Freeze bij reboot

Gebruikersavatar
XInIX
Member
Member
Berichten: 60
Lid geworden op: 22 Mei 2004
Locatie: Rooi

Freeze bij reboot

Berichtdoor XInIX » 16 Aug 2004, 15:32

Gegroet,

Bij het rebooten van m'n pc blijft hij geregeld hangen ...

( windows sluit af, scherm gaat naar stand-by, HD ledje brand enkele seconden en doofd dan, verder niks...)

als ik dan snel ff de reset knop indruk gebeurt er niks, moet hem echt een second of 3 ingedrukt houden om dan toch te rebooten ...
iemand een idee?

specs:

AMD 2800
Abit KD7
Maxtor 60 Gig
Maxtor 160 Gig
FX 5700 E
2x twinmos 256MB pc 2700
PS: A-open 350W
Win XP

(Niks OC'd)

Greetz XIniX

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2978
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 128 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Contact:

Berichtdoor Sasuke » 16 Aug 2004, 15:50

Xinix,

Bedoel je bij een koude boot ? Of bedoel je bij het afsluiten van Windows dat hij dan blijft hangen én niet heropstart ?

Als dat laatste het geval is, heb je waarschijnlijk een driver die blijft hangen. Update zowiezo al eens je drivers en kijk je eventlog eens na.

Grtz,

Sasuke
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

crapiecorn.

Berichtdoor crapiecorn. » 16 Aug 2004, 15:52

optie(kunt altijd eens booten met een live cd voor te controleren als het hardware of software matig is.

Gebruikersavatar
XInIX
Member
Member
Berichten: 60
Lid geworden op: 22 Mei 2004
Locatie: Rooi

Berichtdoor XInIX » 16 Aug 2004, 16:03

@ Sasuke,

nee, bij een warme boot ...
Windows sluit wel behoorlijk af , dus een driver is uitgesloten ?

@ crapiecorn,

wat moet ik verstaan onder een 'live cd' ?
gewoon een bootable cd of een bootable OS cd ( zoals knoppix)?


Thx...

Akira
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1386
Lid geworden op: 10 Jan 2004

Berichtdoor Akira » 16 Aug 2004, 16:26

bootable live cd (linux dus:))
de pispaal <<

crapiecorn.

Berichtdoor crapiecorn. » 16 Aug 2004, 16:27

ja je kan bv een knoppix booten en shell openen en ingeven

Code: Selecteer alles

user@blalalal$ su
root@blalala$ reboot


als dit zonder problemen gaat weet je dat er met je hardware alsvast niets fout is.

Polleke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 321
Lid geworden op: 15 Sep 2002
Locatie: Harelbeke
Bedankt: 2 keer
Contact:

Berichtdoor Polleke » 16 Aug 2004, 16:34

Heb iets gelijkaardigs gehad met een intel-PC'ke. Dat intel mag je letterlijk nemen, want zowel moederbord als processor komen van daar (een D865perl).
Na updaten naar een nieuwe firmware kon ik mijn PC wel nog afsluiten maar niet meer opstarten (ook booten vanaf floppy of cd werkte niet meer). Was heel gezellig juist nadat ik die firmware-update gedaan had, wordt je een klein bekke zenuwachtig van... ;-)
Was net alsof het BIOS "vergat" om door te geven dat de pc ook nog mocht booten...
Na een tijdje had ik door dat ik gewoon de spanning efkens moest afleggen en dan wilde ie wel meer booten (afsluiten van windows was geen probleem). Nu die firmware had nog wel wat foutjes, want sommige toetsenborden waren niet meer bruikbaar in de BIOS-setup (wel in windows), je mag eens raden welk toetsenbord ik had... (had er ook nog eentje van een oud Delleke, waarmee het wel nog lukte, doch dit terzijde).

In mijn geval was de oplossing echter simpel : gewoon enkele weken later de laatste bios firmware erop gezet (versie 19 was da (burp)), en alles werkte weer naar behoren.

Wel oppassen als je ook van je moederbord de firmware wil update : zorg dat je 100 % zeker (liefst 110 %) de juiste versie voor je moederbord hebt, want anders kan je met dikke mizerie zitten !!!
Met vriendelijke groeten,

Polleke

Gebruikersavatar
XInIX
Member
Member
Berichten: 60
Lid geworden op: 22 Mei 2004
Locatie: Rooi

Berichtdoor XInIX » 16 Aug 2004, 16:36

thx, vanavond eens testen

nuja, zal enkele keren moeten testen want met win heeft hij het ook niet altijd voor...

ik laat nog iets weten

Greetzz XInIX

Gebruikersavatar
XInIX
Member
Member
Berichten: 60
Lid geworden op: 22 Mei 2004
Locatie: Rooi

Berichtdoor XInIX » 17 Aug 2004, 08:52

Gisteren geen spatje tijd gehad , maybe vanavond...
greetjes

Gebruikersavatar
XInIX
Member
Member
Berichten: 60
Lid geworden op: 22 Mei 2004
Locatie: Rooi

Berichtdoor XInIX » 19 Aug 2004, 16:55

gisterenavond 10 maal geboot met knoppix (tijdrovend zaakje) ,nu deed hij het niet...

dit sluit niet uit dat het toch hardware gerelateerd is omdat
hij met windows ook meestal normaal boot.

Het is ook geen recent probleem, hij heeft dat altijd gedaan, ook na clean install van Win XP...

iemand een ander idee?

zou het een gevolg van overhitting kunnen zijn?
cpu draait tussen 50 en 60° C...

Elke gedachtegang is welkom...

Greetzz


Terug naar “Computers en randapparatuur”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten