nieuwe cpu werkt niet

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2945
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 231 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: nieuwe cpu werkt niet

Berichtdoor mailracer » 28 Okt 2018, 18:56

Een X4 880 is compatibel met je moederbord sind bios versie 2.1 je zou deze fouten niet mogen hebben. Je kan best eens nagaan of het koper nog netjes is. Maar bij het wijzigen van cpu moet je steeds nieuwe pasta aanbrengen.

https://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A78M%20Pro4+/#CPU

gm123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1066
Lid geworden op: 08 Mar 2009
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: nieuwe cpu werkt niet

Berichtdoor gm123 » 28 Okt 2018, 19:54

Uh, zien we hier niet een klein detail over het hoofd? Lees ik dat nu goed dat zijn moederbord gewoon aan een houte plaat bevestigd is onder zijn bureau. Zonder case, enkel met stock cpu koeler? Moeten we nog verder zoeken achter de oorzaak van de cpu temperatuur? :|

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 631
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 25 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer
Contact:

Re: nieuwe cpu werkt niet

Berichtdoor fiestaboyke » 28 Okt 2018, 19:59

Pc werkt al enkele jaren zo hoor...

Gebruikersavatar
Devilzown
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1212
Lid geworden op: 10 Sep 2007
Locatie: Antwerpen
Bedankt: 57 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: nieuwe cpu werkt niet

Berichtdoor Devilzown » 28 Okt 2018, 20:02

Hoge CPU temperatuur gaat eerder iets met thermal paste te maken hebben als hij al vaak verwijderd & opnieuw geinstalleerd is.
Heb je de thermal paste afgekuist & vervangen iedere keer?

Niet OC'd CPU met standaard koeler zonder case is geen enkel probleem normaal gezien.
Afbeelding

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2241
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 146 keer
Uitgedeelde bedankjes: 415 keer

Re: nieuwe cpu werkt niet

Berichtdoor cptKangaroo » 28 Okt 2018, 22:01

Een beetje googlen toonde een zware overclock met slechts 1.39v, en vermeldingen van standaard clocks op lage ~1.32v voltages. De limiet voor normaal gebruik zou 1.47v zijn, zoals de hexacore Phenom2's, dus ik zou toch eens wat lager proberen met die vcore, vooral als dat met een standaard coolerke is.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 631
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 25 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer
Contact:

Re: nieuwe cpu werkt niet

Berichtdoor fiestaboyke » 28 Okt 2018, 22:04

Maar zoals ik al eerder zei, van overclocken ken ik niks en heb ik ook nog nooit gedaan :???:

gm123
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1066
Lid geworden op: 08 Mar 2009
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: nieuwe cpu werkt niet

Berichtdoor gm123 » 28 Okt 2018, 22:07

fiestaboyke schreef:Pc werkt al enkele jaren zo hoor...


Ik zeg niet dat het niet werkt hé, maar ik vind het wel logisch dat als gevolg hiervan de cpu nogal warm loopt, zeker met de stock koeler.

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2241
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 146 keer
Uitgedeelde bedankjes: 415 keer

Re: nieuwe cpu werkt niet

Berichtdoor cptKangaroo » 29 Okt 2018, 01:16

't Heeft niet echt met overclocken te maken, enkel met het feit dat je mobo een vrij hoog voltage ingesteld heeft en dat met jouw combinatie van hardware misschien net te onstabiel is. Je kan niks misdoen met 1.40v te proberen maar ik kan begrijpen dat je liever niet met voltages speelt (en je moet ook weten of alles juist staat als je van 'auto' naar 'manual' gaat). Kijk gewoon eens na of de "EZ OC Mode" setting (in de 'OC Tweaker' sectie) niet op 'Auto' staat.

Je vorige post vermeldde een nieuw fotoke maar geen link ernaartoe.

fiestaboyke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 631
Lid geworden op: 21 Jun 2008
Locatie: Hoevenen
Bedankt: 25 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer
Contact:

Re: nieuwe cpu werkt niet

Berichtdoor fiestaboyke » 31 Okt 2018, 10:24

https://ibb.co/iu3df0

Dit is mijn scherm van die settings in mijn bios ... Maar momenteel heb ik nog steeds geen vastloper gehad dus ik ga het gewoon zo laten en heb de CPU al retour gestuurd. Toch bedankt allemaal voor de hulp :beerchug:


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten