Lenovo Thinkpad L-reeks

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1325
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 86 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Lenovo Thinkpad L-reeks

Berichtdoor Robert Ford » 15 Aug 2018, 22:03

Ik heb een Lenovo Thinkpad L560 met een beetje eigenaardigheden. Als ik de lader insteek en de laptop is dichtgeklapt, dan brandt het rode ledje in het Thinkpad logo (dit is normaal gedrag). Maar ik stel vast dat als ik het deksel open doe, de groene power led ook brandt. het lijkt alsof de laptop ingeschakeld is maar dat is niet het geval.

De power knop moet ik een paar keer indrukken eer de laptop wil booten. Het lukt ook als ik de power knop 3-4 seconden ingedrukt houdt en dan loslaat? Dan boot de laptop altijd.

Als ik de laptop uitschakel, enkel op batterij, dan gaat het lichtje van de power led wel uit. Als ik de laptop uitschakel en de adapter is aangesloten, dan blijft het groene ledje branden tot ik de adapter opnieuw loskoppel.

Wat ik al gedaan heb:
- BIOS batterij 2 minuten losgekoppeld
- BIOS reset
- BIOS upgrade naar laatste versie
- fast startup uitgeschakeld in Windows 10

Kan iemand bevestigen of dit "normaal" is?

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 711
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 56 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Lenovo Thinkpad L-reeks

Berichtdoor SpecialK » 16 Aug 2018, 14:19

Dat klinkt als een "probleem" met de laptop die in sleep mode staat. Experimenteer eens met de power settings in BIOS en in Windows.

fendtje
Pro Member
Pro Member
Berichten: 448
Lid geworden op: 04 Jan 2007
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: Lenovo Thinkpad L-reeks

Berichtdoor fendtje » 16 Aug 2018, 18:05

Is een win 1O probleem.
Heb er met een ander merk ook last van.
Er is vandaag een win 10 fix gepasseerd , misschien nu opgelost ?

Robert Ford
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1325
Lid geworden op: 12 Nov 2005
Bedankt: 86 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer

Re: Lenovo Thinkpad L-reeks

Berichtdoor Robert Ford » 16 Aug 2018, 22:57

Het "probleem" met de power LED die aangaat van zodra je de lader insteekt, doet zich ook voor als de harde schijf niet aangesloten is. Lijkt me dus niet echt iets met het OS te maken te hebben?


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten