managed 6_8 poorts switch

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3873
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor silencer » 19 Mei 2018, 23:02

Welke kleine managed sw is aan te bevelen ?

Ik had een routerboard managed switch, maar deze is defect geraakt (processor doorgebrand).

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor Garpenlov » 19 Mei 2018, 23:29

De goedkope netgear zoals GS105e en hun grotere variant ben ik erg tevreden mee geweest :)
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/15 3tb cap (Modem only)
Mobi: Orange: tempo giga (Huawei p20)
pc's:
-W10 (I5-6700K / gtx 1080)
-W10 Dell xps 15 9560

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3873
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor silencer » 19 Mei 2018, 23:34

Garpenlov schreef:De goedkope netgear zoals GS105e en hun grotere variant ben ik erg tevreden mee geweest :)

Deze heeft geen webgui zoals de routerboard switch

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor Garpenlov » 19 Mei 2018, 23:36

Ik kan toch perfect mijn GS105E via een web page instellen hoor.
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/15 3tb cap (Modem only)
Mobi: Orange: tempo giga (Huawei p20)
pc's:
-W10 (I5-6700K / gtx 1080)
-W10 Dell xps 15 9560

Winnie
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 01 Apr 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor Winnie » 20 Mei 2018, 09:03

Mijn advies: ubnt unify switches

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2914
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 230 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 176 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor mailracer » 20 Mei 2018, 10:08

Ik heb er zowel van netgear, als van TP-link in dienst. Van beide tevreden, maar de gui van de TP-link vind ik eenvoudiger.

axs
Moderator
Moderator
Berichten: 2178
Lid geworden op: 18 Dec 2010
Bedankt: 181 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 399 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor axs » 20 Mei 2018, 10:16

Hier zowel een netgear gs108t als een tp-link tl-sg105e in gebruik.
Van beiden tevreden en idd te managen via een webgui.
Bijlagen
A8738C37-9451-42B5-8150-1D354C9AB4D5.png
6EF5C1EC-E2C1-4F63-B6E7-AA67E3B3C56F.png

SpecialK
Premium Member
Premium Member
Berichten: 720
Lid geworden op: 22 Mei 2013
Bedankt: 56 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor SpecialK » 20 Mei 2018, 11:38

Na een uitgebreide studie heb ik voor de Netgear GS110TP gekozen (in feite dezelfde als die van axs, maar dan met PoE).
Heeft zowel web management als (via een trucje) een CLI die sterk lijkt op de CLI van Cisco.

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor Garpenlov » 20 Mei 2018, 15:18

mailracer schreef:maar de gui van de TP-link vind ik eenvoudiger.


Hier sluit ik me wel bij aan, de GUI van de netgear is nogal een vreemd gedoe.


Winnie schreef:Mijn advies: ubnt unify switches


Unifi switches zijn heerlijk, maar niet bepaald goedkoop. En hebben een controller nodig om ze in te stellen.
Topicstarter had graag iets met een simpele "ondevice" webgui.
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/15 3tb cap (Modem only)
Mobi: Orange: tempo giga (Huawei p20)
pc's:
-W10 (I5-6700K / gtx 1080)
-W10 Dell xps 15 9560

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1712
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 55 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer
Contact:

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor devilkin » 20 Mei 2018, 15:43

Had een TPLink Easy Smart 5p switch in huis - vanaf versie 2 hebben die ook een on-device gui.
Niet echt tevreden van, gaf proberen met packetloss op rare combinaties, nooit een oplossing voor gevonden.
Er is ook nooit een update uitgekomen voor dat toestel in de 5 jaar dat ik die had.

Nadien een Netgear GS105e - goed toestelletje, werkt zonder problemen, met goeie gui. Komen ook nog semi-regelmatig updates voor uit.

Ondertussen overgestapt op Unifi US8, samen met een Unifi AP (en een Unifi USG), heel tevreden van.

Wat updates betreft: je zou denken, dat maakt toch nie uit, maar zelfs in je thuis netwerkje wilt je toch wel dat bepaalde security bugs opgelost worden.
Telenet Whoppa -- using Ubiquiti USG-3
Mobile Vikings & Proximus-- Using OnePlus 6 (ROM: Stock)

rapidgorgon
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 26 Dec 2013
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor rapidgorgon » 20 Mei 2018, 17:16

Zelf heb ik de TP-link SG108e retour gestuurd wegens packet loss op een trunk-poort, maar ook énkel op de trunk-poort. Verder doet hij gewoon wat je van een switch verwacht, maar die trunk-lijn had ik nu net wel nodig. Met de Netgear GS108E/GS105E geen problemen.

Grigri
Plus Member
Plus Member
Berichten: 137
Lid geworden op: 25 Mar 2012
Bedankt: 25 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor Grigri » 20 Mei 2018, 18:08

Meerdere merken in gebruik: de Netgear GS110TP is eenvoudig, betrouwbaar en werkt uitstekend, ook Unify toestellen werken ook uitstekend maar zijn wat duurder. Cisco SG300-10 (in combinatie met de RV320) is ook kwalitatief en zeer stabiel materiaal, maar natuurlijk een heel stuk duurder. Van TP-link heb ik ook al goede echo's gehoord, maar zelf nooit gebruikt.

Winnie
Member
Member
Berichten: 66
Lid geworden op: 01 Apr 2018
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor Winnie » 20 Mei 2018, 23:01

Persoonlijk is cisco stuff overdreven voor bij ons thuis.

Ubnt unify is dan voor ons prijs kwaliteit veel beter en tevens eenvoudiger vanwege de volledige integratie

silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3873
Lid geworden op: 08 Jul 2008
Locatie: 398m van de ROP@0.48dB
Bedankt: 99 keer
Uitgedeelde bedankjes: 147 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor silencer » 25 Mei 2018, 00:04

Garpenlov schreef:Ik kan toch perfect mijn GS105E via een web page instellen hoor.

van bol.com revieuws: geen html management (1)

beheer via programma en niet via webinterface

axs
Moderator
Moderator
Berichten: 2178
Lid geworden op: 18 Dec 2010
Bedankt: 181 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 399 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor axs » 25 Mei 2018, 00:15


Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor Garpenlov » 25 Mei 2018, 06:02

Nee hoor. Je kan kiezen tussen het programma of de web Page.


Gewoon naar het IP van de gs105e surfen, en je komt op de web Page terecht.

Het programma dat ze meeleveren is niet zo handig
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/15 3tb cap (Modem only)
Mobi: Orange: tempo giga (Huawei p20)
pc's:
-W10 (I5-6700K / gtx 1080)
-W10 Dell xps 15 9560

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1359
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor Sinna » 25 Mei 2018, 06:59

Garpenlov schreef:Het programma dat ze meeleveren is niet zo handig

Dat zou voor mij een show-stopper zijn. Je moet gewoon op het device zelf aan de slag kunnen.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29180
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1925 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 402 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor r2504 » 25 Mei 2018, 10:48

Sinna schreef:Je moet gewoon op het device zelf aan de slag kunnen.


Dat kan ook zoals al meermaals is geschreven, inclusief screenshot van de webinterface.

Garpenlov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 24 Okt 2014
Bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor Garpenlov » 25 Mei 2018, 12:39

Het meegeleverde programma is optioneel zoals al meerdere keren vermeld.

Je kan kiezen tussen het programma of de webgui.
ISP: Telenet "Fluo Home" 200/15 3tb cap (Modem only)
Mobi: Orange: tempo giga (Huawei p20)
pc's:
-W10 (I5-6700K / gtx 1080)
-W10 Dell xps 15 9560

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1359
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer

Re: managed 6_8 poorts switch

Berichtdoor Sinna » 25 Mei 2018, 13:28

Ik reageerde in het algemeen, niet op dit specifieke toestel waarvan het mij al duidelijk was dat het een WebUI heeft.
Computer(k)nul


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten