Syno naar Syno kopieëren

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18784
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 927 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1800 keer
Contact:

Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor krisken » 26 Jul 2018, 13:18

Vrienden van ons hebben een single bay Synology bij hun thuis staan, en willen bepaalde folders uit die nas overzetten naar een Synology nas bij hun ouders (kwestie van die files niet kwijt te raken). Ik dacht dat ik dit kon doen middels Hyper Backup op hun synology te zetten en Hyper Backup Vault op die van de ouders, maar blijkbaar komen de files dan niet "leesbaar" door? Klopt dit? Een andere manier om dit te doen?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7282
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 534 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor heist_175 » 26 Jul 2018, 13:31

Hyper Backup creert containers, dus die files kan je idd niet lezen.
De reden is dat het een incrementele backup is en geen sync.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18784
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 927 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1800 keer
Contact:

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor krisken » 26 Jul 2018, 13:33

Ah, dat verklaart uiteraard. Maar hoe dit dan wel doen?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5392
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 566 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor selder » 26 Jul 2018, 13:54

Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

TomG
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2165
Lid geworden op: 06 Jun 2005
Locatie: Zwevegem
Bedankt: 106 keer
Uitgedeelde bedankjes: 471 keer

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor TomG » 26 Jul 2018, 13:54

Shared folder sync?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18784
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 927 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1800 keer
Contact:

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor krisken » 26 Jul 2018, 14:12

Had eigenlijk stilletjes gehoopt dat het met één van de progjes van syno dit ging kunnen :)

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 199 keer

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor mailracer » 26 Jul 2018, 15:35

Mss kan je eens de cloud oplossingen bekijken. Eventueel webdav eens bekijken ?

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18784
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 927 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1800 keer
Contact:

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor krisken » 23 Jan 2019, 14:12

Het idee is even blijven liggen, maar vandaag in actie geschoten. Zoals een aantal hebben aangeraden heb ik geprobeerd om dit te doen via Shared folder sync (en dus via rsync). Blijkt prima te werken!
Eén klein minpuntje : ik merk dat alle mappen die de bronsyno doorstuurt terecht komen in de "root" van de bestemmingsynology. Ik had deze graag in een bepaalde map laten terecht komen. Hoe kan je dit juist in orde brengen?

Zie bijlage : mappen "ADC-NOC01" en "DCO-DA01" zijn beiden via rsync gesyncroniseerd. Net zoals bij "PCBackup" (backup van alle pc's hier via Cloud Station Backup) had ik daar een map "ServerBackup" willen maken, en dan alles daar in laten syncroniseren.

synobackup.png
synobackup.png (3.27 KiB) 547 keer bekeken

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5392
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 566 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor selder » 23 Jan 2019, 14:52

Geen idee hoe jij het opgezet hebt, maar hier synct de bron-syno alles mooi naar de doel-syno, inclusief directories ...
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18784
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 927 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1800 keer
Contact:

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor krisken » 23 Jan 2019, 14:53

Dat doet hij dus wel, maar ik wil op de doel-syno niet alles in de / hebben maar in een bepaalde map.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5392
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 566 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor selder » 23 Jan 2019, 14:59

Ah dat gaat niet, het is rsync van shared folder op de brok-syno naar shared folder naar de doel-syno. Als je het niet geclutterd wilt, dan kan je eventueel een 2de volume aanmaken op de doel-syno en daar alle rsyncs laten toekomen (maar dan ook in / op de doel-syno)
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18784
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 927 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1800 keer
Contact:

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor krisken » 23 Jan 2019, 15:01

Hmm dat is wel een serieuze tekortkoming dat je dit op geen enkele manier deftig kan oplossen :s

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5392
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 566 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor selder » 23 Jan 2019, 15:05

Waarom vind je dat? Ik bedoel: wat is de exacte reden waarom je dat als een "tekortkoming" beziet? Wat maakt het uit of er nu een geel foldertje meer of minder in File Station staat?

Of bedoel je dat je de doel-folders ook ziet als je via SMB naar je synology gaat? Als je dat niet wilt, kan je "Hide this shared folder in "My Network Places"" aanvinken, dat is dan zoals een $ share op Windows.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18784
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 927 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1800 keer
Contact:

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor krisken » 23 Jan 2019, 15:13

Ik probeer een bepaalde structuur aan te houden op mijn apparaten en op deze manier zal dit dus niet lukken vrees ik.

Op dit moment :
- NAS in datacenter die 5 mappen zal syncroniseren
- NAS bij ouders die 4 mappen zal syncroniseren
- NAS bij schoonouders die 4 mappen zal syncroniseren
- NAS bij radioamateurclub die 8 mappen zal syncroniseren

Dat zijn dus 21 mappen extra in de hoofdmap. Niet zo leuk dus ...
Eigenlijk wou ik het volgende doen : een map "Backup Extern" aanmaken en in die map 4 mappen : "DCO", "Ouders", "Schoonouders" en "TLS". Zeker daar bepaalde mappen bij partijen dezelfde naam hebben en de synology de naam dan aanpast naar "SharedFolder_x" (waarbij x een oplopend getal is). Voor de NAS in het datacenter is dat niet zo een probleem, maar ouders/schoonouders/radioamateurclub hebben allen een map "documenten" als shared folder (voor de ingescande documenten heen te sturen), hebben allen de "photo" als shared map (photostation) en hebben allen de map "PCBackup" als vaste map (waar de backups van hun pc's in zitten).

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 5392
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 566 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 78 keer

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor selder » 23 Jan 2019, 15:19

Eventueel kan je zelf via SSH een cron task aanmaken met het rsync commando en ik vermoed dat je dan wel de doel-map vrij mag kiezen. Maar dan verlies je de GUI uiteraard ...
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18784
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 927 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1800 keer
Contact:

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor krisken » 23 Jan 2019, 15:29

Klopt, en ik ben niet zo bedreven met SSH wat dit betreft.

Bedoeling is nochtans simpel : alle data van een bepaalde synology (map of mappen) moeten gekopieerd/gesynchroniseerd worden op de syno bij mij thuis. Eénrichtingsverkeer dus. Vreemd dat dit met geen enkele "out of the box" mogelijkheid gaat...

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + EDPnet 100/30
Telefonie = WeePee + Speakup + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti + AVM Fritzbox

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3280
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 258 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 199 keer

Re: Syno naar Syno kopieëren

Berichtdoor mailracer » 23 Jan 2019, 17:07

Kan dit niet met cloudstation oid ?, waarbij je de kleine nassen laat synchroniseren met de grote nas

https://www.synology.com/nl-nl/knowledgebase/DSM/help/CloudStation/cloudstation


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast