Pagina 1 van 1

Hba's en JBOD chassis

Geplaatst: 11 Jul 2019, 13:51
door joriz
Ik ben bezig met wat uitzoekwerk te verrichten om een Vmware setup bestaande uit 2 ESXI hosts (failover) en 1 storage unit (HP MSA, dual sas controller) te vervangen door een Supermicro based setup.

Het samenstellen van de Supermicro ESXI hosts is geen probleem, beide hosts hebben een raid controller ( LSI MegaRAID 9380-4i4e bulk, 8 x SATA/SAS 12Gbs) met een externe sas poort, voldoende memory en cpu resources.
Wat betreft de storage zou ik met een JBOD chassis wil werken ( https://www.supermicro.com/en/products/ ... -R1K03JBOD of https://www.supermicro.com/en/products/ ... -R1K03JBOD ). Het verschil tussen beide is single of dual expander.

In de handleiding van het chassis zie ik enkel een voorbeeld staan met een 1 server (single en dual HBA), maar niet met 2 servers (single HBA). ( https://www.supermicro.com/manuals/chas ... 6_JBOD.pdf pagina 41)

Het doel is om 2 raid6 sets te maken voor shared Vmware datastore.
Er zijn enkel termen welke ik waarschijnlijk door elkaar haal en vraag me daarom af of deze combinatie wel kan werken?

Re: Hba's en JBOD chassis

Geplaatst: 11 Jul 2019, 15:13
door StarWing
Indien het enkel voor VM's is en geen andere storage zou ik lokale storage gebruiken en deze onderling laten dupliceren en zodoende zonder shared storage werken.
Indien uw storage uitvalt, ligt uw hele systeem op zijn gat.
Of je moet _alles_ gaan ontdubbelen, maar dit kost denk ik meer dan lokale storage te gebruiken

2nd, indien het voor professioneel gebruik ik zou ik toch eens ten rade gaan bij een specialist inzake.
Zomaar vmware setups gaan opzetten zonder gedegen kennis ter zake is meestal geen goed idee (been there, done that, got the T-shirt...)

Re: Hba's en JBOD chassis

Geplaatst: 11 Jul 2019, 17:24
door Sasuke
Een JBOD kan je niet gebruiken als SAN.Je hebt 2 hosts, welke van de 2 gaat er RAID controller spelen ?!

Je zal toch moeten gaan voor iets vsan, nutanix,... Achtig of een diskcabinet met eigen controllers gebruiken. Eventueel 2de hands als prijs het probleem is. Alternatief is een 3de supermicro met lichtere cpu en men en veel internal storage die dienst doet als NFS fileserver of iSCSI target.

Re: Hba's en JBOD chassis

Geplaatst: 11 Jul 2019, 18:37
door joriz
Dat is duidelijk nu. De Supermicro chassis gebruikte ik alreeds voor ZFS oplossingen maar daar zitten natuurlijk JBOD controllers in.
Een vsan oplossing via Nutanix of Starwind kan ook interessant zijn inderdaad. Nog wat verder zoeken en uitrekenen...

Re: Hba's en JBOD chassis

Geplaatst: 11 Jul 2019, 21:17
door Sasuke
Performance vs Prijs is een rackmountable Synology of QNAP echt niet slecht om te gebruiken als SAN, defecten op enkele jaren tijd is ook zeer laag (minder dan 5% in ons bestand). Dan wel een 'degelijk' model nemen mét minimaal 8GB RAM. Als het kan, eventueel met DAC of UTP, 10Gbit nemen.

8-bay model, 2 SSD's erin voor caching en 6 disken van 4TB WD RED PRO ... daar kan je al wat op draaien hoor :-)