij hebben kan nooit kwaad.

Een Accespoint is hier aan te raden, maar sinds je alleen hogere snelheden wilt en prijs belangrijk is zou ik eerder naar een router kijken om die dan als AP te gebruiken, voor dezelfde prijs heb je meestal een beter presterende router dan AP als het op wifi aankomt.

Indien er bij jou thuis weinig netwerken te ontvangen zijn (3 of minder) zou je kunnen opteren voor iets met 2.4GHz en dan 40MHz bandbreedte te gebruiken, daarmee haal je makkelijk 30Mbps.
Zoiets bv.: http://tweakers.net/pricewatch/251996/tp-link-tl-wr1043nd.html
Zijn er echter een hoop meer netwerken kan het lonen om naar iets te zien met 5GHz.
Of zoiets.: http://tweakers.net/pricewatch/311646/tp-link-tl-wdr4300.html

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3814
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 235 keer
Uitgedeelde bedankjes: 240 keer

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor satsurfer » 13 Apr 2014, 22:42

kan je de sagem gewoon vervangen door een fritzbox (als je de logingegevens hebt)...en dan ook gewoon eigen voip-operatoren invoeren (en beter bereik, wireless ac voor de vraagsteller)? Of ben ik nu aan het dromen? :-D

Fluppeke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 640
Lid geworden op: 21 Nov 2005
Bedankt: 14 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Mogelijk om extra router op snow modem aan te sluiten?

Berichtdoor Fluppeke » 13 Apr 2014, 22:59

Heb sowieso geen zin om voor deze luxe veel geld uit te geven..

Geen fritz dus :-)
VoIP: OVH (vaste nummers geporteerd), Scarlet , betamaxen.
Provider: Scarlet Trio (50/4 mbps down/up cap, sync 100/20).
Modem/Router: Fritz!Box 7360
GSM: tempo giga , dommel freedom
TV: 2X V4 decoder


Terug naar “Overige ISP's”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast